torsdag 9 december 2010

Zigenare fick fängelse för avskyvärda åldringsbrott « Politiskt Inkorrekt

Zigenare fick fängelse för avskyvärda åldringsbrott « Politiskt Inkorrekt: "Zigenare fick fängelse för avskyvärda åldringsbrott

ÅLDRINGSBROTT Tre zigenare, två män och en kvinna, från södra Skåne och Danmark har nu fått fängelse för stölder från gamla kvinnor i Göteborg. Via olika söktjänster som eniro och hitta.se fann man sina rånobjekt. Men zigenarna ville inte möta på motstånd när de mötte sina utsedda offer så man valde medvetet ut kvinnliga åldringar födda på 1910-talet. De skulle inte bo på vårdhem eller ha anhöriga som eventuellt svarade i telefon när zigenarna ringde för att kolla. Vid telefonsamtalen utgav man sig sedan för att vara från hemtjänsten och sa att en man skulle komma dit för att smörja in kvinnornas händer. Inte långt därefter ringde det på dörren och en av zigenarna trängde sig in.

Upplägget var alltid densamma. Väl inne tog man sig långt in i lägenheten tillsammans med sitt offer så denne inte skulle märka om fler tog sig in. Ett av dessa offer, en 96-årig kvinna, blev ombedd att ta av sina ringar inför smörjningen. Men kvinnan noterade att någon mer fanns i lägenheten. Zigenaren nekade till detta. Men kvinnan såg den andre zigenaren och då fick de båda männen bråttom ut. Med sig hade de hennes ringar.

Zigenarna, två män och en kvinna, kunde sedan gripas på bar gärning. De hade just varit hos ett offer och stulit där när en granne larmat polisen om de tre gärningsmännen. Grannen tyckte de betedde sig underligt och när polisen tog sig in i lägenheten försökte de tre gömma sig i en garderob. Den åldriga kvinnan i sin förvirring trodde dock att mannen som just smörjt hennes händer var en legitim vårdare från hemtjänsten. Den 3 december föll domen.
Göteborgs tingsrätt dömde

* Wellington Pawlowski, 19 år med okänd adress, för grov stöld, försök till grov stöld, rattfylleri, olovlig körning och narkotikabrott till fängelse i ett år och åtta månader. På grund av sin ålder får han straffrabatt annars hade det blivit 2 år och 6 månader. Åtalet omfattade även två snarlika stölder i Malmö där han och en kvinna i det ena fallet fick med sig guld och 40 000 kronor från en 96-årig kvinna. Tidigare dömd 2007 av Ystads tingsrätt för bland annat för grov stöld, stöld och olovlig körning till dagsböter. Även dömd i Danmark.
* Jani Sarakezi, 35 år och dansk medborgare, för grov stöld och försök till grov stöld till fängelse i 2 år. Dömd 2007 för bland annat rån, grov stöld och stöld till fängelse två år och 4 månader.
* Magdalena Pawlowska, 36 från skånska Arlöv, för grov stöld, försök till grov stöld, snatteri och narkotikabrott till fängelse två år.

Tillgreppsdelen avsåg stöld eller försök till stöld hos totalt sju åldringar.
Kriminellt CV

Magdalena Pawlowska förekommer under flera avsnitt i belastningsregistret, dömd ett stort antal gånger för tillgreppbrott, med fängelse som påföljd ett antal gånger. Hon dömdes så sent som den 30 november av Lunds tingsrätt för liknande åldringsbrott: stöld eller tillgreppsbrott till fängelse ett år.

2007 dömdes hon av Malmö tingsrätt för stöld och narkotikabrott till skyddstillsyn samt av Lunds tingsrätt för grov stöld och stöld till skyddstillsyn. I december samma år kom domen för häleri och narkotikabrott och påföljden blev till två månaders fängelse.

Ytterligare domar under 2008 renderade henne fängelse. 2009 fick hon på nytt en ny dom med påföljden skyddstillsyn förenat med kontraktsvård. Något Hovrätten över Skåne och Blekinge undanröjde våren 2010 och delade ut fängelse nio månader. Vidare dömd av Malmö tingsrätt våren för stöld och narkotikabrott till fängelse två månader. Magdalena Pawlowska släpptes villkorligen i maj 2010. Då hade hon en månad kvar att avtjäna.

Men det tog inte lång tid förrän hon och kollegorna utsatte våra sköra åldringarn igen för fula stöldbrott – cyniskt och hänsynlöst…
PrintFriendlyShare

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: