lördag 28 maj 2011

Steningeskolan får inte fira avslutning i kyrkan « Politiskt Inkorrekt

Steningeskolan får inte fira avslutning i kyrkan « Politiskt Inkorrekt: "Steningeskolan får inte fira avslutning i kyrkan

SKOLAVSLUTNING Varje vår (eller i december för den delen) är det samma sak. Traditionsenliga skolavslutningar i kyrkan med sång får allt mer stryka på foten eftersom Skolinspektionens och Skolverkets bedömning är att den ska vara icke-konfessionell och närmast värdeneutral. Ni kan ju fundera på varför.

Nu handlar det om Steningeskolan i Steninge. Rektorn har gått över huvudet på de kritiska föräldarna och beslutat att avslutningen ska ske – utanför kyrkan den 17 juni. Barnen – förskola till tredjeklassare – ska då sjunga in sommaren och tacka av sina lärare. Därefter följer en frivillig och traditionell samling i kyrkan, även där utan religiösa inslag och då får man sjunga ”Den blomstertid nu kommer”.

Steningeskolans rektor Ann-Kristin Engdahl är fåordig. Reaktionerna från föräldrarna har varit ”både och” vad gäller positivt och negativt. Men beslutet står fast – ingen präst och ingen skolsamling i kyrkan.

HP
PrintFriendlyShare
2011-05-28, 11:35 (uppdaterat 2011-05-28, 12:18) | Kategori(er): Inrikes
Gilla Dislike

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
36 kommentarer 415 gillar received
Dela på
Visar 23 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Mannenpagatan 43 minuter sedan
Lösningen är enkel. Bojkotta rektorns avslutning och gå och prata med kyrkan och prästen, så ordnar de säkert en avslutning på kvällen eller dagen efter. Så kan rektorn sitta där i sin svettiga gympahall med sina kränkta elever och klinka på sitt piano och sjunga We shall overcom!
18 people gillar det här.

Karinjohansson 12 minuter sedan som svar till Mannenpagatan
Jag har pratat med en lärare om detta...tyvärr är det olagligt, då vi har skolplikt. Sådant får man göra efter skolan fick jag till svar :-(

Lärare är oftast humanister & folkpartister :-(
1 person gillar det här.

GurraW 16 minuter sedan som svar till Mannenpagatan
Absolut! Alla kan få göra sin egen avslutning där de vill. Det är väl kanske inte den viktigaste dagen på skolåret. Det är ju inte prästen som lär barnen oberoende källkritik direkt...

samhallsbygge 16 minuter sedan som svar till Mannenpagatan
Fast det kräver ju en präst som inte är pk. Svårt att hitta. Präst i detta fallet vill säkert att detta (och allt) skall lösas i samförstånd.

alfa_61 48 minuter sedan
Det är bara att föräldrarna går in i Kyrkan med sina barn, så kan rektorrn stå utanför med lång näsa....vad ska hon göra tillkalla POLIS.

Sverige ack Sverige var ska detta vansinne sluta. I moskeens lokaler????.
13 people gillar det här.

Mannenpagatan 42 minuter sedan som svar till alfa_61
Visst är det så! Om folk bara vågar vara lite 'besvärliga' och inte så fogliga så blir det andra bullar direkt.
12 people gillar det här.

nuvetvi 46 minuter sedan
Trycket från islam, som påverkar svenska samhället. Moskeer in kyrkan ut.

Hellre Maria än sharia.
6 people gillar det här.

GurraW 24 minuter sedan som svar till nuvetvi
Hellre ingenting alls... I Småland, runt bibelbältet, finns det ingen risk att skolavslutningarna tas ut ur kyrkan. Där går glatt alla barn med fröken för att lyssna på prästens orerande, inkl. muslimer, judar och katoliker. Det är obligatoriskt. Sen blev det ett förbannat liv när man själv inte ville vara med om man inte erkänner sig som religiös. Då fick man gå till rektorn att förklara sig osv.

Religionsfascism är var det är, detta förbannade gullande med kyrkan och andra religiösa i allmänhet Religionsfrihet ja, men religionsfascism nej tack. Alla glada små religiösa barn kan ju gå dit med sina föräldrar på sin fritid, när den sekulära avslutningen är avklarad. Hellre Embla än Maria/Sharia!
2 people gillar det här.

Realisten70 14 minuter sedan som svar till GurraW
Allt handlar om hur hårt man värdesätter kyrkans roll.
Som du skriver så är den hård i bibelbältet och därför kan vi som tycker kristendomen är bättre än islam även i år ha en lugn stund i kyrkan.

Ska bli skönt att få vara med på avslutet i år i kyrkan.
Av jobbets natur har jag rakad skalle och till detta blir det en tröja med svenska flaggan på.

Måste visa vem som är vem.

GurraW 8 minuter sedan som svar till Realisten70
Då blir du väl emottagen i Gnosjö. Vi andra som anser att kristendomens ledare är lika diktatoriska som ayatollorna i Iran, och att alla dessa är bara ute efter makt och pengar, bör kunna få ett alternativ. Eller i alla fall en möjlighet att avstå.

Du får utöva vilken religion du vill, så länge jag inte behöver göra det. Varför måste du ha med mig för att känna dig hel i din förkrosselse inför Herren Jesus?

surkart 34 minuter sedan
Det ska naturligtvis vara en självklarhet med skolavslutningar i kyrkan. De som inte vill vara med får väl ställa sig utanför, men i Sverige firar vi skolavslutningar i kyrkan ! Det bestämmer vi(föräldrarna) väl förövrigt själva och inte någon Pk -idiot till rektor.
4 people gillar det här.

SM811 35 minuter sedan
Tydligen följer denna ynkrygg till rektor inte vad Björklund sa i Riksdagen.
Dessa rektorer skall söka sig till annan verksamhet.
Kan man inte stå upp för de svenska värderingarna har de inget med utbildning att göra.
Till alla föräldrar, anordna egen avslutning enl. svensk tradition. Böj er aldrig för dessa PK rektorer.
4 people gillar det här.

Boggerman 50 minuter sedan
Jag undrar vad som kommer att hända när första Rosengårdsskolan får för sig att har skolavslutning i en moské
4 people gillar det här.

Simon 48 minuter sedan som svar till Boggerman
Du måste ta seden dit du kommer! När du besöker lilla Irak får du givetvis anpassa dig, pojk!
3 people gillar det här.

Jammi 53 minuter sedan
Men kom igen nu jag blir lika förtvivlat ledsen varje gång det sker.
En lösning är ju att köra det traditionella i kyrkan den dagen avslutningen är, och lägga ett extra avslut dagen efter.
Då kan båda avslutningarna vara frivilliga men man skall dock medverka på minst en av dem.
4 people gillar det här.

Anna Svensson 38 minuter sedan
jag förstår inte problematiken - varför kan inte de som vill ha avslutningen i kyrkan få ha det och dem, som inte vill ha det stanna i skolan under tiden?
3 people gillar det här.

LtHornblower 34 minuter sedan
En multikulturell avslutning kunde se ut så här: Den skall givetvis ske i moskén. De kommuner som ännu inte har moské får snabbt bygga en till nästa sommar. Eftersom svenskar är syltryggar har de mycket lättare att acceptera en avslutning i moskén, än vad lättkränkta och skamkulturella muslimer kan acceptera en avslutning i kyrkan. Det är lika bra att alla börjar se moskén som samhällets viktigaste byggnad.

Sedan kan vi inte ha någon vanlig rektor som håller i avslutningen, nej här behövs en genuspedagog och några hbt-personer. Här tror ni att det blir det problem mellan muslimerna och flator/bögar, men det beror bara på era svenska fördomar. Nu skall vi ha en fin ceremoni med mullor i lakan och fint utklädda läderbögar. Tillställningens höjdpunkt är ett fint tal till mångkulturens lov och SDs undergång som hålls av kommunens ledande batikhäxa. Därefter blir det armeniska folkdanser, och afrikansk sång till trummor. Efter detta kramar vi alla varandra, muslimerna kramar svenska tonårsflickor lite extra och klämmer på deras behag, och batikhäxan kramar de ensamkommande pojkarna.

Så kan en fin mångkulturell högtid se ut! Vill ni verkligen ha en trist tillställning i kyrkan, och sjunga 'Den blomstertid nu kommer'?
2 people gillar det här.

LtHornblower 29 minuter sedan som svar till LtHornblower
Märke det inte först, men detta blir alldeles för likt nationaldagsfirandet!
2 people gillar det här.

tigerone11 30 minuter sedan
Är det någon som har bilder i från bönerummet i Hjulsta skola?

Är det ett neutralt rum?

1 person gillar det här.

Karinjohansson 0 minuter sedan
Det tycks finnas en vänster/liberal klick i Sverige, som jobbar stenhårt på att avveckla alla svenska traditioner.

Det första är att ta bort skolavslutningarna (i kyrkan), sedan ligger fokus på att ersätta alla röda dagar med semesterdagar. På sikt så tar man bort jul, påsk & midsommar. De svenskar som vill får ta ut semester i stället. (och arbetsgivaren slipper betala ut ob-tillägg för röddag). Detta leder till att vi inte kommer att fira något gemensamt längre och gemenskapen mellan oss svenskar minskar betydligt.

Sist men inte minst så skall givetvis monarkin avskaffas och historieböckerna brännas. Sverige? Vad är det? Har det någonsin funnits?

läsvärd : http://www.dagensps.se/opinion...

Faktum är att de länder som har en monarki kvar är de starkaste demokratierna. Monarkin är en enande symbol för landet och den skall vi bevara och vara stolta över!

JohnnyBoy222 17 minuter sedan
Hmm, skolan skall vara icke konfessionell och samtidigt värna om de kristna traditionerna och värderingarna... Hur går det ihop?

invandrare1957 18 minuter sedan
Kan inte hjälpa det är det någon som har frågat invandrarna om skolavslutning på traditionellt vis i kyrkan. Personligen tror jag inte dom har någonting emot det. Den frågan kom upp i Finsk tv om det var Finländare som trodde eller dom har frågat invandrare. Då började man sväva. Samma sak tror jag det är i Sverige det är en massa vet kan bäst Svenskar som bor bra i områden utan invandrare som tycker. Dom tror åt invandrarna. Vad tycker dom om Svenskarna då. Svaga människor tycker invandrarna. Så det är vi själva som egentligen tar kollektivt självmord.

Hoolabandola 37 minuter sedan
Jag tycker iof att det är bra att man inte blandar in kyrkan i skolan. Men i detta fall så är det ju inte för att skärma sig från religiösa riter, utan för att anpassa sig till muslimers eventuella kränkthet som kan uppstå ifall nån får reda på att svenska skolbarn står och sjunger i kyrkan på avslutningen.



– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: