tisdag 5 april 2011

Politiken bakom Malmös badhus « Politiskt Inkorrekt

Politiken bakom Malmös badhus « Politiskt Inkorrekt: "Politiken bakom Malmös badhus

INSÄNDARE Ett klassiskt argument från mångkulturivrare brukar låta ungefär såhär: ”Tror du verkligen att invandringen gör att den svenska kulturen försvinner?”. Se er omkring – det händer redan! Bit för bit nedmonteras den sekularism och jämställdhet som gjort Sverige så framgångsrikt. Vem hade kunnat drömma om könssegregation i Sverige för bara tio år sedan?

Jag ska nu berätta litegrann om politiken kring Malmös badhus.

Malmö är en kontrasternas stad. Precis som i övriga landet bor här den fina, godhjärtade liberala eliten. De som låtsas att invandringen inte medför några problem. De som tycks ta demokrati, yttrandefrihet och kvinnors rättigheter som givna konstanter. De som driver igenom beslut om att man ska få bada topless i Malmös badhus.

Jo, det är sant. Under 2009 klubbade Malmös kommunfullmäktige igenom att kvinnor ska få lov att visa brösten på badhusen, om de vill. I något sorts feministiskt utspel ska det leda till att behagen avsexualiseras. Eftersom jag har varit tonårspojke vet jag att det inte kommer att fungera, men beslutet skadar ju ingen och det är inget tvång. Man måste inte ta av sig bikinitoppen om man inte vill.

I kontrasternas Malmö bor också extremt värdekonservativa muslimer. De som tycker att man ska skilja flickor och pojkar åt. De som tycker att småtjejer i mellanstadiet ska bära slöja. Bland dessa muslimer finns kvinnor som inte har frihet att bestämma över sin egen kropp, som enligt påbud från sina män och sin religion inte får riskera att väcka andra mäns begär.

Ett litet problem bara. Simkunnigheten bland kommunens invånare blir sämre och sämre för varje år. Statistiken måste rättas till.

Samma politiker som röstade ja till toplessbad har därför klubbat, byggt och invigt Malmös första könssegregerade badhus. På lördagar får enbart kvinnor tillträde till Rosengårds simhall. Jättebra, säger politikerna. Nu kan simkunnigheten höjas bland de religiöst förtryckta kvinnor som invandrat till ett av världens mest sekulära länder. Vill man känna sig lite kosmopolitisk kan man säga att Malmö nu har infört könssegregation som den som finns på många ställen ute i stora världen, till exempel i den religiösa diktaturen Saudi-Arabien.

Det konstiga är att detta beslut har passerat obemärkt i debatten. Varje sund människa borde inse att det här är ett bakslag för samhället. Att på grund av islam skilja könen åt i ett badhus försämrar integrationen, minskar jämställdheten och kringskär religionsfriheten. Men tystnaden talar sitt tydliga språk. Journalisterna och samhällsdebattörerna tycker som politikerna. Jättebra med ett könssegregerat badhus! Nu har vi tillgodosett ultrakonservativa islamisters rättigheter i samhället, allt är frid och fröjd.

De unga kvinnor i Rosengård som kanske skulle vilja bada med kompisar en söndag, men inte får? De är bortglömda. Ingen bryr sig om att bevaka deras rättigheter. Simkunnigheten är säkerställd och politiker och media har visat att de inte är rasister och islamofober. Inget offer är för stort på mångkulturens altare i Sverige 2011.

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1405517/Nytt-Malmobad-invigt.html
http://www.thelocal.se/20250/

Burt
4 april, 2011 | Category: Inrikes, Insändare, Mångkultur
18 comments to Politiken bakom Malmös badhus

*
bosse
5 april, 2011 at 09:34 · Reply

Det nya badhuset hyrs ut till föreningar och på så sätt har man kommit runt att man i praktiken diskriminerar män att bada de dagar som badet endast är upplåtet för kvinnor.
*
Christer
5 april, 2011 at 06:12 · Reply

Politikerna som beslutar sådant skall flytta till Rosengård.
*
Grandexil
4 april, 2011 at 23:24 · Reply

Var ska Ilmar Reepalu nu bada?
*
Hobie Clark (Skötsam invandrare i annat land)
4 april, 2011 at 20:18 · Reply

Jo, men du glömmer ju faktiskt Zlaaaatan och kebaben och pizzan!! Om inte några milioner muhammedaner hade bott i Sverige så hade vi inte fått avnjuta något av dessa underbarheter…!!
o
Thomasson
4 april, 2011 at 20:45 · Reply

Vi hade inte haft nån som helst förmåga att vare sig tala eller räkna heller, för det är minsann något som kom tack vare hederlig mångkultur också!

(Klockrent inlägg f.ö. =))
*
Dummeschwede
4 april, 2011 at 20:13 · Reply

Lika bra att att bakåtsträvarna gör som man gjorde i amerikanska södern och i Sydafrika förr i tiden. Allt annat är ju ”rasofobi”.
*
Slasher
4 april, 2011 at 19:18 · Reply

Därför jag tycker att just muslimer är något vi bör undvika men istället skickar vi hellre tillbaka kristna irakier. Människor med för olika kultur och värderingar kan inte leva ihop. Hur svårt är det att inse?
*
butrix
4 april, 2011 at 17:47 · Reply

Sverige har blivit hyckleriets högborg. Med pukor och trumpeter ställer sig våra politiker i frontlinje i kampen för frihet och jämlikhet. Samtidigt fattar man beslut (pga feghet, missriktad tolerans, dumhet?) som cementerar kvinnoförtryck pga islamistiska påtryckningar. Denna undergivenhet mot en religion som strävare efter att införa en auktoritär samhällsordning byggd på brutalitet, ojämlikhet och kunskapsförakt kan bara sluta med katastrof.
*
Stefan K
4 april, 2011 at 17:29 · Reply

Man måste beundra tålamodet hos de politiker och journalister som kämpar för jämställdhet, samtidigt som de vet att kvinnas rätt i samhället kommer att urholkas allteftersom.
*
emanuelsson
4 april, 2011 at 15:44 · Reply

Talesättet ”ger man dom lillfingret tar dom
snart hela handen”, har väl sällan passat så
bra som i Sverige just nu.
Med politiker som knäböjer inför mångkulturen kommer fler
eftergifter. Det stannar inte upp förrän vi får ett förslag
om tillägg i grundlagen som slår fast att i bostadsrätts-och villaområden skall si och så många procent av beståndet
tillfalla ensamkommande och deras från de döda återuppståndna släktingar.
Fast så klart att ett sånt förslag inte kommer.
Ingen politiker flyttar frivilligt från sin kliniskt
rensade vita och lugna stadsdel.
Så vansinnet galopperar vidare och allmännyttans hyresgäster
får lära sig leva med Sveriges nya bidragsunderstödda
entreprenörer.
*
Nacka
4 april, 2011 at 15:40 · Reply

Sakta men säkert så är vi på väg tillbaka till den mörka medeltiden.
Vad säger Fi , Gudrun och alla andra om Könsapartheid?
*
Daniel D
4 april, 2011 at 15:16 · Reply

Man blir trött. Så vitt jag kan minnas är liknande arrangemang rörande badtider med fördragna gardiner vigda för enbart kvinnor redan ett faktum på olika orter i landet.
När skall feministvänstern vakna och när skall gaygrupperna göra det samma. Ett större hot mot jämställdhet och HBT-tolerans än islam kan knappast existera. Denna bakåtsträvande religion är ett hot mot hela det svenska samhället som vi lärt oss sätta värde på.
o
Lucidor
5 april, 2011 at 08:03 · Reply

@Daniel: det är ju detta som är paradoxen i det hela – samma människor som i andra sammanhang skriker sig blå för feminism, jämställdhet och tolerans mot sexuella minoriteter tiger mer ofta än sällan när islam och dess syn på detta kommer på tal…
*
Eolsson
4 april, 2011 at 15:12 · Reply

Tack Burt, precis så är det i vår stad Malmö. Muslimer är prio ett.Nu har man glömt vår gemensamma värdegrund för vissa är mera värda än andra. Barn och kvinnor trampar man på när männen slår Koranen i huvudet på dem.
Kan inte förstå att vi ”gamla” Malmöbor skall stå på tå för religionen, ett maktmedel för (kåta makthungriga)män från muslimska länder.
De vill och ändrar på vårt svenska samhälle, jag vill inte vara med!!!!
*
Stefan
4 april, 2011 at 15:10 · Reply

Men var glad att vi inte bor i Oslo, fyra överfallsvåldtäkter på fem timmar enligt Aftonbladets motsvarighet i Norge.
*
ThinksTwice
4 april, 2011 at 14:42 · Reply

Inga politiker eller journalister bor ens i närheten av Rosengård.

Det säger egentligen allt.
o
Dragonen
4 april, 2011 at 16:10 · Reply

Det kommer inte att rädda dem från fullständig katastrof. Glöm inte Titanic, där spelade det ingen roll vilken klass man tillhörde eller åkte i, alla gick till botten tillsammans!

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: