tisdag 24 maj 2011

Per Gudmundsons debattartikel om invandringspolitikens konsekvenser « Politiskt Inkorrekt

Per Gudmundsons debattartikel om invandringspolitikens konsekvenser « Politiskt Inkorrekt: "Per Gudmundsons debattartikel om invandringspolitikens konsekvenser

INVANDRINGSDEBATTEN Per Gudmundson har författat en mycket läsvärd debattartikel i dagens Svenska Dagbladet som återknyter till den norska invandringsdebatten.

Gudmundson ställer frågan varför det inte blir några rubriker i svensk media om den norska, statligt beställda, Brochmann-rapporten som PI skriver om i denna post. PI gissar att Per Gudmundsons fråga är retorisk. Båda han och vi vet varför det inte blir några rubriker kring detta ämne.

I Gudmundsons artikel tar han upp ett antal frågor som Politiskt Inkorrekt har drivit under lång tid: Lögnen att all arbetskraftsinvandring är lönsamt för Sverige samt hyckleriet med ”de ensamkommande barnen”.

Gudmundson väjer inte ens för att rikta uppmärksamheten mot vissa självklarheter:

När övriga nordiska länder stramar åt sin invandringspolitik, väljer allt fler att söka sig till Sverige istället. Som Ann-Magrit Austenå, generalsekreterare i Norsk Organisasjon for Asylsøkere, uttrycker det: ”Nu är det Sverige som tar notan”.

Svenska Dagbladet:

Den kallas ”den tjockaste offentliga utredningen på mycket lång tid”. Men medan Danmarks gränskontroller mot Sverige och Finlands röster på Sannfinländarna skapar rubriker, får Norges invandringspolitik mindre uppmärksamhet. Kanske beror det på att Norge styrs av socialdemokrater, vars motiv är svåra att ifrågasätta.

För två veckor sedan kom utredningen Velferd og migrasjon – Den norske modellens framtid [PI: Brochmann-rapporten]. Där konstateras att invandrare från Afrika och Asien har så låg delaktighet i arbetsmarknaden att det ger en allvarlig ekonomisk belastning. Halva vinsten med pensionsreformen – 30 miljarder norska kronor – kanske äts upp.

Handlingsutrymmet begränsas av internationella överenskommelser och av Europasamarbetet, men utredningen rekommenderar en arbetslinje där det är möjligt.

Staten bör försöka locka högkvalificerad arbetskraft, och utredningen menar att det är ”särskilt viktigt att reglera tillströmningen av invandrare med låg kompetens, så att de som kommer får möjlighet att delta i arbetslivet”.

Norge bör inte lätta på den åtstramade humanitära invandringen (som regeringen alltid kallar ”konsekvent, rättfärdig och rättssäker”), och försörjningskrav vid anhöriginvandring föreslås.

I övrigt vill man göra socialförsäkringssystemen mindre generösa, försvåra att bidrag förs ur landet, samt stimulera invandrade kvinnor att välja arbete före hemmatillvaro med barnbidrag.

[..]

När den norska regeringen presenterade höstbudgeten gladdes statsminister Jens Stoltenberg över att antalet ogrundade asylansökningar hade minskats från 18 000 till 10 000. ”På detta sparar staten 2,5 miljarder kronor”, utbrast han (NTB 5/10 -10).

”Nu är det Sverige som tar notan. När Norge blir mindre attraktivt för asylsökare drar fler till Sverige”, konstaterade Ann-Magrit Austenå, generalsekreterare i Norsk Organisasjon for Asylsøkere, en tid senare (Aftenposten 7/12-10).

Möjligen gav Anders Borgs vårbudget henne rätt:

”Sedan regeringen lämnade budgetpropositionen för 2011 har utgifterna för ensamkommande barns boende ökat och prognosen över antalet inskrivna personer i Migrationsverkets mottagande skrivits upp som en följd av ett ökat antal asylsökande. De medel som anvisats är därför otillräckliga.

Regeringen anser därför att anslaget 1:2 Ersättningar och bostadskostnader bör ökas med 875 000 000 kronor. Finansiering sker delvis genom att anslaget 1:1 Biståndsverksamhet under utgiftsområde 7 Internationellt bistånd minskas med 650 465 000” (Prop 2010/11:99).”

Grannarna kan framstå som kallt kalkylerande, men även i Sverige har gränsdragningen för humanitära flyktingskäl ekonomiska konsekvenser. Det är ett grymt val. Myggnät och vaccinationer för en dryg halv miljard i ena vågskålen, några hundra ytterligare unga asylsökande i den andra. Regeringen väljer.

Förra året kom 2 393 så kallade ensamkommande barn, varav ungefär hälften ynglingar över 16 år. År 2000 var det 350. Utvecklingen gör att något annat förstås får stryka på foten. I vår blev det biståndet. Utan en enda rubrik.

All heder åt Per Gudmundson som vågar lyfta på locket till den massiva mörkläggning om invandringens ekonomiska konsekvenser som den svenska journalistkåren gör sig skyldig till.
PrintFriendlyShare
2011-05-23, 13:47 (uppdaterat 2011-05-23, 13:50) | Kategori(er): Asyl Migration, Ensamkommande, Media, Media
Gilla Dislike

and 12 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 394 gillar received
Dela på
Visar 30 av 129 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Knut_Zweistein 10 timmar sedan
Gudmundson, undantaget som bekräftar regeln. Hur är det möjligt att det inte finns fler journalister av Gudmundsons kaliber i Sverige?
6 people gillar det här.

Anna Svensson 12 timmar sedan
jag undrar hur länge till Per Gudmundsson får skriva i SvD och överhuvudtaget i gammelmedia. Han har ju träffat huvudet på spiken många gånger
17 people gillar det här.

Nilsmotpol 12 timmar sedan
Mycket viktigt att han tar upp avvägningen mellan att hjälpa folk DÄR eller HÄR. Som han skriver är det hundratals gånger effektivare att hjälpa dem på plats. Den som flyr från krig behöver tak över huvudet och litet mat i magen, inte medelklassliv i ett av världens bekvämaste och dyraste länder.
10 people gillar det här.

Sverigefritt 13 timmar sedan
Hur många framgångsrika personer finns det från MENA? Tyvärr är det väl så att dessa länder inte producerar så många raketforskare som kan bidra.
4 people gillar det här.

Mufti 3 timmar sedan som svar till Sverigefritt
Det finns 12 miljoner judar. 0,2 % av jordens befolkning. Judarna har vunnit 165 st Nobelpris.

Det finns 1,4 miljarder muslimer. 20 % av jordens befolkning. Muslimerna har vunnit 6 Nobelpris. 3 har fått fredspriset.

1 person gillar det här.

Dalarna 13 timmar sedan
All politik handlar om att välja. Det är synd att regeringen konsekvent väljer att stötta den invaderande skaran istället för den ursprungliga befolkningen.
9 people gillar det här.

Johan J 13 timmar sedan som svar till Dalarna
Helt rätt att politiken handlar om att välja.

Men som jag ser det står inte valet mellan invandrare och ursprungsbefolkning. Istället står det mellan hederliga strävsamma människor, av både inhemskt och icke-svenskt ursprung, mot samhällsomstörtande kulturberikande kravmaskiner, förvisso av huvudsakligen MENA-ursprung. Men pursvenska AFA-ligister har samma subversiva effekt som vilken ointegrerad jihadist som helst. Det är inte enticitet utan inställning som avgör.
6 people gillar det här.

Sverigevännen Svensson 14 timmar sedan
All heder åt Per Gudmundson! Hoppas fler journalister tar efter dig, och du är ett stort föredöme. Tack vare dig finns det fortfarande hopp för Sverige. Tack för att du beskriver sanningen så bra.
20 people gillar det här.

observingtheobvious 14 timmar sedan
Gudmundsson har varit mer korrekt än de flesta med att belysa detta för sina aningslösa och naiva SvD-läsare. Det här fruktansvärda missförhållandet påpekar dock SD hela tiden! All politik handlar om prioriteringar och de är det enda av de två partierna i Riksdagen som fattar det.
11 people gillar det här.

Argbot 14 timmar sedan
Tänk om fler journalister började ta sitt yrke på mer allvar.
Per Gudmundson har förstått att människor behöver få veta sanningen. Eller åtminstone få en chans att ta ställning till den!
22 people gillar det här.

Prahad 14 timmar sedan
Tror ni att slaget om Sverige är förlorat?
1 person gillar det här.

IngridAgnes 41 minuter sedan som svar till Prahad
Jag är kluven i den frågan....

Nej, slaget är inte förlorat för vi har inte börjat agera/ strida ännu.Vi är i mobiliseringsfasen lite lätt på nätet...

Ja, vi har förlorat för att de stora massorna inte inser att det pågår och den lilla gruppen som insett faktum, vågar inte agera/ strida för sina rättigheter pga 'legaliserat' våld mot dissidenter...

Johan J 12 timmar sedan som svar till Prahad
Nej
5 people gillar det här.

Moshan 14 timmar sedan
Det här blir en dödskyss till honom. Ni måste tänka på vilken effekt ni har.
Han är en av få röster som faktiskt går emot konsensus, men ju mer ni kramar honom desto mer underminerar ni hans position.
1 person gillar det här.

Argbot 14 timmar sedan som svar till Moshan
Men någonstans måste vågskålen väga över och om Gudmundson visar vägen i egenskap av 'etablerad' journalist, så finns faktiskt möjligheten att fler följer med. Titta bara på den senaste artikeln som PI postat, där Dick Erixson kommenterar Gudmundsons artikel. Ringar på vattnet!
7 people gillar det här.

surkart 14 timmar sedan
Det var krut i den artikeln, men det kommer förmodligen inte att hända något. Tänk om svenska sossarna antog samma politik som de norska. Då skulle man förmodligen slå alliansen i nästa val, plus att man skulle desarmera Sd, som kommer att få 12-15 % om den katastrofala invandringen får fortsätta.

MysteriousPhantom 15 timmar sedan
Respekt till per för detta!
25 people gillar det här.

razzamatazz 15 timmar sedan
Hela resonemanget om att folk bara kan klara sig om de kommer till Sverige känns unket, egocentriskt och gränslöst självöverskattande. En kvävande inställning om att individen är svag och inte kapabel till eget ansvar och egna beslut har alltför länge genomsyrat det här landets politik. De enda som numera går på det där är lågutbildade och inte alltför begåvade människor som inte klarar av att söka information på egen hand, och som inte klarar av att dra egna slutsatser. Kort sagt sådana som är exakt så som systemet kräver att alla skall vara för att rättfärdiga sig självt.

Däri ligger kanske förklaringen, eller åtminstone en del av förklaringen, till att staten prioriterar att släppa in ett betydligt färre antal människor än vad man skulle kunna hjälpa på plats. Det ligger i systemets, och de tjänstemän som ingår däri, intresse att tillräckligt många av invånarna är just som ovan beskrivits. Ur systemets synvinkel är inte människorna viktiga, utan det enda som räknas är systemets fortlevnad och försörjningen för de människor som ingår däri. Det finns alltså ingen 'godhet' eller medmänsklig tanke bakom Sveriges politik.
12 people gillar det här.

Hallsverigerent 15 timmar sedan
Tur att min röst på SD gör någon skillnad då sjuklövern ändå stänger ute dem, högst odemokratiskt och det borde vara olagligt!
7 people gillar det här.

BluEightTwo 16 timmar sedan
Vi tjänar på invanderiet.

Beeetlejuice 16 timmar sedan
Sveriges politiker har ljugit så länge att ingen reagerar längre - lögnen är ett normaltillstånd, sanningen en avvikelse...
41 people gillar det här.

south1 16 timmar sedan
Problemet i Sverige är att kommunisterna och miljöpartisterna fått för stor makt. Både sossarna och högern är beroende av antingen ett eller båda av dessa fanatiska partier för att få makten. Alla verkar ha glömt att det finns ett annat nytt parti man kan samarbeta med.
26 people gillar det här.

Isak Nygren 16 timmar sedan som svar till south1
Det finns ingen höger i Sverige. Alliansen är inte ett dugg höger.
24 people gillar det här.

Beeetlejuice 16 timmar sedan som svar till Isak Nygren
Instämmer...
9 people gillar det här.

von_Rosen 16 timmar sedan som svar till Isak Nygren
Damn straight, korpotarism, det är vad de är.
5 people gillar det här.

ShinZon Borg 17 timmar sedan
Goda nyheter! Jag läste precis budgetproppen för 2011. Mycket intressant uppgifter...

Alltså 7.2 miljarder beräknas till utgiftsområde 8 för i år. Sedan minskar det till 5.8 till 2014!

Så antagligen måste Reinfeld ha ett ess i rockärmen eller så inser man att SD börjar få effekt;-)


Totalt för utgiftsområde 8 Migration
6 521
6 849
7 157
6 372
5 931
5 780
4 people gillar det här.

theodorkafka 17 timmar sedan som svar till ShinZon Borg
Så ser det alltid ut i budgetproppar, dvs. högsta kostnads-/utgiftsposten under innevarande år, sedan så sjunker det i 'framtidsutsikterna'...Det stavas p o l i t i k...
13 people gillar det här.

ShinZon Borg 15 timmar sedan som svar till theodorkafka
Jo tyvärr så har jag ingen aning varför de nu 'beräknar' en minskning. Senare i rapporten är de helt övertygad om att invandringen kommer att öka i framtiden... så hur de 1.5 miljarderna ska sparas är ett mysterium. Kanske så kanske man kan flytta vissa kostnader till andra utgiftsområden. Om nu 23åringar kan kallas ensamkommande barn ...ja du kan man väl kalla 'kriminella invandrare' för pensionärer och ta kostnaden där istället så den inte syns i statestiken.

Man kan ju enkelt säga att sjuklövern 'satsar 1.5 nya fräscha miljarder på våra pensionärer. Särskilt viktiga är de utsatta 'knivpensionärerna under 25 år' där kostnaderna skenat iväg drastigt de senaste åren för att de är sååå synd om dem att de tvingas råna för att få det att gå ihop.'
6 people gillar det här.

Svensk_Rondellhund 17 timmar sedan
Men herregud alltså, Per Gudmundson måste ju vara rasist, jag menar hur skulle han annars våga sparka på den heliga kon o tala om sanningen på detta sätt.
23 people gillar det här.

Prahad 14 timmar sedan som svar till Svensk_Rondellhund
Han sparkar inte på den, utan mjölkar den med varsam hand.
7 people gillar det här.

Reactions

GotlandsEnahand 15 timmar sedan
From twitter
Per Gudmundsons debattartikel om invandringspolitikens konsekvenser « Politiskt Inkorrekt http://ow.ly/50ZeW


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: