söndag 12 december 2010

Första självmordsbombaren i Sverige ett faktum!! « Politiskt Inkorrekt

Första självmordsbombaren i Sverige ett faktum!! « Politiskt Inkorrekt: "Första självmordsbombaren i Sverige ett faktum!!

TERRORISM Den första explosionen inträffade mitt i julruschen kl 16.50 på lördagen vid ett av de mest trafikerade övergångsställena på Drottninggatan. En Audi 80 Avanti som stod parkerad på Olof Palmes gata 13 nära Drottninggatan gick i luften . Bilen ska enligt uppgifter haft gasoltuber i bagageutrymmet. Den köptes så sent som 20101122. Polisen har igång ett gigantiskt pådrag, spärrat av området och skickat dit bombgruppen.

Nästa explosion inträffade 300 meter därifrån i vad som är det första terrordådet på svensk mark där en självmordsbombare spränger sig i luften. Runtom fanns det en mängd spik. Den döde bar en palestinasjal och hans kropp sägs vara så illa åtgången att den var delad eller hade ett stort gapande hål mitt på framsidan av kroppen.

Bilen var skriven på:

Taimour Abdulwahab, född 1981-12-12, Storgatan 2 lgh 1001, Tranås. Uppgifter under natten gör gällande att det också är gärningsmannen. Facebook. På den muslimska dejtingsajten muslima.com sökte Taimour också efter en hustru. Det skulle bli hans andra.
Jihadist skickade hot på video

Tidningarnas Telegrambyrå (TT), som ägs av de största dagstidningarna, och Säpo fick tio minuter innan explosionerna ett hotmail med en video bifogad som riktas mot det svenska folket. I videon pratar en muslim som hänvisar till den svenska tystnaden kring Lars Vilks målningar, de svenska soldaterna i Afghanistan och säger att “nu ska era barn, döttrar och systrar dö lika som våra bröder och systrar och barn dör.”

– Våra aktioner kommer att prata för sig själva. Så länge ni inte slutar ert krig mot islam och förnedrande mot profeten och ert dumma support till grisen Vilks, säger mannen.

Därpå uppmanar mannen alla muslimer i Sverige att “sluta fjäska och förnedra er”. Han avslutar meddelandet med ännu en uppmaning till “alla mujahedin i Europa och Sverige”:

– Nu är det dags att slå till, vänta inte längre. Kom fram med vad än ni har även om det är en kniv och jag vet att ni har mer än en kniv att komma med. Frukta ingen, frukta inget fängelse, frukta inte döden.

Aftonbladet skriver vidare:

Mannen som dog på Bryggargatan sprängde sig själv till döds. Han bar sex sammankopplade rörbomber men bara en exploderade. Han hade också en ryggsäck med full med spikar och ett misstänkt sprängämne.

Polisens bombtekniker undersökte den döde mannens väska med hjälp av en bombrobot. Röntgenbilder visar att den innehöll en stor mängd spikar och ett okänt ämne som man misstänker vara sprängmedel. Enligt vittnen på plats ska mannen ha ropat något på arabiska innan bomben detonerade. Enligt uppgift till Aftonbladet dog mannen av en rörbomb som han bar på kroppen. På platsen hittade man ytterligare fem rörbomber som tros ha varit seriekopplade. Av någon anledning slets kablarna mellan laddningarna av så att bara en av rörbomberna briserade. Det var med största sannolikhet den som tog mannens liv.

Några personer i närheten chockades och fick hörselskador när explosionen utlöstes.

Om det var Taimour Abdulwahab som figurerade även i videon är ännu inte klart. Däremot kan vi räkna med husrannsakningar inom kort, inte minst i Tranås. Säpo och polisen sitter nu i krismöten – och lägger locket på tills vidare…
Video

Expressen
Aftonbladet
DN
SVD
BBC
TV2.dk

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: