onsdag 18 maj 2011

Våldsamt bankrån i Flen – automateld mot polisen « Politiskt Inkorrekt

Våldsamt bankrån i Flen – automateld mot polisen « Politiskt Inkorrekt: "Våldsamt bankrån i Flen – automateld mot polisen

Ett vittne berättar:

BANKRÅN Handelsbanken i sörmländska Flen rånades vid 09:30-tiden på onsdagen under våldsamma former. Tre maskerade rånare slog sönder rutorna och tog sig in. Utanför stod rånare nummer fyra i skyddsväst, gasmask, beväpnad med automatvapen. Gänget hade även kommunikationsradio och agerade iskallt enligt alla vittnen.

I slutfasen av rånet kom en polispatrull och blir då beskjuten av vakten. Ett skott träffade polisbilens framruta. Poliserna hade i det läget hunnit ta sig ut och tagit skydd bakom bilen. De besvarade med tre till fyra skott. Eventuellt kan rånaren ha träffats i axeln.

Rånarna som anlänt i två bilar kom strax därpå ut från banken med en eller flera väskor. Innan de försvann i den ena flyktbilen, en silverfärgad Volvo (alt guldbrun, olika uppgifter) Volvo, kastade man in en bensinbomb i den andra, en röd VW Golf, strax utanför banklokalen. Rånarna lyckades sedan ta sig ut från Flen. Något senare hittade man Volvon utbränd på väg 56 i Vallmotorp utanför Katrineholm, knappt tre mil från länsgränsen mot Östergötland.

Nationella insatsstyrkan deltar i jakten och rikslarm är utfärdat.
Vittnen efterlyses

Såg du rånet eller när de bytte flyktbil på väg 56 i Vallmotorp?

Ring polisen, telefon: 114 14
PrintFriendlyShare
2011-05-18, 19:29 (uppdaterat 2011-05-18, 19:30) | Kategori(er): Inrikes
Gilla Dislike

liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 394 gillar received
Dela på
Visar 29 av 40 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Cavatus 4 minuter sedan
Suck. När ska eländet ebba ut?

svenn1 4 minuter sedan
Äntligen! kommer polisen direkt dit och konfronterar! Härligt och efterlängtat, de måste sluta dalta. Ge dem större vapen och mer frihet så ska vi nog få ordning på den här sörjan!

irriteraddonna 6 minuter sedan
Hoppas att dom får fast dessa råbarkaderånare! Det ska bli intressant att få se vilka dom är ....

Redigtforbannad 13 minuter sedan
Jag pratade nyss med en vän som satt på ~70 meters avstånd och bevittnade hela händelseförloppet.

45-50 minuter tog det för polisen att förstärka de två unga kvinnliga poliserna som var ensamma på plats under hela scenariot.
Rånarna i sin tur befann sig på platsen i ca 15 minuter, och hann därmed vara borta i 30-35 min innan mer polis ens anlände efter att kollegor blivit beskjutna vid ett bankrån.. skamligt minst sagt.

Det kan tilläggas att rånaren som var placerad ute på gatan som vakt lät poliserna kasta sig ur bilen i skydd innan han avlossade ett skott med sin AK47 genom rutan på polisbilen, mer som en kraftig markering än att han faktiskt försökte träffa polisen.
Det såg även ut som att samme rånare strax efteråt fick ta emot en kula i sin skottsäkra väst när de två kvinnliga poliserna besvarade skottet medan de flydde mot säkerhet i väntan på förstärkning.

Edit: När dem övriga tre rånarna kom ut från banken så hade dem med sig tre stycken stora avlånga väskor som såg ut att vara fyllda med något.

fdSJ_77 19 minuter sedan
Hur kan SVT göra ett reportage om ett bankrån nu när det finns mer intressanta nyheter? Det skulle vara mer intressant att göra ett längre inslag om rasistiske Bamse
1 person gillar det här.

Guest 32 minuter sedan
Kommentaren är borttagen.

Steffensson 23 minuter sedan som svar till Guest
Har inte Du hamnat lite i fel artikel här?

MartinA 50 minuter sedan
Undrar om det är en slump att orden Patetisk och Polis börjar på samma bokstav? Hur i hela fridens namn kan rånarna KÖRA undan och försvinna när polisen är där? Hur kan de tappa bort dem?
9 people gillar det här.

PIModerator [Moderator] 26 minuter sedan som svar till MartinA
Ett ord: automatvapen.
2 people gillar det här.

Hoolabandola 21 minuter sedan som svar till PIModerator
Precis...man är inte kaxig när nån skjuter med en AK mot en och man själv bara har en värdelös SIG-SAUER 9mm att vifta med.
2 people gillar det här.

Rogerkalle 31 minuter sedan som svar till MartinA
Minns du Malexander?
1 person gillar det här.

Patrik 35 minuter sedan som svar till MartinA
När dom öppnar eld mot polisen så håller dom sig på bra avstånd, vilket kan vara rätt smart. Tyvärr, går det inte till som i amerikansk film i verkligheten..
3 people gillar det här.

wilmerxy 40 minuter sedan som svar till MartinA
Nej, det är nog ingen slump, popcorn börjar också på P.
Sedan tror ja de kom undan för att de körde sin bil, och åt motsatt håll ;-)
1 person gillar det här.

salkcin 1 timme sedan
En polispatrull anländer till ett pågående rån. Buset beskjuter polisen, som skjuter tillbaka. Ursäkta, men senast jag kollade hade ju en P226 15 skott (expanderande kulor, förbjudna i krig). Två poliser, två pistoler, varsitt extra magasin. Totalt sextio skott... och de skjuter 3-4 stycken. Vad gör de andra skotten för nytta? komprimerar sönder magasinsfjädern kanske.
Bankrånet hade kunnat sluta som ett totalt misslyckande om polisen istället hade satt tio skott i första buset i snabb följd. Buset inne i banken vet inte vilka som står utanför och har i princip att ge upp eller bli skjutmål. Om buset inte reagerar på bekämpning är den enda lösningen att fortsätta skjuta.
Exakt varför har svensk polis pistol? För att avliva påkört småvilt och galna mördarhundar.
Det som skulle avskräcka ordentligt vore om polisen ändrade sin policy till att vid påskjutning gäller verkanseld för att döda, inte några fjantiga varningsskott i benet.
Visst är det kul att råna en bank och komma undan, men det är inte lika kul att få tio skott i bröstet och ligga där i en pöl blod och sakta känna att livet rinner ut ur kroppen.
Mer verkanseld åt polisen. Om Polisen dessutom 'råkar' skjuta buset i pannan skall inte Silbersky och media hänga polisen. De riskerar sitt liv för att hålla ordning i den här jävla soppan som Sveriges politiker rört ihop.
1 person gillar det här.

Sverige_Sverige_fosterland 1 timme sedan
Vilka tidigare bankrånare har 'permis' från kåken?
Alternativt vilka bankrånare har 'muckat' från kåken nyligen?
Tredje alternativet är 'öststatare' på 'picknick' i Sverige?
Någon som vet?
3 people gillar det här.

Anna Svensson 1 timme sedan
dessa svenskar drar sig inte ens för att skjuta på polisen
1 person gillar det här.

kalle008 30 minuter sedan som svar till Anna Svensson
Och detta betyder i sin tur att de gärna skjuter vanliga människor också, om det behövs.
2 people gillar det här.

Hoolabandola 1 timme sedan
Kom dom över några pengar?

Anna Svensson 1 timme sedan som svar till Hoolabandola
säkert och dem får de ju i alla fall behålla, även om de grips och döms. Helikopterrånarnas 'extrainkomst' har väl försvunnit ut i det blå
1 person gillar det här.

Gullesnuttan 1 timme sedan
Det lär ju bli sådana konsekvenser när polisstationer läggs ner på mindre orter/obemannade vissa tider i kombination med svängdörrar in i landet och knappast inga straff för förövare. Måste vara julafton varje dag för kriminella
9 people gillar det här.

JohnnyBoy222 1 timme sedan
Knappast Khat-tuggare som varit i farten, tror mer på seriösa personer från forna öst-blocket...
8 people gillar det här.

Illwillfn 1 timme sedan som svar till JohnnyBoy222
Att det inte är somalier tror jag är så gott som garanterat. Huruvida det är juggar, ryssar eller svenskar...lär vi aldrig få veta då vår poliskår är fullständigt inkompetent (eller ok, inte 'fullständigt', de löser ju trots allt 5% av alla anmälda brott).
5 people gillar det här.

Roland X 1 timme sedan som svar till Illwillfn
Om det var svenskar så tror jag dom snart blir gripna. Det kan inte finnas många svenskar som kan utföra ett bankrån så iskallt och yrkesmässigt.
5 people gillar det här.

fdSJ_77 1 timme sedan
Hade poliserna haft en ljusare blå färg på uniformerna hade inte rånare känd den kalla kylan som poliserna utstrålade. Rånare upplevde säkert ett rasistiskt hat från poliserna och pga det slutade rånet med skottlossning och brandbomber. Jag hoppas att man utreder polisernas uniformer och hur man ska ändra dem för att minska misstänksamheten mellan polis och rånarna. Det behövs en ny stil för poliserna och ett steg man skulle kunna ta är att ändra färgen på uniformerna. Kanske skulle det funkat bättre med babyblå polisuniformerna.
10 people gillar det här.

kalle008 25 minuter sedan som svar till fdSJ_77
Jag skulle hellre ändra beväpning på poliserna. Man kan t ex stanna på långt avstånd och använda ett tungt prickskyttegevär, 12,7 mm exempelvis.

Det som händer understryker behovet av att arbeta i ett mellanläge mellan krig och fred. I det aktuella fallet borde man ha haft helikopter för skuggning av bil, och rejält beväpnad personal vid vägspärrar. Smitande skurkar som inte ger sig vid anrop ska skjutas. Det är riktigt, riktigt dåligt att det inte finns sådan beredskap.
2 people gillar det här.

lagbas 1 timme sedan
Kan Spökplumpen eller Bamses läsare varit ute på lite bus på vägen mellan boendet för skäggbarn och träningslägret för terrorister?
7 people gillar det här.

sportexit 1 timme sedan
Jag har svårt att tro att detta var utfört av folk från MENA, förmodligen några gamla öststatsmilitärer som tröttnade på att knega och mellanlandade i Sverige för att finansiera sitt fortsatta lyxliv nere vid medelhavet.
11 people gillar det här.

u28903094 2 timmar sedan
Det har blivit vardagsmat i Sverige tack vare 7-klöverns politiker som inte begriper vart deras politik leder till utan bara fortsätter att släppa in kriminella invandrare!
15 people gillar det här.

nissenorton 2 timmar sedan
Det största som har hänt i Flen sen raggarna slogs vid Amazon. Inget ställe går säkert för den ökande kriminaliteten, oskuldens tid är förbi. Kan bara konstatera att dom visste vad dom gjorde, för polisen närvaro i Flen är begränsad. Pengar som går till annat, så som den okontrollerade invandringen och dess konsekvenser skulle kunna användas bättre.
25 people gillar det här.

MysteriousPhantom 2 timmar sedan
Kan det månne vara berikare i farten som kände för att införliva lite stoj i den trista vardagen...

Antar att vi får avvakta och se vilka slags brottslingar som är i farten...
9 people gillar det här.

Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: