måndag 16 maj 2011

Omval 2011: Sverigedemokraterna starkt framåt i valet « Politiskt Inkorrekt

Omval 2011: Sverigedemokraterna starkt framåt i valet « Politiskt Inkorrekt: "Omval 2011: Sverigedemokraterna starkt framåt i valet

Västra Götaland

Örebro Nordöstra

OMVALET I det preliminära valresultatet i omvalet i Västra Götaland ser Sverigedemokraterna ut att öka antalet platser i fullmäktige från 7 till 9 mandat vilket innebär att partiet får en klar vågmästarroll i fullmäktige. Att Sjukvårdspartiet dessutom ser ut att missa spärren och förlora sina mandat förstärker Sverigedemokraternas ställning mellan de två blocken och möjligheten att ge ett reellt inflytande över politiken.

Trots att valdeltagande hamnade på en otroligt låg nivå, något som brukar missgynna Sverigedemokraterna då partiets väljare är mindre benägna att gå till vallokalerna, går SD kraftigt framåt.

Jimmie Åkesson kommenterar:
- Resultatet bekräftar vår känsla av att vi gått framåt sedan valet i höstas, vilket är bra för moralen. Vågmästarrollen är en liknande position som den vi har i riksdagen och detta tvingar de andra partierna att förhålla sig till oss och till vår politik.

Patrik Ehn kommenterar:
- Vår position som tungan på vågen mellan blocken ger oss en möjlighet att på allvar påverka politiken och människors vardag. Vi är nu beredda att sätta oss ner och diskutera för att kunna ta ansvar för det politiska styret.

Mynewsdesk
Val
SVT
SVT
PrintFriendlyShare
15 maj, 2011 | Category: Inrikes, Politik
Gilla Dislike

and 13 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
34 kommentarer 388 gillar received
Dela på
Visar 30 av 227 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


MallanBrallan 4 minuter sedan
I Västra Götaland backar Socialdemokraterna med 1,3 procentenheter jämfört med 2006. Bered en väg för frälsaren Juholt!
1 person gillar det här.

hk 22 minuter sedan
Glädjande
1 person gillar det här.

MikaelKarlsson 29 minuter sedan
Ofattbart att svenska folket fortfarande röstar på att ta in fler muslimer.
4 people gillar det här.

lasse1 36 minuter sedan
Trots ett lågt valdeltagande så har Sd klarat sig väl i distrikten...

Om tendensen fortsätter, så är det inte helt osannolikt att Sd till de allmänna riksdagsvalen 2014, befäster ett tvåsiffrigt röstetal, kanske uppemot 10 - 12%...

Men det skall mycket till förrän den vanliga Svensson ändrar åsikt...

Upplopp, omfattande skadegörelser, bil/skolbränder, och diverse osmakligheter skyndar självklart på omsvängningen, till en fastare och mer realistisk politik vad beträffar den så heliga mångkulturen..
De g:a etablerade riksdagspartierna kommer helt klart att följa utvecklingen och agera därefter..... om Sd i framtida opinionsundersökningar har tiden med sig...
3 people gillar det här.

hk 20 minuter sedan som svar till lasse1
Ett stort problem är att så många inte har en susning om vad som pågår. De tror att ensamkommande barn är stackar 7-åringar o.s.v.
PI fyller ett otroligt viktigt behov. Tipsa alla!
2 people gillar det här.

lasse1 8 minuter sedan som svar till hk
Jo, visst är det så ...
De flesta svenskar som bor i s.k. 'skyddade områden', typ villabestånd och bostadsrätter i och utanför storstädernas innerstadskärnor...... har en ytterst minimal kontakt med den 'oroliga mångkulturen'..

Oroligheter sker som bekant mestadels i deras egna områden...Men vänta till de sprids ut till den vanliga sovande allmänheten...Det är inte helt säkert att polisen bemästrar utvecklingen...
1 person gillar det här.

tenore36 38 minuter sedan
Jag har svårt förstå att SD inte når 10%. Det finns inte en enda svag punkt i SD-s agenda! Men Svensson är helt enkelt inte intresserad av politik.
PK-draken GP är idag påfallande tyst, det vanliga föraktet mot SD lyser med sin frånvaro. Kanske börjar t.o.m. G.Gelotte inse att lögnpropagandan mot Jimmie är ohållbar. Men bara kanske....snart är han nog igång igen.
6 people gillar det här.

hk 11 minuter sedan som svar till tenore36
(Se ovan) Vanliga Svenssons har ingen aning om vad som pågår. De bor i villaområden där de normalt inte drabbas på samma sätt som de i förorterna. De är passiviserade av medias lögner. Har själv träffat på 'Svenssons' som inte har en aning om antalet muslimer, brottsligheten, storleken på invandring o.s.v. Dessutom har media lyckats utmåla SD som råbarkade obildade typer. Svensson tror att SD bara består av gapande galningar med noll hjärna. Otroligt viktigt att högutbildade vågar stå upp och säga ifrån.
Otroligt viktigt att hålla en hög debattnivå.
1 person gillar det här.

stignordlander 46 minuter sedan
Hur länge ska beslutsfattarna våga spotta sina väljare i ansiktet genom att ge avkall på sina högtidligt presenterade utfästelser, bara för att man vägrar samarbeta med Sd?
6 people gillar det här.

HuldasKarin 47 minuter sedan
Det som jag njuter av nu är att moderaterna får dra igen hålet dom har mitt i ansiktet o sänka blicken ytterligare.

Idag får det bli en pixlad nergerboll till 11-kaffet
9 people gillar det här.

Constricktor 49 minuter sedan
Alla skäggbebisars skyddshelgon, med andra ord ättlingen till en loppcirkusdirektör tillika en snarlik kopia av seriefiguren 'Elmer Fudd' som är den amerikanska motsvarigheten till 'Egghead' (passande namn) och hans lismande medlöpare börjar nog darra i knävecken när dom insåg att SD sakta men säkert går framåt.
Men det ska ni bara veta, att detta är bara början, för år 2014 kommer ni att få en chock när SD kommer att få minst 20% av rösterna till riksdagsvalet. Anledning: Våra svenska ungdomar som då är röstberättigade och som är läskunniga har genomskådat er och er svenskfientliga politik och på det sättet ni behandlar dom, genom att hela tiden sätta nämnda skäggbebisar och analfabeter i främsta rummet. SD är för oss svenskar det enda sättet att få tillbaka vårt självförtroende , som under många år har urholkats genom en komplett vansinnig invandringspolitik av tidigare samt nuvarande regeringar, och som har fått svensken att känna sig som en främling i sitt eget land.
Ungdomar: Den ljusnande framtid är er!
Sedan vill jag ge PI ett stort tack ,för utan er så hade en stor del av oss läskunniga kanske fortfarande famlat i mörkret. Återigen ett stort tack.
12 people gillar det här.

LeffeF 1 timme sedan
Om Örebro nordöstras staplar sett ut på något annat sätt, så hade vi kunnat konstatera att befolkningen helt bytts ut. För åsiktsbyte är otänkbart i den regionen.
7 people gillar det här.

AliAnsen 1 timme sedan
Vi får inte vara så blygsamma. Det är väl en ökning av antalet röster med hela 27,585 procent, trots det extremt låga valdeltagandet.
24067 + 6639 = 30706
11 people gillar det här.

p1r 1 timme sedan


valdeltagande 44% i VG...
Kan bara konstatera att slappheten breder ut sig oavsett politisk åsikt.


Hade alla
SD-väljare bara orkat masa sig iväg så hade vi lätt nått 8-10% med tanke på det
låga valdeltagandet.


19 people gillar det här.

surgubben 2 timmar sedan
Nu på morgonen pekar gammelmedia ut S och SD som valets segrare. Då jag läste upplagan straxt efter midnatt var det bara SD. Även små detaljer har sin betydelse.
4 people gillar det här.

MagicThunder 2 timmar sedan
Underbart att SD hela tiden växer sig än mäktigare!
17 people gillar det här.

HOTET från ISLAM (Klicka här) 2 timmar sedan
SD är har alltså vuxit med 22 procent i Västra Götaland sen 2006.
28 people gillar det här.

kirre 3 timmar sedan
SD jobbar sig sakta men säkert uppåt. Jimmie Åkesson har helt rätt när han säger, att framgången är bra för moralen. Nu är det bara för SD att streta vidare mot 12-15% i valet 2014.
28 people gillar det här.

Vendela 3 timmar sedan
Känn hur din regering sakta krackelerar Fredrik Reinfeldt!

I valet 2014 ser vi till att också de de rödgröna staplarna blir betydligt lägre.
Mobbar man medborgarna och sätter fuskare och våldtäcktsmän på piedestal
blir den slutliga domen hård.
57 people gillar det här.

rinkeby 3 timmar sedan
Åhh vad jag hoppas på en spark i röven på sjuklövern 2014....
31 people gillar det här.

Brodde 3 timmar sedan
Satt som rösträknare igår. En centerpartistisk politiker jobbade också som röstmottagare. Varje gång hon öppnade ett kuvert med sd så utropade hon
- Neeej, en äcklig till jag tar inte i den.
37 people gillar det här.

BitteJ 1 timme sedan som svar till Brodde
kan vi hoppas att det står en valbevakare bakom ryggen nu när det skall kontrollräknas?

är alla förtidsröster räknade?
1 person gillar det här.

Allanoskar 2 timmar sedan som svar till Brodde
Känns inte alls bra. Hon är medarbetare i en mycket viktig del i den demokratiska processen och sitter samtidigt, vid valräkningen, och sprider illvilja mot deltagande partier. Du borde anmäla henne för störande av sammanräkningsprocessen.
23 people gillar det här.

Brodde 2 timmar sedan som svar till Brodde
Naturligtvis reagerade jag och påtalade samtidigt att jag trodde vi levde i en demokrati.
Det är trots allt vanliga hederliga svenskar som röstar på sd. Vad som måste göras är ett få ett stopp på de etablerade partiernas och medias lögnpropaganda.
32 people gillar det här.

Swede9999 3 timmar sedan som svar till Brodde
Namn på centerparisten tack, hon borde polisanmälas för hets mot folkgrupp. Ligger nära till hands att tro hon fuskat bort SD:s valsedlar. Att hon verkar veta väldigt lite om DEMOKRATI gör inte saken bättre.
39 people gillar det här.

Stellan 3 timmar sedan som svar till Brodde
Rapportera till Valnämnden så har den kärringen gjort sitt sista val som valförrättare!
45 people gillar det här.

rinkeby 3 timmar sedan som svar till Brodde
Väldigt moget. Det känns ju skönt att veta att C balanserar på 4%. Hon,,,, Var det möjligen Maud?? ;-)
27 people gillar det här.

surkart 4 timmar sedan
Man kan väl inte med bästa vilja i världen påstå att svenska val och röstningsförfarande är en succé. Till nästa val bör nog Sverige be om valövervakning från de andra nordiska länderna. Danmark har ju kritiserat Sverige i det här avseendet så de kanske vill ställa upp. I Danmark och Finland används väl delvis ett annat förfarande och där hör man ju inte om några röstningsskandaler!? Behövs en rejäl genomgång av detta. Inte minst Sd verkar missgynnas av nuvarande system.
24 people gillar det här.

Zalky 4 timmar sedan
Man är oerhört stolt över alla fina Sverigedemokrater/sympatisörer i Västra Götaland. Detta fantastiska val visar att SD kan lyckas även i storstäder i landstingsval.
22 people gillar det här.

Ickenaiv 4 timmar sedan
Efter att ha sett valresultatet i Västra Götaland är det två saker som har slagit mig. SD blir tredje största parti i Borås, och på det multikultibesudlade Hisingen, med kontroversiellt moskébygge, får SD 7,5%. Visst är det märkligt att SD är populära där den vackra och fina mångkulturen är överrepresenterad? Hur kan det komma sig?
43 people gillar det här.

Reactions

frokensverige 12 timmar sedan
From twitter
RT @PInyheter: Sverigedemokraterna starkt framåt i valet: http://bit.ly/m7PebP

Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: