tisdag 10 maj 2011

”Det är osmakligt att ställa grupperna mot varandra” « Politiskt Inkorrekt

”Det är osmakligt att ställa grupperna mot varandra” « Politiskt Inkorrekt: "”Det är osmakligt att ställa grupperna mot varandra”


DEBATT Kommer ni ihåg debatten om Sverigedemokraternas valfilm? Självklart gör ni det.

Sverigedemokraternas budskap med sin film var att pengar inte växer på träd, och att det vi svenskar betalar för att genomföra västvärldens mest expansiva invandringspolitik faktiskt medför att man får dra ner på annat i samhället. All politik handlar om prioriteringar. Ganska logiskt egentligen.

Sverigedemokraterna illustrerade detta med budskapet ”Invandringsbroms eller pensionsbroms?”.

Den bärande kritiken mot valfilmen var att det är oetiskt, omoraliskt och o-allting att ställa grupper i samhället mot varandra. Såväl politiker som gammalmedia, i brist på saklig kritik, använde sig av detta argument intill leda.

Kritiken nådde orkanstyrka, och påverkade t.o.m människors levebröd. SR-frilansmedarbetaren Anders Königsson, som gjorde Sverigedemokraternas valfilm, blev fullständigt utfryst av medieetablissemanget. Han pekades ut som förrädare.

Efter valet har regeringen nått en uppgörelse med Miljöpartiet om asyl- och migrationspolitiken som kommer leda till ytterligare miljarder i ökade kostnader för svenska skattebetalare. Detta på toppen av en okänd summa kostnader som politikerna inte vill prata om.

Men vad har vi svenskar prioriterat bort för att genomföra denna invandringspolitik? Och får vi prata om prioriteringar idag?
.
Här följer en liten påminnelse om kritiken i höstas:

Expressen:

- Det är osmakligt att ställa grupperna mot varandra. I det svenska samhället är standarden så god att välfärden kan omfatta båda områdena. Att göra en sån prioritering är att göra det väldigt svart och vitt. En sån motsättning är fullständigt horribel enligt vårt sätt att tänka, säger Jöran Rubensson, förbundsordförande i Sveriges pensionärers riksförbund (SPRF).

Expressens Isobel Hadley-Kamptz gjorde en egen, högst fantasifull tolkning, av valfilmen:

Sverigedemokraterna har alltså gjort en skräckfilm där horder av niquabklädda [sic] kvinnor med barnvagnar hotar en stackars ensam svensk pensionär.

I filmen är hotet fysiskt, de svartklädda kvinnorna stormar fram, och det ekonomiska samband som förs fram är att antingen har vi råd med alla de här muslimska barnen eller också har vi råd med äktsvenska pensionärer.

Moderaten Kent Persson skrev:

Återigen visar Sverigedemokraterna sitt rätta ansikte. Ett rasismens och intoleransens ansikte. SD vill ha ett samhälle där människor ställs emot människor.

Det finns en uppsjö av liknande kommentarer att finna på nätet.

Det gemensamma budskapet är att i det toleranta, mångkulturella Sverige är det vidrigt, ja rent utav rasistiskt, att ställa grupper i samhället mot varandra. De menar att Sveriges ekonomi klarar av samtliga ekonomiska åtaganden.

Kosta vad det kosta vill.
.
Nu skriver vi åtta månader senare, och tiderna, och tidningarna, har uppenbarligen förändrats.

Aftonbladets ledarsida:

Skatten sänks – de sjuka betalar

Något som däremot inte är myter är att sjukförsäkringen går med 63 miljarder i överskott. Detta överskott går till skattesänkningar, säger regeringen helt öppet.

Blekinge Läns Tidning:

Stängda dörrar hos Försäkringskassan slår hårt mot utsatta grupper.

Försäkringskassans besparingskrav innebär att servicekontoren i Blekinge läggs ned. När självbetjäning införs och spontana besök slopas drabbas många medborgare.

Socialdemokraten Håkan Liljeblad skriver:

I stora drag handlar det om att Norrköpings kommun valt att prioritera framförallt skola och omsorg. En prioritering jag delar. Konsekvenserna för Tekniska nämnden är dock att nämnden tvingas göra många stora neddragningar.

Helsingborgs Dagblad skriver:

Skuggbudgetarna visar nämligen inte bara att S, MP och V numera gör helt olika praktiska prioriteringar; de visar att partierna skiljer sig åt på ett mycket mer grundläggande plan.

Kristdemokraten skriver:

Folkhälsofrågorna tycks alltmer drunkna i Socialdepartementets sjukvårdsekonomiska prioriteringar. Det förebyggande arbetet har inte längre samma dignitet. Viktiga områden som skador, tobak, övervikt och alkohol får vika.

Miljöpartiets ekonomisk-politiska talesperson Mikaela Valtersson skriver:

Budgetdebatter i riksdagen brukar inte alltid kunna användas för att väcka människors lust till att gå med i ett politiskt parti. Det är synd eftersom det är i budgeten som vi politiker visar våra prioriteringar. Att snacka vackert är ganska enkelt. Att våga prioritera i en budget är något annat.

[..]

Människor drabbas varje dag. Bakom varje siffra finns en människa av kött och blod.

Socialdemokraten Veronica Palm skriver:

Det är inget lätt arbete att utrota barnfattigdom. Det krävs politisk mod och prioriteringar. Nu vässar vi politiken.

Vänsterpartisten Kaj Raving är inne på samma spår:

Politik handlar om prioritering. För 15 miljarder skulle barnfattigdomen kunna avskaffas enligt ny forskning. Ungefär lika mycket kostar det femte jobbavdraget.

Sveriges Kommuner och Landsting håller seminarier under Demokratidag 2011, där de hävdar:

Politik handlar i hög grad om att göra prioriteringar utifrån tillgängliga resurser.

Moderaten Fredrik Antonsson menar att:

Politik handlar om att prioritera, men frågan är vad Carin Jämtin då skulle prioritera bort…?

Socialdemokraten Fredrik Petterssons tal vid 1:a maj i Strängnäs:

Politik är att vilja och politik handlar om prioriteringar. Att min 53-åriga mamma, efter snart 35 år som skattebetalare, ska behöva leva av allmosor från familj och vänner är inte bara förnedrande för henne – Det är ovärdigt ett välfärdsland som Sverige.

Regeringens skattesänkningar, som sedan länge passerat anständighetens gräns, bekostas av min mammas och hennes tusentals utförsäkrade olycksbröders och systrars uppsagda trygghet och vårt samhälles anständighet.

Socialdemokraten Sussie Berger skriver:

I den bästa av världar skulle vi inte behöva göra politiska prioriteringar där man ställer verksamhet mot verksamhet. Men det är bara möjligt om resurserna är obegränsade.

Så länge de inte är det måste man alltid väga olika krav och önskemål mot varandra, och välja bort några för förmån för andra.

LO-tidningen skrev strax före jul:

De dåliga tiderna 2008 – 2009 slår igenom i sänkt pension 2011. Men sänkt skatt räddar pensionärernas ekonomi någorlunda. Hösten 2008 slog finanskrisen till. 2009 stod lönerna i Sverige praktiskt taget stilla, och jobben blev färre. Därmed ströps inbetalningarna till pensionerna. Men pensionärerna – både de som får pension nu och de som har pension att fordra i framtiden – blir bara fler.

För att klara den ekvationen måste pensionerna sänkas. Så är nu systemet konstruerat: Pensionärerna får rätta mun efter matsäcken, och sänkningen sker automatiskt, utan att några politiker behöver smutsa sina händer.

Nästa år räknas de inkomstbaserade pensionerna ner med hela 4,3 procent.

Politiskt Inkorrekt blir förbryllad efter att läst alla dessa samstämmiga åsikter om att politik i grund och botten handlar om prioriteringar.

Är det okej att säga så nu? Tydligen.

Men om det är okej att nämna politiska prioriteringar, varför i hela fridens namn fick inte Sverigedemokraterna säga det med sin valfilm?

Eller är sanningen så enkel att vi svenskar får tala klarspråk om finansiella prioriteringar, så länge det inte handlar om invandringspolitiken?

Är det med andra ord tillåtet att tala om prioriteringar så länge man inte talar om vad vi prioriterar bort för att genomföra världens mest extrema invandringspolitik?

Jo, så är det nog. PI har sagt det förr, och vi säger det igen:

Det råder inte ett friskt debattklimat i Sverige – något är mycket sjukt.
PrintFriendlyShare
9 maj, 2011 | Category: Asyl Migration, Debatt, Inrikes, Politik
Gilla Dislike

*
*
*
*
*
* and 84 others liked this.

Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
33 kommentarer 383 gillar received
Dela på
Skicka som @setovis
Visar 30 av 113 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS

*

peter781 [Moderator] 56 minuter sedan
Kul ändå att SDs retorik var så skickligt framförd att den nu blivit allmänt vedertagen av i stort alla andra.
Tråkigt är dock att gemene man inte kommer att uppfatta denna svängning i propaganda krigets utformning
då de endast förlitar sig på diverse smörjmedier och tar detta för sanning.Det hade blivit intressant att lyssna
på morgonsoffans tramspladder om de ställts mot väggen med detta faktum att tex sossarna använder sig av SD retorik i skatte och sjukvårds frågor.Och detta såhär nära regionsvalet ej heller att förglömma. Desperata tider kräver desperata åtgärder är tydligt,såsom att anväda sig utav motståndarsidans sätt att uttrycka sig för att vinna det egna svärens röster då man har visat sig extremt svag i att kunna övertyga sina egna väljare om förträffligheten
i att rösta på något parti i 7-klövern.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

standigtundrande [Moderator] 1 timme sedan
Den som hävdar att vi inte ställer grupper mot varandra lever i en egen 'lyckobubbla'.
Det spelar ingen roll om det är min egen eller landets ekonomi som ska fungera. Allt handlar om att prioritera och göra bra väl för att man ska kunna få ut så mycket som möjligt av den ekonomi som finns. Vi gör ständiga prioriteringar när det gäller pengar oavsett om det gäller att köpa en ny bil eller att gå till tandläkaren för dyr behandling.
Om vi inte ställer grupper mot varnadra så undrar jag varför jag inte får gå till tandläkaren och få nya tänder för samma struntsumma som invandrarna betalar. Där är första beviset på att vi visst ställer grupper mot varandra!
Jag är diskriminerad och förbannad!
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Alonavillas [Moderator] 2 timmar sedan
Hur kommer det att bli om 20 år när jag blivit gammal och behöver hjälp? Kommer jag att dö ensam i lägenheten pga att vårdsystemet brakat ihop? Kommer den nya arbetskraften att ta hand om mig? Det har ju redan, på vissa håll, dragits ner på bröd, kaffe, ägg och det lär ju inte bli bättre. Ändå går Sveriges ekonomi bättre än på mycket länge. En ålderdom i Sverige för en vanlig arbetare ser mycket, mycket dyster ut
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

GunnarAndersson74 [Moderator] 1 timme sedan som svar till Alonavillas
Du kommer alltid få betala. Det förmåner som finns idag, där samhället bidra är nog borta. Man kommer troligen inom några få enroma sociala problem med det flyktinggrupper som kommer till Sverige.


Bli inte förvånad , om Sverige måste köpa in så kallade drönare som patrullera över Rosengård,Bergsjön , Rinkeby och m fl för att med dessa upp rätta någon slags lag och ordning i dessa förorter, eftersom vanlig polis inte kommer våga gå in dessa områden.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

u28903094 [Moderator] 2 timmar sedan
7-klöverns politiker har prioriterat bort sjuka,arbetsskadade,fattigpensionärer,bostadslösa,arbetslösa och infrastrukturen i Sverige fungerar inte snart ser Sverige ut som ett arabland med kravaller,bilbränder,stenkastning,smutsigt och skräpigt,våld,hot,våldtäkter och orättvisor mot det etniska svenska folket som arbetat och betalat skatt i Sverige som nu är bortprioriterade av 7-klöverns politiker för massinvandring och islamisering av muslimer som ingen vill ha här i Sverige!
Det är bara SD som är demokratiska och vi kommer aldrig att glömma sveket ni i 7-klövern har gjort mot oss etniska svenskar och mot Sverige ni kommer att ställas till svars!
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

GunnarAndersson74 [Moderator] 2 timmar sedan som svar till u28903094
Exat! Det är viktigare får in somaliska kvinnor till Sverige, det har så mycket att bidra med kulturellt.


show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

loofon [Moderator] 3 timmar sedan
Alla uttalandena ovan har en gemensam nämnare. De talar uteslutande om symptomen men ingen vill ta ens med tång i orsakerna!

Så länge gammelmedia, 7-klövern och kulturmarxisterna framhärdar i denna, haltande, problemanalys så är lösningen på problemen långt, långt borta.

Det är först när nämnda etablissemang börjar inse att fler och fler medborgare har börjat snappa upp sanningen om invandringspolitiken som vi kan hoppas på några omvändelser under galgen.

Därför PI är ert arbete enormt viktigt! Tack för er energi.
show more show less
Anmäl
8 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Svenskastavalla [Moderator] 3 timmar sedan
Några få procent gener skiljer oss åt, det är det enda som jag kan hitta som förklarande skillnad. Notera att skillnaden i IQ är medelvärde för hela populationen, måste titta mera på det material som finns för att veta om det är stora skillnader i spridning mellan de olika populationerna. Det finns många skärpta individer i i de populationer som inte har Neandertal-gener. Någon bra värdering av detta finns ej i materialet vad jag har hittat. Den stora skräcken är att de populationer som saknar dessa gener är de som ökar mest i antal!

>>> Obs! Detta var ett svar till Marzanice som hamnade fel
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

GunnarAndersson74 [Moderator] 2 timmar sedan som svar till Svenskastavalla
Gener är inte allt. Kulturellt.. En del muslimska grupper kan inte ens gå på toaletten som en vit man, utan tro han skall födda profeten muhammade ingen. Genom massimport av dessa människor , så dra vi tillbaka Sverige till medeltiden.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Svenskastavalla [Moderator] 1 timme sedan som svar till GunnarAndersson74
Kultur är hur man utnyttjar sitt arv. Det kan inte ärvas, bara läras in. En del kommunister tror fortfarande att kultur kan ärvas. Vet inte om muslimerna tror det, men jallabrallor har dom.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Phund [Moderator] 5 timmar sedan
Våra politiker ger oss en klapp på hjässan – och drar sedan
igång en utstuderad show med speglar och rökridåer – där man förleder hela
folket.


Politik är för många ett välbetalt karriärval – där man gör
det yttersta för att hålla den betalande allmänheten utanför. Dock kräver det
en balansgång mellan de olika intressen, för att inte stöta sig med någon…. För
då tar karriären slut.



Utbildning, sjukvård och pensioner, måste gå före alla andra fiduser som
man försöker blända det svenska folket med.
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Jonas Markusson [Moderator] 5 timmar sedan
Man måste göra prioriteringar men man får inte prata om dem.
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

invandrare1957 [Moderator] 5 timmar sedan
Det är det som kallas demokrati. Sen att det inte passar dom styrande det är väl ett tecken att dom inte är demokratiska utan maktfullkomliga.
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

surkart [Moderator] 6 timmar sedan
Politik handlar om prioriteringar. Ska vi lägga 50 miljarder om året på flyktingar, så drabbar det äldrevården och sjukvården. Den som inte fattar ett sådant samband kan inte ha mycket bakom pannbenet ! Det som ledande politiker - typ Sahlin gör - är att ljuga oss rakt upp i ansiktet, för de fattar naturligtvis sambanden. Inlägget ovan är bra och belyser förhållandet i klartext.
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

valkoinensaatana [Moderator] 8 timmar sedan
Ja sanningen är så enkel att ni svenskar får tala klarspråk om finansiella prioriteringar, så länge det inte handlar om invandringspolitiken?
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

kristendhimmi [Moderator] 12 timmar sedan
Med sådan logik måste man konstatera att alla partier är rasistiska och alla partier utgår ifrån det berömda 'vi och de tänkandet'. S är rasister mot de 'rika' , M är rasister mot de som är arbetslösa osv. Tydligen alla är rasister. Nej, nej rasism går ut på att man priviligierar en viss ras, eller?
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

hammar_karl [Moderator] 4 timmar sedan som svar till kristendhimmi
Enligt vetenskapen existerar inte begreppet ras, man talar om etnicitet. Rasism är ett totalt ovetenskapligt begrepp. Man kan tänka sig etnicitism. Men,...ingen PK eller vänstermänniska skulle överge ordet rasism eftersom det har en så tydlig koppling till nazism. Rasism alltså ett rent propagandaord ungefär som rättvisa. Ett ord för att indirekt klistra ihop motståndarn med nazism.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

knoll2 [Moderator] 13 timmar sedan
Det är inget fel i att ställa grupper mot varandra då det handlar om de pengar vi svenskar jobbat ihop och hur de ska fördelas mellan oss och de som kommit hit och aldrig bidragit med en enda skattekrona. Självklart ska den inhemska befolkningen gynnas i första hand. Det är ju våra pengar det handlar om. Är det någon som är osolidarisk så är det vår regering som skiter i svenska folket. Har man inte varit med och bakat kakan ska man heller inte vara med och äta den.
show more show less
Anmäl
24 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

ulfr [Moderator] 13 timmar sedan
Det finns ett 'spår' till som glöms bort. Det uttrycks ex så här - finansminister Anders Borg räknar med att statens finanser under åren 2010 - 2015 skall ge ett överskott på ca. 500 miljarder kronor, de skall användas att betala av statsskulden.
Och de tas inte med när maktens politiker talar om utrymmet som finns till reformer.
Det är tyvärr naivt (?!) att tro att pengarna för invandring-migration skulle flyttas över till ex äldre, arbetslösa etc. Får de grupperna det för 'bra' så rubbas balansen i samhället.
Nog är debattklimatet sjukt.
show more show less
Anmäl
9 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

foxel [Moderator] 13 timmar sedan
Huvudanledningben till nedmonteringen av vår sjukvård,våra sjukförsäkringar osv är att invandringen slukar kolossala resurser. För över 10 år sedan kom 3 olika nationalekonomer var och en för sig fram till en kostnad på över 100 miljarder per år.Idag sannolikt betydligt mer.SD har i dagarna lagt sin vårbudget och uppger där att man vill spara drygt 10 miljarder på att minska invandringen med 90%. Men de som redan finns här kostar ju de även ofantligt mycket mer.Men eftersom det är synnerligen svårt att få fram den verkliga kostnade är det klokt att man nöjer sig med dessa av Riksdagens Utredningstjänstb framtagna siffror.De räcker för att övertryga de flesta om att invandringen kostar alldeles för mycket.
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Upset90 [Moderator] 14 timmar sedan
Mycket bra artikel PI =)
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

IngridAgnes [Moderator] 14 timmar sedan
Klockrent ( som vanligt ) PI :)
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Ser inget hör inget säger inge [Moderator] 14 timmar sedan
Minns ni detta?

http://frianyheter.wordpress.c...

show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Villduvetasanningen [Moderator] 14 timmar sedan
Kan det bli mer tydligare att ställa grupper än så här? Sprid detta! Folk måste fatta med dessa 4 ex! Invandrare prioriteras! Invandring är att ställa grupper!

Svenska arbetslösa

http://www.svd.se/naringsliv/v...

Ungdomsarbetslösheten är fortfarande hög. I mars var den 27 procent enligt Statistiska centralbyrån.

Invandrare

http://www.svd.se/opinion/bran...

Centerpartiet vill därför underlätta för invandrare att snabbare få arbete i Sverige

Svenska arbetslösa

http://svt.se/2.22620/1.241862...

De arbetslösa får inte gå någon utbildning, eller ha en lärlingspla

Invandrare

http://www.dalademokraten.se/s...

Han påminde också om de yrkesutbildningar som många invandrare deltar i.
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

medul [Moderator] 14 timmar sedan
Tyckte om den videon men Putin och stadsministern där det var en som igentligen inte fick fråga Putin men försökte ändå.
Det som Putin sen kläckte ur sig med att Sverige alltid har klagat över att Ryssland inte var en demokrati men att Sverige börjar lika den demokrati som de avskyr:)

Så man kan ju säga att Sverige börjar tappa mark till Ryssland.
Alltså man måste säga rätt saker annars är man illa ute och kommer inte få ett nytt jobb längre pga att man har sina negativa åsikter om denna massinvandring eller man blir sparkad för att chefen fått reda på att man sympatiserar med SD.
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

kri3 [Moderator] 12 timmar sedan som svar till medul
Se bara hur Svenska tidningar censurerar 'fel' åsikter..Dröjer nog inte länge innan man kan bli åtalad för 'fel' åsikt när det gäller invandring.
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Louise Abrahams [Moderator] 14 timmar sedan
När ''folket' talar kommer sanningen fram och när politiker och mediafolk säger någotd är det bara ordbajseri och en massa lögner för att mörklägga verkligeheten. Oj, nu talade jag om 'vi' och 'de' igen.......

Alla under 30 år kommer inte att få pension i Sverige....
show more show less
Anmäl
8 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Bergamott [Moderator] 14 timmar sedan
Det fanns ett riktigt allvarligt och grundläggande faktafel i SD:s reklamfilm. Pensionerna har ett separat system med egen finansiering och hör inte till samma 'pengapåse' som t.ex. socialbidrag. Ett tillflöde av arbetslösa muslimer i barnafödande ålder kan dra resurser från skolan och äldrevården, men inte från just pensionerna. Dock var det aldrig (såvitt jag vet) någon traditionell tidning, politiker eller nyhetssändning som gjorde den invändningen. Förmodligen ansågs det för osmakligt att ens hypotetiskt medge att invandringspolitiken kan kosta pengar.
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Louise Abrahams [Moderator] 15 timmar sedan
Pension som betyder lön för arbete genomfört tidigare i en liv är en sak och sak och den sjunker hela tiden.Dra i bromsen!!!
Äldereförsörjningsstödet som är ett bidrag till alla de som aldrig arbetat i Sverige och oftast inte ens talar vårt språk men som räkat komma hit på äldre dagar. Den sänks inte och den är nästan 3 gånger så hög som den pension en riktig fattigpensionär kan få ut.

Får en pensionär ut ett par tusen i månaden, ja då får han/hon ut för mycket för att få äldreförsörjningsstöd - så är F-kassans regler. Men alla de som kommer hit och ingenting har - de får 14 000 kronor i månaden utan att ha gjort någonting överhuvudtaget!!!

Det är en stor skymf mot Sveriges pensionärer.

Dra i bromsarna och stanna invandringen och stoppa alla bidragsutbetalningar!!!
Det är hög tid nu!
show more show less
Anmäl
19 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Nemesisdivina [Moderator] 15 timmar sedan
Och varför nämner inte PI försvaret? Kostar ungefär en femtedel av vad invandringen kostar, och håller fullständigt på att gå i sank!

Sverige kan inte försvara sig längre -och ännu mindre nästa år, eftersom det snackas om anställningsstopp till det nya yrkesförsvaret.

I sanning häpnadsväckande!
show more show less
Anmäl
20 people gillar det här. Gilla Svara Svara

Show more comments … Visa fler kommentarer Visa alla kommentarer
Reactions

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: