måndag 9 maj 2011

Somalier, intagningsstopp, Tobias Billström – och Lena Sundström « Politiskt Inkorrekt

Somalier, intagningsstopp, Tobias Billström – och Lena Sundström « Politiskt Inkorrekt: "Se även Lena Sundström gråta ut i studion

INTAGNINGSSTOPP Somalier är den största gruppen asylsökande i Sverige. Merparten är analfabeter, främst de insvepta kvinnorna. Väldigt få får jobb och bidragsutdelningen uppgår till svindlande summor varje år (tänk stora barnfamiljer). Många män tuggar kat men går inte att nå på grund av klankulturen enligt vården/psykologer och många yngre blir/är kriminella. Islam och klankulturen bidrar stort till att somalier skapar sitt eget samhälle i samhället.

Under 2010 prövade Migrationsverket 6 861 asylansökningar. 1 965 avskrevs eller övertogs av annat land inom ramen för Dublinförordningen. Av resterande 4 896 personer fick 4 530 bifall (92,5 procent) och 366 avslag (7,5 procent). Sedan mars 2010 råder det dock anhörigstopp för somalier i Sverige.

Anhöriginvandringen stannade av efter regeländringen, främst handlar det om hundratals barn som inte har giltiga pass eller identifieringkort då Somalia inte har ett fungerade passystem och Sverige godtar inte somaliska pass. Sedan dess har mängder med somalier gråtit ut i media att de inte får ta hit barnen.

Men efter den ökända migrationsöverenskommelsen mellan regeringen och Miljöpartiet, där man avser lätta på reglerna för familjeåterförening, kan detta ändå ske genom DNA-test för att styrka släktskap. Bara i Borlänge väntas hela 600 somalier till Borlänge inom kort, som en konsekvens av detta. Av samtliga nyanlända som kom till Borlänge under 2010 var 93 procent somalier.

Tobias Billström (M) är dock tveksam till eventuella lättnader och hänvisar till bland annat barnsexhandel som argument för stoppet. Detta får EPCAT och hela Sveriges självpåtagna samvete, Lena Sundström, att se rött som åter igen levererar veckans snyftis på utsatt tid – söndagar kl 19 i TV4 Nyheterna.

Inga personangrepp, tack!
PrintFriendlyShare
8 maj, 2011 | Category: Inrikes
Gilla Dislike

*
* and 2 others liked this.

Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
33 kommentarer 382 gillar received
Dela på
Skicka som @setovis
Visar 30 av 167 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS

*

Magica de Hex [Moderator] 15 minuter sedan
I själva verket har Tobias Billström en mycket nykter syn på det här med invandring. Det visade sig i en artikel inför valet som han skrev tillsammans med två partikamrater. Hur han kan stå upp och försvara den politik som är nu, är för mig en gåta.Men det klart, vill man göra karriär och tjäna pengar håller man väl tyst?

Antagligen är hans hållning nedröstad inom partiet. Den var väl för lika SD:s?
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Per_D_Svensk [Moderator] 19 minuter sedan
Jag har två frågor, antagligen har dom redan ställts men.....


1. Fadima jobbar på ett äldre boende, varför pratar hon inte svenska när hon sitter o bölar?

2. OM det är sååååå jobbigt att inte vara hos sina barn, varför åker hon inte till dom?


Om min son hade varit i nåt annat land då hade jag offrat mitt liv för att ta mig DIT.

show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

SveaLydig [Moderator] 33 minuter sedan
Fantastiskt man har lyckats hitta en somalier som jobbar, i varje fall påstår de det. Instegsjobb eller annat syntetiskt. Reglerna om återförening är inte ändrad , däremot tvingas man tillämpa svensk lagstiftning som säger att vid anhöriginvandring krävs att identiteten styrks. Förvånande många somalier har sina barn i Kenya, vilket kan bero på att de är kenyaner och alltså ska återförenas där.
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Danneskaning [Moderator] 46 minuter sedan
Bara man hör hennes röst så får man ångest.
Det är inget personangrepp utan bara fakta.
Samma som unga tjejen från mp eller v som är så extremt j-a dryg mot SD.

Dom är smuts i mina ögon. Så det så.
Meh.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

resenaren [Moderator] 49 minuter sedan
Tänk dig följande fiktiva situation:
Du bjuder in hela tjocka släkten och alla vänner på grillparty. Varje vecka, år efter år. Det går livat till, hög musik, grillos över hela grannskapet mm. dvs allmänt störande. Säg du har nått hundratal grannar. En gång om året så går du runt till dina grannar med en räkning på dina fester, uppdelat pr granne och begär att de skall betala notan!

Hur många tror du betalar?

Exakt så agerar Sveriges regering. Släkten och kompiserna är istället deras omhuldade 'nysvenskar'. Räkningen kommer på din skattsedel istället!

Hur kan folket acceptera detta och tycka att det är OK?
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Tigeraldrig [Moderator] 56 minuter sedan
Och VEM adopterade Lena Sundström.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Dixiemam [Moderator] 58 minuter sedan
Hur skulle vara om den där Tobias sa sanningen istället, vågar han inte eller vad är det frågan om? Säg som det är vi har inte råd att ta hit fler som skall befolka Sverige det blir vår undergång att dessa bölande kä.....ar inte begriper detta.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

mrMadmax [Moderator] 1 timme sedan
Hmm, skulle nu inte TV4 kunna hjälpa denna ledsna kvinna, De tar henne och flyger hem så får hon träffa sina barn. För det är väl det hon vill! Umgås med sin familj?
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Sanningen vinner [Moderator] 1 timme sedan
Titanic som sjönk för länge sedan:
Nästan inga pappor överlevde, varför?????

Jo papporna satte sina fruar och barn i livbåtarna medan dom själv var kvar ombord.
Skulle en Muslim göra det?
show more show less
Anmäl
9 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

candyman112 [Moderator] 1 timme sedan
Enda anledningen till att de vill ha hit sina barn är för att få mer bidrag. Skulle ni fly till annat land utan era barn jag skulle då inte det hellre dör jag
show more show less
Anmäl
12 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

svensken1 [Moderator] 1 timme sedan
somalier är det sveriges räddare ska vi expotera kat och lena sundström ja inga personangrepp så */-++='234***
bara det jag ville säga
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

argatanten [Moderator] 1 timme sedan
Av respekt för PIs vädjan om att undvika personangrepp så kan jag bara säga att: Lena Sundström verkar inte ha alla hästar i stallet. Det är helt obegripligt att hon får vika ut sig på bästa sändningstid med sina undermåliga och 'personliga åsikts' reportage. Varför ifrågasätter ingen henne eller dessa ansvarsfulla föräldrar som lämnar sina barn och själva sätter sig i säkerhet?

I övrigt verkar argumenten ha tagit slut. Eller varför tar man in experter som hävdar att dessa barn inte utsätts för någon fara? Det innebär ju att en återförening är möjlig någon annanstans.

TV4 är verkligen hycklarnas marknad. Samtidigt som man säljer schampo och saluför Postkodlotteriet där privata aktörer tjänar miljarder, så försöker Lena Sundström mästra svenska folket. Det enda som motiverar hennes tid i rutan, är att hon gör ett bra jobb som vallokomotiv för SD.
show more show less
Anmäl
7 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

jekjek1 [Moderator] 56 minuter sedan som svar till argatanten
Man skulle också kunna säga att Lena Sundström inte har alla dubb i däcken, eller inte skottat hela vägen fram till trappen, men hon suktar väl efter en välbetald framtid inom det okiofobiska PK etablissemanget.
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Rättrådig [Moderator] 0 minuter sedan som svar till jekjek1
Den positionen har hon redan,efter sitt avstamp i Danmark.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Gymnopedie [Moderator] 1 timme sedan
Den gamla vanliga propagandan.
Lögner, snyftreportage, mörkning av fakta. Irrationella känsloargument.
Inga ifrågasättanden, ingen analys.
Till slut måste en mängd frågetecken komma upp för var och en som har någon som helst tankeförmåga.
Hoppas och tror att dessa potemkin-kulisser snart rasar!
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

thrilled [Moderator] 1 timme sedan
Vi pratar groteska summor som ska utbetalas kommande decennier för dessa nya svenskar och detta vet Billström (men skulle aldrig erkänna). Om arbetslösheten ligger kring 90%, kriminaliteten kring 50% osv pratar vi miljoner i nettokostnad per familj och år.

Ponera vi berikas med 5 000 familjer med i snitt 5 barn per familj, 1 miljon per familj och år ger en nettokostnad om 5 miljarder per år. Jag har inte räknat närmare på detta, orkar inte, men jag tror ärligt detta är högst sannolika siffror. Vad får vi för pengarna, (som för övrigt hade kunnat rädda miljoner liv i diverse u-länder.) * Motsättningar* Förfulat samhälle* Misstro mot politiker* Polarisering/splittring* Handlingsförlamning/svårt att bilda opinion* Ökad kriminalitet* Sämre sjukvård* Sämre skola* Sämre uppväxt för våra barn* Ökad risk att en ny Führer röstas fram då folk totalt tappar förtroendet för 'sina' politikerFör egen del är jag så ofattbart trött på detta förbannade skådespel där vi alla ska låtsas gilla att invaderas av icke läskunniga afrikaner. Jag är faktiskt så trött på detta att jag är beredd att rösta för en utveckling där vi börjar skicka tillbaka folk till sina heländer, dra in deras PUT helt enkelt. Detta är synd för jag har inget emot skötsamma människor. Jag är inte rasist, jag ser inte att 'ras' kan användas för att definiera en människas värde, men 'våra' politiker har varit så ofattbart oansvariga att jag inte orkar mer. Det måste bli slut på detta elände. Ska vi ha en migration? Ja visst, men den ska vara extremt lågsam och skötas på ett sådant sätt att vi tar hand om och integreras med varann.
show more show less
Anmäl
12 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

allvarlig [Moderator] 2 timmar sedan
'Sedan dess har mängder med somalier gråtit ut i media att de inte får ta hit barnen.'


Varför i hela helvete flyttar man till andra sidan jorden UTAN sina barn om man nu älskar dem? :/ Bara en sån sak säger en hel del om deras sinnelag. Väldigt likt det sanna nordiska va.
show more show less
Anmäl
16 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

GudrunSpyman [Moderator] 1 timme sedan som svar till allvarlig
Det hela är givetvis väldigt utstuderat. Skicka hit ett ankare, ordna med PUT, ta hit resten av tjocka släkten som anhöriga. Blir det problem kontakta Lena Sundström för gratis snyfttid i TV4. Ingen som flytt hals över huvud här inte utan allt är planerat in i minsta detalj.
show more show less
Anmäl
10 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

bogartius [Moderator] 2 timmar sedan
NÅGRA KOMMENTARER
till ovan videoinslag.
1) Som ni ser är åhörarläktaren i Riksdagshuset fullsatt av somalier.
Varför arbetar de inte?
Denna debatt ägde rum en vanlig vardag, mitt på dagen,
men lycksökarna har både tid och pengar att ta sig till riksdagen.

Vilken slutsats drar ni av detta?

2) TV-4 har med dold kamera filmat hos Frälsningsarmen.
Det är inte första gången TV-4 djävlas
Kommer ni ihåg hur de på valnatten utsatte Jimmie Åkesson för en sminkös som bar ett huckle!
En provokation för att djävlas mot Åkesson.

Detta är bara några exempel på hur media missbrukar sin makt. Men de är mycket känsliga när de själva blir ifrågasatta?

Fortsätt därför att jaga och avslöja mediafolket. Nafsa dem i bakhasorna och ge dem sömnlösa nätter!
show more show less
Anmäl
22 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Mr Spadrig [Moderator] 2 timmar sedan
Lena Sundström har jag aldrig (och kommer aldrig att ha) haft något förtroende för.


Anhörighetsstoppet ligger det inget fel i. Det har gång på gång presenterats hur endast 2 - 3% av alla invandrare faktiskt är flyktingar. Därför vore det ju rätt otroligt (vilket också är en underdrift) om alla Somalier som försöker att komma till Sverige faktiskt var flyktingar och om att det skulle bli världens problem om de inte fick komma hit.


Självklart finns det folk som behöver hjälp. Självklart finns det människor som kommer till Sverige och går in för att bli en del av landet. Vi har ju faktiskt haft en fungerande invandring. Både Europeisk och utom-Europeisk. Så är det inte idag. Och det är ju bra om det finns några personer som faktiskt har insett detta...

show more show less
Anmäl
7 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

GudrunSpyman [Moderator] 1 timme sedan som svar till Mr Spadrig
Den utom-europeiska var dock aldrig från Mellanöstern och Afrika av förklarliga skäl.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Mr Spadrig [Moderator] 1 timme sedan som svar till GudrunSpyman
Precis. Det handlade väl mest om folk från Balkan samt en del andra länder. Nog för att de människorna också kan ställa till problem. Men det fanns absolut en tid då invandringen funkade. Mina gammelfarfäder kom till Sverige från Ungern. Och de har bidragit minst lika mycket som vilken 'svensk' som helst. Men de hade såklart också krav på sig på den tiden. Jag förstår inte hur sjuklöven - helt ärligt - kan tro att en helt kravlös invandring ska kunna fungera. Det är som hämtat ur en tragisk komedi!
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Tigeraldrig [Moderator] 2 timmar sedan
Här visar media och Lena Sundström den finstilta indoktrineringsmedia som Svensk TV och övrig media bedriver.
Detta är en vidrig och diskriminerande verksamhet som icke bör finnas i ett demokratiskt land.

Denna gråtande somaliska har visats upp flera ggr. i TV och alla undrar HUR dessa kvinnor kan överge sina barn och sedan sitta och hycklerigråta i Svensk TV.

Åk tillbaka till somalia, det finns TV där också som ni somailskkor kan gråta ut i.
Filmklippet som visas från Stockholm är liknande sak som skett i London.

http://www.youtube.com/watch?v...

http://www.youtube.com/watch?v...

Varför känner jag bara avsky för dessa människor.
Vad är det som gör att media går på idiotin gång på gång och matar oss med detta dravel.
show more show less
Anmäl
11 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Egon Scheibe [Moderator] 2 timmar sedan
Att Lena Sundström är TV4s sänke vid bottenmete är väl knappast något nytt. Men att allvarligt tro att bristningsgränsen inte är nådd och passerad när det gäller överfokuseringen på tex somalier i det mediala ljuset når ständigt nya höjder och toppas upp trots att man precis konstaterat att 'Nej, men det var det sjukaste jag hört'.


Syftet att motverka SD's framgångar är en väldigt knepig modern media-saga skriven i mörka rum av skuggfigurer som mer än gärna sladdar runt på och kring det omoraliska. Förr handlade inte minst 60% av en nyhetssändning om muslimer i och framför allt utanför Sverige.


Skäms på er Journalister, men främst du Lena.
show more show less
Anmäl
10 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Lasselito [Moderator] 2 timmar sedan
Jag kan tycka det är rimligt att barnen får återförenas med sina föräldrar i Sverige. Problemet i det här fallet är inte anhöriginvandringen utan att somalierna fått komma hit i så stora antal sedan tidigare. Vi kan inte lösa Somalias problem genom att flyga hit befolkningen. De måste istället hjälpas i närområdet. Exempelvis måste FN och övriga Afrika gå in med ännu mer fredsbevarande trupper i södra Somalia för att lugna läget. Sedan bidrar jag gärna med bistånd till flyktinglägren runt Somalia. Om vi tvingas evakuera lägren ska personerna solidariskt fördelas på alla rika länder inte bara Sverige som nu är fallet.
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

LarsHp [Moderator] 2 timmar sedan
Billström säger ingenting om sexuell exploatering, som är ECPAT:s område. 'Människohandel' och 'människosmuggling' är orden han använder. Exploateringen för det som ryms inom begreppet människohandel kan i detta fall betyda att barnen används för att senare fixa uppehållstilsstånd åt andra somaliska släktingar. Deras riktiga föräldrar t.o.m. Sådant förekommer hur mycket än TV4 utelämnar det och andra obekväma uppgifter.



Så när ECPAT anklagar Billström för att använda deras frågor som argument i migrationsprocessen är de ute och cyklar. Det är ECPAT som lånar sig och sin 'indignation' till TV4:s partsinlaga i migrationsprocessen. Dessutom lägger de genom talesmannen själv ett värde i hur migrationspolitiken bedrivs. Illa.


ECPATS medverkan är så underlig och opåkallad att man undrar om de blivit bortfintade av TV4 och Lena Sundström för att gå ut som de gör, ungefär som i det gamla radioinslaget 'Hetsjakten' med Bobo Krull, där han försöker få folk att bli ovänner genom att ringa och påstå att den ene har sagt ofördelaktiga saker det om den andre. Och märk väl hur Billström inte får kommentara någonting kring ECPAT och deras utspel utan bara används inklippt med gamla uttalanden genom hela inslaget.

Hela inslaget är ett typexempel på lägsta formen av klipp-och-klistra-journalistik.

Segmentet med snyftviskningar på Riksdagens åhörarbänk borde rendera indraget fikabröd i en vecka. Nä--två veckor.
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Stefan K [Moderator] 2 timmar sedan
Lena Sundström som person och yrkeskvinna tänker jag inte kommentera. Jag, precis som många andra, har en åsikt ligger klar och den kanske inte lämpar sig i tryck.

Två saker funderar jag över efter detta inslag:

1. Alla de kvinnor som sitter på åhörarläktaren. Har de arbeten som kan försörja dem själva och deras efterlängtade barn? Om nu barnen tillåts komma lär väl viljan att jobba sjunka till noll och då kommer väl bidragssystemen att försörja familjerna i decennier framöver.

2. Om nu de somaliska familjerna bara har råd att skicka en person till bidragsparadiset Sverige, varför då skicka en vuxen mor och inte något av barnen?

Personligen är jag övertygad om att det finns länder i Somalias närhet dit hela familjer kan ta sig för samma summa som det kostar för en person att ta sig till Sverige. Med hjälp av västvärldens biståndspengar, FN, Unicef, Röda Korset och andra organisationer skulle man kunna bygga upp drägliga levnadsnivåer och säkra miljöer där.

Europa är ingen bra plats för outbildade analfabeter som inte är vana att arbeta och som dessutom lever i kulturer som drastiskt skiljer sig från vår.
Det blir inte bra, kan man säga.
show more show less
Anmäl
19 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Jan [Moderator] 2 timmar sedan
Min mamma är 91 år, och hon a) förstår inte vad invandrare säger då de pratar otydligt och inte förstår vad hon vill b) litar inte på 'utlänningar' (hon är uppväxt på landet med kringstrykande skojare fortfarande färskt i minnet) c) hon är rädd för att bli bestulen , varför vet jag inte men det kommer i alla fall inte från mig. Nu ska vi uppenbarligen få tillgång till somaliska arbetare i mammas hem, vilket gör att jag måste ordna äldreomsorgen på annat sätt.
show more show less
Anmäl
27 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

GunnarAndersson74 [Moderator] 2 timmar sedan som svar till Jan
Min mormor är 95 år. Den enda 'invandrana' gjorde när de sprang hos henne var att stjäla saker. Det är ett stort säkerhetsproblem att låta MENA folk och Somalier jobba hemma hos gamla.
show more show less
Anmäl
22 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

stefan101 [Moderator] 2 timmar sedan
Lena Sundström borde också ägna sig åt att 'jobba med att ta hand om gamla' (var nog viktigt att det kom med i inslaget) ist. för att göra karriär inom invandringsindustrin. Tror att det blir så här, när väl bunten med ungar kommer hit, så parkerar den somaliska kvinnan i hemmet, det som hon är van vid, och i välfärdslandet kommer detta ofrånkomligt att kosta samhället mångmiljonbelopp, sådana här tankegångar stämplas naturligtvis av etablissemanget och fulmedia som rasistiska, men då är själva verkligheten rasistisk.
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara

Show more comments … Visa fler kommentarer Visa alla kommentarer
Reactions

*
henkeunlimited 11 timmar sedan
From twitter
#svpol @LenaSundstrom Skicka hem föräldrarna! Barnen är väl viktigare? Hyckleri! http://disq.us/1we1pq
*
DISQUS_Mentions 11 timmar sedan
From twitter
@LenaSundstrom You were mentioned in a conversation here: http://disq.us/1we1pp


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: