fredag 8 april 2011

Nu ska rasismen bort från Limhamn-Bunkeflo « Politiskt Inkorrekt

Nu ska rasismen bort från Limhamn-Bunkeflo « Politiskt Inkorrekt: "Nu ska rasismen bort från Limhamn-Bunkeflo

RASISM Medan stenarna åter igen börjat vina i luften ackompanjerade av de allt högre flammorna från exotiska bilkulturella yttringar med en touch av brända bildäck-doft har Malmö stad bestämt sig för att sätta ned foten mot rasismen och främlingsfientligheten som de anser är på framväxt i Limhamn-Bunkeflo.

Ett antal ”händelser” ska under en tid ha inträffat som ”vittnar om en närvaro av främlingsfientliga strömningar” i stadsdelen. Därför ska nu fritidsverksamheterna inleda en satsning som kommer att pågå året ut och vars syfte är att motarbeta den påstått växande rasismen och främlingsfientligheten.

På fredagen påbörjas arbetet med ett inledande möte med ett flertal föreningar, personer från olika delar av Malmö stads förvaltningar, skolor, Polisen samt det lokala näringslivet.

— Vi kommer under 2011 att lägga fokus på att främja demokratiska och antirasistiska värderingar bland barn och unga, säger Daniel Svensson Kåreda — fritidschef i Limhamn-Bunkeflo stadsdelsförvaltning.

Under april ska en projektledare rekryteras i samarbete med serviceförvaltningen i Malmö stad.

— Vi vill bygga ett långsiktigt samarbete med föreningar och andra organisationer och myndigheter för att tillsammans arbeta ännu effektivare kring den sociala hållbarheten i vår stadsdel. Främlingsfientlighet är något som inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle. Därför ska vi som arbetar för just demokratiska värderingar samla våra resurser för att lägga grunden för ett hållbart samarbete, avslutar Daniel Svensson Kåreda.

Stadsdelsförvaltningen i Limhamn-Bunkeflo bjuder även in intresserade till att delta i det spännande projektet.

Malmö stad
7 april, 2011 | Category: Inrikes
50 comments to Nu ska rasismen bort från Limhamn-Bunkeflo
« Older Comments 1 2 3

*
Inte-en-till
8 april, 2011 at 12:21 · Reply

Och vilka är dessa ”händelser”? Har någon svensk vågat sig på att protestera när någon muslim har hotat-mördat-misshandlat-vandaliserat?
*
Swed_Open
8 april, 2011 at 11:32 · Reply

och varför blev jag INTE förvånad över hans utbildningsbakgrund…ännu en som lever på skattebidraget.

Läs det här Daniel! Om 20 år finns inte Malmö mer, som en svensk stad.
*
maria linde
8 april, 2011 at 11:31 · Reply

som bekant bor Hamas medlem och Reepalus högra hand Jamal el Haj just i Bunkeflo
*
leif clavenheim
8 april, 2011 at 11:21 · Reply

Dagens Muslimska marodörer är en mardröm i förhållande till den militära främlingsfientlighet vi Svenskar upplevde mellan åren 1940 till 1960.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: