tisdag 24 maj 2011

En färsk dansk rapport om invandrares överrepresentation i kriminalitet « Politiskt Inkorrekt

En färsk dansk rapport om invandrares överrepresentation i kriminalitet « Politiskt Inkorrekt: "En färsk dansk rapport om invandrares överrepresentation i kriminalitet

Tack för lånet Affe ;)

KRIMINALITET När svenska BRÅ (Brottsförebyggande rådet) har tappat all trovärdighet bland svenska befolkningen (om än ej bland vänsterjournalister) så berättar våra grannländers motsvarande statistiska institutioner om hur sakernas tillstånd faktiskt ser ut – dvs. de lägger inte mer tid på att bortförklara resultaten än vad det tog att ta fram statistiken.

Den danska Rockwool Fondens Forskningsenhed har nyligen släppt en rapport om invandrares brottsbenägenhet i jämförelse med etniskt danska medborgare. Föga förvånande kommer man fram till att invandrare är överrepresenterade när det gäller alla typer av brott, men särskilt när det gäller våldsbrott.

Rapporten är omfattande, detaljerad och skyr inte från att peka ut vilka invandrargrupper som är mest brottsbenägna. Det vill säga, rapporten är allt som BRÅ:s rapporter inte är.

Studien med titeln ”Etniske minoriteters overrepræsentation i strafferetlige domme” är visserligen inte framtagen för att ge Jerzy Sarnecki andnöd, men man skulle faktiskt kunna tro det. Den är så politiskt inkorrekt med svenska mått mätt att man nästan häpnar.
Ett smakprov:

”För det första kan man se, oavsett kompensation för gruppers sammansättning, eller ålder, eller om man justerar för både ålder och socioekonomisk bakgrund, att andelen brott bland icke-västerländska andra generationens invandrare är högre än bland etniska danskar.” [s. 15]
Först premisserna:

Vid en jämförelse av människor från etniska minoriteter med etniska danskar är det viktigt att komma ihåg att människor från etniska minoriteter är en mycket heterogen grupp.

Det kan därför förväntas vara stor variation i både förutsättningarna från ursprungslandet och de villkor för att komma till Danmark, beroende på om du är en amerikansk arbetssökande, libanesisk flykting eller ghanansk man som kommit för att gifta dig med en dansk kvinna, eller härstammar från föräldrar som båda är födda i Pakistan.

När vi analyserar kriminalitet bland 15-45 åringar, har vi därför delat upp de etniska minoriteterna i grupper som är så homogena som möjligt, samtidigt som de är tillräckligt stora för att kunna möjliggöra statistiks analys.

Uppdelningen av etniska minoriteter i analysen är:

a) Invandrare och andra generationens invandrare
b) Västerländska invandrare, barn till västerländska invandrare, icke-västerländska invandrare samt barn till icke-västerländska invandrare
c) Invandrare och barn från respektive västländer, MENA-länder, asiatiska länder samt övriga icke-västerländska länder
d) Utbildning och arbetssökande, flyktingar (och familjeåterförening för flyktingar) samt återförening med andra än flyktingar

När det gäller mer specifika härkomstländer visar statistiken att invandrare från Mellanöstern och ”andra icke-västerländska” länder är överrepresenterade vad gäller kriminalitet.

Invandrare från asiatiska länder är de enda icke-västliga invandrare som inte skiljer sig från socioekonomiskt jämförbara danskar, då man betraktar andelen som begår brott. [s. 34]

Studien visar att trots att man justerar för socioekonomiska faktorer (fattigare hemma, kortare studietid etc.), så är invandrare från MENA-länder kraftigt överrepresenterade jämfört med etniska danskar när det gäller kriminalitet.

Denna statistik förstärks när forskarna delar upp kriminalitet i olika brottskategorier, och tabellen [s. 35] går inte att misstolka: män från Mellanöstern och Afrika är kraftigt överrepresenterade vad gäller våldsbrott. En siffra i tabellen som överstiger 1 betyder mer kriminell än dansken i gemen, och motsatt betyder en siffra som understiger 1 att invandraren är mindre kriminell än dansken.

Den kanske mest intressanta slutsatsen man kan dra är att andra generationens invandrare med härkomst från Mellanöstern inte minskar i brottsbenägenhet – i vissa brottskategorier förstärks den.
.
Hela rapporten är mycket läsvärd, men vi hoppar fram till Konklusion: [s. 51-55]

I det första blocket av analysen fann vi att om man analyserar kriminalitet bland 15-45 åringar under 2006, finns det en överrepresentation av både invandrare och andra generationens invandrare i samtliga typer av brottslighet.

Detta är främst drivet av en överrepresentation av icke-västerländska invandrare (exklusive asiatisk invandrare), samt barnen till icke-västerländska invandrare (exklusive barnen till asiatiska invandrare).

[..]

I den andra delen av analysen fann vi att invandrare är något mindre överrepresenterade, medan barnen till invandrare är mer överrepresenterade när man ser på såväl omfattningen av brottslighet som deltagande i kriminalitet. Det finns dock en väsentlig skillnad mellan västerländska och icke-västerländska invandrare.

[..]

I analysens tredje avsnitt justeras ej för socioekonomiska faktorer, till skillnad mot de två första avsnitten. Här jämförs istället en genomsnittlig man från en etnisk minoritet med en genomsnittliga jämnårig dansk man.

Då får vi fram en betydligt högre överrepresentation bland etniska minoriteter – i synnerhet för män med icke-västerländska ursprung – både vad beträffar deltagande i och omfattning av kriminalitet.

Føj for satan!

Nu väntar vi bara på att Jerzy ”Det är bara pojkstreck” Sarnecki och hans kollegor på BRÅ, Cecilia ”Sluta prata om hederskultur – det gynnar endast SD” Englund och Klara ”Ja, men de granskade ju inte samtliga våldtäktsfallen” Hradilova Selin, ska slå sina kloka huvuden ihop och lägga fram en strategi som bortförklarar de slutsatser som den danska rapporten kommer fram till.

Favoriten ”socioekonomiska faktorer” håller dock inte denna gång, då statistiken i den danska rapporten är justerade för det. PI tror för övrigt att den unga kvinna som blir gruppvåldtagen inte lägger så mycket vikt vid socioekonomiska faktorer.

Kollegorna på opolitiska BRÅ, liberalen Cecilia och vänsterpartisten Klara, är för övrigt båda medlemmar i den föga opolitiska Facebook-gruppen Sverigedemokraterna i riksdagen, nej tack.

Så bortförklaringen denna gång lär väl bli en Sundströmmare i stil med ”Bry er inte om den danska rapporten – danskar är ju som bekant rasister”.

I en artikel från 2002 som publicerades i Aftonbladet med titeln ”Det är katastrof överallt på BRÅ” fick vi ta del av hur det politiska spelet bakom BRÅ:s ofta disparata rapporter egentligen går till. Professor Sten Levander skrädde inte orden:

Det är katastrof överallt på BRÅ. Rapporterna som de gör är filtrerade, det utövas censur. BRÅ:s uppdrag är att serva regeringen med forskning och kunskap. Det gör de inte. BRÅ tillhandahåller istället önskad information på beställning av justitieministern och departementet.

Den danska rapporten
PrintFriendlyShare
2011-05-23, 17:28 (uppdaterat 2011-05-23, 17:34) | Kategori(er): Brott, Mångkultur, Utrikes
Gilla Dislike

and 15 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 394 gillar received
Dela på
Visar 30 av 151 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Dansk_utveckling 10 minuter sedan
Hahaha enligt svenska rapporten nyligen fanns det ju ingen överrepresentation om man rensar för sociala faktorer. Kanske danskarna har lägre värde i sina justeringar för analfabeter.

SimonFan 2 timmar sedan
Det var precis som jag trodde. M.E.N.A.-länderna kraftigt överrepresenterade och asiater ber nästan om ursäkt att dom finns till. NÅGONTING som är positivt i denna värld.
2 people gillar det här.

SimonFan 2 timmar sedan som svar till SimonFan
P.S. Jag är inte asiat.

jojola 3 timmar sedan
I min värld - den akademiska ankdammen - börjar professor Sarneckis akademiska meriter ifrågasättas. Vid en diskussion med några elever häromdagen kunde jag uppfatta starka tveksamheter till hans metod samt hans sätt att leda BRÅ. Det finns inte många i den akademiska världen som hyser tilltro till denna 'politiskt' utnämnda professor. Tyvärr läser inte journalister och andra makthavare uppsatser och avhandlingar som inte publicerats av BRÅ.
7 people gillar det här.

niklasr 1 timme sedan som svar till jojola
Nu har våra politiker bestämt sig för att Sarneckis är Sverige ledande expert och forskare på området.
Då skall inte ni akademiker komma och förvilla dem med fakta och sanningen.

Matti Josefsson 3 timmar sedan
Att Brå desinformerar är allmänt känt , deras trovärdighet är så låg bland allmänheten, att de flesta inte litar på deras rapporter, man kan lika gärna lägga ner Brå. då det fyller ingen funktion ,kostar bara en massa skattemedel som kunde användas,brottsbekämpning
5 people gillar det här.

1957GN 3 timmar sedan
Detta behöver man ingen statistik för att veta det är bara att öppna ögonen.
3 people gillar det här.

Peter Wallin 3 timmar sedan
Jag citerar från sluttexten ovanför.
'BRÅ:s uppdrag är att serva regeringen med forskning och kunskap. Det gör de inte.'

Fel, BRÅ servar staten med de uppgifter staten vill ha, den mesta forskningen går ut på att få fram ett resultat, oftast det resultat som 'sponsorerna' vill ha. Genom selektivt urval så fixar man det ganska lätt.

Samma sak med nyhetsflödet, staten sponsrar de stora tidningarna med pengar = presstöd och får de nyheter/vinklingar som staten själva vill ha.
3 people gillar det här.

fleshcutter 3 timmar sedan
Wow! Rapporten bekräftar precis så som jag själv har uppfattat det. Jag har väldigt många asiatiska invandrar kompisar och de är fan riktigt bra invandrare. Sköter sig och det absolut viktigaste, de anpassar sig till vår kultur!!
1 person gillar det här.

niklasr 57 minuter sedan som svar till fleshcutter
De anpassar sig som är nödvändigt men de släpper inte sin egen kultur.
Men det är helt ok, de skall inte överge sin egen kultur så länge de anpassar sig och följer svensk lag och det svenska samhället.
Vilket är den stora motsatsen till MENA och somalier. De vägrar anpassa sig till det svenska samhället och följa svensk lag.
1 person gillar det här.

Peacemaker999 3 timmar sedan
Va!? Men enligt BRÅ så..... undrar vad reaktionen blir här i PK-land, vips så gick alla Danskar och blev rasister.

Berikningsbomben tickar ohindrat vidare.
1 person gillar det här.

Hummlan 5 timmar sedan
1984 närmar sig med stormsteg, sanna mina ord.
2 people gillar det här.

MetalHeadViking 7 timmar sedan
Jadu, kanske dags att ge sig snart.
1 person gillar det här.

Knut_Zweistein 11 timmar sedan
Även om invandrare från MENA lever under sämre socioekonomiska förhållanden så gör ju inte det saken bättre för dem som blir utsatta för brottsligheten.

Eftersom denna grupp vanligtvis är lågutbildad samt har svårare att integreras än andra invandrargrupper så är hamnar de oundvikligt i de lägre socioekonomiska grupperna. Man importerar med öppna ögon problematiska grupper.
25 people gillar det här.

Kafir Mohassan 12 timmar sedan
Åter i hetluften på PI vill jag bara kommentera det Kafkaliknande behovet av att konsekvent använda lögnen för att försvara PK-ideologin. Den danska undersökningen kommer knappast att påverka de hjärntvättade förespråkarna för att omvandla Sverige till landet med fri inresa för alla tänkbara bidragsturister.

Så var man tvingad att skaffa sig ett nytt alias då det gamla välkända blev 'outat' av en extremistisk fulbloggare som hatar Sd och samtidigt älskar massinvandring. Liberaldemokraten Jerlerup sprider lögner om alla som vill att Sverige skall bevaras och inte förvandlas till en mångkulturell soptipp. Enligt denna enfaldiga ideologi är man nazist om man opponerar sig mot den ansvarslösa invandringspolitiken.

Det märkliga med sådana rabiata flyktingkramare är att de försvarar varje form av mångkulturen, även de som ljugit sig till rätten att kalla sig 'svensk'. Någon annan som haft att göra med denna mupp?
9 people gillar det här.

myrornaskrig 13 timmar sedan
I Sverige 2011 är fakta klassat som rasistiskt och lär snart bli olagligt att publicera.
27 people gillar det här.

ulfr 13 timmar sedan
Vem gör jobbet och undersöker Sverige ? Måste finnas folk som både vill och kan.
6 people gillar det här.

Anna Svensson 14 timmar sedan
BRÅ är ett dåligt skämt - å andra sidan behövs ingen undersökning i Sverige, den danska kan anammas till fullo - om man vill
27 people gillar det här.

polskinvandrare 14 timmar sedan
De politiskt korrekta kommer väl att förklara det hela med att invandrare ,speciellt de som är mörkhyade, löper större risk att bli fast och blir oftare lagförda...
Men' den faktiska brottsligheten' är lika eftersom vi alla är ju lika...
Skämt åsido: jag önskar att man slutar sopa problem med invandringen under mattan.. Detta gagnar inte någon .. inte ens de assimilerade invandrarna.
17 people gillar det här.

BirgerZorro 14 timmar sedan
Finns det någon som tar Jerzy Znickerisnackeri på allvar nu för tiden? inte jag i alla fall! :)
43 people gillar det här.

Allanoskar 14 timmar sedan
Ja, alla utom svenskarna (SD-arna oräknade) är rasister. Ja, hela övriga världen är rasister! Bara Sverige har hittat den rätta vägen. Känns det igen..Nordkorea, någon..
26 people gillar det här.

Erik 14 timmar sedan
Var det inte det jag sa många år sedan. Beställningsjobb. Alltid.
15 people gillar det här.

Dalarna 14 timmar sedan
Jag misstänker att det inte kommer någon kommentar. 'Om vi tiger kanske det försvinner'

Här står det nästan i klartext allt det som BRÅ vill undanhålla oss, hur ska dom kunna ge en trovärdig kommentar ?
19 people gillar det här.

Sverigevännen Svensson 14 timmar sedan
För övrigt vill jag bara säga att Expressen läser på PI som vanligt. Så nu när ni fått denna sanna information som läsarna på PI tar del av, kan ni ju skriva sanningen om detta i Expressen. Nej just det ja ni på Expressen är ju PK (förutom Ulf Nilson) all heder åt dig. Mattsson bara så du vet köper färre människor Expressen försök lista ut varför.
20 people gillar det här.

kri3 14 timmar sedan som svar till Sverigevännen Svensson
färre...inte mindre.. :)
1 person gillar det här.

Sverigevännen Svensson 14 timmar sedan som svar till kri3
Ändrat nu.

Redigtforbannad 15 timmar sedan
Otippad statistik... not
1 person gillar det här.

jorreb 15 timmar sedan
Hatten av för er PI! Återigen sprider ni ljus i denna kompakta media-dimma av förnekelse, likriktning och indoktrinering av mångkultur.

Jag tycker vi borde gå samman och skramla ihop så vi kan skicka en kopia av denna danska rapport i julklapp till Jan Helin, Tomas Mattson, Fredrik Reinfeld + ett gäng till!
24 people gillar det här.

RegnMakaren 15 timmar sedan
Egentligen så är ju artikeln ingen nyhet, men den bekräftar ett förut känt faktum.
16 people gillar det här.

10020316 14 timmar sedan som svar till RegnMakaren
Tänk på att rapporten avser 2006, man kan ju undra hur det ser ut per 2010!!! Och då framför allt i Sverige.
5 people gillar det här.

Reactions

galaxybloggen 13 timmar sedan
From twitter
http://politisktinkorrekt.info/2011/05/23/en-farsk-dansk-rapport-om-invandrares-overrepresentation-i-kriminalitet/
henkeunlimited 14 timmar sedan
From twitter
RT @MXCartoons: Färsk dansk statistik visar att MENA-invandrare är kraftigt överpresenterade vid våldsbrott. http://j.mp/kCSfR6 #Sverigedemokraterna #svpol
kentekeroth 18 timmar sedan
From twitter
Ojdå - nu ska vi lyssna på kören av dåliga ursäkter från svenska naiva stackare a la Sarnecki: http://tiny.cc/zvt6h

Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: