tisdag 17 maj 2011

”Play” – ny film om svart tonårsgäng som rånar svenskar « Politiskt Inkorrekt

”Play” – ny film om svart tonårsgäng som rånar svenskar « Politiskt Inkorrekt: "”Play” – ny film om svart tonårsgäng som rånar svenskar

HETT ÄMNE Många invandrargäng rånar. Det är ingen fördom. Det är fakta. Fråga polisen. Och inte sällan går gängen på svenskar just bara för att de är svenskar som har det gott ställt. De kriminella invandrargängen vill också ha det gott ställt. Men det finns även en del gäng som även förnedrar sina offer, som ser det som en kick, som kallar dem för svennejävlar, svennehoror, med mera. En sorts omvänd rasism.

Under söndagen var det världspremiär i Cannes för den hyllade och prisade regissören Ruben Östlunds nya film ”Play”, som har svensk premiär i i november. Filmen är kontroversiell, i alla fall om man tittar på etablissemangets reaktioner. ”Play” är verklighetsbaserad från tidigare rättsfall och handlar om ett gäng svarta tonårskillar från Göteborg som rånade svenska killar på sina mobiler. Men samtidigt om det psykologiska spel som uppstår mellan gärningsmän och offer, berättar Ruben Östlund.

”Play” utspelas till största delen i realtid, och beskrivs så här på distributionsbolagets hemsida:

”Filmen är inspirerad av verkliga händelser där en grupp unga svarta pojkar vid åtskilliga tillfällen rånade andra pojkar i centrala Göteborg. Det uppseendeväckande med rånen var att de startades med hjälp av en skicklig retorisk fälla där hot eller våld inte användes. Det så kallade ‘brorsantricket’.”

Ruben säger i sina kommentarer om verklighetens rångäng i Göteborg:

– Jag gjorde filmen för att hela den här situationen, bilden som pojkarna har av sig själva och den som omvärlden har av dom, väcker reaktioner. De utnyttjade den rasistiska hotbild som vårt samhälle skapat, och som får många att automatiskt se svarta män som någonting farofyllt, säger Östlund och fortsätter:

– Det var det som intresserade mig, dom använde sitt utseende som hotbild.

Rånarna går fram till killar som är nya i stan och frågar vad klockan är. När offren tar upp sina mobiler säger rånarna ”Du har min lillebrors mobil, den har blivit stulen”. När offret förnekar det går en av rånarna bort och ringer ett samtal, sedan säger han ”min lillebrorsa är här borta, följ med och visa mobilen”.

- Offret säger nej – men rånarna är så sofistikerade att de spelar rollen av ”good cop, bad cop”. Den ”snälle” säger ”okej, jag tror er, men vi måste ju lösa det här, eller hur?” Med retorik lurar de killarna med sig.

Till slut har rånarna lurat offren längre och längre bort, under en process som tar över två timmar. De hamnar på ett motionsspår utanför staden – och då vill rånarna ha en ”tävling”. Alla ska lägga sina värdesaker på marken, de ska springa ikapp och vinnaren ska få allt.

- De rånade killarna vågar inte ens försöka vinna. Efter loppet skakar rånarna hand med offren: ”Bättre lycka nästa gång, ha det bra, vi syns”. Rånet är aldrig uttalat utan bara retoriskt, säger Ruben Östlund.

- Offren förstår att de kommer att bli lurade. Ändå underordnar de sig reglerna som rånarna sätter upp. När de väl kommer till polisförhör är killarna för stolta för att säga att de varit rädda – och då finns det inget hot och inget att åtala för.

Och media kan givetvis inte avhålla sig från att fråga om ”Play” kan komma att användas av ”främlingsfientliga krafter.”

– Nej, då får man verkligen misstolka filmen. Dom använder sig ju av samma bild som rånarna gör, dom målar också upp den här hotbilden, säger Ruben Östlund.

– Samtidigt var det viktigt att göra en komplex film, att inte göra rånarna till någon sorts Robin Hood. Många av dom var inte fattiga, dom kom från familjer som hade det bra ekonomiskt.

AB blandar givetvis in SD:

För i historien om hur ett svart killgäng medvetet spelar hotfulla och lurar och rånar ett lite yngre vitt killgäng, finns det åtskilliga scener som tacklar ämnen som rasism och homofobi på ett sätt som till exempel kan omfamnas även av Sverigedemokrater.

AB rescenerar
SVD

PI kan redan nu höra hur DO-anmälningar, och till alla andra tänkbara instanser, rasar in från Afrosvenska föreningen, politiker på vänsterkanten och än en gång, hur Lena Sundströms ständiga migrän bultar på som en snar jordbävning.

Det blir en spännade tid i höst bland morgonsofforna…
PrintFriendlyShare
16 maj, 2011 | Category: Inrikes
Gilla Dislike

liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 392 gillar received
Dela på
Visar 30 av 89 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


barba201 10 minuter sedan
omvänd rasism?!då kan vi kalla socialdemokrati för 'omvänd nazism'!
jag undrar hur lagtexten definierar 'rasistisk gärning' i sverige?gärning från etnisk majoritet mot minoritet,eller includerar
minoriteters gärning mot majoriteten,och minoritet som riktar mot andra minoriteter!??
ungerns nya grundlag definierar 'rasistiska brott' som 'brott mot medlem av en gemenskap'.(om en medlem av en gemenskap utsätts för hot,skrämsel eller brott bara för att tillhör sitt gemenskap.om hot,skrämsel eller brott
begås av flera personer i samförstånd (grupp) straffet skall vara strängare.)obs!i lagtexten finns inget om etnicitet!
alltså katoliker och protestanter får inte skrämma varandra,judar och araber får inte skrämma varandra,socialister och högeranhängare får inte skrämma varandra,ungrarer och tyskar får inte skrämma varandra,zigenare och ungrarer får inte skrämma varandra,judar och zigenare får inte skämma varandra...osv.i senaste halv året dömdes flera zigenare till stränga fängelse straff för rasistisk brott riktat mot etniska ungrare.
om en flicka skulle kallas 'ungerskhora' (svennehora )skulle medföra ca. ett år fängelse i ungern.

Ligur 30 minuter sedan
Jag känner inte Ruben Östlund och kan således inte uttala mig om hans motiv. Men jag har en liten teori: Om du vill göra en dokumentärfilm om invandrares brottslighet mot svenskar så leker du med elden. Man 'får' inte producera något som pekar på negativa konsekvenser av invandringen. Om du likväl gör detta så gräver du din egen grav, du kommer att bli utfryst av alla som föraktar dig och i ännu högre grad av de som fruktar att bli associerade med dig. Men om du ändå känner att du måste göra detta? Tja, du kan ju alltid fiffla lite med motivet för att blidka översteprästerna. Säg att det är de 'rasistiska fördomarna' mot svarta som de kriminella, förlåt ungdomarna, spelar på. Därifrån är det inte långt att gå till att det är det är svenskarnas rasism som slår tillbaka på dom själva. Våra hemska, felaktiga fördomar blir alltså självuppfyllande profetior då vi tvingar in dessa fina pojkar i kriminalitet. Voila! Så är plötsligt motivet överenstämmande med det Heliga Evangeliet: invandrare är offer, svenskar är rasistiska as. Kanske är det meningen att dårarna med makt skall låta sig duperas av detta medan sunt tänkande människor ska ta till sig ett mera logiskt budskap? Jag skulle hoppas det.
1 person gillar det här.

Brodde 30 minuter sedan
Det har hållit på sedan tidigt nittiotal men då skulle det tystas ner att det var mestadels invandrargäng. Om man från myndigheternas sida inte varit så fega utan talat öppet om problemen skulle det kanske sett annorlunda ut. Men tyvärr så fortsätter man att undvika verkligheten.
Det är inte rasism att säga som det är!
1 person gillar det här.

u28903094 1 timme sedan
Jag håller med vad invandrare 1957 har skrivit varenda ord är sanning och då är det så att man skämms för att vara etniska svensk när ingen vill hjälpa till att försvara Sverige och våra traditioner,kultur lagar seder och bruk!
Det har jag skrivit om många många gånger varför kan inte åtmonstone ni som kommenterar här försöka att ordna
demonstrationer mot massinvandringen och islamiseringe istället för att bara tiga och ta emot?
Jag ställer upp.
4 people gillar det här.

Calle Segerstedt 1 timme sedan
Jag har inte sett Play än, men kommer att göra det. Jag tycker det är oerhört modigt att välja ett sådant här ämne och det skvallrar också om diplomatiska talanger när det kommer till att få medel till att genomföra projektet. Jag tycker faktiskt att det är småsint av somliga skribenter att hänga upp sig på formuleringar från avsändaren och vänta mer 'korrekta' och grövre invandrarvåldsskildringar framöver.
Går det inte att se detta för vad det är?
Något väldigt oväntat och med svenska mått mätt väldigt 'inkorrekt' vinkling. I den tid vi lever i nu, då det mest är dårar som vinklar och har sig, är iaf jag förvånad över att svarta gärningsmän skildras som just svarta gärningsmän. Hade en av postmarxisterna legat bakom en liknande produktion kan du vara lugn för att förövarna varit vita och offren svarta eller huckletanter. Så är fallet i t ex samtliga SVT:s produktioner.
Det kanske låter löjligt, men jag tycker att det är ett stort steg att delar av verkligheten, i detta fall i form av lindriga personrån med rasistiskt motiv, sprids av en välrenommerad regissör - på en internationell arena. Det är inte 'vändningen', det är inte den sista droppen som urholkar kalken etc, men det är en lite skärva verklighet i ett bottenlöst hav av postmarxistiska lögner.
Dessutom ser jag fram emot att de vanliga gråterskorna ska bege sig ut och fördöma filmen för allt möjligt, Sundström, Afronoggrerna, Kommunisterna, 'kulturjournalisterna' etc. Det finns stor risk att filmen leder till någon typ av massmedial häxjakt i landet, 'så här får man inte göra/filma/insinuera' eller något i den stilen. Jag skulle snarare bli förvånad om det inte blir en häxjakt. I det sjuka samhällsklimat som vi lever är det snarast det pris man får betala.
Jag hoppas filmen vinner någon typ av pris...
show more
7 people gillar det här.

SwedishBusiness 1 timme sedan
Denna filmen kandiderar sig till att visas på SD´s kommande TV-kanal. Det ger en helt annan skildring av verkligheten än vad dagens lögnaktiga gammelmedia gör. Kommer att bli ett mycket intressant fall när gammelmedia kanalerna pixlar invandrare i sina nyhetsprogram men hänger ut svenskar samtidigt som SD´s kanals nyheter visar förövaren för att varna verkligheten från denne. Vilken kanal ger mest socialtkapital tror ni? Dvs vilken kanal speglar verkligheten på bästa sätt och som gynnar dig som person?
4 people gillar det här.

Kraxzy 1 timme sedan som svar till SwedishBusiness
var kan man läsa mer om denna kanal? Har missat helt all information gällande denna kommande kanal.
1 person gillar det här.

SwedishBusiness 1 timme sedan som svar till Kraxzy
Varsågod min vän:
http://politisktinkorrekt.info...
http://www.medievarlden.se/nyh...

Arkngt 1 timme sedan
Vilken häpnadsväckande idiotisk tes filmen har:

'De utnyttjade den rasistiska hotbild som vårt samhälle skapat, och som får många att automatiskt se svarta män som någonting farofyllt, säger Östlund'

Så svenskar låter sig rånas av 'svarta män' för att det svenska samhället och svenskarna är rasistiska.

Upp och ned-vända världen än en gång.
2 people gillar det här.

kultainen 59 minuter sedan som svar till Arkngt
Låter sig rånas. Vad har de för val när ett gäng babianer hotar med misshandel ?
2 people gillar det här.

Rauken 1 timme sedan
Tyvärr så anses vissa fakta som fördomar i dumsverige och får absolut inte uttalas - i varje fall inte offentligt.
Tänk vilka hemska brott de flesta av oss begått och fortfarande kommer att begå. Svenskarna har blivit en lagvidrigt folk på mingrationenes område. Självbevarelsedriften måste underkuvas hos varje självständigt tänkande individ. Den behjärtansvärda uppgiften vilar sedan länge på DO:s axlar, med mycket goda ekonomiska resultat för de förfördelade. Jjag vill ha en annan statsminister och ett homogent samhälle. Är det för mycket begärt?
1 person gillar det här.

Roland X 2 timmar sedan
Och var kommer denna film om kriminella negrer att visas förutom i Cannes?
Tror ni exempelvis att sossarna och moderaterna på SVT kommer att visa denna film?
5 people gillar det här.

nilsanders 2 timmar sedan
sanningen är alltid obehaglig, även om den visas på film och har regiserats om och anpassats för film...
allting kan tolkas som rasism om man har utsett sig själv som nån slags antirasist..
Hoppas filmen går bra och sprids vida omkring..
2 people gillar det här.

olle w 2 timmar sedan
Hur dum får man bli, jag pratar inte med Svarta eller Araber som tilltalat mig. Jag är bestämt avvisande och går där ifrån.

Ärligt talat att låta sig luras i väg eller stå och babbla med ett gäng stolliga utlänningar kan aldrig leda till något bra. Gå där i från, visa inte upp mobiler eller andra värdesaker osv.
5 people gillar det här.

SwedishBusiness 1 timme sedan som svar till olle w
Du är många gånger undergiven dem när de kommer i grupp.
2 people gillar det här.

olle w 50 minuter sedan som svar till SwedishBusiness
Håller inte med
för fem öre. Det är någon missriktad artighet, du har ingen anledning eller
skyldighet att prata med främlingar över huvud taget. Sätt dig inte i dumma
situationer.

SwedishBusiness 2 minuter sedan som svar till olle w
Håller med om att det har med ens uppfostran att göra precis som du påpekar med missinriktad artighet.
Eftersom många svenskar är uppfostrade efter den gamla läran från våra äldre om att vara artig och generösa mot främlingar så blir dessa lätt utnyttjade av någon som vill dem ont och som inte alls har samma uppfostran.

Fredrikkkk 2 timmar sedan
Får Lena Sundström moralpanik nu?
5 people gillar det här.

AnnaF3 2 timmar sedan
Man slutar aldrig att förvåna sig över de som lyckas tränga igenom PK-muren. Läs och njut av PK-mediernas plattetyder om:

'känslig ämne', 'kontroversiell skildring', 'onyansrad bild', 'flört med mörka krafter', 'rasistiskt vinklad' 'fantastiska skådespelare', 'Inlevelseförmåga' osv...
5 people gillar det här.

Ornsyn 3 timmar sedan
Omvänd rasism är en trist beteckning och jag skulle hoppas att man slutade använda denna även om jag förstår vad den innebär - en rasism som inte går i förväntad riktning men samtidigt får den ju en lite motsatt effekt nämligen att den inte är lika illa eller 'rättvänd'. För mig är rasism rasism.

Ännu otydligare blir det ju med beteckningen 'en sorts omvänd rasism' det vill säga 'en sorts' antyder att det är ännu mer tveksamt att det är rasism.

Rasism är rasism för mig - även den som invandrade människor riktar och har mot svenskar!

Att kalla människor för svennejävlar, svennehoror, med mera är rasism och syftar som så ofta i sådana här sammanhang till att objektifiera vissa människor för att försvara att man sedan gör som man vill med dem - så arbetar islam eftersom en hora är som en slav och en slav får våldtas. Objektifierande uttryck som detta används ofta av översittare och förtryckarregimer på alla möjliga olika sätt. I Vietnam hette det gulingar och så vidare - allt för att objektifiera människor så att det inte är människor utan objekt man ger sig på!

Djävulskt och utstuderat - och en verklighet i Sverige 2011!
5 people gillar det här.

Shakanda 3 timmar sedan
Ja det har man hört razism från inkommande mot svenskar, märkligt är det legalt då
Japp, de kan ju kolla fängelser, psyk, rättspsyk och räkna antalet utlänningar där, får de fakta
3 people gillar det här.

MrAnderssonFromSweden 3 timmar sedan
Får det verkligen sån här film? Maffian av gråterskor måste ingripa. Inte får man tala hur verkligheten ser ut?
8 people gillar det här.

Roland X 3 timmar sedan
Här är en video som visar hur svarta kriminella borde tas om hand även i Sverige:

http://www.youtube.com/watch?v...
4 people gillar det här.

SwedishBusiness 1 timme sedan som svar till Roland X
Mycket effektiv behandling :-)
1 person gillar det här.

Roland X 26 minuter sedan som svar till SwedishBusiness
Ja visst är det en härlig liten film. Jag mår bra av att se den.

knut_se 3 timmar sedan
Ett tips:
Rånaren: – Hej brossan vet du vad klockan är.

Brottsoffer: tittar på armen
– Oj har glömt klockan kan jag få låna din mobil så kan jag ringa fröken UR
14 people gillar det här.

Varg i Veum 4 timmar sedan
Ruben begår 'självmord' i Sverige. Han lär inte få några uppdrag av svenskar med nazifobi, vilket är de flesta om inte alla på beslutsfattande poster. Undrar om han inser det? Antingen är han riktigt modig eller så är han naiv. Heder åt honom för att han vågar utmana den politiskt korrekta normen. Nu har jag inte ens sett filmen så jag vet inte om den är bra, men om den retar nazifobiker så kan den inte vara annat än bra. Kanske får de inspiriation att våga lyfta blicken och upptäcka att världen inte är så enkel som de vill få det till.
5 people gillar det här.

7anne 4 timmar sedan
Ett bra klipp som visar skillnaden i vad man kunde säga i media 2005 mot nu...

http://www.youtube.com/watch?v...

Helt otroligt vad som kan ändras på 6 år.
6 people gillar det här.

SwedishBusiness 1 timme sedan som svar till 7anne
http://www.youtube.com/watch?v... Är också sevärd för att få sig en reflektion.
2 people gillar det här.

Roland X 3 timmar sedan som svar till 7anne
Tack för denna jäkligt sevärda video. Den finns nu bland mina Favoriter på YouTube.


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: