onsdag 18 maj 2011

M-piskan viner i Göteborg efter SD-framgångar « Politiskt Inkorrekt

M-piskan viner i Göteborg efter SD-framgångar « Politiskt Inkorrekt: "M-piskan viner i Göteborg efter SD-framgångar

PARTIPISKAN Efter Sverigedemokraternas framgångar i det nyligen utförda omvalet i bland annat Västra Götaland uppgav Johnny Magnusson, Region Göteborgs gruppledare för Moderaterna, att han inte vill ”stänga några dörrar”. Ett uttalande han nu tar avstånd ifrån och förnekar att han över huvud taget sagt.

Enligt Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten finns det inget att diskutera:

– Vi samarbetar inte med Sverigedemokraterna.

Det var på söndagskvällen Magnusson uppgav att han inte ville stänga dörren för SD efter omvalet enligt GP, men menar dagen därpå att han inte alls sagt så.

På söndagskvällen sa Magnusson:

– Vi är tillbaka på ruta noll där inget block för majoritet och SD har en vågmästarroll. Nu är det upp till alla oss att sätta oss ner i morgon och se vad vi kan göra.

Och på måndagen:

– Vi kommer definitivt inte att söka samarbete eller samverkan med Sverigedemokraterna, sa han.
– Men med nuvarande politiska blockindelning är Sverigedemokraterna vågmästare, det är bara att inse, konstaterade Johnny Magnusson samtidigt en gång till.

Vidare menar han att han inte alls sagt eller menat så:

– Jag har inte sagt det där. Det är några journalister som har dragit egna slutsatser i så fall.

– Jag säger bara som det är. Gårdagens resultat pekar på att SD blir vågmästare. Nu är det upp till S att ta täten och inleda förhandlingar. Då kan man inte stänga några dörrar.

Inget av blocken fick egen majoritet och SD gick dessutom framåt med 1,3 procentenheter jämfört med valet i september 2010.
Demokratur

Regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson (S) uppgav direkt efter valet att han och Socialdemokraterna inte avfärdar samarbete lite hur som helst över blockgränserna – så länge Sverigedemokraterna inte är inkluderade.

– Vi är inte beredda att diskutera något med Sverigedemokraterna men i övrigt har vi inga låsningar, sa Gert-Inge Andersson vid valvakan i Göteborg.

Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten uppvisar samma förakt för väljarna och demokratin:

– Den [policyn] är att vi inte samarbetar med Sverigedemokraterna och inte gör oss beroende av dem på något sätt. Däremot söker vi gärna blocköverskridande överenskommelser, gärna med Miljöpartiet men även med Socialdemokraterna. Men det är process som jag inte vill föregripa.

Relaterat

PI: Omval 2011: Sverigedemokraterna starkt framåt i valet

SvD
PrintFriendlyShare
2011-05-17, 15:31 (uppdaterat 2011-05-17, 16:26) | Kategori(er): Inrikes, Politik
Gilla Dislike

liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 394 gillar received
Dela på
Visar 30 av 94 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Knut_Zweistein 20 minuter sedan
Rent horribelt förakt för väljarna och demokratin. Tror dessa individer det är något slags sällskapsspel de skall ägna sig åt?

Mahound 1 timme sedan
Ju längre man springer från sanningen desto svårare slår den när den hinner ikapp. Det är onekligen så att Sveriges problem ökar lavinartat och det finns ingen självklar lösning på dessa problem.

SD kommer att nå 50% inom de närmsta 20 åren, det står klart.
2 people gillar det här.

argatanten 1 timme sedan
Det är beklämmande att behöva bevittna de etablerade partiernas spel för gallerierna. Vad håller dom på med? Deras kollektiva mobbning och utfrysning av SD har för länge sedan gått över styr. Det är oacceptabelt att vi har politiker som beter sig på detta ovärdiga sätt. Som vuxen skäms jag å deras vägnar.

Två stolpskott, Olle Schmidt (FP) och Hans Wallmark (M) raljerar i dagens Svd över danskarnas och Europas inskränkthet mot flyktingar och deras införande av hårdare gränskontroller. Man kan ju tycka att det borde ringa en varningsklocka även hos dessa politiker. Men istället ser Världsmästarna det som en varning mot att göra sig beroende av SD! Man tror inte att det är sant. Jag hoppas att deras förakt mot oss väljare straffar sig i nästa val. Jag har i alla fall fått nog av att bli mästrad av dessa arroganta politiker.

http://www.svd.se/opinion/bran...

1 person gillar det här.

varom 1 timme sedan
Klart dom inte vill samarbeta med SD. Dom har kackat i eget bo och vill försätta låtsas som ingenting hänt.
2 people gillar det här.

Anna Svensson 1 timme sedan
hade någon förväntat sig något annat?

VildMasen 2 timmar sedan
Dessa 'pk-människor' tävlar i vem som kan avsky Sverige och svenskarna mest. Att dom ens får 1% av rösterna är för mig helt, HELT, obegripligt. Jag tycker vi borde införa körkort i rösträtt, ignoransen bland det svenska folket kan inte fortgå längre, det är snart för sent att rädda landet.
9 people gillar det här.

CaptainAhab2010 2 timmar sedan
Blä, vilket förakt för väljarna! Varför hålla val egentligen? Politikerna gör ju ändå precis vad som faller dem in för tillfället och är oförmögna att se längre än näsan räcker. Fler som fått nog?

Detta cementerar bara min åsikt än mer angående mitt val, och det var redan innan bergfast!
8 people gillar det här.

Reclaim 2 timmar sedan
Bara en tidsfråga innan någon kommer samarbeta med SD. Dom springer ett dött lopp. med SD. Dom springer ett dött lopp.
5 people gillar det här.

izzySw 2 timmar sedan
Snart kommer den dagen då ni är TVUNGNA att samarbeta med Sverigedemokraterna, var så säkra. Varför inte tjuvstarta lite redan nu:)
9 people gillar det här.

Svensk_Rondellhund 2 timmar sedan
Sofia Arkelsten du jobbar inte för kommunens bästa,för då gör man inte sådana uttalanden.
7 people gillar det här.

argdansk 2 timmar sedan
Den moderata politikern tillfrågades om han såg allting i svart och vitt? - 'Ja', svarade han
Sen tillfrågades han om allt kan besvaras med ja eller nej?? - 'Ja, självklart', svarade han

Nästa fråga: 'Har du slutat spöa din fru'??
6 people gillar det här.

argdansk 3 timmar sedan
Gert-Inge Andersson, Sofia Arkelsten Johnny Magnusson är typiska exempel på politiker både Sverige och de individuella väljarna, oavsett parti, är bäst tjänade av att vara förutan.
Så mycket dumma kommentarer på så kort tid - ack, ack - och dessa skall vara politiker i vårt Sverige???
De kommer att upptäcka att SD inte går att komma runt, och när de kommer med burkan i handen och ber om gott väder och lovar bot och bättring, så hoppas jag SD sätter priset högt.
8 people gillar det här.

qnos 3 timmar sedan
Gert-Inge Andersson har alltså inga låsningar om samarbete åt skilda håll,bara inte med SD. Ett sådant lysande förakt för en grupp väljare om ca 340.000 !! Det måste alltså betyda, att han närsomhelst kan slå sig ned och rådslå med t ex ( V ) ,kommunisternas gamla parti, nu under sitt senaste firmanamn -eller varför inte KPML (R )? Vart tog dom vägen? Men aldrig över decennierna har hörts någon kritik av dessa politiska inriktningar.Varför? Frågorna hopar sig.För att inte tala om journalistkåren,där undersökningar om politiska preferenser visade på en massiv vänsterprofil.Journalisthögskolan var ju en tid en veritabel kaderskola i socialismens dialektik.Ständigt gullades i spalterna med de svartklädda,stenkastande AFA:iterna,alltid framställda som antirasister av det goda slaget.En tillnyktring tycks dock ha infunnit sig i nutid.
4 people gillar det här.

leif clavenheim 3 timmar sedan
Vi Sverigedmokrater vill samarbeta med alla utom med de politiker som lider av 7 klöversjukan 'en sjukdom som drabbar boskap'
10 people gillar det här.

huckleberry_finn 3 timmar sedan
Det borde inte vara tillåtet att stänga dörrar för ett demokratiskt valt parti. Politikerna ska rätta sej efter resultaten i demokratiska val. Det gör dom inte och visar därmed hur mycket dom brys sej om demokrati, den demokratin gäller bara om man tycker som dom. Politiker som kommer med uttalanden om att dom aldrig ska samarbeta me SD borde tas i örat.
13 people gillar det här.

Erik 3 timmar sedan
Blablabla, SD kör över er så småningom.
12 people gillar det här.

Emigranten 3 timmar sedan
Det är tydligt att Moderaterna börjar känna av SDs framgång och inser att dom ganska säkert kommer att förlora makten i nästa riksdagsval!
Och det är ingen nackdel att Sofia Arkelsten uttalar sig om SD, och då hon har en direkt osympatisk utstrålning så ser väljarna att det går inte att lita på moderaterna!
13 people gillar det här.

Gulagarkipelagen 3 timmar sedan
Jag skulle vilja se en opinionsundersökning om vilket/vilka parti/er som moderata väljare helst skulle vilja samarbeta med förutsatt att man inte har egen majoritet. Är helt säker på att svaret skulle bli SD före samtliga vänsterpartier. Det är djupt föraktfullt av samtliga borgerliga partier med moderaterna i spetsen att samarbeta med ngt av de tre vänsterpartierna överhuvudtaget, speciellt när det inte ens behövs. Jag har röstat massa gånger på M men om det innebär att vänstern, som jag skyr som pesten, får igenom sin politik ändå (t.ex. flyktingöverenskommelsen) finns ingen anledning att ge dem mitt förtroende igen. Sorry, ni skjuter er själva i foten. Allt lutar åt att det blir SD i nästa val. Då kan jag med gott samvete veta att min röst aldrig kommer bidra till ngn form av socialism eller katastrofal anti-svensk politik.
4 people gillar det här.

j_london 4 timmar sedan
Det finns bara ett enda giltigt ord för att beskriva sådana vidriga figurer, som figurerar här i artikeln: skitstövlar! Sådana människor skulle jag aldrig någonsin lita på i en krissituation. Aldrig!
15 people gillar det här.

observingtheobvious 5 timmar sedan
Sjuklövern bildades officiellt på valnatten kan man säga då de gick upp för dem att SD i demokratisk ordning efter en av historiens mest odemokratiska valrörelser röstats in av väljarna.


13 people gillar det här.

DragonenSWE 5 timmar sedan
Varför går allt så långsamt i Sverige!? I Danmark fattar de, i Norge fattar de och Sannfinländarna fattar det och fler och fler i Europa fattar det... är vi dumma i huvudet!?

Nya vindar blåser i Europa och det är dags att hissa seglen så vi får en ny kurs på landet – samma kurs som resterande länder som fattat! De som inte vill sätter vi i livbåtarna så de kan ro dit de vill!
21 people gillar det här.

argdansk 3 timmar sedan som svar till DragonenSWE
Vi får bida vår tid - tills 2014 - då vi tyvärr inte har halvtidsval i Sverige och man kan tyvärr inte heller genom underskriftsinsamling framtvinga riksdagsval.
Svenskarna har under så lång tid varit under först socialismens och sedan - sen 2006 under islam-regimen stövlar/tofflor, att det tar tid att räta på ryggarna igen, men det måste göras. Jag vet det är emot PI-policy att säga följande: , men i slutändan är jag inte helt säker på att islamist-regimen går att få bort annat än genom väpnat uppror, - tyvärr, det går nästan alltid ut över oskyldiga när sådana medel måste användas.
2 people gillar det här.

foxel 5 timmar sedan
Arkelstams uttalande Vi samarbetar inte med Sverigedemokraterna borde ha kompletterats med följande--men gärna med ortodoxa muslimer som anser att olydiga hustrur skall få stryk!
14 people gillar det här.

Sputniq 5 timmar sedan
Det är så fruktansvärt vidrigt att partierna är beredda att vika sig för ett annat block för att inte samarbeta med SD i vissa frågor där både blocket och SD har EXAKT samma agenda. Det är väljarsvek, ett slag mot demokratin och allmän jävla vansinne. Nej tack till allt som har med den diktatoriska sjuklövern att göra!
16 people gillar det här.

Strega_L 5 timmar sedan
Men nu får det väl ändå VARA NOG?!?!?!
NÄR ska dessa patetiska brun-nästa sillmjölkar ta och VÄXA UPP???
15 people gillar det här.

surkart 5 timmar sedan
Sen så är man på god väg att göra sig ovän med de övriga nordiska länderna som går i motsatt riktning. En katastrof är på väg med den helt galna invandringspolitiken. Land efter land inser naturligtvis vartåt det barkar, inte minst med kostnaderna. Dessa länder är ju kloka och redovisar kostnaderna, här så göms de ju undan. Undrar vad Svenne säger när de verkliga kostnaderna kommer i dagen.

Sverige håller på att bli en avstjälpningsplats för hela Europa. Stoppas inte vansinnet så är vi inom en fem till tioårsperiod ett av Europas fattigaste folk ! Nästa finanskris kanske vänta runt hörnet, då kan situationen snabbt vändas till en mardröm.
12 people gillar det här.

Quexsilber 5 timmar sedan
Det står mer och mer klart att gammelpartierna är i princip ett. Då kommer frågan, varför ska någon överhuvudtaget rösta på dessa de en röst på Moderaterna slutligen blir en på sossarna och så vidare.

Menar om jag var en kommunist röstar jag väl på en kommunistisk agenda och inte något som till slut är en Moderatpolitik.

Är jag Moderat så röstar jag självfallet för en moderat politik och inte en socialdemokratisk.

Ja ni är med, Hur ska dessa ryggradslösa dårar kunna förklara detta för sina väljare? Det finns bara ett ord för dårcirkusen. Demokratur!

Sen har clownerna mage att klaga på att folk inte orkar att gå till röstcirkusen och spela med i jyckelspelet.
14 people gillar det här.

Gymnopedie 5 timmar sedan
Slutsatsen blir för mig och alla andra följande; Det spelar alltså ingen roll vilket parti du röstar på!
Det är samma smet alltsammans - Ja, utom SD....
Ordet 'Sverigeblocket' som Jimmie Åkesson använt blir alltmer relevant!
27 people gillar det här.

Dalarna 5 timmar sedan
Eftersom 7-klövern framstår som alltmer desperata med sin kohandel över alla gränser framträder SD som det enda seriösa alternativet. Det vore konstigt om det inte syns tydligt efter nästa val.

SD går mot 12-15 % 2014
22 people gillar det här.

niklasr 5 timmar sedan
Det är naturligt, socialistiska partier samarbetar endast med andra socialistiska partier.

Och då SD är ett liberal konservativt parti så vill inget av de socialistiska partierna samarbeta med dem.


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: