onsdag 11 maj 2011

Mer information om tisdagens brutala mord i Aten « Politiskt Inkorrekt

Mer information om tisdagens brutala mord i Aten « Politiskt Inkorrekt: "Mer information om tisdagens brutala mord i Aten

MORD I ATEN Politiskt Inkorrekt har nu sökt mer information om det brutala mordet i Aten. Vi berättade tidigare idag om hur TT förvanskat även denna nyhet, och utelämnar stora bitar i pusslet då TT av någon outgrundlig anledning anser att vi svenskar inte kan handskas med sanningen så som den berättas i Grekland. Vi rekommenderar er att läsa denna post först.

Här följer en mer detaljerad beskrivning om vad som hände i centrala Aten igår morse.

Det var klockan fem på tisdagsmorgonen när den 44-åriga Manolis Kantara, chef på ett läkemedelsföretag, skyndade ut ur porten för att hämta sin bil som stod parkerad lite längre bort på gatan.

Han hade bråttom, för i lägenheten väntade hans höggravida fru Simona Vergilius, 41 år och läkare, som just berättat att vattnet gått. De skulle köra till sjukhuset för att föda parets andra barn. Även Manolis mor befann sig i lägenheten för att passa det första barnet.

Men på väg till bilen attackerades Manolis av tre individer som av flera vittnen beskrivits som araber. De var ute efter den videokamera som han hade tagit med sig för att filma födseln.

Araberna stack Manolis Kantara minst tre gånger i ryggen och i nacken, och han fick skärsår på händerna då han försökte värja sig från knivattacken. Förövarna sprang sin väg efter dådet, men blev iakttagna av flera vittnen längs vägen som uppgivit samstämmiga signalement.

Frun som väntade i lägenheten tyckte det var märkligt att Manolis inte dök upp med bilen. Hon blev än mer orolig när han inte svarade sin mobiltelefon. Hon begav sig då ner till gatan varpå hon hörde rop och skrik. Frun skyndade sig till platsen lite längre bort, där hon fick se sin man ligga död i en blodpöl på trottoaren. Chockad fördes hon till sjukhus där hon lyckligtvis födde barnet utan komplikationer några timmar senare.

Den grekiska polisen har nu iscensatt en massiv jakt på mördarna, och massmedia beskriver hur hela Grekland är i chock efter det brutala dådet. Enligt tidningen Kathimerini har polisen uppgett att mördarna har fångats på film av en videokamera som satt ovanför en videobutik i närheten av brottsplatsen.

Invånarna i kvarteren runtomkring gick man ur huse när nyheten spreds och inledde en spontan demonstration mot gatukriminaliteten och mot polisens oförmåga att skydda medborgarna.

Ett antal högerextremister vandaliserade en affär som drivs av nordafrikaner. På Alitisgatan bröt sig några högerextrema personer in hos en invandrarfamilj och orsakade skador på lägenheten. Situationen lugnade dock ner sig efter att polisens ingripit.
Stora delar av centrala Aten gettofierat

Tidningen Imerisia berättar om hur fruktan sedan länge råder i centrala Aten. Stora delar av centrum har blivit gettofierat, och kriminella nordafrikanska gäng styr hela kvarter.

Invånarna vittnar om otrygghet och dagliga rån, och nu kräver de mer polisresurser för att få bukt med den höga kriminaliteten som följt i spåren av den ökande illegala invandringen.

Tisdagen incident var den senaste och mest dramatiska i en lång rad brott som allt oftare faller i mediaskugga i takt med att kriminaliteten ökar i Aten.

En regeringstalesman, George Petalotis, kallade mordet för en fruktansvärd händelse, och tillade att en högre polisnärvaro och upprustning av Atens centrum står högst upp på premiärministerns prioritetslista. Samtliga politiska partier har fördömt dådet.

Atens borgmästare Kaminis gjorde följande uttalande under tisdagen:

Dagens mord är inte ett enkelt fall av ungdomsbrottslighet. Men vi tolererar inte brottslighet i någon form. Den grekiska polisen jobbar nu under högtryck för att få kontroll på situationen.

Manolis Kantara efterlämnar inte bara sin fru och de två barn han hade med henne, utan också två döttrar från sitt första äktenskap, 17 respektive 19 år.

Polisjakten pågår och inga gripanden har ännu gjorts.

Imerisia
Rizospastis
Kathimerini
Star

[För den som inte behärskar grekiska rekommenderar vi Google Translate]
PrintFriendlyShare
11 maj, 2011 | Category: Brott, Illegal invandrare, Mord, Utrikes
Gilla Dislike

*
*
*
*
*
* and 16 others liked this.

Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
33 kommentarer 383 gillar received
Dela på
Skicka som @setovis
Visar 30 av 92 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS

*

surgubben [Moderator] 31 minuter sedan
Det här är sådan där läsning där adrenalinet och andra ämnen som skapar aggression riskerar att temporärt ta över språkbruket. Dessvärre så använder de kontrollerade medierna ett systematiska ljugande som får även den tålmodige att förargas. Vem tror de att de i långa loppet lurar? Varför har de fått direktiv att förvränga informationen och vem har intresse av att få nyheterna förvrängda.

Min misstanke är att våra politiker helt enkelt har blockerat sig bakom en skyddsmur av privilegier och att de befarar att denna mur kollapsar om det sociala förfallet kommer under seriös diskussion. Då kan ju väljarna undra om de verkligen är till för väljarna eller om det är tvärtom.
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Femfemma [Moderator] 49 minuter sedan
Jag ser att TT är inne på PI och läser...... Undrar om de lagt märke till att deras ägare åxo är inne på PI och läser. Undrar om TT är oroliga för deras arbeten, för vore jag ägare skulle jag inte betala för något jag kan hitta gratis på PI och dessutom korrekt återgivit.
show more show less
Anmäl
7 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Objectus [Moderator] 1 timme sedan
Jag är i djup chock.

Dels över nyheten i sig och den information om vad som faktiskt hänt, som levereras mig av PI - Vart är händelseutvecklingen på väg och vilka är det som sitter i förarhytten? Etablissemangspolitiker, MENA-invandrare och PK-journalister... Föreställ er känslan att föda sin mördade mans barn bara timmar efter att han blivit bragt om livet? PI vill inte att man använder kraftuttryck, men i detta fallet måste jag få säga: Fy f*n! Jag blir så jä*la förbannad!

Dels över den oerhört flagranta och uppenbarligen medvetna misstolkning av nyheten som svenska medier gör sig skyldiga till. Får nästan känslan av att detta kan bli en 'klassisk' nyhet i den mening att det blir en ögonöppnare för en större andel av den svenska befolkningen. Lita på att jag kommer att ta upp detta som exempel, bland vänner, bekanta och kollegor, på hur svensk media förvränger nyheter till att passa in i en etablissemangssanktionerad förvrängning av faktiska skeenden med syfte att täcka upp för en invandringspolitik som är monumentalt misslyckad och som med en ökande hastighet barkar åt fanders.

Är mycket tacksam för att svensk media så öppet levererat ett fullkomligt lysande exempel på hur de kombinerar inkompetens med lögner och verklighetsförvrängningar.

Avslutar som jag brukar: PI - Tack för att ni finns!
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

maminka [Moderator] 25 minuter sedan som svar till Objectus
Bra, öppna ögon hos alla som du kan tala med och träffar. Ju närmare valet det blir, desto fräckare ska media uppträda. Men folket år mer vaksamma efter varje lögn som levereras, både från media och från politiker. Det har hänt tom att SDU kan komma in till våra skolor fast EXPOs och AFAs sabotage och en och annan demonstration är inte störd.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Anna Svensson [Moderator] 1 timme sedan
varför skyddar man alltid dessa brottslingar? De är kriminella och skall bestraffas därefter, det är inte synd om dem ett dugg
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Markus Valiant [Moderator] 1 timme sedan
Vad driver dessa så kallade journalister som arbetar för TT att förvränga en avskyvärd händelse som denna så till den milda grad att nära på ingenting av verkligheten återges?

Att arbeta för TT är verkligen ingenting en normalt människa nämner i ett socialt sammanhang.
show more show less
Anmäl
10 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Mats53 [Moderator] 1 timme sedan
Politisktinkorrekt en sann upplysning i det svenska mörkret.

show more show less
Anmäl
14 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Polyhistor [Moderator] 2 timmar sedan
Detta var över vad min arma själ klarade av att läsa. Detta var bland det vidrigaste jag någonsin läst.
show more show less
Anmäl
11 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

krellekrell [Moderator] 2 timmar sedan
Tänk om dessa trevliga araber aldrig fått inträde till grekland då hade paret fått uppleva deras andra barn ihop.... men ack nej det såg dessa vad ska man kalla dessa kryp för något, jag vet inte finns inga ord.
Vad ska man nu skylla detta bestialiska mord på fint väder kanske eller att dom inget jobb hade, ja vet vi lossas som ingenting och kan ju mörka att en blivande far blivit mördad på väg till förlossningen
show more show less
Anmäl
14 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Slasher2 [Moderator] 2 timmar sedan
Bra sammanställning. Tack PI
show more show less
Anmäl
19 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

krellekrell [Moderator] 2 timmar sedan
Tänk om dessa trevliga araber aldrig fått inträde till grekland då hade paret fått uppleva deras andra barn ihop.... men ack nej det såg dessa vad ska man kalla dessa kryp för något, jag vet inte finns inga ord.
Vad ska man nu skylla detta bestiala mord på fint väder kanske eller att dom inget jobb hade, ja vet vi låtsas som ingenting och kan ju mörka att en blivande far blivit mördad på väg till förlossningen.
show more show less
Anmäl
7 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Александр [Moderator] 3 timmar sedan
Har aldrig betalat TV-licens och tänker aldrig göra det. Läser heller aldrig TT, för jag vet hur efterblivna de är!

BOJKOTTA svt, svenska kyrkan, TT och alla andra rasistiska terroristorganisationer!
show more show less
Anmäl
50 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Allanoskar [Moderator] 3 timmar sedan som svar till Александр
Gör mitt bästa. Förstår att du har Rysslandsanknytning, har för övrigt fått upp ögonen för Ryssland då jag just nu läser en bok som heter Metro 2033. Spännande, med en hel del ryska referenser. Den utspelas ju i Moskvas tunnelbana i en tänkt framtid.
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Александр [Moderator] 2 timmar sedan som svar till Allanoskar
Stämmer rätt okej! Ska se vad det är för story, gäller bara att få tiden. :D
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Beeetlejuice [Moderator] 3 timmar sedan
Man blir bedrövad över hur lite ett liv är värt för dessa förövare. Och TT visar ett fullständigt förakt för den döde genom att ljuga om sanningen kring hans död. Tag ansvar och be om ursäkt era usla journalister!
show more show less
Anmäl
43 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

soleniwest [Moderator] 3 timmar sedan
En sak ja fruktar med denna kravlösa, okontrollerade massinvandring till europa,
är att det skapar världens bästa grogrund för nazism, fascism och medborgargarden som tar lagen i egna händer och att det går ut över invandrare, som är utbildade, laglydiga, arbetande och accepterar vår kultur utan särkrav, men som inte ser europeiska ut, exempelvis min tjej.
show more show less
Anmäl
30 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Femfemma [Moderator] 2 timmar sedan som svar till soleniwest
Jag tror du tyvärr har rätt. Allt går i 'trender' och ju längre det går åt ena hållet desto starkare blir motreaktionen. Den argumenteringen kan ibland få den mest PK att tänka till.
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

samhallsbygge [Moderator] 2 timmar sedan som svar till soleniwest
Tveksamt om det sker. Vi som protesterar är ansvarsfulla, vilket innebär att vi klarsynt ser vem som är utbildad, laglydig, arbetande och accepterande av en humanistisk normgivande kultur.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Femfemma [Moderator] 3 timmar sedan
Börjar det inte finnas underlag för en riksdagsdebatt om TT:s dominerande ställning som nyhetsförmedlare och därmed hot mot demokratin ??? Det finns många i 7-klövern som raljerar över Silvio Berlusconis medieimperium i italien.
show more show less
Anmäl
34 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

maminka [Moderator] 3 timmar sedan
Jag blev så chockad så jag var tvungen att göra något. Nu har jag i skarp protes ringt till Rapports redaktion och talat med en utrikesreporter och läxat upp de för snedvriden information om detta på text TV (i början rapporterat som att greker och nynazister har angripit immigranter utan att skriva varför, sedan efter protester av en skärp tittare ändrat 2 gånger men inte riktigt). Sedan frågade jag om SvT ska rapportera om detta, nej sade han, bara om strejk. Då fick han kritik för det och jag talade om vad som har hänt. Även att medialbild av detta var med flyt vinklat så att ordet - nynazister skulle väcka associationer till annat och beskriva immigranter som offer.

Han skulle tala med sin chef och kolla materialet.
show more show less
Anmäl
68 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Sverige_Sverige_fosterland [Moderator] 0 minuter sedan som svar till maminka
'Oberoende television' kallas visst detta SVT-68!

Något mer 'politruk-styrt' får man leta efter tillsammans med TV4, givetvis
!
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

theodorkafka [Moderator] 1 timme sedan som svar till maminka
Det är så man skapar förändring i samhället - stort tack!
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

maminka [Moderator] 33 minuter sedan som svar till theodorkafka
Jag tackar tillbaka och även ett tack till PI för att vi får veta. Jag gissar att PI blir ännu större i framtiden.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

mittmotto [Moderator] 3 timmar sedan som svar till maminka
Mycket bra gjort, fler borde ringa ned Rapports studion för denna lögn är en stor nyhet i sig, som PK borde lyfta fram.
show more show less
Anmäl
10 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

maminka [Moderator] 32 minuter sedan som svar till mittmotto
Jag har bestämt mig att åtminstone en sak varje dag ska jag göra som bidrar demokrati i detta land.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Hipnotiqu [Moderator] 3 timmar sedan som svar till maminka
Bra gjort!!
show more show less
Anmäl
13 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

maminka [Moderator] 31 minuter sedan som svar till Hipnotiqu
Jag tackar, det var det minsta. Mina tankar går till den grekiska hustrun och deras barn.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Elitemaster90 [Moderator] 4 timmar sedan
Det är förjävligt att illegala invandrare som 'flyr' från sitt hemland och ska utföra såna här illdåd i det landet dem anländer till och som krydda på det hela så väljer man att kalla dem som protesterar och visar sin avsky mot detta dåd för nynazister. Att kalla såna här människor för nynazister äcklar mig. Nästa gång är det någon av dessa människor som har nån släkting som blir ihjälhuggen av illegala invandrare, då har dem inte mycket o säga till om.
show more show less
Anmäl
17 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

HOTET från ISLAM (Klicka här) [Moderator] 4 timmar sedan
Nyhetssidor som bla. handlar om politik, och ligger före PI i besökarantal:

Aftonbladet, Expressen, Dn, Svd, Svt, Bbc, Sr, Gp, Nyheter 24, Sydsvenskan, Dagens media.

Säger det ingenting kan ni ju titta på vilka som ligger efter PI:

http://www.alexa.com/topsites/...

(t.ex. TV4)
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

PlatonVonFaust [Moderator] 4 timmar sedan
Hjärtskärande och mycket gripande berättelse.

Mannen och Fruns få lyckligaste dagar i en familjs människoliv vänds upp och ned.
Det var en 'Berikande' berikning de främande gav en människa som inte ens fått uppleva sin första dag eller sitt första andetag själv än.

Fullständigt obegripligt.
Detta är brott som står i höjd med samma skammpåle som när penstionärsparet blev nedslagen och en av dem avled för att den 'berikande' berikade för det handlade om en Parkeringsplats.

Det är nu fogat för att stegra till samma hårdhänta nypor som de 'berikande' själva föredrar för att göra en rejäl vuxenuppfostring bland de berikande tycker jag.

Jag tycker inte om att säga det men sådana här attityder som gör såhär mot sin omgivning skall uppfostras med överhöghet som bär monokel och ridpiska!!!!!!
-När plågospridaren klagar på Monokeln får plågospridaren bara ett svar tillbaka.
-Jasså.. du tycker det gör ont.
-Vad tror du dinna offer kände då du var tuff, fri?
-Se så, visa upp nu ditt rätta jag, så du får veta vad som är rätt och fel och att det är inte synd om dig!!


Tycker jag.
Det är för jä****t att sånada människor oavs vem det är för grupp skall kunna gå fria om myndigheter vet vad det finns för sinnelag och Borderliners runt om ikring oss.

Usch... Usch..
show more show less
Anmäl
8 people gillar det här. Gilla Svara Svara

Show more comments … Visa fler kommentarer Visa alla kommentarer

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: