måndag 30 maj 2011

”Julaften for svenske rasister” « Politiskt Inkorrekt

”Julaften for svenske rasister” « Politiskt Inkorrekt: "”Julaften for svenske rasister”

NORSK VÅLDTÄKTSSTATISTIK Åter igen blir svensk media, och i synnerhet Aftonbladet, uppmärksammade av sina nordiska kollegor för diverse märkliga skriverier. Sedan PI tog upp den färska norska våldtäktsstatistiken för Oslo under 2010 har det stormat rejält. Bland annat har Aftonbladets Oísin Cantwell orerat om att ”svenska rasister har julafton” och kallar PI för ”högerextremt”. En uppståndelse som nu även uppmärksammas i norsk media. Den svenska Rikspolisstyrelsen uppges vara ”chockerade” över siffrorna och menar att etnicitet är irrelevant i sammanhanget. Och visst kopplas det hela till SD på något underligt sätt.

Det var i förra veckan som Oslopolisen lade fram en rapport i vilken det fastslogs att samtliga överfallsvåldtäkter i huvudstaden under de senaste fem åren, där gärningsmannen är identifierad, är begångna av icke-västliga invandrare.

NRK refererar till svenska siffror från 2006 där invandrare är något överrepresenterade, 44 procent, på en befolkning med omkring 30 procent med utländsk bakgrund. Även i Danmark uppges liknande siffror finnas från 2001/2002.

Man konstaterar att debatten har rasat sedan siffrorna tillkännagavs och att Cantwell i Aftonbladet beklagar sig över att ”svenska rasister har julafton” och menar att media kunde ha varit lite mindre ärliga i rapporteringen.

Christian Diesen, kriminolog vid Stockholms universitet, säger att det inte finns liknande siffror i Sverige, och Rikspolisstyrelsen – som för övrigt är en av PI:s flitigaste läsare – menar att etnicitet i dessa sammanhang ”är helt irrelevant”.

– Etnicitet och våldtäkter är dessutom ett känsligt ämne i Sverige, speciellt sedan Sverigedemokraterna gick till val på det, säger han till NRK.

Varför anser då Oslopolisen att etnicitet spelar en så pass stor roll i statistiken, till skillnad från sina svenska kollegor som inte vill vara alltför politiskt inkorrekta?

– Vi har gått noen runder med dette spørsmålet, og diskutert det nøye. Vi tenker at så lenge det ikke er en helt tilfeldig statistikk så er det viktig for oss å formidle. Det er ikke snakk om et halvår med lignende tilfeller, dette er en trend som har vart i fem år, sier Hanne Kristin Rohde som leder vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til NRK.no.

Hon förklarar att det är viktigt att först och främst leverera premisser mot den politiska miljön i Norge, så att siffrorna kan bidra till en sund och mångsidig offentlig debatt baserad på fakta.

– Det er alltid vanskelig å komme med brutale fakta. Men vi gjør ikke dette for å advare befolkningen. Det er derfor vi også understreker mangfoldet av hva som ligger inn under denne statistikken, sier Rohde.

Rohde

Under 2010 anmäldes 189 våldtäkter i Oslo, vilket representerar 32,2 anmälningar per 100 000 invånare i huvudstaden. Jämför man med Stockholm och Köpenhamn är siffrorna 457 respektive 184; 55 och 35,4 per 100 000 invånare.

Under de senaste fem åren anmäldes 86 överfallsvåldtäkter i Oslo. I 83 av dessa fallen beskrivs gärningsmannen som icke-västlig.

Rohde tror inte att våldtäktsepidemin kan förebyggas av enbart polisen. Men hon är helt klar över att det är viktigt att säga som det är, till skillnad från svenska myndigheter.

– Politiet kan ikke forebygge dette alene. Men vi har tro på åpenhet og en ærlig debatt rundt dette. Vi må også snakke om det som er ubehagelig. Ved å sette ord på det, så utfordrer vi vårt eget lands tabuer, sier hun.

– For hvis det fortsetter å være en overrepresentasjon, så må vi forsøke å finne årsakene bak dette, og hjelpe de som begår disse handlingene.

NRK
Inslaget

Relaterat

Aftonbladet orerar om norsk våldtäktsstatistik
Invandrare kraftigt överrepresenterade i norsk våldtäktsstatistik
Nerikes Allehandas granskning antiklimax
Svensk media

Tidigare har dansk media ifrågasatt hur pass stor yttrandefriheten verkligen är i Sverige och dess media – ett ämne som togs upp senast tidigare i dag (läs mer).

I Finland frågade man sig, efter Sannfinländarnas stora framgångar, om Aftonbladet försöker piska upp ett hat mellan svenskar och finnar genom att påstå att det finns ett svenskhat i vårt östra grannland (läs mer).

Och nu är det alltså Norges tur att förundras över denna märkliga mediakår vi har i detta land.

Sedan tidigare har även amerikanska och till och med ryska medier gjort samma sak. Sverige blir alltmer isolerat med våra officiellt extrema ståndpunkter. Frågan är hur pass stor förankring de har ute i stugorna?
PrintFriendlyShare
2011-05-30, 16:20 (uppdaterat 2011-05-30, 19:24) | Kategori(er): Mångkultur, Utrikes, Våldtäkt
Gilla Dislike

and 6 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
36 kommentarer 415 gillar received
Dela på
Visar 30 av 81 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


suntfornuft 4 minuter sedan
Att människor från MENA områden samt afrika är överrepresenterade våldsbrott och diverse andra brott är ett faktum och inte bara i sverige utan även våra grannländer.

Om man är rasist för att man redovisar sanningen och tycker att man borde ta kraft tag mot det så kalla mig gärna
för rasist, för det ordet betyder ingenting längre.

j_london 17 minuter sedan
Jasså... det duger inte att skriva att rikspolischefen Bengt Svensson är politiskt korrumperad! Jag såg att min i övrigt alldeles relevanta kommentar var raderad... Visst är han det! Totalt - annars skulle han inte sitta på den stolen som han sitter... Han gör precis vad han blir tillsagd att göra, ingenting annat. Detta inkluderar att han ger sina underchefer order om att ligga lågt med trycket på invandrarbrottsligheten. Det skulle inte se bra ut om den utländska kriminaliteten exponerades i landets domstolar fullt ut, folk skulle kanske plötsligt då börja undra!

Bengt Svensson är handplockad av regeringen Reinfeldt, i syfte att vara ett lydigt redskap. Det är väl ändå ingenting att smussla med... Det begriper varje tänkande människa, inte minst med ledning av hans icke-agerande. Han är ett politiskt dresserat redskap i islamiseringen och den utländska ockupationen av Sverige; direktiven kommer från hårfrisörskan (Beatrice Ask) på justitiedepartementet, som i sin tur för höra av landsförrädaren Reinfeldt vad som gäller i det rättshavererade Sverige. Och vilka åtgärder som INTE skall vidtas. Det är ganska enkel matematik!
2 people gillar det här.

quinna 26 minuter sedan
Lugn, bara lugn. Nyamko Sabuni har hittat lösningen på problemet. Regeringen har beslutat att satsa 10 miljoner på en stopp telefon för män som är i risk zonen att begå sexbrott. Jo ni läste rätt!!! Själv kryper jag längre och längre in i mitt gömställe för att slippa bli utpekad som svensk.
1 person gillar det här.

vahns 7 minuter sedan som svar till quinna
VA? Stopptelefon? Vad är det?
Har det slagit runt totalt för politikerna, eller vem/vilka ligger bakom?

argdansk 27 minuter sedan
Isla-media förnekar sig inte. Man får mera och mera uppfattningen att dessa marionetter inte lever på presstödet utan är sponsrade från olika MENA- och arabländer.
1 person gillar det här.

MysteriousPhantom 28 minuter sedan
PK-Maffian i sverige förnekar sig aldrig.....

PK-Maffian är vidrig!
2 people gillar det här.

Nyhetspressen.se 31 minuter sedan
Tyvärr verkar enligt vad jag märkt svenska medier ha ett enormt inflytande på en stor del av befolkningen i Sverige. Det visar ju på hur lätt det är att manipulera människor oavsett vilken fråga det gäller.

AnnaF3 31 minuter sedan
”svenska rasister har julafton” syftar på statistik som speglar hundratals grova våldtäkter. Aftonbladets Oísin Cantwell väljer att se det han tycker är viktigt i sammanhanget och ger oss en inblick i hans antipatiska människors syn.
1 person gillar det här.

south1 35 minuter sedan
Svenska journalister är landets största och farligaste fiender. Jag hoppas och ber att de får stå till svars för sina handlingar en dag, och då ska det vara för landsförräderi.
3 people gillar det här.

Vendela 39 minuter sedan
Oisin Cantwell som grät ut i Aftonbladet när Mehdi Ghezali togs tillfånga
i Pakistan. Oisin Cantwell tyckte synd om Ghezali som måste känt
sig så ensam i Pakistan. Så det OC säger ska man inte ta så allvarligt på.
Han är bara en i raden av vänsterjournalister som begråter misstänkta
terrorister och annat löst folk.
Sina teorier om världen och människan knåpar han ihop på det idylliska
Södermalm i Stockholm. Tidigare en nedsliten arbetarstadsdel där folk
frös och svalt, men numer lyxrenoverad för att passa det nya fina folket
som sysslar med kultur, politik, journalistik bl.a.
Vi kan väl hoppas att Oisin får en ännu större anledning att gråta efter
valet 2014.
4 people gillar det här.

dogge88 39 minuter sedan
Alla andra har fel!
Vart tog all ödmjukhet vägen?

jeffsara 46 minuter sedan
De är medlöpare till brottslingarna. Otäckingar är vad de svenska journalisterna är.
4 people gillar det här.

Justice4all 52 minuter sedan
Så att säga sanningen är alltså rasism nuförtiden??
8 people gillar det här.

ExBerten 53 minuter sedan
Det jag tycker är märkligt i sammanhanget är att inte fler kvinnor reagerar som kontinuerligt får offra sig att bli utsätta för kränkande våldtäkter samtidigt som massmedia och styrande tar parti för förövarna och gör allt för att förvilla bort vilka som gör det . Samtidigt vänder svenska mångfaldsaktivister på steken och kallar oss som står upp mot brottsligheten och värnar om våra kvinnors värde för rasister samtidigt som det skränderas om allas lika värde.

Då kan man ju fråga sig hur värderas våra svenska kvinnor och döttrar egentligen .
Är de här mångfalds aktivisterna på väg att falla in i den utomeuropeiska kulturella nedvärdering av kvinnor som existerar runt om i världen utan att tänka på det , på grund av att inte själva anses som rasistiska ?
Det verkar faktiskt så ...... att det här är priset som kvinnor och döttrar och även indirekt männen i Sverige tydligen ska acceptera i desperationen och jakten på det multikulturella drömsamhället .

Nä tjejer, hjälp till i motståndet mot den här svenskfientligheten och våldtäkter , samla ihop er , demonstrera och gör er röst hörd , stå upp och tala om för berörda parter att .... NU RÄCKER DET !!!!
7 people gillar det här.

KJohansson 1 timme sedan
Reste för en massa år sedan med 2 manliga vänner i ett muslimskt land. Helt seriöst kom det fram män till mig som sa att när du nu har 2 män kan du väl ta mig också ( till att ha sex med ). När jag skrattade dessa män i ansiktet blev de förbannade.
4 people gillar det här.

quinna 6 minuter sedan som svar till KJohansson
Jag har också rest i en del muslimska länder och det jag hört och sett gällande pedofiler och 'pojkvänner' är vidrigt. Skulle man som dom 'säger' förbjuda homosexualitet och straffa dem med döden skulle det inte finnas många mussar kvar kan kan jag säga.

na_by_fa 1 timme sedan
Julafton för rasister vet jag inte, men däremot är det julafton för våldtäktsmän i Sverige...
16 people gillar det här.

MarkSiporen 1 timme sedan
PI är ett hett samtalsämne på redaktionerna numera.
Och var glada för att Svensk media lämnar målet öppet så ni kan häckla chefredaktörerna inför skrattande utländska journalister.
MEN - Svenska Dagbladet har bättrat sig markant bara på de senaste månaderna.
Det är så de ska tas, de jävla hycklarna!

Λακεδαιμον 1 timme sedan
Svensk media rapporterar inte nyheter kritiskt. Journalistkåren, med extremt få undantag, filtrerar nyheter och modifierar dem så att de passar med den politiskt korrekta världsbild de är så måna att bibehålla med sina potemkinkulisser och det är därför det rör sig ordentligt i denna ormgryta nu när PI och andra internetkanaler förmedlar nyheterna 'brutalt ärligt' som Rohde i Norge kallar det. Sanningen om vår 'mångkulturella' verklighet passar alltså inte med den bild som etablissemanget vill göra gällande, varför de så skriker som stuckna grisar när någon skriver/talar om hur det egentligen står till i Sverige.
Det är inget annat än skandalöst odemokratiskt att undanhålla folket FAKTA hur olustig den än ter sig. Om stolpskotten i media och politik inte passar sig så kan det få mycket obehagliga konsekvenser när svensken i gemen förstår att 'vår' elit ljugit dem rakt upp i ansiktet.
11 people gillar det här.

Tomas F 1 timme sedan
När ska de enfaldigt pk-pilska svenska politikerna och den obegåvade svenska journalistkåren förstå att etnicitet är en helt avgörande faktor för att överhuvudtaget kunna förstå vilka som begår våldsbrotten, varför och vad som måste göras åt den mångkriminella situationen i Sverige?
6 people gillar det här.

Roland X 1 timme sedan
Tack Politisk Inkorrekt för ett utmärkt journalistiskt arbete.
18 people gillar det här.

Vaestgoete 1 timme sedan
Roligt att PI lyckas väcka sådan uppståndelse med sin rapportering från Norge. Det krävs mer av detta slaget om nedtystningen av invandringens problem ska upphöra.
17 people gillar det här.

Sottis 1 timme sedan
Vi får hjälpas åt att sprida bilden av hur svensk media arbetar så att journalister i resten av världen inser detta och kommer hit. För varje gång det kommer ett tyskt TV-team, en dansk dagstidning eller ett brittiskt magasin osv på besök så dras brallorna ner för svensk ljugmedia. I längden blir det pinsamt när patrasket får stå till svars för sina Pravda-fasoner.
16 people gillar det här.

Slasher2 1 timme sedan
Att en myndighet säger som det är, är det viktigt? Är det viktigt att samhällsdebatten bygger fullständiga fakta, där fakta presenteras som den är, utan att hälften av informationen tas bort? Att medborgarna är upplysta om vad som händer i samhälle?

Låter som grundläggande demokrati för mig? Eftersom både svenska politiker och framförallt media verkar vara emot detta så är slutsatsen att de bara gillar demokrati när dom får bestämma.
En gammal slogan förut var 'Sverige är fantastiskt'. Det är det nu också men kanske inte i så positiv bemärkelse.
7 people gillar det här.

jeffsara 59 minuter sedan som svar till Slasher2
Sverige är fantastiskt utan förljugna journalister, politiker och våldtäktsmän.
2 people gillar det här.

AliasDL 2 timmar sedan
RPS pratar i nattmössan om de inte vill inse sambandet mellan gärningsmannens ursprung och fallenhet att begå våldtäkter.

Blir de mer nöjda om vi talar om kulturell bakgrund istället för etnicitet? Sak samma, för någon nordeuropeisk kultur är det inte!
12 people gillar det här.

loofon 1 timme sedan som svar till AliasDL
RPS ledning och talesmän har att följa den politiska linjen.
Skulle man fråga de enskilda polismännen som dagligen stöter på spåren efter våra berikare så hade svaret blivit ett helt annat.
5 people gillar det här.

AliasDL 47 minuter sedan som svar till loofon
Jag tror att du har alldeles rätt!

sermanpa 2 timmar sedan
etnicitet har ingen betydelse, menar de. Men samtidigt i Sverige så har etnicitet en enorm betydelse så fort gärningsmannen är svensk och är det en invandrare så har det ingen betydelse.
15 people gillar det här.

MallanBrallan 2 timmar sedan
100 % journalistiskt relevant då det är politiska beslut bakom invandringen. Media ska värna om demokratin och se till att medborgarna är tillräckligt pålästa för att kunna rösta på SD om de vill minska våldtäkterna, eller på något av de andra partierna om man tycker att det är berikande med 'flyktingar' som kommer hit och begår sexualbrott.

De allra flesta begår naturligtvis inte sexualbrott, men tillräckligt många för att det är värt att strypa inflödet.

Massinvandringen är en trojansk häst där kriminella och islamister följer med.


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: