söndag 1 maj 2011

Rikspolisstyrelsen slår in öppna dörrar « Politiskt Inkorrekt

Rikspolisstyrelsen slår in öppna dörrar « Politiskt Inkorrekt: "Rikspolisstyrelsen slår in öppna dörrar

INSÄNDARE Malmö, Landskrona, Göteborg blir till obehagliga påminnelser om när kriminaliteten i ett land nått smärtgränsen. Skottlossning har blivit rutin. Polis och räddningstjänst provoceras och förödmjukas; raketer, brandbomber och stenkastning hör till vardagen, samtidigt som räddnings- och tjänstefordon systematiskt vandaliseras. Samhällsterrorismen har fått fotfäste.

Så gott som dagligen skjuts en människa ner på öppen gata i Sverige. Vecka efter vecka… månad efter månad! Medan illegala vapen cirkulerar i aldrig tidigare skådad omfattning.

Direktiv för polisens arbete utgår via justitiedepartementet. Politiskt styrda polischefer tvingas sitta vackert. Lyssna och lyda! Efter att politikerna sagt sitt, blir det inte mycket till polis över. Att som underbemannad svensk polis med politiskt bakbundna händer, konfronteras med grovt kriminell mångkultur, där terrorism och tung internationell brottslighet äventyrar samhällsstrukturerna, är bäddat för katastrof. Det begriper även den politiskt mest oinvigde!

Trots allt måste Rikspolisstyrelsen (RPS) ge sken av auktoritet. I synnerhet som det dagligen skjuts på gator och torg över hela landet. Fast detta sker (så gott som) uteslutande med illegala vapen. Men att hitta dessa, är som att leta efter en nål i en höstack!

För att visa handlingskraft, har RPS blivit politiska specialister på att slå in öppna dörrar. Gällande legala vapen i allmänhet, samt enhandsvapen i synnerhet!

RPS har åter vänt sig till Justitiedepartementet och vill ha ännu en vapenamnesti. En permanent sådan i tron att de kriminella frivilligt skulle låta avväpna sig. Ambitiöst och initiativrikt! Nej, snarare ett förtvivlat slag i luften. Det förändrar inte situationen kring illegala vapen. Det tycks främst handla om ett politiskt ofarlig önskemål, samtidigt som man diplomatiskt sträcker vit flagg inför en totalt hopplös situation.

I ett gränslöst EU, är det lika riskfritt att ta med sig ett par pistoler och ett par askar parabellum in i Sverige, som två paket smör. Och att på hemmaplan köpa en illegal pistol eller ett automatvapen, är inte konstigare än att handla en låda smuggelvodka. Det skiljer dock i pris. Det tar mindre än en förmiddag att köpa ett illegalt vapen.

När Sovjetunionen kollapsade 1991, hade Röda Arméns manskap i östra Europa, inte fått lön på ett helt år. Hemma väntade arbetslöshet och ett land i upplösning. Alltså, sålde man allt som gick att avyttra. Vapenarsenaler bytte ägare; stridsvagnar och kanoner, till tjeckoslovakiska, jugoslaviska och ryska 9 mm pistoler och AK 47:or (Kalashnikov) samt ammunition. Från Baltikum i norr till Bulgarien i söder.

Penningstarka ”entreprenörer” handlade friskt, och byggde upp lager inför morgondagen. Det är dessa förråd som i dag ”läcker”. Hur stora mängder det handlar om, är det ingen som vet. I östra Europa har jag själv erbjudits att köpa vapen. Men artigt tackat nej. Med dagens öppna gränser medför det dock inga som helst problem att föra in ett par vapen till Sverige.

Kontrollen vid landets gränser är obefintlig. Både vad gäller vapen och vilka som tar sig in i Sverige!

Biltrafiken till landet är intensiv. Det talas ofta om Öresundsbron. Visst, men varje vecka åker (förutom privatbilar, husvagnar och husbilar) tusentals lastfordon fram och tillbaka på de många färjelinjerna. Inte minst från Baltikum och östra Europa. Bakom ratten sitter vanliga familjeförsörjare från ett politiskt turbulent östra Europa, och som inte alltid är så välbetalda, bland vilka det finns elastiska samveten. Ett par pistoler samt några askar ammo, gör att familjen kan unna sig lite extra. En trailer erbjuder tusen ställen att gömma ett par pistoler på.

Jag vet att det fungerar så. Men frågan är om politiker, RPS eller människor i allmänhet känner till detta? Eller om man överhuvudtaget bryr sig!

Hur många illegala vapen som varje vecka hittar vägen till Sverige, finns det ingen som vet. Att komma åt denna lågfrekventa vapensmuggling, med vidöppna gränser, reducerad tullpersonal och obefintlig gränspolis, är naturligtvis en fullständig utopi! Hur många illegala vapen som är i omlopp, eller antal individer som dagligen går beväpnade i Sverige, är det ingen som har en susning om. Något vi heller aldrig lär få reda på; kanske lika bra det. En sak är säker: någon vapenamnesti kommer aldrig att bidra till förändring. Detta är den osminkade verkligheten i Sverige våren 2011!

Det kommer ändå att finnas 10 000, 30 000 eller 70 000 illegala vapen i omlopp. Kanske ännu fler! Pistoler och automatkarbiner. En sak vet vi: de används flitigt! Detta väcker förstås frustration hos RPS, som inte är sena att agera. Det går inte bara att sitta på rumpan och titta på hur illegala vapen likt en tsunami sköljer in över landets gränser! Enklast är förstås att klämma åt de legala vapenägarna. Ännu en gång. Därför… en ny pressrelease, med RPS senaste, ”handlingskraftiga” åtgärder!

Resultatet blir ännu fler förordningar, regler, bestämmelser, krav och ”fappar” som gör det ytterligare komplicerat – samt dyrare – att lagligt äga eller anskaffa vapen för sportskytte. Polismyndigheten vet redan det mesta om de licensierade vapenägarna: vapennummer, typ av vapenskåp, personnummer samt övrig personalia. Varför då hålla på?

Dessutom är vapenägarna medvetna om att, man knappt vågar nysa offentligt förrän licenserna är i farozonen. Landets legala vapenägare har kommit att fungera som en permanent nödutgång för RPS. Det blir till ett klassiskt spel för gallerierna, dessvärre med kanske oönskade effekter som följd.

Medges RPS ”handlingskraftiga” åtgärder fortsätta, lär det sluta med att den kriminella sektorn blir ensam aktör på scenen som vapenägare i Sverige. RPS fåfänga slöseri med juridiska och personella resurser, kallar jag att slå in öppna dörrar!

Jack London
30 april, 2011 | Category: Insändare
Gilla Dislike

*
*
*
*
*
* and 33 others liked this.

Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
29 kommentarer 355 gillar received
Dela på
Skicka som @setovis
Visar 30 av 46 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS

*

rimbo [Moderator] 56 minuter sedan
Svensk polis är experter på att pungslå Svensson som kör 10 km för fort och buset är för jobbigt att jaga.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Ordningoreda [Moderator] 27 minuter sedan som svar till rimbo
Detta har inte med svensk polis att göra, detta är politik och det är politikerna som ger polisen uppdrag om vad som ska prioriteras.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

fafhrd2 [Moderator] 1 timme sedan
Man slutar aldrig att förvånas över idiotin i Sverige. Att de själva tror på detta gör ju att man funderar vad deras intelligensnivå ligger på, för det kan ju inte vara alltför högt...
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Kommissarie Bäckström [Moderator] 1 timme sedan
Tack för det inlägget!!

Min syn på saken är att vi kan tacka EU och sjuklövern för att vi sitter i ett sjunkande skepp - frågan är vad vi kan göra åt det...jag tror att vi kommer att fortsätta sjunka ett bra tag till...när vi nästan går under kanske de styrande kan fatta allvaret...kanske...
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

hva410e [Moderator] 1 timme sedan
Idag får kriminella som har illegala vapen, knappt något straff för innehavet,samtidigt som en person som innehar ett legalt vapen straffas oerhört om vederbörande gör något misstag vad avser vapenförvaringen, även om det gäller ett enstaka tillfälle.
Den politiska fegheten att inte höja straffvärdet för innehav av illegala vapen, utan att hela tiden 'skjuta' på fel
målgrupp (legala vapeninnehavare) ökar definitivt inte säkerheten i Sverige.
Fortsätter våldsbrotten att öka i Sverige, så kommer snart vanliga medborgare (pursvenskar) att skaffa illegala
vapen för att kunna försvara sig och sina närmaste.
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

sparken [Moderator] 1 timme sedan
Mycket intressant insändare, av en person som har inblick i hur vapenhanteringen, både den legala och den illegala, fungerar.
Som legal vapenägare så måste man se till att hålla sig på rätt sida lagen. Minsta lilla anledning så kommer fabror blå och knackar på för att hämta vapnen. Mycket enkelt sätt att bättra på statistiken över beslagtagna vapen, för de illegala vapnen vet man ju inte vem som har, hur våldsam denne blir etc, men den legale vapenägaren lämnar snällt över bössorna och säljer jakthunden eftersom det i regel tar många år att få bössorna åter...
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Ordningoreda [Moderator] 2 timmar sedan
Det som styr Sverige idag är politiska beslut som ska ge popularitet nog för att politiker och ämbetschefer ska kunna behålla sina arbeten. Det är egentligen naturligt att man ser till sina egna behov först och inte tittar på den verklighet som andra hyggliga männsikor lever i, har åsikter om och som kan rubba en i förväg uttänkt bana. Beklagligt att men förnekar verkligheten för att själv komma bäst ut av det, oavsett vilken politisk färg man har.
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

paraflex [Moderator] 3 timmar sedan
Det är lite löjligt när man betänker att endast 5 procent av polisen i England bär vapen. Här i Sverige går dom omkring i stridsmunderingar som för tankarna till krig, medan man vet att dagens polis inte ens behöver kunna simma för att komma in på utbildningen. Genustänket på polishögskolan är totalt där sexuella avvikare och invandrare är högprioriterade.
show more show less
Anmäl
7 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Humanist_PI [Moderator] 7 timmar sedan
Insändarskribenten beskriver vapensmuggling och säger:

'Jag vet att det fungerar så. Men frågan är om politiker, RPS eller människor i allmänhet känner till detta? Eller om man överhuvudtaget bryr sig!'

Svaret är förmodligen: Ja, självklart vet RPS och en hel del politiker hur det ser ut. Inom polisen finns det nog en del som bryr sig, men de är bakbundna av resursbrist, politiska beslut och en allmänt förlamande 'snällism' och politisk korrekthet. I rådande samhällsklimat är det ju viktigare att poliser går kurser i genusteori eller att varje polismyndighet har en 'handlingsplan mot diskriminering och främlingsfientlighet' än att de tar fast bovar, skyddar gemene man mot brottslighet och upprätthåller allmän ordning. Och politikerna? Nej, ärligt talat tror jag inte att de bryr sig. De flesta av dem ser till att leva på behörigt avstånd från den verklighet deras väljare lever i. För en majoritet politiker är personlig vinning och politisk korrekthet långt viktigare än att åtgärda relevanta samhällsproblem.

show more show less
Anmäl
7 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Quexsilber [Moderator] 9 timmar sedan
Jo det är ju extremt intelligent att tro att den som äger eller sysselsätter sig med att smuggla illegala vapen kommer att traska ner till polisen och lämna in dem...

Svenska politiker och svenska myndigheter måste vara dom mest korkade på hela jordklotet. Till och med ett litet barn förstår ju att det här blir en totalflopp. Kanske hade det varit bättre om vi överlät landets styre till en grupp 5 åringar. Även om det inte skulle fungera så lär resultatet knappast bli sämre.
show more show less
Anmäl
7 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Ander_s [Moderator] 11 timmar sedan
Ju större och större problemen med Riktiga brott blir ju mera verkar det som om Polisen inriktar sig på 'brott' begångna av hårt arbetande medelklass.

Det är snabbt och effektivt att skriva böter på folk som inte vill eller orkar käftar emot.
Så medelklass i sömniga förorter verkar var det hetaste polisiära målet just nu.

Tyvärr måste polisen ibland masa sig ut i gettona för att skydda brandkåren från att bli mosade ...
Inte bra för statistiken ajajaj ...

show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

vainlee [Moderator] 11 timmar sedan
precis som med oss trafikanter som polisen jagar för att vi kör 10 km/h förfort ..Medans ligister möts av Dialogpoliser ..Svensson ska man sätta dit men dom kriminella går fria ..Sverrige är ett skämt.
show more show less
Anmäl
15 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

mogle [Moderator] 12 timmar sedan
Bra skrivet. Nämnas bör att även före detta Jugoslavien sedan kollapsen är fullt med vapen som användes av olika fraktioner under inbördeskriget. När dessa nu har blivit överflödiga skickas de till nya händer, inte sällan i Sverige. När olika tidningar 'avslöjar' hur lätt det är att få tag på vapen så är de ofta på olika sätt märkta med jugoslaviska symboler.
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

nilsanders [Moderator] 13 timmar sedan
kan det kanske ha blivit så att polischefs titeln är en politisk språngbräda uppåt....
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

kallemllberg [Moderator] 13 timmar sedan som svar till nilsanders
En konspiratorisk tanke -; om moralkorruption, en ganska naturlig tanke av misstro som ett växande paradigm
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

nilsanders [Moderator] 13 timmar sedan
alltså vill man ha koll på Utländska vapenägare i Sverige så kan det bli besvärligt och rentav farligt---kanske skyddsombuden inom polisväsendet som stoppa dettta, vem vet...
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

nilsanders [Moderator] 13 timmar sedan
det är mycket lättare att hålla koll på den gemena Svensken som har jakt eller sportskytte som Hobby....
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Realisten70 [Moderator] 13 timmar sedan
Skrev en kommentar men censurerades.

Accepterar gärna censur om man skriver olämpligt men samtidigt vore ett svar tillbaka varför man censurerats på sin plats.
Då kan man lära sig att skriva bättre och inte i vredesmod alla gånger även om det mest är vrede man känner när man läser om allt elände.
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

PIModerator [Moderator] 9 timmar sedan som svar till Realisten70
Sådant här vill vi inte se:

'Blir medborgargarden i slutändan och dom lär inte tala om vem dom slagit eller var dom grävt ner dom. Dags att ta fram stridsyxan för nu är det dags att vi visar var skåpet skall stå.'

Det har vi också påpekat många ggr.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Quexsilber [Moderator] 9 timmar sedan som svar till Realisten70
Det är bättre om vi accepterar att ett inlägg ¨försvinner¨eller till och med cencureras eftersom det oftast finns grunder för det. I dom fall det sker av misstag så måste vi inse att PI knappast kan lägga ner en massa tid på att be om ursäkt eller skriva svar och förklara vad som hänt. Detta drabbar alla och det bästa sättet att undvika det är att vi håller oss inom ramarna. Ingen, inte vi, inte PI, eller någon vinner något på att man vräker av sig mer eller mindre genomtänkta kommentarer oavsett hur upprörd man för stunden är.

show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Stefan K [Moderator] 14 timmar sedan
Själv satte jag frukostmackan i halsen när jag öppnade lokaltidningen SN den 15:e april.
Gränspolisen på Skavsta flygplats måste spara pengar (de också!) och detta sker genom att man drar ned på bemanningen. Clas Herdenstam, biträdande operativ chef för Sörmlandspolisen, försvarar detta med att gränspolisen på Skavsta haft för stora resurser och klarat sina jobb för bra.
Gränspolisen på Skavsta har varit den effektivaste i Sverige och tog förra året i snitt 60 illegala invandrare per månad. Poliserna själva hävdar att neddragningen kommer att urholka hela verksamheten och göra det enklare för de illegala att ta sig in i landet. Det verkar nästan vara en medveten strategi från de bestämmande.
show more show less
Anmäl
33 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

MagicThunder [Moderator] 15 timmar sedan
Kalasbra krönika för övrigt.
show more show less
Anmäl
9 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

ElWoodPeckeroLoco [Moderator] 15 timmar sedan
Den stora fördelen med vapenamnesti är inte att få bort de illigala vapnena från gatan utan att få bort vapen som vanligt folk har hemma, som skulle komma i omlopp vid inbrott osv.
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

kallemllberg [Moderator] 14 timmar sedan som svar till ElWoodPeckeroLoco
Du har så rätt! För några månader sedan visade SVT ett reportage från malmöpolisens samlade vapenbeslag. Förevisande polisman sade att 5% var lagligen i Sverige sålda vapen.Det betyder ju att 19 av 20 är insmugglade. Ett sådant inslag sändes bara 1 gång då folk kan reagera mot upphörd gränskontroll.
Nu i veckan skrev Svd om cigarrettsmugglingen stimuleras av de höjda tobakspriserna. I dag på TV-nyheterna sade man att nykterhetsorganisationerna skickar ut ungdomliga folkölsköparespioner. I Skåne finns internetannonser 'bakluckan'och ett kontantkortstelefonnummer. Då kan allehanda alkohol köpas på en uppgjord plats nära dig, och du behöver inte visa leg. De kriminella handlarna gynnas å det värsta av schengenavtalet. Fransmän och italienare tycks dock ha fått nog av berikningen.
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

MagicThunder [Moderator] 15 timmar sedan
Berikarna har ingen som helst respekt för den svenska polisen,och de vet att polisen är maktlös då deras händer är bakbundna. Berikarna vet att de kan begå brott obehindrat och skjuta ner folk på öppen gata utan åtgärder från rättsväsendet...

Ge för tusan poliserna makt att ta i med hårdhandskarna mot buset!
show more show less
Anmäl
16 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

micke1 [Moderator] 15 timmar sedan
Bra skrivet! Samtidigt åker Beatrice Ask runt och delar ut fler poliser i 'problemområden'. Man vet egentligen var problemet ligger, det finns kriminella ligor som har och kan skaffa sig vapen som de vill.
Man har importerat kriminalitet, man tillåter total segregation, och sedan är det landets jägare man ska sätta åt som skött sig i massor med år, vet hur man använder vapen och är inget som helst problem. Och vapenamnesti? Ett totalt slag i luften men som är politiskt gångbart. Tror någon att de kriminella ligorna lämnar ifrån sig de vapen de köpt dyrt för sin verksamhet för att det finns 'vapenamnesti'?
show more show less
Anmäl
12 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

dahlem [Moderator] 16 timmar sedan
Dagens svenska polis har inte bara tappat sin handlingskraft och auktoritet, vilket är riktigt illa.

Men det värsta är, att ju högre upp man kommer i polishierarkin, desto mer politiserade och,tandlösa
karriärister hittar man. Bara tänk på alla dessa dialogpoliser som rantar omkring på stan, och ska tala
grovt kriminella invandrargäng tillrätta.


Är det konstigt att gängen garvar bakom ryggen på polisen, och med tydlig adress kallar dem Aina,
Rut Knut, Berta Siren eller Jonas Gardell.

Det är patetiskt att se hur polisen står passiv inför upplopp, bilbränder och ren vandalism. Vem minns
inte hur ligisterna i Rosengård jagade bort malmöpolisen, och sen vandaliserade och brände containrar
i godan ro.

Man kan ju undra, om inte medborgargarden hade varit effektivare för det svenska folket...och då kunde
man slå ihop polisen, socialtjänsten och EXPO....med Mona Sahlin som Riksdialogchefspolis.

Adidas eller Nike skulle säkert sponsra dem med löparskor.

show more show less
Anmäl
39 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

argatanten [Moderator] 13 timmar sedan som svar till dahlem
Du har helt rätt! Rikspolisstyrelsen verkar idag bestå av handlingsförlamade politiska karriärister. TV 4 sände för ett tag sedan en ovanligt inkorrekt dokumentärserie om svensk maffia. Där vittnade flera poliser om att den sk kampen mot organiserad brottslighet bara existerade så länge presskonferensen pågick.

Det är beklämmande att våra poliser utsätts för både stenkastning och trakasserier utan att någon ansvarig offentligt fördömer detta. Tyvärr verkar den politiskt korrekta och våta filten ha paralyserat hela statsapparaten. Man får vara glad och tacksam för att det finns poliser ute på fältet som i alla fall försöker upprätthålla ett civiliserat samhälle. Frågan är hur länge dom orkar?
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Verkligheten [Moderator] 16 timmar sedan
Det trista med polisen är att man så sällan bryr sig om att utreda eller ens försöka skydda folk mot den sortens brott som drabbar vanliga medborgare. Den så kallade vardagsbrottsligheten. Här skrivs det brev med texter som 'brott ej styrkt' eller 'spaningsuppslag saknas' när man fortfarande kan känna värken i kroppen och beskriva rånaren in i detalj. Om polisen inte kan fullfölja sitt samhällskontrakt gentemot medborgarna får man inte bli förvånad om folk tar saken i egna händer.
show more show less
Anmäl
23 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Vendela [Moderator] 16 timmar sedan
Vilseledande manöver kallas detta 'handlingskraftiga' agerande.
Mer pappersarbete istället för att göra det polisen är utbildad
att göra, jaga och bura in brottslingar.
Men justitieministern och skrivbordspoliserna tycker säkert att
det känns tryggare än att störa den grova brottsligheten, som till
stor del är importerad.
Det ser inte bra ut om personer med utländsk bakgrund är över-
representerade i brottsstatistiken.
show more show less
Anmäl
7 people gillar det här. Gilla Svara Svara

Show more comments … Visa fler kommentarer Visa alla kommentarer
Reactions

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: