lördag 30 april 2011

”Flyktingverksamhet god affär” « Politiskt Inkorrekt

”Flyktingverksamhet god affär” « Politiskt Inkorrekt: "”Flyktingverksamhet god affär”

MASSINVANDRINGSINDUSTRIN Nu har det tänkts till igen i politiker- och journalistleden: massinvandringsindustrin är en god affär, hävdas det i Ulricehamn där kommunfullmäktige kommit fram till den geniala slutsatsen. Detta är långt ifrån första gången sådan verksamhet sägs gå med ”vinst” för en kommun. Att miljonerna tas ifrån statskassan – det vill säga dig och mig – verkar inte ha med saken att göra. Jo, precis så dumma tror de att vi är.

Att ta emot människor från andra länder som flyr från krig och förtryck är inte bara en solidarisk handling – det är dessutom en god affär för kommunen.

Oppositionsrådet i Ulricehamns kommunfullmäktige, Mattias Josefsson (S), hade vid förra sammanträdet frågat kommunstyrelsens ordförande, Lars Holmin (M), om hur mycket kommunens mottagning av invandrare kostar och hur den finansieras. Svaret: med de ersättningar som kommer från staten går verksamheten med plus.

– Det innebär alltså ingen kostnad för kommunen. Tvärtom får vi pengar över. Så i själva verket finns ekonomiska förutsättningar till ytterligare satsningar inom området, säger Lars Holmin.

Holmin betonar att det inte är de ekonomiska konsekvenserna som är det primära, utan ge stöd till människor på flykt undan förtryck är en självklarhet. Huruvida Holmin har koll på exakt hur många av de som varje år tar sig till Sverige är riktiga flyktingar med reella skyddsbehov framgår dock inte.

– Samtidigt tycker jag det är bra att vi nu har lagt korten på bordet vad gäller kostnaderna för flyktingverksamheten. I den allmänna diskussionen förekommer påståenden om flyktingmottagningens kostnader. I samband med detta har det riktats kritik mot de etablerade partierna för att man inte ”har vågat” ta den här diskussionen genom att redovisa siffrorna. Men nu har vi gjort det och även presenterat fakta som visar att kommunen tjänar på flyktingverksamheten.

Det kommer mera – frågeställaren Mattias Josefsson:

– Slutsatsen blir att Ulricehamns kommun berikas av flyktingmottagandet. Vi har nu svart på vitt att verksamheten är framgångsrik, också sett ur ett strikt ekonomiskt perspektiv.

Vidare påstår Josefsson att det sedan tidigare är känt att 83 procent av de som invandrar till kommunen är självförsörjande inom två år.

Tidigare har Sverigedemokraterna motionerat om att kommunen skulle göra ett ”mångkulturellt bokslut”, det vill säga räkna ut vad mottagningen kostar. Nicklas Sunding (SD) säger sig vara nöjd med svaret Holmin gett.

– Jag är nöjd med svaret. Personligen tycker jag att lönekostnader och hyra borde redovisats i detalj. Men att verksamheten sammantaget går med plus är positivt. Det innebär att vårt parti ställer upp på kommunens flyktingverksamhet.

Slutsatsen är alltså att statskassans pengar är oändliga och kan tas av likt vatten ur en ström. Märkligt att det inte tas ur samma ström i samma omfattning för att exempelvis bevattna äldrevården eller för att rusta upp våra skolor som vissnar.

UT
30 april, 2011 | Category: Asyl Migration, Inrikes, Politik
Gilla Dislike

*
*
*
*
*
* and 5 others liked this.

Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
28 kommentarer 355 gillar received
Dela på
Skicka som @setovis
Visar 30 av 132 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS

*

EnoughisreallyEnough [Moderator] 0 minuter sedan
Det är naturligtvis så att kortsiktigt är det några som tjänar bra på den här massinvandringen. Det visar sig ju också att det ofta är folk med politiska uppdrag, eller som tidigare har varit politiskt aktiva, som håller sig väl framme doppandes sina giriga fingrar i den här syltburken. Vid närmare eftertanke verkar det som hela armen används.

Det är konstaterat att ett värfärdssamhälle inte är förenligt med okontrollerad massinvandring. Det kostar så att säga ofantligt mycket mer än det smakar. Det blir i längden för dyrt (på många sätt) för vilket samhälle som helst.

Det är naturligtvis också så att hade vi inte haft våra bidragssystem här i västvärlden så inte hade vi haft någon massinvandring från arabländer och afrika.

Det är 'vänstereliten' och övriga maktfullkomliga politiker mm som har sin agenda. Det handlar i min värld i slutändan om makt och kontroll. Kanske NWO? Eller? Härska genom att söndra. Ställa grupper mot varandra, ställa kulturer mot varandra, montera ner välfärden och så vidare. För att skapa kaos i fattiga länder drivs matpriser upp med förväntat resultat. Här har vi fått massinvandring i halsen för att nå samma mål. I de här makt korridorerna är inte individens frihet, demokrati, yttrandefrihet mm det optimala. Tvärtom skulle jag tro. Eller hur?

Den stora frågan är kanske också varför detta får lov att fortsätta?
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

stepstone [Moderator] 0 minuter sedan
Jag har en idé. Låt oss lägga över alla andra kommunala kostnader på staten. Då blir allt ren vinst ju. Vi kan skippa kommunalskatterna helt och hållet. Alla kan jobba för kommunen med precis vad de vill och få höga löner. Genialt!

show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Magentan [Moderator] 1 minut sedan
Våra höga politiker ute i Europa, t ex Sveriges kommissionär Cecilia Malmström, upprepar fortfarande det helt uttjatade och sedan 10-20 år tillbaka inaktuella mantrat:

'Vi behöver inom en MYCKET kort framtid en STOR arbetskraftsinvandring utifrån'.

I över 20 år har vi nu hört samma gamla falska påstående, och under dessa 20 år har jobben kontinuerligt minskat i antal. Den invällande 'arbetskraften' har hunnit nå pensionsåldern utan att ha haft ett enda jobb. Istället har 'arbetskraften' blivit (och blir fortfarande) försörjd av en alltmer krympande skara arbetande skattebetalare, som tvingas bära en allt större försörjningsbörda av arbetslösa ungdomar och vuxna på sina axlar.

Det var bara 20 minuter sedan Jag hörde Cecilia Malmström rabbla ur sig just ovanstående mantra i ett av radio P1:s många propagandasändningar för massinvandring, nämligen programmet Konflikt. Ämnet för dagens kampanj i Konflikt är Europas (dvs för närvarande Frankrikes och Italiens) kamp mot massinvandringen pga upproren i Nordafrika och Mellanöstern.

Konflikt gick idag ut på att förklara för lyssnarna hur fruktansvärt hemska och främlingsfientliga vi européer har blivit helt plötsligt, bara för att det kommer en 'liten' rännil till Europa från de pågående 'demokratiupproren'. De stackars 27 000 'flyktingarna' som kommit från Tunisien till den lilla italienska ön Lampedusa ska väl inte vara något att gnälla över. Obs! från Tunisien! Där är inget krig! Demokratiupproret har ju lyckats! Allt är klart för att inrätta det 'demokratiska Tunisien'.

Suck, de mulitkultikramande EU-ledarna fattar inte att denna lilla rännil bara är början, och att alla de där lediga jobben i Europa inte existerar, med undantag för dem som är relaterade till den växande invandringsindustrin som i sin tur betalas av folkets skattepengar.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

BigRoaster [Moderator] 7 minuter sedan
Precis som skolor. Skolor får extra pengar utöver skolpengen för nyanlända invandrare. Medan våra Svenska barns betyg bara blir sämre och sämre i genomsnitt. Vi ligger inte längre i topp i världen när det gäller skolor.

Men visst skolan ser det lönsamt. För sen skall utbildningen och lärare tas av befintlgia och samma resurser som tidigare, till barn som behöver mer. Konstigt det går åt skogen på många skolor i Sverige just nu. Och det går snabbt. Lärare som sjukskriver sig m.m.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Bengrot [Moderator] 9 minuter sedan
Vad är det för cyniska människor? Visst ska man hjälpa flyktingar men knappast för att man tjänar pengar på det. Människohandel kallas det.

Dessutom så tjänar inte jag som skattebetalare på affären. Eftersom jag inte bor i Ulricehamn så förlorar jag pengar för varje flykting som de så glatt tar emot och räknar intäkter på. Jag är med och finansierar deras briljanta affärsidé via statsskatten.

Förb---de avskum till politiker!
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Karinjohansson [Moderator] 9 minuter sedan
'I början av 1600-talet köpte Peter Minuit ön Manhattan av indianerna för glaspärlor och tyg till ett värde av 24 dollar!!'
Visst tyckter man synd om Indianerna som blev lurade? Men hur lättlurade är vi själva? Vi säljer ut våra barns land, trygghet och framtid.
Vem tjänar på detta? Vad FÅR politikerna för vårt land?
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Adil [Moderator] 11 minuter sedan
Det borde vara en god affär att ha pensionärer och skolungdomar istället!
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

novon04 [Moderator] 19 minuter sedan
Imponerande att 83 % är självförsörjande efter två år. I Göteborg är 59,2 % av alla vuxna med utländsk bakgrund sysselsatta (se här: http://www4.goteborg.se/prod/G... ), och detta inkluderar alltså personer som bott hela livet i Sverige.

Jag undrar vad Ulricehamns politiker menar med 'självförsörjande'? Kan det vara så att alla som inte tar emot socialbidrag räknas som självförsörjande? Ett tips till Sverigedemokraten är att istället fråga hur stor del av flyktingarna som förvärvsarbetar. Dessutom kan man inte bara räkna själva kostnaden för flyktingverksamheten, de här personerna kommer ju som alla andra nyttja diverse kommunala tjänster samt sjukvård (ej kommunalt) etc.

För att någorlunda korrekt räkna ut kostnaden för flyktingarna får man ta flyktingverksamhetens kostnader + (vad en genomsnittlig kommuninvånare kostar kommunen * antal flyktingar) - Kommunal inkomstskatt från flyktingarna.
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Nisse77 [Moderator] 26 minuter sedan
Sådana här briljanta teorier där pengar tycks uppkomma ur tomma intet är precis den anledningen vill varför vi har en stundande global ekonomisk depression.
Svenska staten har på 10 år dubblat mängden pengar. Det är värdet på ert arbete, på era inköp som urholkas. Ytterliggare en tyst beskattning på den redan abnormt höga skatten. Hur skulle det annars kunna gå runt ekonomiskt?
De rikedomar som Sverige förtjänat genom hårt arbete stjäls framför fötterna på det svenska folket som glatt nickar vidare.
Vartenda en av dessa politiker bör ställas inför rätta när kollapsen kommer. Deras tillgångar bör beslagtas och vi bör absolut underhålla idén om att återinföra dödsstraff.

Acceptera aldrig igen inflation och pengar utan värde. Acceptera aldrig ett bankväsende som kan kontrollera politiker. Acceptera aldrig att era rättigheter tas ifrån er.
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

rensaren [Moderator] 32 minuter sedan
Staten betalar. Staten är vi svenskar.
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

andrej dokic [Moderator] 32 minuter sedan
Ganska kul med dylika inlägg. Vore intressant att se rent psykologiskt hur länge till folk kommer att vara naiva och tro att pengarna kommer neddimpandes från himlen. Det här är ingen annorlunda än om en VD i en större fabrik skulle ta pengar från sina anställda i en avdelning, betala för andra som sitter i fabriken i en annan avdelning och bara fikar utan att jobba, och sedan säga: detta är en bra affär, vi får in pengar på dom som fikar här. Hmmmm!!!
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Varg i Veum [Moderator] 32 minuter sedan
Om de går med 'vinst' så är ju bidragen till kommunen för höga helt enkelt. Vad de gör är att de suger ut resten av sveriges skattebetalare.
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

jonte_w [Moderator] 35 minuter sedan
Det är inte bättre än människohandel plus förskingring av almänna medel. Alla förlorar i slutändan.
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

YOTHI_TARZAN [Moderator] 36 minuter sedan
Socialfalls importen går med vinst - jiiipppeeeee !!!!
Det är vad jag kallar såsse logik
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Roland X [Moderator] 28 minuter sedan som svar till YOTHI_TARZAN
Sosse-logik?
Nu är det Fredrik Reinfeldts 'moderata' logik som gäller men den är tyvärr lika sjuk.
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Ceasar [Moderator] 38 minuter sedan
Dessa uträkningar som visar att en kommun går plus givet statsbidraget är endast sant om statsbidraget överstiger de faktiska kostnaderna kommunen har.

OBS.. De kommunplacerade flyktingarna medför bidrag de första 2 åren, vilket mkt väl kan innebära ett överskott de första 2 åren.men from år 3 är det kommunen som står för de eventuella omkostnaderna.

I Sverige är genomsnittet mellan 6-10 år för att få arbete för dessa flyktingar. Givet att kostnaden således är ungefär lika stor de övriga åren så utgår följande:

Mellan år 3-6 så är det uppskattningsvis ca 500.000/individ/år..

Således 40 flyktingar som i deras fall.. kostar då

- ca 20 Milj Sek år 3
- ca 20 Milj Sek år 4
- ca 20 milj Sek år 5
- ca 20 Milj Sek år 6

Sammantaget 80 milj SEK i utökad kostnad för kommuninvånarna..MEN detta är förutsatt att de 40 flyktingar var de enda som kom till kommunen.

Kolla gärna hur SD i Strängnäs kommun har ställt frågan och hur svaret från kommunledningen ges i interpellation:

http://www.strangnas.se/pages/...


Mkt intressant!
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Roland X [Moderator] 39 minuter sedan
Ett videoklipp på YouTube som visar hur dom stackars araberna har det i sina hemländer:

http://www.youtube.com/watch?v...
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

trastensuger [Moderator] 43 minuter sedan
Men Reinfeldts barndomsvän som driver Aditro care tjänar ju storkovan....
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Sverige_Sverige_fosterland [Moderator] 45 minuter sedan
Men ursäkta, varför röstar jag nu då på SD med Niclas Sunding i 'förarsätet'!
Känner inte Herr Sunding till, att statskassan också kommer från medborgarnas surt inbetalade skattekronor?
Bästa SD, dags att ge Niclas Sunding en grundutbildning i nationalekonomi!!!!
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Stefan K [Moderator] 49 minuter sedan
Kommunerna gör vinster och staten gör en förlust. Hur vi än vänder på steken är det vi skattebetalare som är de stora förlorarna.
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Ceasar [Moderator] 12 minuter sedan som svar till Stefan K
Detta stämmer inte Stefan.. Sveriges skattebetalare betalar bara bidrag med 568.000 SEK/individ/år de första två åren sedan tar de kommunala skattebetalarna vid fram tills dess att flyktingarna är självförsörjande.. (I Sverige mellan 6-10 år)

Se mitt svar ovan och läs hur Strängnäs har tacklat frågan.. Det har rört om en hel del i deras gryta.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Kullen [Moderator] 51 minuter sedan
Man kanske borde bli politiker, för det kan ju inte vara svårare än att vem som helt klarar av det uppenbarligen.
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Herbert1 [Moderator] 56 minuter sedan
5% av alla som kommer är flyktingar resten är turister som inte reser hem igen...Utan får PUT å allt annat som de kan få..

Socialturism
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

kalle008 [Moderator] 1 timme sedan
SD-mannen i kommunen har inte begärt att man årligen ska redovisa hur det förhåller sig med ekonomin kring Ulricehamns 'flykting'verksamhet. Det borde han ha gjort. Och framför allt bör inte bidragen från staten ses som en intäkt. De är ju faktiskt pengar som tas från folkhushållet.
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Roland X [Moderator] 53 minuter sedan som svar till kalle008
Precis som signaturen Securis skriver nedan:

'Flykting affären är ungefär som att köpa öl och dricka upp den - panta sedan burkarna och tro att du blir miljonär bara du gör detta i tillräckligt stor omfattning.'
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

kalle008 [Moderator] 1 timme sedan
Jag har personlig erfarenhet från 1990-talet av exakt sånt som berättas.
Detta utspelar sig i en mellansvensk kommun, av medelstorlek.

Man diskuterar i KF mottagandet av si och så många kulturellt väldans främmande. Den ekonomistyrande sossen anger som ett motiv just att man inte har råd att låta bli att ta emot dem. Staten betalar ju.

Tre år senare är bilden en annan. Den ekonomistyrande sossen drar i KS fakta om underskottet i socialbudgeten. Nu är det invandring och flyktingar som har gjort att budgeten överskrids!

I det aktuella fallet var 700:- back per PERSON i hela kommunen.

I Ulricehamn har man helt enkelt inte förmått tänka framåt.
show more show less
Anmäl
12 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Ceasar [Moderator] 8 minuter sedan som svar till kalle008
Exakt..

Detta är en fullt logisk ekvation då statsbidragen endast ges i 2 år. Därefter är det en kommunal angelägenhet fram tills dess att flyktingarna är självförsörjande.. (Mellan 6-10 år i Sverige).

Se mitt inlägg högre upp
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

bowlaren [Moderator] 1 timme sedan
Moderaterna har missat en sak med deras invandringspolitik. Till slut ser hela Sverige ut som ett Getto, vilken människa vill bo i ett sånt land, dom rika Moderaterna kommer vara dom som flyr först. Istället för att satsa på kvalite satsar man på kvantitet. Brottsligheten kommer vara så hög, så Poliserna kommer ge upp. Jan Helin kommer säga att våldtäkter är så vanliga så ingen bryr sig. Invandrarna som har fått världens mest generösa bidrag, kommer vilja ha mer. Reinfeldt kommer utsättas för dåd av invandrarna dagligen. Det är vad ni M-väljare röstade för.
show more show less
Anmäl
9 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Allanoskar [Moderator] 1 timme sedan
Man upphör aldrig att förvånas vilka stolpskott som sitter i våra beslutande församlingar. Det tråkiga är att den politiskt korrekta likriktningen gått så långt att bara som bäst lättlurade medelmåttor blir politiker. Sverige får betala ett högt pris för detta.
show more show less
Anmäl
14 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Magica de Hex [Moderator] 10 minuter sedan som svar till Allanoskar
Ii en demokrati ska alla kunna yttra sin mening. I fablernas vääärld. I realiteten blir den stackare som andas om invandring utmobbad av sitt parti och fullmäktige. Och det otäcka är att det är rent hat ibland som skymtar fram. Det krävs ganska mycket för att ta strid för demokrati och yttrandefrihet nu.
Det är svårt att försöka förändra inom sitt eget parti. Hur mycket fakta man än har. Eftersom det tydligen är en känslomässig fråga hos många. Och de vet inte ett dugg om saken, bara flosklerna man tutat i oss.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara

Show more comments … Visa fler kommentarer Visa alla kommentarer

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: