fredag 22 april 2011

Enkla jobb dominerar arbetskrafts­invandringen - Fria Tider

Enkla jobb dominerar arbetskrafts­invandringen - Fria Tider: "SLIPPER JOBBA. Utomeuropeiska invandrare, här på väg till Lampedusa, behöver inte jobba i Sverige. Till lågkvalificerade jobb rekryteras istället arbetskraftsinvandrare från Europa, visar färska siffror från Migrationsverket och AMS.

Foto: Leonardo Galore/Cc-BySLIPPER JOBBA. Utomeuropeiska invandrare, här på väg till Lampedusa, behöver inte jobba i Sverige. Till lågkvalificerade jobb rekryteras istället arbetskraftsinvandrare från Europa, visar färska siffror från Migrationsverket och AMS.
Enkla jobb dominerar arbetskrafts­invandringen
Publicerat 22 april 2011 kl 09:18

Invandringen. Medan andra länder inriktar sin arbetskraftsinvandring på specialister fortsätter Sverige med helt fri arbetskraftsinvandring. De relativt okvalificerade jobben står för över 40 procent av arbetskraftsinvandringen hittills under 2011, visar färska siffror.


Under årets första kvartal har över 550 personer invandrat för ”arbete utan krav på särskild yrkesutbildning” och totalt står de relativt okvalificerade jobben för över 40 procent av den totala arbetskraftsinvandringen hittills under 2011, visar siffror från Migrationsverket.

Men samtidigt som Sverige rekryterar arbetsvilliga invandrare från i huvudsak Europa, pekar Arbetsförmedlingen ut en rad grupper som istället går på bidrag. Enligt AMS rör det sig om utomeuropeiska invandrare, personer med låg utbildning och med olika former av handikapp.

En av de som ifrågasätter Sveriges obegränsade invandring av okvalificerad arbetskraft är integrationsforskaren Henrik Emilsson. Han jobbade tidigare som departementssekreterare på integrationsdepartementet, men omplacerades när Bonnier gjorde klart att man inte gillade hans åsikter om islam.

Enligt Emilsson borde till exempel bidragsförsörjda utomeuropeiska invandrare som redan finns i landet sättas på de arbeten som nu istället går till i huvudsak europeiska arbetskraftsinvandrare.

”Dessa jobb borde väl vara lämpliga för de som Arbetsförmedlingen pekar ut som fortfarande har mycket svårt att få in en fot i arbetslivet”, skriver integrationsforskaren Henrik Emilsson på sin blogg.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

* Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Add this in the html page where you want the widget:
Twingly Blog Search link:http://www.friatider.se/okvalificerad-arbetskraft-dominerar-arbetskraftsinvandringen Bloggar om denna artikel


and this just before the ending body tag:


By using this widget you agree to the Terms of use.
Help | Feedback
Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

* Skicka som @setovis
*
Image
*
Dela på:
Twitter

Visar 4 kommentarer

*
Mimmi Mus 1 comment collapsed Collapse Expand
Fredrik Reinfelds överenskommelse med sina uppdragsgivare, förmodligen ledande islamister i Saudiarabien, har inga kopplingar till arbetskraft. Det handlar om mutor. Islamister får tillgång till och möjlighet att påverka samhället i Sverige, mot att Sverige får något annat i utbyte (olja?).

Konspirationsteorier?
Det är upp till var och en att avgöra själv. Men betänk då på hur dagens invandring ser ut. Sverige tar idag emot i stort sett endast muslimer som 'flyktingar'. Sverige utvisar t.ex kristna från Irak medan de som förföljer och trakasserar dem i hemlandet, dvs. muslimerna, får uppehållstillstånd. Det största regeringspartiet, Moderaterna, har en extrem islamist invald i riksdagen för sitt parti (Waberi). Att han är islamist är ingen hemlighet. Det gjorde han själv klart i SVT:s dokumentär 'Slaget om muslimerna'.
Moderaterna, med Reinfeldt i spetsen, är extremt islamvänliga. R. har vid flera tillfällen tidigare offentligt visat upp sig i islamistvänliga sammanhang som inte rimmar med gängse politiska uppfattningar i vårt land, ex. halal-slakt och kvinnodiskriminerade församlingar (läs:islamister) i Sverige. Idag är han försiktigare med att visa sig i dessa sällskap, då en del av befolkningen börjat se kritiskt på islam. Ett annat exempel är hans uttalande om ansiktsdöljande klädsel i Sverige. Han ville inte se burqor och niqab i det allmänna rummet, men några dagar senare tar han tillbaka sitt uttalande och deklarerar att han inte vill ha ett förbud mot desamma. Efter självmordsbombningen i Stockholm dröjde det flera dygn innan vår regeringschef, den som står i främsta ledet för sitt folk, uttalade sig. Och det uttalandet var i milda ordalag som knappast fördömde brottet, utan han menade att det inte var helt säkert att det handlade om en terrorist. (Utrikesminister C.Bildt fick på moppo av Reinfeldt pga att han (Bildt) genast efter attentatet officiellt benämde terroristdådet för vad det var).

Vad är anledningen till att araberna vill att muslimer ska invandra till Sverige?
Sverige har stora naturtillgångar i form av skog, malm och vattenkraft. Det är lockande för giriga araber som börjar se botten i oljebrunnarna och vill försäkra sig och sina ättlingar om framtida makt och rikedomar. Har man då fått med sig en ledande politiker i Sverige så missar man inte tillfället.
För övrigt så har svensk media nyligen uppdagat att saudi-araber är delägare i flera svenska företag.
o A Gilla
o Svara
o 7 minuter sedan
o 0 Gilla
o F
*
*
ElWoodPeckeroLoco 1 comment collapsed Collapse Expand
Det borde finnas en lag som säger att har man inte skaffat ett fast arbete inom tre månader så ska man lämna landet frivilligt. Gör man inte det så blir det ett års fängelse och utvisning på livstid. Under de tre månaderna ska de försörja sig själva med medhavda pengar, som de ska visa upp att de har. I exempelvis Australen kan man inte ens komma in som turist om man inte har nog med pengar med sig för att försörja sig under tiden man ska vara där. Inte mer än rätt för att stoppa folk från att åka dit och jobba svart. Dessutom borde vi skärpa lagarna om svartjobb, genom att exempelvis bötfälla företag som anställer svartjobbar med 100.000 kr per företelese.
o A Gilla
o Svara
o 19 minuter sedan
o 0 Gilla
o F
*
*
Industriarbetare 1 comment collapsed Collapse Expand
Svenskar kan inte göra pizzor, därför viktigt att importera pizzabagare. Annars blir verkligheten som kristdemokraterna förutspådde: 'Vad tänker SD på, vem ska baka våra pizzor!?'.
o A Gilla
o Svara
o 32 minuter sedan
o 0 Gilla
o F
*
*
niklasr 1 comment collapsed Collapse Expand
Det är ett välkänt faktum att den okvalificerade arbetskraftsinvandringen bara är sålda biljetter till Sverige och när de väl kommer hit så finns det inget arbete utan de får försörja sig på svartarbete.
o A Gilla
o Svara
o 1 timme sedan
o 3 Likes
o F
*

* M Prenumerera via e-post
* S RSS


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: