tisdag 24 maj 2011

Illegal libanes försöker stanna genom nystartad familj « Politiskt Inkorrekt

Illegal libanes försöker stanna genom nystartad familj « Politiskt Inkorrekt: "Illegal libanes försöker stanna genom nystartad familj

ILLEGAL MED AVSLAG Mohamad Elhaibi, 32 år, befinner sig illegalt i Sverige sedan sju år. Han har fått åtskilliga avslag sin asylansökan om uppehållstillstånd. Strax innan han kom hit hade han träffat en tjej, Rima, även hon libanes. Väl i Sverige fick hon slutligen svenskt medborgarskap. Men han är inte ens i närheten. Vad gör Elhaibi då? Inväntar att få sin sak prövad, får ett positivt bifall och sedan startar en familj eller gör tvärtom? Vad tror ni?

2006 gifte de sig borgerligt, sedan får paret två söner. Nu söker han uppehållstillstånd på nytt och åberopar familjeanknytning. Men får nya avslag hela tiden. Anledningen är att han måste göra en ansökan uppehållstillstånd i Sverige från Libanon, på plats.

- Jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Vi har anlitat en advokat, men hittills utan framgång. En barnpsykolog vid BVC har i ett brev refererat till FN:s barnkonvention om barns rätt att få vara med sina föräldrar. Det brevet har vi tillsammans med nya ansökningar skickat vidare till Migrationsverket, säger Rima.

Piteåtidningen
PrintFriendlyShare
2011-05-24, 14:34 (uppdaterat 2011-05-24, 14:34) | Kategori(er): Inrikes
Gilla Dislike

liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
36 kommentarer 395 gillar received
Dela på
Visar 30 av 60 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


tant_Sverige 25 minuter sedan
Varför får folk springa lösa när de fått avslag på en asylansökan? Det är så korkat att tro att alla snällt åker hem igen med första möjlighet. Det är därför vi ständig får höra om sådana här situationer.
2 people gillar det här.

Nemasproblemas 26 minuter sedan
'Efter allt det vi gått igenom känns det som om myndigheterna inte visar minsta hänsyn, säger hustrun Rima Mourad, 22 år'.
Jaha, och vems fel är det att situationen ser ut som den gör? Landet Sveriges fel kanske?

Märkligt.... Finns ingenstans att kommentera...
2 people gillar det här.

MallanBrallan 37 minuter sedan
Hur skulle det se ut om man fick göra ansökan om anhöriginvandring i Sverige? Då skulle hela byar och släkter komma hit och stanna även efter avslag.
3 people gillar det här.

SM811 37 minuter sedan
Antingen reser du hem själv eller så tar du med dig familjen, bara att välja.
4 people gillar det här.

Tigeraldrig 1 timme sedan
Libanon är det ställe de ska tillbaka till.

Landsförrädaren som lämnat sitt land och därmed kränker det vackra Libanon, har inget på Svensk mark att göra.

Läs här om Libanon och förundra er över vad Libaneser gör i Sverige.
VARFÖR bor dom inte där dom ska bo. http://sv.wikipedia.org/wiki/L...

Ända sedan inbördeskrigets slut har en del av Libanons ekonomi gått till reparationer av byggnader.
Landet har nu goda ekonomiska tillgångar och är ett av de länder med bäst välfärd i Mellanöstern.

De senaste åren har Libanons ekonomi förbättrats avsevärt och blir bättre.
Sedan 90-talet har man strävat efter att åter bli Mellanösterns bankcentrum.
Från 1960 till 2006 har den personliga inkomsten (GDP per capita by Purcashing Power Parities) ökat från 2,400$ till 3,676$ år 2006 (priser i internationella dollar fixerade till 1990). Under samma period har den förväntade livslängden i Libanon ökat från 61 år 1960 till 72 år 2006. [2] Enligt CIA-factbook så var inkomsten $14,200 (2010 est.)Billiga flygresor dit är det också.

http://www.flygresor.se/libano...
3 people gillar det här.

Tigeraldrig 1 timme sedan
Så fruktansvärt respektlöst för Svensk myndighet.
Så fruktansvärt respektlöst att sätta barn till världen i ett sådant läge.
Detta tyder på stooor äcklig egoism.
LANDSFÖRRÄDARE , fy fa.... säger jag bara.
Ta ditt ansvar ock dina ungar och åk till ditt hemland.
3 people gillar det här.

matte1978 1 timme sedan
Eftersom båda är Libaneser ( troligen libanesiska medborgare också ) och Libanon är ett säkert land finns inga asylskäl.
Jag tror att staten kan lägga ut pengar på en ekelbiljettt åt hela familjen.
2 people gillar det här.

Svensk_Rondellhund 1 timme sedan
7år ??
Då undrar jag, har något bidrag betalats ut till honom under dessa 7år??
6 people gillar det här.

Anna 1 timme sedan
Inte första gången man läser om asylsökande som skaffar barn under tiden de söker uppehållstillstånd.
Det barnpsykologen borde fråga sig är, om denna pappa är en lämplig förälder som skaffar barn i sin situation.
Men herregud! Vad signalerar hon med detta? Jo, givetvis att kom till Sverige, skaffa barn under tiden du väntar på besked från migrationsverket, om det blir nej, skaffa fler barn och försök igen.

6 people gillar det här.

Sverigefritt 2 timmar sedan
Klart barnen ska få vara med sin pappa - i Libanon!
16 people gillar det här.

FranzJosefStrauss 2 timmar sedan
Denne man är nog bara toppen på ett isberg av liknande fall.
8 people gillar det här.

Lotta008 3 timmar sedan
Avslag, avslag, avslag men ändå går det inte in. Jag tycker det är helt fel att man i åratal kan hålla på och överklaga beslut om avslag. Dels kostar det massor och dels 'rotar' sig människor och kan då inte utvisas eftersom de vistats i landet i flera år.
10 people gillar det här.

NotGonnaGetUs 3 timmar sedan
Vad oroar dom sig för? Finns väl ingen som inte får stanna.
8 people gillar det här.

Bamaba 4 timmar sedan
'...refererat till FN:s barnkonvention om barns rätt att få vara med sina föräldrar'

Ja säg det till alla svenskfödda barn som kidnappats till och göms undan i Libanon och andra länder av den ena föräldern och inte fått se sin andra förälder, vänner och släktingar på flera år.

Men nu kommer såklart svenska myndigheter och journalister engagera sig mer för denne stackars vuxne Libanes än för alla de försvunna svenska barnen som ofta tas till länder som Sverige anser är så farliga att vi tar emot deras vuxna medborgare som flyktingar. Men för svenska barn är inte dessa länder så farliga av någon anledning...


13 people gillar det här.

jonte_w 4 timmar sedan
Varför blev han inte satt ur landet direkt efter att uppehållstillståndet inte gick igenom???
24 people gillar det här.

argdansk 2 timmar sedan som svar till jonte_w
Ja det kan man ju fråga sig - Libanon ville kanske inte heller ha honom tillbaka - de tycker säkert det är bra att så många som möjligt av de individer Libanon inte själve vill ha, exporteras till SE-SSO (Swedish Social Security Offices) - Soc alltså.

Självklart skulle han skickats ur landet direkt - han måste ju varit närvarande vid beslutet? Då kan man ju transportera personen direkt till utvisningsställe`??
6 people gillar det här.

ddayperspective 4 timmar sedan
Så uppenbart att han undandragit sig rättsverkan av första avslaget och sedan kringgått alla bestämmelser så mot den bakgrunden finns det ju ingen som helst anledning att från huvudregeln om att söka från hemlandet. Hur någon kan tro att man kan få flyktingstatus som medborgare i sekulära Libanon är ju en gåta... Där pågår inget krig, utan bara de vanliga intermezzona man ser i hela mellanöstern och afrika där muslimerna inte accepterar någon med annan religion och helst vill se dem döda - som judarna! Ibland undrar jag om kommunalrådet i Malmö, sossen Ilmari Reepalu, någon gång skäms när han döljer att det är muslimerna i Malmö som står för judeförföljserna i kommunen genom att prata om 'svenskar' och antyda högerextrema krafter? Vi normala svenskar accepterar inte vare sig muslimer eller nazister som ifråga om judar har samma förhatliga inställning. Dock (tror jag) med den skillnaden att svenska nynazister bara pratar och skriver, medan muslimerna går till handling. Om Reepalu tycker vi inte, inte om man är en riktig svensk! Judarna utgör ingetsomhelst hot mot nationen Sverige, medan muslimerna har en agenda att skaffa sig fullt herravälde över Sverige precis som i alla andra västliga demokratier. Låt oss se till att det blir 'en svensk vår' i Sverige INNAN det blir en arabisk vår här!!!
3 people gillar det här.

Rodry 4 timmar sedan
'...barns rätt att få vara med sina föräldrar...' Javisst åk allihopa till Libanon!
18 people gillar det här.

Hoolabandola 4 timmar sedan
Han kommer ju ändå att åka hem på semester så fort asylansökan har gått igenom så han kan väl åka redan nu? Hoppas att han inte får PUT. Han skulle ha åkt hem redan för 7 år sen. Och aldrig mer kommit åter. Men jag misstänker att denne filur snart hamnar på vårt försörjningskonto inom kort. En sån tur att pengarna växer på träd i lilla landet lagom....
29 people gillar det här.

xqz 4 timmar sedan
Frågorna som dyker upp i huvudet är väl snarare hur han har lyckats försörja sig här i 7år utan några papper och hur migrationsverket på 7år inte lyckats avhysa honom.
26 people gillar det här.

BigRoaster 4 timmar sedan som svar till xqz
Och lyckats skaffa familj. Imponerande.

'En barnpsykolog vid BVC har i ett brev refererat till FN:s barnkonvention om barns rätt att få vara med sina föräldrar.'

Jamen den säger inget om vilket land de skall vara tillsammans i.
23 people gillar det här.

alfa_61 4 timmar sedan
Som ansvarig utgivare på Piteå tidningen hur kan man bara komma på tanken att publicera en sådan artikel?. Utan några som helst kritiska eller ifrågasättande frågor om varför inte denna Libanes accepterar migrationsverkets utslag och lämnar landet Sverige. Man har i ett flertal ansökningar nekat Libanesen PUT, då får man acceptera detta och bege sig till det landet man kom ifrån. Han har inga skäl för att stanna helt enkelt.

Man kan fråga sig som journalist och ansvarig utgivare om det är en tidnings uppgift att protestera mot vad en myndighet kommer fram till, om man nu tycker så, varför har vi då myndigheter och lagar i samhället?.

Jag anser att det är en tidnings uppgift att informera och skriva sanningen om vad som händer i ett land och dess omgivningar, man ska inte leka något som man inte är.
12 people gillar det här.

MysteriousPhantom 4 timmar sedan
Ytterligare en berikare som vill leva gott på bidrag livet ut,som vill åka på en räkmacka genom tillvaron,som vill få allting betalt,som vill få bostad betald...

Släng ut honom med huvudet före!
19 people gillar det här.

niklasr 4 timmar sedan
Då får väl fru och barn följa med till Libanon och var där när han ansöker om familjeanknytning.
22 people gillar det här.

norrmannen65 4 timmar sedan
Mail till 'journalisten' är skickat.

Fy fan vad jag blir upprörd över slaskjournalister som denna Jan......
16 people gillar det här.

Kollen 4 timmar sedan
'Barns rätt att vara med sina föräldrar'! Gäller det bara invandrar ungar?. Här skaffar ju ensamstående kvinnor barn genom bl a inseminering i Danmark!. Då talas det ju inte om 'föräldrar'!.
18 people gillar det här.

Tomas 4 timmar sedan

2011-05-24 16:36
Till Moderator:

Är ni också PK ? Får inte medborgarna uppmärksammas på hur myndigheterna agerar?

Ni har ju min adress så ni får gärna skriva och berätta varför ni raderar mina inlägg.

Med vänlig hälsning
Tomas.
2 people gillar det här.

PIModerator [Moderator] 4 timmar sedan som svar till Tomas
Därför att du hela tiden anför din egen agenda här om din vårdnadstvist eller vad det nu är för något. Släpp det och diskutera posterna.
1 person gillar det här.

Hoolabandola 4 timmar sedan som svar till Tomas
Nu är inte jag moderator men använder du olämpliga ord så raderas inlägget. Du får helt enkelt bita dig i tungan och skriva vad du känner och tycker utan en massa ord. Inläggen får en helt annan tyngd dessutom då än om man skriver j***a n****r och bl****ej****l osv osv... :)
1 person gillar det här.

Tomas 2 timmar sedan som svar till Hoolabandola
xxx????






2011-05-24 19:06


Politiskt Inkorrekt.info Stängde av mig. Det vill säga PK
censur.


Hoolabandola får gärna kontakta mig. Ang. det så kallade
rättsväsendet. /T


2011-05-24 18:01


Svar till ”Hoolabandola” som svarat mig med välmenande råd.





Tack för ditt svar.


Moderatorn kan också läsa och se min kommentar som svar till
honom också.





I artikeln: ” Illegal libanes försöker . . . ”
anförs :





” En barnpsykolog vid BVC har i ett brev refererat till FN:s
barnkonvention om barns rätt att få vara med sina föräldrar. ”





Därmed tycker jag att min kommentar passar till ämnet i
posten.


Jag tycker därför att det är adekvat att uppmärksamma allmänheten
på att det, av det POLITISKT KORREKTA ETABLISSEMANGET , anses vara väldigt viktigt att rättigheter
för ICKE SVENSKAR skall prioriteras före
svenska medborgares rätt.





Särskilt är det viktigt att dölja att


etniskt svenska medborgare och barn drabbas av åtgärder som enligt
Brottsbalken är brott. Brotten beivras inte av det så kallade rättsväsendet.





Med systematiska tjänstefel berövar man mängder av svenska
barn på de rättigheter de skall ha enligt Sveriges Lagar och enligt till
exempel Barnkonventionen. För ”icke-svenska” barn ömmar etablissemanget.


Tjänstefel är inte ”tvist”. Det är brott.





Han kallar brott enligt Brottsbalken för ”vårdnadstvist”.


Så gör alla de andra KORREKTA , s.k. ”journalisterna” också. Han anser kanske även att utpressning som svensk
kommun riktar mot gammal pensionär är ”vårdnadstvist” eller att samma kommuns ”övergrepp

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: