onsdag 18 maj 2011

Våldsamt upplopp på Rosengård efter gripande « Politiskt Inkorrekt

Våldsamt upplopp på Rosengård efter gripande « Politiskt Inkorrekt: "Våldsamt upplopp på Rosengård efter gripande

DET NYA SVERIGE MENA-invandrarna på Rosengård förnekar sig inte. Vid 22-tiden bevittnade enligt uppgift civila poliser hur en 26-åring och en annan gjorde upp en misstänkt narkotikaaffär i en bil vid Vänskapsparken i Rosengård. När polisen kom fram till bilen flydde 26-åringe till fots. Efter en språng-marsch blev han nedbrottad där han gjorde motstånd. Polisen ville ha med honom för provtagning då man misstänkte honom drograttfylleri. Hans motstånd dessutom ledde till att han hölls kvar enligt pl 13, lagen om tillfälligt omhändertagande. Där kunde historien slutat. Men icke. Vi är ju på Rosengård.

Kort därpå dök hans mamma, 48 år, upp och var rasande och ifrågasatte polisens gripande. Till sin uppbackning hade hon tio-femton killar till i sonens ålder. Stämningen blev snabbt hätsk, där mamman och övriga försökte frita 26-åringen. Polispatrullen tryckte på sitt larm vilket ger dem företräde i radiokön till LKC samtidigt som de försökte freda sig med pepparspray. Bland annat blev mamman i tumultet bortknuffad och sprayad. Detta växer i folkmun, förvrids, förvrängs över Herrgården och gänget växer i antal och folk skriker att polisen misshandlat en gammal kvinna (mamman blott 48 år). Sedan eskalerar allt i vanlig ordning.

Det tar inte lång tid förrän patrullen var omringad av ett hundratal vilket sedan växte sig till 150 aggressiva kriminella blandat med nyfikna. Folkmassan kastar sten, flaskor och smällare mot patrullen samtidigt som de lyckas dra sig undan. Storlarmet engagerar snart mängder med poliser i kravallutrustning. I det läget har man fått släppa 26-åringen, dock uppsatt som misstänkt för narkotikabrott.

Ganska snart startar mordbränderna som ett brev från posten. En bil blir utbränd i ett garage och andra rökskadades. Samtidigt som brandkåren släcker börjar det brinna i ett källarförrådslänga i närheten. Två totalförstörs, resten fick rökskador. Några timmar senare brinner det igen på samma plats. Drygt 30 brandmän var engagerade i släckinsatsen.

Polisen har i nuläget identifierat 10 män, 16-32 år, som är misstänkta för våldsamt upplopp.

Skånskan
SDS
Sydsvenskan
KvP

PrintFriendlyShare
2011-05-17, 23:41 (uppdaterat 2011-05-18, 19:02) | Kategori(er): Inrikes
Gilla Dislike

liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 394 gillar received
Dela på
Visar 30 av 122 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


n02isl4m 5 minuter sedan
'... har ingen annan gripits.' Så typiskt! Då kan man fortsätta göra sånt eftersom polisen inte gör nånting. Och vi alla andra skötsamma medborgare betalar kalaset.

Leifegubben 25 minuter sedan
Rosengård är ett enda stort svart hål när det gäller onödiga utgifter för vanliga skattebetalare
1 person gillar det här.

mogle 49 minuter sedan
Tur att PI finns! Detta har jag inte sett något alls om i riksmedia.
Det gäller att tysta ner kravaller så länge det är fel grupper som ligger bakom, tydligen.

AntiChristII 1 timme sedan
Sätt ett stängsel runt hela Rosengård,lås och kasta bort nyckeln. Undrar just hur mycket det området kostar skattebetalarna.
1 person gillar det här.

matte1978 1 timme sedan
En del av bilarna brinner tyvärr utan att huliganerna tuttat på. Ägarna ser till att fixa ny bil via försäkringen :P

matte1978 1 timme sedan
Vanligt är det att det brinner bilar när upploppen sker. Tyvärr är det inte alltid 'huliganerna' som tuttar på utan ägarna själva för att få ut på försäkringen :/
1 person gillar det här.

invandrare1957 2 timmar sedan
Nu ska jag göra det mest rasistiska man kan göra jag ska jämföra raser. Men hundar. Svensken han betersig som en förtryckt goldenretriver med dåligt självförtroende snäll o mjäkig värntar på att nån ska klappa en. Sen kommer det in en stolt Rottweiler eller schäfer hanne i gruppen dom här fina med självförtroende som bröstar upp sig och jämför ranking. Vad händer om det är ett par flockar med golden o rottweillers. Det blir kamp om vem som bestämmer. Det kan bli att ena gruppen utrotas eller jagas iväg. Så är Sverige nu. Fanns det en goldenhane med självförtroende o pondus som har åldern tillgodo. Det är våra politiker jag pratar om nu. men det finns det inte. Då är golden flocken utan självförtroende dessutom väldigt farligt ute. Det är inte den här gruppen som är färre med stolta rottisar dom är inte illa ute dom tar över. Men till det roliga hade man den stolta goldenrettrivern med självförtroende han skulle kunna få hela gruppen att leva ihop. och dessutom höja självförtroendet hos golden gruppen. En berättelse om hundar som jag tycker liknar Sverige väldigt mycket.
3 people gillar det här.

suntfornuft 3 timmar sedan
Finns det några bilar kvar i det området fortfarande?
2 people gillar det här.

Essetsonly 3 timmar sedan
Många brorser som ska försvara offret misstänker jag.
1 person gillar det här.

totyis 3 timmar sedan
Och så slutar det som vanligt: '...ingen annan gripits' :)))
1 person gillar det här.

HOTET från ISLAM (Klicka här) 4 timmar sedan
Snart i ett kvarter nära dig!
7 people gillar det här.

von_Rosen 4 timmar sedan
En sak som slog mig när jag såg inslaget var följande; 'Visst vet Sveriges makthavare att vi faktiskt inte behöver ha dessa problem?'
3 people gillar det här.

sjsd 5 timmar sedan
http://www.skanskan.se/article...
1 person gillar det här.

Fredrikkkk 5 timmar sedan
'Polisen ökar närvaron i Rosengård'
http://www.sydsvenskan.se/malm...

Vänta nu! Inte för bråttom! Ge det mer tid... Det är bara några busar utan lokal.
1 person gillar det här.

Svensk_Rondellhund 3 timmar sedan som svar till Fredrikkkk
Ja, några pojkar som busar lite, polisen får skylla sig själva-dom skulle kört med dialog från början..
1 person gillar det här.

Shakanda 6 timmar sedan
Alliansen och co f ö skall svara på, hur mycket kostar detta skattebetalarna? visa fram det
10 people gillar det här.

kokskungen 6 timmar sedan
Låt alla toppoltiker i 7-klövern åka med på utryckningarna till rosengård och andra segregerade förorter så dom själva med egna ögon kan se vilket helvete dom har skapat åt våra poliser och brandmän!
4 people gillar det här.

Vanthemanfromsweden 7 timmar sedan
'Makt och Kultureliten' gäspar lungt vidare i Täby ,Bromma och andra skyddade verkstäder.....
17 people gillar det här.

Fedor_86 7 timmar sedan
Detta är bara ett smakprov av vad som väntar Sverige. . Polisen och politikerna har klart och tydligt misslyckats men ingen kommer ta ansvar för det här så klart.

Finns bara en lösning , hämta kraft från annat håll ? Hörde tex att ryska Spetsnaz inte va så jätte dumma , dem hade säkert passat utmärkt i områden som rosengård ? eller vad säger ni !
22 people gillar det här.

MikaelKarlsson 7 timmar sedan
Usch. Vidrigt att vår polis inte har mer befogenheter än så här. Polisen måste slita sitt hår av frustration. Våra politker (SD exkluderat) är så konflikträdda att jag mår illa.
30 people gillar det här.

bagera 8 timmar sedan
Det verkar vara en 'generalorder' att framhäva invandrare i TV och tidningar en fråga till politiker och journalister, tänker ni kväva oss med invandrare?
9 people gillar det här.

Hummlan 8 timmar sedan
En stor fin asfalterad parkeringsplats över hela Rosengård till de eventuellt skötsamma boende i närheten.
Tja en idé bara.
14 people gillar det här.

Niclas7 8 timmar sedan
Varför ser inte våra politiker sambandet mellan den nuvarande invandringen, dess omfattning och den misslyckade integrationen av invandrare å ena sidan och den ökande och allt grövre brottsligheten, den tilltagande våldsbenägenheten samt brinnande förorter med kravaller och upplopp å andra sidan! När de väl kommer till insikt om och tar till sig den verklighetsbild vi vanliga medborgare möter och ser, måste man väl ändå vara beredd att förändra invandringspolitiken, göra den mer restriktiv och selektiv? Eller så vill man fortsätta visa sig vara bäst (läs:dummast!) i europaklassen?
35 people gillar det här.

Solna_52 8 timmar sedan som svar till Niclas7
Det är så här....klart som fan att de vet, men nu har get gått för långt, gått prestige i hela skiten och när en politiker bestämt sig (oss) finnns inget som kan rucka på Fredde!
9 people gillar det här.

Thomas1957 9 timmar sedan
Grip alla uppviglare, sätt dom på en buss och stämpla 'persona non grata' i deras pass samt köp en one way ticket, problemet löst. Fungerar ej det, kasta ut deras familjer också.
56 people gillar det här.

nuvetvi 9 timmar sedan
Undrar om det inte dels är en maktkamp inom området och, att de dessutom vill påverka svenskar, att stödja dem, för att slutligen få en islamsk stat?
12 people gillar det här.

Sven007 9 timmar sedan
Det er vel kampen mellom politi og innvvandrerungdom om hvem som skal bestemme på Rosengård som har begynt?
20 people gillar det här.

Allanoskar 8 timmar sedan som svar till Sven007
Ja, och Polisen och samhället kommer att förlora. Det är helt säkert.
5 people gillar det här.

Snille 9 timmar sedan
Den Danska polisen vet varför de beter sig såhär på Rosengård. - Man har nämligen låtit läkare och psykologer ta reda på det. - Den danska polistidningen uppger att orsaken till mycket bråk och kriminalitet i förorterna beror på låg intelligens vilket i sin tur beror inavel och hänvisar till psykologer och läkares uttalanden. - Den Danska polistidningen säger rakt på sak att invandrarbråkstakarna i förorterna är sinnesslöa, närmast byfånar, impulsstyrda, saknar konsekvensorientering, har grava inlärningssvårigheter, svårt att känna skuld och empati och därför ej kontaktbara, klarar inte ens av att föra en dialog, samt har en stor fascination för eld och pyromani. - Orsaken är främst generationer av genetisk degenerering genom kusingiften. - Detta enligt fackfolk, vetenskapen, läkare och psykologer.

Främst pekas araber ut som det stora problemet. Polistidningen skriver även vidare att det är stor sk omvänd rasism i förorterna eftersom det ständigt är danskarna som råkar illa ut.

http://www.dansk-politi.dk/Pag...
80 people gillar det här.

Rimkalk 9 timmar sedan som svar till Snille
'sinnesslöa, närmast byfånar, impulsstyrda, saknar konsekvensorientering,
har grava inlärningssvårigheter, svårt att känna skuld och empati och
därför ej kontaktbara, klarar inte ens av att föra en dialog'

Precis som politikerna från 7-klövern
38 people gillar det här.

Reactions

Nickemax 12 timmar sedan
From twitter
Stökigt på Rosengård efter gripande: http://bit.ly/jMoL91 #svpol #sverigedemokraterna #sydsvenskan #aftonbladet #expressen #moderaterna
GotlandsEnahand 20 timmar sedan
From twitter
Stökigt på Rosengård efter gripande « Politiskt Inkorrekt http://ow.ly/4WUzP

Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: