tisdag 5 april 2011

Affes Statistik-blogg

Affes Statistik-blogg: "Affes Statistik-blogg
Utländsk bakgrund i 80 kommuner
Postat i Migration av Affe den april 4, 2011

Statistik som rör befolkning visas för det mesta i procent men det kan även vara intressant med faktiska tal. Det blir lite mer påtagligt då.

I det här inlägget har jag tittat på utländsk respektive svensk bakgrund i ett antal kommuner år 2002 samt år 2010. Staplarna i diagrammet visar skillnaden i de olika grupperna.
Exempel:
2002 fanns det i Göteborg 121 458 personer med utländsk bakgrund.
2010 fanns det 153 842 personer. Det är en ökning med 32 384 personer.
Ökningen för de med svensk bakgrund under samma period är 6 446 personer.

(Personer med utländsk bakgrund definieras som personer som är utrikes födda, eller inrikes födda med två utrikes födda föräldrar. Personer med svensk bakgrund definieras som personer som är födda i Sverige med två inrikes födda föräldrar eller en inrikes född och en utrikes född förälder.)
Utländsk/svensk bakgrund i 80 kommuner

Sorterat efter folkmängd.







Datakälla SCB
Taggad med: demografi, utländsk bakgrund

10 kommentarer
Fredrik Reinfeldts julbudskap
Postat i Betraktelser, Gammelmedia, Satir av Affe den april 3, 2011

http://www.tv4play.se/Arkiv/Blandat?title=sa_firar_fredrik_reinfeldt_jul&videoid=1180315
DN
Taggad med: fredrik reinfeldt

13 kommentarer
Så firar Fredrik Reinfeldt jul
Postat i Betraktelser, Gammelmedia, Satir av Affe den mars 29, 2011


http://www.tv4play.se/Arkiv/Blandat?title=sa_firar_fredrik_reinfeldt_jul&videoid=1180315
Taggad med: fredrik reinfeldt, tv4

24 kommentarer
Jimmie och Jerzy debatterar.
Postat i Betraktelser, Satir av Affe den mars 24, 2011

Jerzy Sarnecki har i dagarna presenterat en studie som har mottagits med jubel i gammelmedia. Över 66 000 personer har undersökts i Stockholm och Jerzy slår fast att kriminalitet har ingenting med kultur eller etnicitet att göra, och således heller ingenting med invandringen att göra. Rapporten ”slår hål på främlingsfientliga argument.” skriver DN. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson inbjöd professor Sarnecki till debatt.

Romer i Sverige – tillsammans i förändring
Kriminalvård i utveckling
Crime as a Price of Inequality?
SvD DN SvD
Taggad med: jerzy sarnecki, jimmie åkesson

47 kommentarer
Reinfeldt och den homosexuella giraffen
Postat i Integration, Satir av Affe den mars 19, 2011

De homosexuella girafferna Jösta och Johan
Läsålder: 3-6 år
Ingår i ”genuspaketet”. En samling böcker med genus-, mångfalds- och jämlikhetsperspektiv.
Jösta och Johan
Waberi Moderat islamist
SvD GP Dagen
Taggad med: fredrik reinfeldt, jösta, valboskap, Waberi

18 kommentarer
Fredrik Reinfeldts dilemma
Postat i Betraktelser, Migration, Satir av Affe den mars 16, 2011

DN SvD Dagen
Taggad med: fredrik reinfeldt, maria wetterstrand, papperslösa

23 kommentarer
Malmö våldsbrott och rån slår rekord
Postat i Kriminalstatistik -- Skåne län av Affe den mars 16, 2011

Både rånen och våldsbrotten totalt verkar slå rekord i Malmö 2010. Siffrorna för 2010 är än så länge preliminära. De brukar vara lite i underkant innan den definitiva statistiken kommer.

För våldsbrott gjorde jag även en uppskattning bakåt. Brå vill inte ta fram statistiken för kommunerna innan 1996. Det grå fältet är inte exakta siffror för våldsbrotten i Malmö utan en uppskattning baserad på Skåne län. Av alla våldsbrott i Skåne 1996-2010 har Malmö stått för i genomsnitt 34 procent.

Kurvan för 1975-1995 är alltså 34 procent av de anmälda våldsbrotten i Skåne län för respektive år.
Anmälda rån

År 2005 var ett rekordår för rån i Malmö. Det uppmärksammades en hel del, framför allt personrånen som utgör det stora flertalet rån. Sydsvenskan visade siffrorna polischefen i Köpenhamn.
”Han skrattar först när Sydsvenskan presenterar Malmös personrånsstatistik för honom, ber att få siffrorna upprepade flera gånger.

– Jag är chockerad över antalet personrån som genomförs i Malmö. Det är otroligt höga siffror med tanke på invånarantalet. Detta måste sysselsätta Malmöpolisen något oerhört, säger han.

Polisen i Köpenhamn för inte någon specifik statistik över personrånen i den danska huvudstaden. Så litet är problemet, menar de.

Nu verkar det alltså bli ett nytt rekord. Kan mycket väl bli över tusen rån när de slutgiltiga siffrorna kommer.

Malmö är en strålande underbar stad.

Danskar chockas av Malmös rånsiffror
DN GP Skånskan
Taggad med: Malmö, Per Svensson, personrån, rån, våldsbrott

9 kommentarer
Ahmad och nallen
Postat i Betraktelser, Migration, Satir av Affe den mars 11, 2011

http://np.netpublicator.com/np/n40035034/CityM110309.pdf

Fria Tider PI
Taggad med: ensamkommande barn

19 kommentarer
Ekonomiskt bistånd i Katrineholm 1998-2009
Postat i Integration, Migration av Affe den mars 10, 2011

Från boken ”Världsmästarna” av Julia Caesar:

I Katrineholm har kommunalrådet Göran Dahlström insett att hans kommun inte längre klarar att ta emot nyanlända i den takt som kommunen har förbundit sig att göra. Etthundra flyktingar per år från 2007 har Katrineholm avtalat med Migrationsverket att ta emot. Men sedan avtalet skrevs har förutsättningarna ändrats drastiskt. Istället för 100 har det kommit 300 varje år. Man räknade inte med anhöriginvandringen – som är tre gånger så stor som asylinvandringen.

Under de senaste två åren har 400 barn flyttat in. I november 2009 väntade kommunen ytterligare 100 barn från Somalia – samtliga analfabeter som ställer stora krav på läs- och skrivundervisning på sitt hemspråk somaliska. Planerna för skola och barnomsorg måste göras om. Situationen har blivit ohållbar.

Som en följd av migrationsuppgörelsen ska alltså Katrineholm nu ta emot ytterligare kanske 300 somaliska barn.

Kan komma upp emot 300 barn
Upp till 300 somaliska barn väntas till Katrineholm
Taggad med: ekonomiskt bistånd, Göran Dahlström, katrineholm, socialbidrag

5 kommentarer
Våldsbrott 1975-2010
Postat i Kriminalstatistik - Sverige av Affe den mars 9, 2011

Bloggvänlig storlek

SvD DN DN DN DN
Taggad med: våldsbrott

12 kommentarer
Sanningssägaren Jan Helin.
Postat i Betraktelser, Gammelmedia, Medias mörkning av Affe den mars 8, 2011

I Agenda den 6 mars förklarar Aftonbladets chefredaktör Jan Helin att Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder nu är en makthavare. Att han sitter i Sveriges högsta beslutande församling och sprider lögner.

Björn Söder har ett ansvar, mästrar alltså chefredaktören på Sveriges största tidning. Jan Helin är en man med mycket makt. Makt att skapa opinion och kampanja för eller emot det han anser att det behöver kampanjas om. Helin har i praktiken enormt mycket större inflytande och makt än Söder. Till skillnad från Söder är han inte folkvald.
Är Helin sanningsenlig?

Eftersom det oftast är Sverigedemokraterna som brukar anklagas för att överdriva brottslighetens omfattning hamnar Jan Helin i en smått komisk position i Agenda. Han försvarar Aftonbladets tystnad om övergreppen på Husbybadet med att det sker ju så många sexualbrott och Aftonbladet kan inte skriva om alla.
I sitt försvar lyckas han på bara några minuter producera två lögner eller åtminstone två enorma överdrifter. Båda rör antalet anmälningar om sexuella övergrepp på Husbybadet.

Först påstår han att en undersökning visade att det på ett par månader hade gjorts 14 anmälningar. Dessa ”par månader” visar sig vara 25 månader.

Sen tar han i så att han nästan spricker och påstår att det bara i år har skett ett hundratal anmälningar om sexualbrott på Husbybadet.

Om det nu skulle vara så illa att det anmäls nästan två sexualbrott om dagen på det badhuset bör det stängas med omedelbar verkan.

Kanske något för Jan Helin och Aftonbladet att driva opinion om?
Kollegan backar upp

Kollegan Thomas Mattson på Expressen tyckte att Jan Helin ”stod upp för journalistiken”. Han skriver om Helins insats på sin blogg. (min fetstil)

”Söder malde på om att ”Aftonbladet erkänt” något, oklart vad, medans Helin med sakliga argument och fakta ställa försökte ställa relevanta frågor till SD-mannen. Den som är invandrarfientlig och lever i villfarelsen att medierna – de seriösa, alltså – mörkar någon slags för allmänheten okänd sanning om integrationsproblematiken lät sig säkert inte övertygas av Jan Helins lugna konstateranden av siffror och faktiska förhållanden.”

Nej Thomas Mattson, jag lät mig inte övertygas av Helins ”lugna” konstateranden. Helin hade nog kunnat säga precis vad som helst utan att varken du eller Anna Hedenmo hade reagerat. Så starka är era förutfattade meningar om vilka som har ”rätt” och vilka som har ”fel” i svensk debatt.

Jag avslutar med en kommentar från Thomas Mattsons blogg skriven av signaturen ”Thomas”.

”Måste säga att det roar mig att en representant av skvallerpressen har mage att anklaga någon annan för bristande källkritik. Här pratar vi inte om att kasta sten i glashus utan om att spränga en atombomb i glashuset.”

http://svtplay.se/t/103430/agenda
http://blogg.expressen.se/thomasmattsson/entry.jsp?messid=650853
Taggad med: aftonbladet, Björn Söder, jan helin, SD

14 kommentarer
Vad sa polisen egentligen?
Postat i Betraktelser, Medias mörkning, Migration av Affe den mars 8, 2011

Jag tittade på ett inslag om Husbybadet i ABC-nyheterna som sändes den 1 mars.

Jag noterade något underligt. Informatören Mats Eriksson från Västerortspolisen intervjuas, och min misstanke är att det är klippt mitt i en mening och att framförallt ett ord är bortklippt. Nämligen ”stjärten” eller ”rumpan”.

Eriksson svarar på frågan om vad som hände, och 55 sekunder in i klippet säger han:

”..flickorna har man strykt på ryggen och på låren då”.

”Då” är väldigt otydligt. Min misstanke är att meningen är klippt och att det svaga ”då” egentligen är ett ”och”. Det som skulle kommit efter ”och”, förmodligen ”stjärten” eller ”rumpan”, är bortklippt.

Det som fick mig att reagera är bakgrundsljudet som ändras markant precis efter ”låren då”. Det låter som om intervjun plötsligt förflyttas utomhus. Spelar man upp sekvensen om och om igen i en så kallad loop hör man det tydligt. Lyssna på skillnaden mellan bakgrundsljudet till reporterns ”Det var ingen som greps?” i slutet av klippet och bakgrundsljudet till Erikssons röst i början. Lyssna här.

Om man ska klippa mitt i en mening så omärkligt som möjligt måste man fixa lite med sekvensen där klippet sker. Man blandar vanligtvis de båda filerna lite grann. Den första tonas ned och den andra tonas upp för att inte klippningen ska bli hörbar. En konsekvens av att man manipulerar ljudfilen på olika sätt är att just det avsnittets vågform ibland kan se lite annorlunda ut.

Jag tittade på vågformen och ser att den är annorlunda precis på avsnittet ”låren då”. Klicka på bilden för rätt storlek.

Två saker kan man säga om vågformen för ”låren då”. Den ser onekligen ut som en nedtoning, och den skiljer sig markant från de andra vågformerna.

Om de har klippt så borde man ju se det i filmen. Jo, det hade man gjort, men som av en händelse byter de bild cirka en tiondels sekund innan ”låren då”.

Frågan ”Det var ingen som greps?” verkar ju minst sagt konstig direkt efter Erikssons redogörelse för vad som hänt i bassängen. Det hade varit mer naturligt med en följdfråga om vad som hände direkt efter detta.

Det kan naturligtvis vara så att klippet och den eventuella manipuleringen finns där av naturliga tekniska och tidsmässiga skäl och att Eriksson verkligen bara säger ”låren då”. Men då återstår frågan varför Eriksson inte hade ”stjärten” med. Den uppgiften hade polisen ju redan delgivit media.

Barnen ska enligt polisen alltså ha blivit utsatta för otillbörlig beröring på tre ställen på kroppen.

* Ryggen
* Låren (omformulerat till ”benen” av Anna Hedenmo i Agenda)
* Stjärten

Misstanken gäller sexualbrott. Om du skulle beskriva vad som hänt och av någon anledning endast nämna två av de tre ställena – vilken kroppsdel skulle du utelämna?
Taggad med: ensamkommande barn, Husbybadet, mats eriksson

29 kommentarer
Migrationsuppgörelsen
Postat i Betraktelser, Migration, Satir av Affe den mars 5, 2011

Maria Wetterstrand, MP, påstår: ‘Det är inte olagligt att vistas i Sverige utan papper.’
Khadaffisyndromet
MP och Alliansen lanserar gemensam massinvandringspolitik
Illegala får rätt till vård, skola
Reinfeldt offrar Sveriges intressen för att vinna kortsiktiga segrar mot SD
Spontan reaktion från en migga
Invandrarpolitiken hänger inte ihop
Hur högt blir priset för snällismen?
Historiskt sa Reinfeldt
Juridik som politik, och politik som juridik
Taggad med: fri invandring, migrationsuppgörelsen, reinfeldt, wetterstrand

19 kommentarer
Maria Larssons dilemma
Postat i Betraktelser, Medias mörkning, Migration, Satir av Affe den mars 5, 2011

Expressen
Taggad med: ensamkommande barn, Husbybadet, Maria Larsson

14 kommentarer
Sarneckis dilemma
Postat i Gammelmedia, Kriminalstatistik - Sverige, Medias mörkning, Satir av Affe den mars 3, 2011

SvD DN GP
Taggad med: dilemma, jerzy sarnecki, våldsbrott

17 kommentarer
Äldre inlägg »
Bästa boken om hur Sverige blev mångkulturellt. Läs den!


Ungdomsbrottsligheten har gått ned.. lite.. kanske
'efter ungefär 1990 så har ungdomsbrottsligheten inte ökat och inte blivit grövre och det finns många olika undersökningar som samstämmigt visar på att ungdomsbrottsligheten har stagnerat och kanske till och med gått lite, lite ned.'
Jerzy Sarnecki
Professor i kriminologi
Information

* Om denna blogg

Avdelningar

* Betraktelser
* Gammelmedia
* Integration
* Kriminalstatistik – Sverige
* Kriminalstatistik — Örebro län
* Kriminalstatistik — Östergötlands län
* Kriminalstatistik — Blekinge län
* Kriminalstatistik — Dalarnas län
* Kriminalstatistik — Gävleborgs län
* Kriminalstatistik — Gotlands län
* Kriminalstatistik — Hallands län
* Kriminalstatistik — Jämtlands län
* Kriminalstatistik — Jönköpings län
* Kriminalstatistik — Kalmar län
* Kriminalstatistik — Kronobergs län
* Kriminalstatistik — Norrbottens län
* Kriminalstatistik — Södermanlands län
* Kriminalstatistik — Skåne län
* Kriminalstatistik — Stockholms län
* Kriminalstatistik — Uppsala län
* Kriminalstatistik — Västerbottens län
* Kriminalstatistik — Västmanlands län
* Kriminalstatistik — Västra Götalands län
* Kriminalstatistik — Värmlands län
* Kriminalstatistik — Västernorrlands län
* Medias mörkning
* Migration
* På begäran från läsare
* Prognoser
* Rådata
* Satir
* Utlandet
* Vill du kontakta mig

Sök efter:
Senaste inläggen

* Utländsk bakgrund i 80 kommuner
* Fredrik Reinfeldts julbudskap
* Så firar Fredrik Reinfeldt jul
* Jimmie och Jerzy debatterar.
* Reinfeldt och den homosexuella giraffen
* Fredrik Reinfeldts dilemma
* Malmö våldsbrott och rån slår rekord
* Ahmad och nallen
* Ekonomiskt bistånd i Katrineholm 1998-2009
* Våldsbrott 1975-2010
* Sanningssägaren Jan Helin.
* Vad sa polisen egentligen?
* Migrationsuppgörelsen
* Maria Larssons dilemma
* Sarneckis dilemma

Senaste kommentarer

* Less om Utländsk bakgrund i 80 kommuner
* Affe om Utländsk bakgrund i 80 kommuner
* Galne Gunnar om Utländsk bakgrund i 80 kommuner
* Zral Nosh om Utländsk bakgrund i 80 kommuner
* Lukas om Utländsk bakgrund i 80 kommuner

Blogroll

* Cavatus's Blog
* Den lätta brigaden
* document.no
* E unum pluribus
* Every Kinda People
* Freedom and Reason
* Fria Nyheter
* Fria Tider
* Gudmundson
* Hayekinstitutet
* Henrik-Alexandersson
* I mitt Sverige
* Isabellas blogg
* Jan Millds blogg
* Julia Caesar
* Kulturvänster blir pophöger
* Merit Wagers Blogg
* MX Cartoons
* Nätverk mot Politisk korrekthet
* Nordic Dervish
* Osagt med Grandmo
* Pettersson
* Politiskt inkorrekt
* Rakryggad
* Robsten blog
* Säfflemannen
* Site Meter
* Snaphanen
* Svenssongalaxen
* Sverige idag
* UltraV:s värld
* Varjager\’s Weblog
* Veritas Universalis
* Webmagasin REBELL
* WordPress.com
* WordPress.org

Forum

* Exilen

Läsvärt

* Folk har rätt – våldet ökar
* Konstigheter på Brå
* Kriminologernas dolda agenda
* Problemet med kriminologerna

Youtube

* Jan Milld
* MX Cartoons
* Uncle Bob

Våldet i samhället har inte ökat
Det råder en allmänt utbredd missuppfattning att våldet i samhället har ökat kraftigt under senare år. Det finns emellertid inget stöd i forskningen som visar att det skett en faktisk ökning av våldet under de senaste decennierna. /Tommy Hoff, Poliskommisarie
Dålig forskning
'Kriminologernas slutsatser kan alltid förutsägas på förhand. De använder metoder och data som visar just det man vill ska bevisas. Det är dålig forskning helt enkelt,'
Brottsforskare Eckert Kühlhorn
Professor emeritus i sociologi
Väck en kriminolog
Väck en kriminolog mitt i natten och du kan vara säker på att han kommer att utbrista: 'Brottsligheten har inte ökat!'
Ställ samma kriminolog i en gatukorsning i Bagdad och han kommer att ropa: 'Det är bara anmälningsbenägenheten som har ökat'.
Anna Dahlberg
Ledarskribent på Expressen
Om Brå
'Verksamheten måste göras om helt – de säger att brottsligheten inte växer, jag kan bara konstatera att åtminstone när det gäller våldsbrottsligheten och organiserad brottslighet så säger alla att den ökar – men inte Brå.'
sagt år 2002 av justitieutskottets ordförande
Fredrik Reinfeldt
Mest lästa inlägg

* Visa respekt din jävla gris
* Svenskar i minoritet år 2050?
* Hur många behövs för att försörja 3 000 flyktingbarn?
* Malmö, svenskar i minoritet 2018?
* Vad räcker skäggbarnens pengar till?
* Har Waberi börjat prägla moderaterna?
* Sista spiken i Newsmills kista?
* Vem är egentligen extrem?
* Göteborg, svenskar i minoritet 2048?

Arkiv
Politik
Bloggparaden
Creeper MediaCreeper
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS

* RSS - Posts

Blogga med WordPress.com. Tema: The Journalist 1.3 av Lucian Marin.


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: