tisdag 3 maj 2011

Afsløring: bin Ladens Utopia

Afsløring: bin Ladens Utopia: "Afsløring: bin Ladens Utopia

Af ERIK THOMLE Jyllands-Postens udsendte medarbejder

Offentliggjort 01.12.01 kl. 22:36

En højgravid skandinavisk kvinde måtte efterlade sine mest personlige papirer, da Taleban-regimet i Afghanistan brød sammen. Jyllands-Posten fandt dem.

Jalalabad

En højgravid svensk kvinde har under flugt for sit liv i Afghanistan afsløret eksistensen af et muslimsk idealsamfund, hvor Osama bin Laden og andre af verdens ledende terrorister havde deres gang.

Da Taleban-styret i Jalalabad brød sammen tirsdag den 13. november, måtte kvinden, der var gift med en af bin Ladens forhadte arabiske håndlangere, i panik søge ud mod bjergene på grænsen til Pakistan med sin søn.

I det, der skulle have været idealsamfundet, efterlod den 36-årige Carola Ferm fra Sverige, sine mest personlige papirer, blandt andet et testamente forfattet på engelsk, hvori hun bestemmer, at hendes søn, Bilal, i givet fald skal opdrages hos sine bedsteforældre i Algeriet.

Jyllands-Posten fandt papirerne mellem affald i en stille palmelund. Alt af værdi var plyndret. Kun papirerne lå tilbage. I et skrift, der opfordrer til hellig krig mod de vantro, beretter den svenske kvindes første arabiske ægtemand om de terroristledere, han talte med.
Flygtninge i Danmark

Blandt dem er ledere af organisationer, hvis medlemmer i årevis er anerkendt som politiske flygtninge i Danmark.

Skriftet hylder også idealsamfundet, for i Osama bin Ladens muslimske Utopia gjaldt sharia-lovene med afhugning af hænder, og martyrernes enker blev forsørget gennem ægteskab med andre allerede gifte krigere.

Da Carola Ferms første mand døde, blev hun for knap et år siden gift med en anden algirer, der i forvejen havde fem-seks børn med en kone fra sit hjemland. Få måneder senere blev hun gravid.

Carola Ferms mor i Sverige kender ikke sin datters skæbne. Hun har ikke talt med datteren, men gennem det muslimske netværk hørt, at Carola skulle være i live i Pakistan, hvor bin Ladens tilhængere også jages af elitetropper.

Moderen ved heller ikke, om datteren har født sit andet barn under flugten.

INDBLIK, SIDE 1-3

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: