onsdag 8 december 2010

Stockholm: 16.000 anmälda åldringsbrott – endast 444 gick till åtal « Politiskt Inkorrekt

Stockholm: 16.000 anmälda åldringsbrott – endast 444 gick till åtal « Politiskt Inkorrekt: "Stockholm: 16.000 anmälda åldringsbrott – endast 444 gick till åtal

ÅLDRINGSBROTT Av de drygt 16,000 brott mot äldre som anmäldes i Stockholms län under 2009 nådde endast 444 så långt som till åklagare. Det motsvarar mindre än tre procent. Hur många av dessa tre procent som ledde till fällande dom framgår inte av artikeln i Dagens Nyheter.

Lars-Owe Burlin, chef för åldringsbrottsgruppen i Söderort:

Det är svårutredda brott. I huvudsak handlar det om organiserad kriminalitet, delvis är det internationella ligor och de väljer ut de svagaste offren.

PI säger: Delvis? Visa mig en enda etnisk svensk medborgare som brutit sig in hos en funktionshindrad åldring under förra året! Enligt säkra, adekvata poliskällor är det i närmaste uteslutande zigenare/invandrare/utlänningar som utför dessa brott (och en förvirrad svensk heroinist i ytterst sällsynta fall).

Zigenare, som PI skrivit om i en lång rad artiklar, är starkt överrepresenterade vad gäller denna typ av brott. I dagens politiska klimat är det dock omöjligt ens för Jan Guillou att göra ett liknande offentligt konstaterande. En gång i tiden gick det dock att tala sanning, om än med nöd och näppe.

Jan Guillou i Aftonbladet-bilaga, januari 1996, med rubriken För många zigenare stjäl för mycket:

I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar.

Men det väckte indignation att denna rasistframkallande sanning hade framförts i TV. Radionämnden fällde programmet enligt sin allra strängaste regel som handlar om brott mot Sveriges demokrati och man motiverade sin fällning just med att denna typ av påpekanden skulle kunna framkalla rasistiska stämningar i landet.

Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades.

Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott. Följaktligen kunde denna brottslighet utvecklas i fred under lång tid, varför inga politiska åtgärder kunde sättas in för att bromsa utvecklingen.

Den aktuella rapporten:

”Förövarna använder sig av olika hänsynslösa förfaranden och raffinerade sätt att begå brott mot äldre både utomhus och inomhus”, står det i slutrapporten för det projekt mot äldrebrott som bland andra länspoliskriminalen och Stockholms stad har genomfört.

De fem vanligaste brotten mot äldre 2009 var:

✔ Fickstöld: 2,312 anmälningar
✔ Bedrägeri: 2,310
✔ Skadegörelse: 1,582
✔ Stöld utan inbrott i bostad hos funktionshindrad åldring: 1,116
✔ Inbrott i bostad: 980

Antalet anmälda fall av kvinnomisshandel [åldringar] ökade från 184 år 2008 till 265 år 2009.

Under sommaren i år såg polisen en kraftig nedgång i antalet äldrebrott, sannolikt beroende på att flera personer som har begått dem sitter i fängelse.

Efter sommaren har vi sett en liten ökning. För att få bukt med äldrebrotten krävs, enligt min mening, att varje polisdistrikt har specialister på just den här typen av brottslighet, säger Lars-Owe Burlin.

PI: Och varför i bövelens namn har inte varje polisdistrikt specialister på denna typ av brottslighet redan idag? 16,000 anmälda brott! Det saknas ju aldrig pengar till andra insatser för vissa specifika s.k. ”utsatta grupper”…
Samtidigt i en annan del av Sverige:

80-åring lurad och bestulen

En 80-årig kvinna bestals i sitt hem under fredagskvällen. De båda kvinnorna uppgav att de skulle kontrollera den 80-åriga kvinnans trygghetslarm.

När de gått upptäckte kvinnan att hennes börs försvunnit. Händelsen inträffade vid 18.30-tiden på fredagskvällen på Nils Holgerssons väg i Trelleborg.

Enligt polisen öppnade 80-åringen ytterdörren och släppte in de båda kvinnorna som uppgav att de kom från hemtjänsten. Kvinnorna, som nu misstänks för stöld beskrivs vara i 20-årsåldern.

Skånskan
PrintFriendlyShare
8 december, 2010 | Category: Illegal invandrare, Inrikes, Misshandel, Rån, Stöld, Åldringsbrott
DISQUS

Inga kommentarer: