måndag 18 april 2011

DO-anmälan: Western Union förlorade – muslimer vann « Politiskt Inkorrekt

DO-anmälan: Western Union förlorade – muslimer vann « Politiskt Inkorrekt: "DO-anmälan: Western Union förlorade – muslimer vann

DO-ANMÄLAN Western Union har tidigare pekats ut som ett av islamisternas vanligaste pengatransfereringssystem. USA har också slagit larm om att Western Union används för att föra pengar till terrorister. En hel del kontor i Sverige utnyttjas till att föra över pengar, till bland annat Al-Shaabab, Hizbollah och Hamas.

Av den anledningen är det många företag i branschen som fått propåer att vara vaksamma och larma myndigheter så fort något eller någon inte stämmer. Det finns även av USA och EU upprättade sanktionslistor (OFAC-listan) med tusentals namn på militanta islamister som branschen använder sig av.

Nu skriver DO efter en fällande dom i Stockhoms tingsrätt:

Två män med muslimska namn fick inte skicka respektive ta emot pengar via finansserviceföretaget Western Union eftersom deras namn förväxlades med namn på internationella sanktionslistor. Stockholms tingsrätt anser i en dom idag att företaget utsatt männen för indirekt diskriminering och att de har rätt till skadestånd.

När en person vill göra en penningtransaktion kontrollerar Western Union alltid namnet på avsändaren och mottagaren gentemot de internationella sanktionslistorna. Kontrollen har medfört att ett stort antal kunder med arabiska eller muslimska namn fått sina transaktioner spärrade eller fördröjda.

Kontrollerna har dessutom inte varit tillräckligt effektiva och rättssäkra, anser tingsrätten. Western Union har inte tagit hänsyn till att de två personerna bär namn som är mycket vanliga hos muslimska män.

För att minska risken för att förväxla identiteter borde företaget ha haft mer utförliga blanketter, t.ex. med uppgifter om födelsedatum. Med sådana uppgiftskrav hade sanktionskontrollerna blivit mer effektiva och oskyldiga personer hade inte behövt få sina penningtransaktioner spärrade.

Genom sitt agerande har Western Union utsatt de två männen för indirekt diskriminering som har samband med deras etniska tillhörighet och religion, enligt tingsrätten. Företaget döms därför att betala ett skadestånd på 10 000 kronor till den ene mannen och 5 000 kronor till den andre.

OMED 2006/ 1444
Hela domen (pdf)
18 april, 2011 | Category: Inrikes
Gilla Dislike

* 1 person liked this.

Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
16 kommentarer 279 gillar received
Dela på
Skicka som @setovis
Visar 26 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS

*

Borgaren [Moderator] 4 minuter sedan
Om det hade varit så att alla terrorister hette Sixten Josefsson, Albert Engström eller Harald Svensson så kanske man skulla kunna hålla med dom inskränkta idioterna på DO. Men eftersom alla, utan undtag, är Ahmed, Muhammed, eller Ali, så måste man ju leta där dom finns dvs. efter islamiska namn. Här har.ni empiriskt bevis på att profilering fungerar bra om man bara ville använda det. Ni har också bevis på att den muslimska tsunamin och den tvångsliberala terrorn fortsätter ohämmat i Sverige. Som en trojansk häst är islam på väg att omimntetgöra Sverige inifrån - Är sunft förnuft helt borttaget från politiskt korrekt tänkande numer? Var finns mina rättigheter?

show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

RinkebyOlof [Moderator] 1 timme sedan
Känns bra att tingsrätten främjar terrorister samt pengaflykt av bidragspengar på lösa grunder av 'diskriminering'.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Per_D_Svensk [Moderator] 3 timmar sedan
Jag skulle i princip kunna byta namn till Usama Bin Laaden, skicka pengar, bli nekad och göra en DO anmälan för att jag blev trakasserad ?? Hmmm... Bra affärsidé
show more show less
Anmäl
8 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

BitteJ [Moderator] 4 timmar sedan
vissa saker över går mitt förstånd, eller också är reglerna idiotiska.

man kommer till sverige utan några som helst handlingar som bevisar vem man är, trots detta kan man få PUT, hade jag ringt 'televerket' hade jag inte ens fått telefon utan att legitimera mig.
när de sedan med påstådda namn och födelse data fått något typ av leg. som rimligen inte behöver vara sant, så kan de öpna bankkonto och skicka pengar.
när sedan de som skall skicka pengarna vill ha 'riktig' leg så blir de betalningskyldiga för diskriminering.
sedan så skall jag vara riktigt ärlig ser jag inte skillnad på någon mohamed överhuvudtaget och ålderleg kan man ju tydligen inte gå på då ca 90% av alla ensamkommande barn kan köpa både cigaretter och ev alkohol utan att någon ens kommer på tanken att fråga om leg.

jag fattar överhuvud taget hur man som 30 åring kan få ett leg alls om man inte via andra dokument kan bevisa vem man är.
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

TackForDetMona [Moderator] 4 timmar sedan
Västerlandet SKA finansiera muslimsk terrorism, och därmed basta!

Mvh
Fredrik Reinfeldt
show more show less
Anmäl
11 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Ornsyn [Moderator] 4 timmar sedan
Ständigt fundersam över dessa människor som kommer hit 'undan krig och förföljelser' och sedan väl på plats skickar pengar för fulla muggar hem till gamla landet - pengar över finns det tydligen och inte undra på 'så hårt som många av dem jobbar'. Att man sedan är med den bakgrunden 'kommer från krigshärjade områden' är så stött över en sådan här sak att man ska stämma någon hit och dit var och varannan minut. Jag har svårt att känna att just detta är av en sådan allvarlig karaktär att jag som hitkommen och 'räddad från krig och förföljelser' skulle känna att jag vill tacka det land och det folk som trots allt tagit emot mig och min familj - gett mig bostad, mat, gratis utbildning, gratis läkarvård med mera - det landet och det folket tackar jag genom att kräva pengar för en sak som jag med bakgrunden 'kommer från krigshärjat område' bla bla bla...

Jag trodde man blev lite härdad av sådana upplevelser men dessa människor tycks utveckla både otacksamhet och en känslighet som påminner om småbarn i sandlådan istället!

Hade vi andra medborgare i landet samma 'näsa för att känna oss diskriminerade' kunde snart hela landet byggas upp bara på advokater som stämmer Sverige för den ena diskrimineringen efter den andra.

Tack för att ni lät oss rädda er från krig och förföljelse - döden hotar om ni återvänder men här stämmer ni oss som visat medmänsklighet genom otacksamma stämningar - gång på gång! Löjligt otacksamt tycker jag!
show more show less
Anmäl
9 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

micke1 [Moderator] 4 timmar sedan
Men vi svenskar ska stå ut med att bli kontrollerade och granskade in i minsta detalj! Våra flygresor ska registreras, våra bankuppgifter skickas till EU och USA, våra telefonsamtal ska sparas och kunna kontrolleras, vår email ska kunna kollas av FRA, det spikas upp övervakningskameror i massor, och mycket sannolikt ligger NSA online mot hela svenska befolkningsregistret. Det sistnämnda beslutades för några år sedan men har tystats ner.

Så nu har två muslimska män haft trassel att överföra pengar till sina hemländer - stackars dem! Skadestånd givetvis. Samtidigt vet vi att pengar från Sverige är en mycket viktig inkomstkälla för Al Shabab, enligt Fuad Shangole, svensk medborgare och en av ledarna i denna trevliga organisation som hugger armar och ben av folk samt stenar folk till döds.

Vad blir det för skadestånd till alla svenska medborgare för all integritetskränkande verksamhet som idag är ett faktum?

show more show less
Anmäl
9 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Herbert1 [Moderator] 4 timmar sedan
http://www.kuriren.nu/nyheter/...

En varning ifrån polisen i gammelmedia...

Ett tips till Pi att följa upp

show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

sorjav [Moderator] 5 timmar sedan
'För att minska risken för att förväxla identiteter borde företaget ha haft mer utförliga blanketter, t.ex. med uppgifter om födelsedatum.' skriver DO.

Jag har en blankett från Western Union framför mig som jag använt för att skicka pengar.
Advokaterna på DO har tydligen hängt upp sig på en litet ord 'optional'.

På blanketten står 'Sender' : Date of birth (optional)
First Name(s)
Last Name(s)
Address City Country/Province Postal Zip code
Phone no. Cell ph. (optional)
Email (optional)

Innan man får skicka begär de legitimation. Vad mer kan man kräva av WU?
Vill de inte bli förväxlade med terrorister får de väl fylla i samtliga namn, födelsedag och legitimera sig ordentligt med giltigt? pass, osv.
Men det var kanske meningen att de skulle bli diskriminerade och fiska pengar från DO!
show more show less
Anmäl
9 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

bowlaren [Moderator] 5 timmar sedan
EU påstår att Sverige är nästa land efter Portugal som kommer ansöka om lån hos EU. Borg sa det ska bli skönt att sluta jobba och få leva som vanligt, varför skulle Borg sluta med ett så välbetalat jobb ?
Han vet mer än vad vi andra vet, han vill inte bli den som alla skylller på när sverige tvingas ta lån genom EU.
Ja massinvandring kostar, många har försökt varna Reinfeldt, men han lyssnar inte, hans grisögon ser tårfyllda ut när han pratar om sin massinvandring.
show more show less
Anmäl
22 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

johnsson [Moderator] 4 timmar sedan som svar till bowlaren
Har du en länk till EUs utspel om att Sverige är nästa att ta nödlån? Jag tror snarare på Spanien och sen Italien.
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

bowlaren [Moderator] 4 timmar sedan som svar till johnsson
nej har ingen länk, läste om det, Borg vet något som vi andra inte vet
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Särimner [Moderator] 6 timmar sedan
Vilken bank som helst kan hindra vem som helst att sätta in pengar vid bara en misstanke om penningtvätt. Det är banken skyldig att göra enligt regler som SKV har utfärdat. Det kan vara bra för Western Union att veta i framtiden, detta motiv bör de genomgående använda för att inte hamna i svårigheter. Utbilda personalen i detta och använd aldrig något annat motiv.
I juridiken gäller det att spela de digitala juristernas spel, en patetisk yrkeskår. Det är ju förfärligt att vi skall behöva en tegelsten till lagbok och dyra jurister för att följa de 10 budorden
show more show less
Anmäl
10 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Tomas Omaely [Moderator] 6 timmar sedan
Här ser man vart de skattepengar vi betalar in försvinner. Hur stora socialersättningar betalas egentligen ut till de invandrare som sitter och hänger på olika ställen runt om i Sverige? Även om det är kat (Catha edulis) försäljning som inbringar miljonerna så består köparnas pengar av svenska skattebetalares pengar som borde fått gå till annat.
show more show less
Anmäl
22 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

tigerone11 [Moderator] 5 timmar sedan som svar till Tomas Omaely
Socialersättningarna är definitivt för stora eller utbetalade på felaktiga grunder, har inte själv råd att fika för 50:-
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Asdic [Moderator] 6 timmar sedan
I Norge används Hawala systemet. Raskt, billg och säkert. Anbefalas av alla somalier i Norge.

Alle støtter Al-Shabab
Mange somaliere mener Al-Shabab blir svartmalt som terrorister for å svekke motstandskampen. Ali Hassan sier det rett ut: - Alle somaliere støtter Al-Shabab.

Som arbetsledig somalier kan man utan större problem använda Hawala til överföring av 9 mill. under et år. När polisen frågor, är pengarna från en kompis.

http://www.aftenposten.no/nyhe...




show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Anna Svensson [Moderator] 6 timmar sedan
Jag ska fan ta på mig burka nästa gång och gå in och uppge ett arabiskt namn, fan alltså...nu blir jag förbannad. De verkar sitta hemma och fundera ut det ena galna tillfället efter det andra för att kunna gå till DO.
show more show less
Anmäl
21 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

prillan [Moderator] 6 timmar sedan
Det är ändå konstigt att Skatteverket aldrig nämns vid sådana 'incidenter', eller är det kanske så att alla skattebetalarna är pursvenskar och inflyttade nysvenskar är undantagna i systemet?
show more show less
Anmäl
8 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Carl_Fredrik [Moderator] 6 timmar sedan
Måsta vara skönt att bara muslim och bara ha rättigheter och inga skyldigheter.
Är tyvärr oehört lycklig över att jag valt att flytta till USA.

Det Sverive jag växte upp I finns inte längre och Sverige är ett förlorat land...
Oavsett bad som sker I framtiden så är det försent nu.....
:-(
show more show less
Anmäl
23 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

no2islam [Moderator] 5 timmar sedan som svar till Carl_Fredrik
Truer words were never spoken...
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Emse1 [Moderator] 6 timmar sedan
ja men hur lätt är det att särskilja dem, varken till utseenden eller namn..de ser likadana ut och de heter i stort sätt alltid Achmed eller Mohammad Men vore det inte ganska enkelt att stävja dessa fasoner som mussarna naturligtvis satt i system? Personnummer i annat fall kan de glömma att använda sej av banken.
show more show less
Anmäl
14 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

MagicThunder [Moderator] 7 timmar sedan
Vad de än gör så är alltid muslimerna vinnare,tack vare vårat sjuka samhälle som är till för berikarna och deras krav.
show more show less
Anmäl
31 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

bowlaren [Moderator] 7 timmar sedan
inför hård beskattning på pengar som man skickar till sitt gamla hemland, dom bor här nu, och då ska pengarna användas i detta land.
show more show less
Anmäl
15 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

bagera [Moderator] 7 timmar sedan
Det går att slå mynt av vad som helst om man är tillräckligt slipad.
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Passkontrollant [Moderator] 7 timmar sedan
Ska man skratta eller gråta? Muslimerna, troligtvis somalier i det här fallet vet hur man mjölkar ur staten på gratis pengar. De varken jobbar eller försörjer sig själva utan hänger på cafeer i stora grupperingar, kladdar på tjejer ute på stan och driver runt omkring. Skickar över pengar till Somalia för att finansiera terrorverksamhet och ta hit sina släktingar. Det är vi skattebetalare som får stå för notan i slutändan. Vad ger detta för signaler utomlands och i synnerhet Somalia? Pinsamt Sverige!
show more show less
Anmäl
40 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Undertaker73 [Moderator] 7 timmar sedan
Men herregud. Deras födelsedatum? De kan ju ha yviga skägg och ÄNDÅ vara 10 år gamla enligt media. Hur ska man kunna kontrollera det?
show more show less
Anmäl
45 people gillar det här. Gilla Svara Svara



– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: