söndag 15 maj 2011

TUFF-islamisterna måste betala tillbaka bidrag « Politiskt Inkorrekt

TUFF-islamisterna måste betala tillbaka bidrag « Politiskt Inkorrekt: "TUFF-islamisterna måste betala tillbaka bidrag

ISLAMISTER Under en helg i april höll islamisterna i TUFF sin konferens i Kortedala. Inbjuden talare var Bilal Philips, radikal imam som är emot integration, är pro-sharia, vill se dödsstraff för homosexuella, m m.

PI (som fick en massmedial känga) och Per Gudmundson uppmärksammade detta och därefter hakade media, bloggare, twittrare, med flera på. Islamisterna gillade inte uppmärksamheten när media besökte forumet, och flera islamister blev hotfulla när en läsare filmade utanför samt inkluderat mordhot mot en dansk journalist. En av stjärnorna svamlade vidare (killen till vänster på bilden) efter sina 15 minuter i PI:s rampljus.

TUFF har tilldelats bidrag (550 000 kr, 2010) från statliga Ungdomsstyrelsen, bland annat till konferensen. Att den radikala Bilal Philips skulle gästa kom till deras kännedom genom alla skriverier, och då beslutade man sig för att granska TUFFs rätt till bidrag. Nu har deras beslut kommit.

Föreningen Troende unga framtida förebilder (TUFF) kommer att få återbetala delar av sitt projektbidrag. Anledningen är att vissa aktiviteter som föreningen bedrivit inom ramen för projektet inte uppfyller syftet med bidraget. Det visar den granskning som Ungdomsstyrelsen gjort. Ungdomsstyrelsen har granskat hur föreningen TUFF använt projektbidrag och om den konferens som föreningen höll den 14-15 april ligger inom projektet och är i enlighet med projektets och bidragets syfte att motverka islamafobi. Granskningen visar att konferensen är finansierad inom projektet.

– Vår samlade bedömning, som bygger på det underlag vi har, är att en del av innehållet i konferensen strider mot bidragets ändamål och därför kommer föreningen att få betala tillbaka delar av bidraget, säger Ungdomsstyrelsens generaldirektör Per Nilsson.

Föreningen kommer bland annat att få betala tillbaka de kostnader som sätts i samband med konferensen, exakt hur mycket av bidraget som ska betalas tillbaka beslutas först efter slutredovisningen av projektet i september 2011.

– Islamafobin och andra former av negativa attityder mot och föreställningar om olika grupper av människor är ett problem både i Sverige och i vår omvärld, därför är stödet för att förebygga och motverka alla former av rasism ett viktigt statsbidrag som inte får missbrukas, säger Per Nilsson.

Bakgrund:

Ungdomsstyrelsen inledde sin granskning efter indikationer om att projektbidraget inte använts på ett ändamålsenligt sätt. Bland annat uppmärksammade medierna att föreningen Troende unga framtida förebilder (TUFF) till en konferens bjudit in en föreläsare som enligt uppgifter försvarar självmordsbombare, uttrycker antisemitiska ståndpunkter och förespråkar dödsstraff för homosexualitet.

Ungdomsstyrelsen beviljade föreningen ett projektbidrag på 550 000 kronor 2010 för att utveckla nya arbetssätt och metoder för att motverka och förebygga islamafobin i samhället. Föreningen ska bland annat genomföra tematräffar, konferenser och ta fram informationsmaterial för att öka kunskapen om islam i Sverige för både icke-muslimer och muslimer.

Sedan 2008 finns en förordning från regeringen som ger Ungdomsstyrelsen möjlighet att fördela statsbidrag för att stödja arbetet mot företeelser som islamafobi, antisemitism, antiziganism, afrofobi och homofobi. Under första omgången i år fördelas 2,3 miljoner till projekt mot rasism och liknande former av intolerans. Av 48 organisationer som sökt bidrag i år har sju projekt beviljats bidrag. Se listan över beviljade projekt här intill: Vid handläggning av projektansökningar granskas hur väl ansökan motsvarar kraven för statsbidrag – sedan kontrolleras också föreningens officiella handlingar som stadgar, årsmötesprotokoll och verksamhetsberättelse.

Om uppgifter kommer till Ungdomsstyrelsens kännedom och som eventuellt signalerar att det har förekommit oegentligheter, eller att bidrag kan ha lämnats på felaktiga grunder eller inte uppfyller syftet med bidraget, kan myndigheten göra en ny granskning. Granskningen sker mot de handlingar som ligger till grund för ansökan om projektstöd, men även andra underlag som begärs in från organisationen och som beskriver verksamheter och aktiviteter som ligger inom ramen för projektet granskas.

US
PrintFriendlyShare
14 maj, 2011 | Category: Inrikes
Gilla Dislike

and 2 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
33 kommentarer 383 gillar received
Dela på
Visar 31 av 97 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


bud 0 minuter sedan
De som ger bidrag av svenska folkets resurser borde ställas inför domstol för att ha gett bidrag till terroristanstrukna.

Tomas O'Maely 1 timme sedan
Jag hoppas att statliga Ungdomsstyrelsen stoppar all form av ekonomiskt stöd till den här typen av verksamhet, det är ändå svenska skattebetalares pengar de så frikostligt delar ut.
1 person gillar det här.

Nostradamus_i_norr 1 timme sedan
Som MartinA skrev behöver vi inga åsiktspoliser.

I texten ovan näms islamafobi, antisemitism, antiziganism, afrofobi och homofobi. Nu fick jag lära mig om en fobi vars existens jag inte hade hört talas om – afrofobi. Sedan 2008 påstås det alltså finnas en obefogad rädsla för afrikaner. Helt makalöst! Tänk, vad många fobier man kan hitta på med skattepengar eller som någon har uttryckt i ett annat sammanhang; ”the sky is the limit”.

Fobi är en psykologisk term som beskriver en irrationell eller obefogad, ihållande rädsla för särskilda situationer, objekt, aktiviteter, eller personer. Fobier behandlas inom psykiatrin och de som lider av sådana sjukdomar borde hänvisas till sjukvården i stället för att med statliga medel jaga påhittade hjärnspöken.

Den politiskt korrekta definitionen av fobi är att om någon har synpunkter på islam, judar, zigenare (förresten - varför heter det inte på antiromanism på PK-språk), afrikaner eller homofiler, så kan inte dessa diskuteras men är att betrakta som sjukligt och skall bekämpas. Om denna definition anses vara den korrekta och de ”sjuka” i stället hänvisas till sjukvården lär väl de psykiatriska mottagningarna bågna av anstormningen.

HerrAnonymous 43 minuter sedan som svar till Nostradamus_i_norr
Snart får man väl Dofobi..

LeffeF 2 timmar sedan
För övrigt anser jag att islamofobi är en god religiös hållning, med tanke på vad vi ser av dess härjningar i världen. Inte ens dess egna utövare kan känna sig trygga där den florerar. Därför bör vi säga Ja tack till utökad islamofobi - för säkerhets skull!
5 people gillar det här.

LeffeF 2 timmar sedan
Det är nästan otroligt att en svensk politisk organisation som ungdomsstyrelsen tillåts reagera mot något islamistiskt. Det innebär att det där dryga flinsvinet i förgrunden får anledning att dra ihop halalfickan i trynet en bit. För övrigt passar de här grupperna dåligt in i den svenska samhällsbilden, då man inte ens lärt sig hur man klär sig i värdlandet, utan går omkring i skitiga och illaluktande får och kamelfösartrasor utan anledning.
2 people gillar det här.

Debattor 4 timmar sedan
TUFF snarare bidrar till en ökad islamofobi mot muslimer.
5 people gillar det här.

GrinigGammalGubbe 4 timmar sedan
Intressant, kanske det nu finns underlag för att göra en generell granskning...
1 person gillar det här.

Strandsatt 8 timmar sedan
Inte fullt så kaxiga längre, antar jag.
2 people gillar det här.

Thomasson 10 timmar sedan
WIN!
1 person gillar det här.

efflab 10 timmar sedan
Yes! Betala tillbaka är bra :)
2 people gillar det här.

YOTHI_TARZAN 10 timmar sedan
550 000 är mycket pengar till en destruktiv organisation - men typiskt svenskt
Men det är kattskit i förhållande till U- hjälpen på 34 000 000 00 kr
6 people gillar det här.

AliasDL 10 timmar sedan som svar till YOTHI_TARZAN
U-hjälpen skulle förresten kunna konstrueras om, det finns säkert många okynnesprojekt hos SIDA som suger pengar.

De sparade miljarderna skulle kunna användas i Sverige. Exempelvis till att förbättra vård, skola och omsorg. Varför ska de gamla behöva nöja sig med ett halvt ägg till frukost?
5 people gillar det här.

HerrAnonymous 41 minuter sedan som svar till AliasDL
Det finns utredningar som visa att SIDA skulle kunna avvecklas och bistånds budgeten kan skäras till en 1 Miljard.

Mojo89 11 timmar sedan
Oavsett om det finns pengar kvar att återbetala eller inte, så är detta ändå en vinst för vår sak! Vi på PI har väckt allmänhetens uppmärksamhet med våra reaktioner på TUFFS förkastliga odemokratiska förfarande, och således satt press på Ungdomsstyrelsen som blivit tvungna att göra ett ställningstagande- ett till vår och allas fördel för en gångs skull. Sveriges problem har varit att Sverige har varit för tyst! Nu är vi ett steg längre fram. Vissa beteenen acceperas helt enkelt inte från vår sida, och ett sådant beteende är finansiering till vidriga hatpredikankter som sprider gift i samhället bland de som inte känner samhörighet med oss andra i majoritetssamhället.
För mig, var det droppen att läsa om den stora mediala och samhälleliga reaktonen från Danmarks sida på Phillips besök där, utan att det så mycket yppats ett ljud om detta här i Sverige! Jag skrev mitt första arga mail till SVT på grund av detta, och fler kan jag lova att det blir! Jag säger då det, låt oss stå endade och visa gammelmedia vårt missnöje med dem! Visa att deras vidriga moraliserande, intellektuellt nedvärderade av alla oss som faktiskt är tänkande varelser och inte enbart kapitalismens trälar och valboskap, inte längre tolereras! PIs läsare är många, och kan ha verkligt inflytande, bara man blir mer aktiv med att visa sitt missnöje utanför de likasinnades kretsar, till exempelvis SVT, Svd, Dn och Aftonbladet. Media är till för folket, låt folket återta makten över media. Inte längre ska vår politiska, mediala och kulturella 'innestads' elit äga tolkningsföreträdet i den här frågan och stämpla alla oliktänkande som 'rasister'! Inte längre ska Islamkritiska individer mentalt omyndigförklaras som 'Islofober' Säg nej, till den mångkulturalistiska ideologin på samma sätt so mdu säger nej till alla andra fascistiska ideologier som finns därute och hotar demokratin!
5 people gillar det här.

Henrik C 12 timmar sedan
#svpol Men, det finns ingen islamofobi. Herregud dessa pk-soldater.
2 people gillar det här.

sven 13 timmar sedan
Dödsstraff för homosexuella, i Islams värd tillåts endast pedofili som normal sexuell läggning.
29 people gillar det här.

rinkeby 13 timmar sedan
Jag tror att dom lägger ned föreningen när det blir dags att återbetala.. Sedan startas det en ny under nytt namn och nya bidrag. Jag har ett förslag på namn: Före detta TUFF blir BLUFF - Bidragstagande Lurendrejare Utan Finansierad Framtid.
38 people gillar det här.

ingesanden 14 timmar sedan
Det skulle vara lag på att alla bidrag som utbetalas av ungdomsstyrelsen,skulle en gång i månaden läsas upp i tv- och radioprogram från SVT,SR ochUR som är oberoende av politiska och kommersiella intressen,som det så vackert heter.
Direkt efter denna uppläsning skulle också månadens SIFO och Demoskop m.fl.mätningar redovisas,hur svenska folket skulle rösta om det vore val idag.
SD skulle ligga stadigt på 25% det är med 100% säkerstält.
7 people gillar det här.

niblic 14 timmar sedan
Och den naiva 'Ungdomsstyrelsens' ledning tror att det finns några pengar kvar när de nu ev. skall betalas tillbaka i september 2011? Glöm det, då är kassan definitivt tom! Nej, den lösning man kan ana är att ni beviljar ett nytt fint bidrag för 2012 och drar ifrån det krav ni ville återkräva i september 2011. Så brukar listiga politiker lösa uppkomna s.k. finansieringsproblem. Man kan också ana att bidraget 2012 blir större än det som gavs 2011!
8 people gillar det här.

NotGonnaGetUs 14 timmar sedan
En liten seger i alla fall. Jag är nöjd att jag mailade Kortedala (eller vad det nu hette) och kritiserade deras val att hyra ut lokalen till extremister som stöder sharia och annat trams.
Nu hoppas jag bara att summan de ska betala tillbaka blir så stooooor som möjligt :)
7 people gillar det här.

Dagtingaren 15 timmar sedan
Den här föreningen bör SÄPO ta sig en titt på.
12 people gillar det här.

Rolexus 9 timmar sedan som svar till Dagtingaren
Vilkens sida är de på? En stilla fundering bara. Tror att de är den för tillfället 'regerande' maktelitens firma. Deras bekymmer om svenska nationens säkerhet kan inte vara seriöst eftersom vanliga, fredliga svenskar som samtidigt är patrioter betraktas som säkerhetsrisker av dem.
2 people gillar det här.

PIModerator [Moderator] 14 timmar sedan som svar till Dagtingaren
Den är redan under bevakning. Ett antal islamister granskas/bevakas och förekommer även i Säpos årliga rapport.
17 people gillar det här.

Beeetlejuice 15 timmar sedan
De ska betala tillbaka hela bidraget plus ränta, och de ska inte ha en enda krona till! Vem tar ansvar för att bidrag ges still utövare av en hat-ideologi?!!
13 people gillar det här.

Klimatflykting 15 timmar sedan
Tittar nu på 'Ung i Damaskus' Kunskapskanalen. Det visar sig att Sverige är mer islamiserat än Syrien.Skolan de visar har en kvinnlig rektor utan slöja som försöker få indoktrinerade flickor att sluta använda slöja. I Sverige hade hon väl blivit anmäld.
33 people gillar det här.

Not2LateIHope 16 timmar sedan
'förebygga och motverka alla former av rasism ett viktigt statsbidrag som inte får missbrukas, säger Per Nilsson.'
'Under första omgången i år fördelas 2,3 miljoner till projekt mot rasism och liknande former av intolerans.'

Vi som tydligen är rasister bidrar med 2,3 mille (i första omgången) till skydd mot rasism o intolerans.
Då kunde man luras att tro att det är VI som ska skyddas mot rasism o intolerans men i själva verket skall andra skyddas mot VÅR rasism o intolerans. Vi som diskriminerar skall alltså betala för att bli diskriminerade av dom diskrimerade enligt gällande 7klöverlogik.

Vem sa att det ska vara enkelt?
9 people gillar det här.

Reqan X 16 timmar sedan
Det är ju bättre att ge Smr bidrag än Tuff, Smr vill ju iaf göra något åt problemet
1 person gillar det här.

MagicThunder 17 timmar sedan
Må dessa pellejönsar aldrig få bidrag igem!

Må dessa pellejönsar få betala tillbaka varenda krona!
20 people gillar det här.

Kotka81 17 timmar sedan
Afrofobi :) Det var ett nytt ord för mig.
Det är kul att en del saker går åt rätt håll också! (återbetalningen)
4 people gillar det här.

Enulv 15 timmar sedan som svar till Kotka81
Dessa islamister sprider svenskofobi. Eller just det enligt kommunister och gammelmedia så finns det ju inga äkta Svenskar så då kan man ju inte sprida svenskofobi. Kul att man till hör en folkgrupp som inte ens får existera i sitt egna land, diskriminerande?
Nä vi gillar ju olika. Så då ordnar sig allt, speciellt på facebook och AB hemsida.
7 people gillar det här.

Reactions

henkeunlimited 12 timmar sedan
From twitter
#svpol Men, det finns ingen islamofobi. Herregud dessa pk-soldater. http://disq.us/1yez9r
SusanneLehmus 14 timmar sedan

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: