måndag 11 april 2011

Koranskoler afviser dansk ligestilling

Koranskoler afviser dansk ligestilling: "Koranskoler afviser dansk ligestilling

Af ORLA BORG

Offentliggjort 31.03.11 kl. 23:45

Muslimske børn og unge i Danmark lærer i koranskoler, at de skal følge den muslimske lov, shariaen.
Relaterede artikler
Pinds åbenhed gælder ikke statsløse-gate
Søren Pind klandrer imamer på koranskoler
V: Sharia er gift for god integration
Se alle >>
Opinion
Blogs: Fordomme gjort til skamme

Det danske kønsrollemønster med ligestilling mellem mænd og kvinder er ikke noget, som muslimske unge skal interessere sig for. De skal i stedet følge de regler om forholdet mellem manden og kvinden, som er beskrevet i Koranen og sharia-loven.

Den besked får de muslimske børn og unge, som går til koranundervisning eller anden form for muslimsk religiøs undervisning, fremgår det af en rapport, som Integrationsministeriet offentliggør i dag.

I rapporten skriver ph.d. Tina Magaard, som har lavet rapporten for Integrationsministeriet, og som har interviewet imamer, forældre og unge fra koranskolerne:

»I samtlige indsamlede data - fra interviews til undervisningsmateriale - er der enighed om at fortælle, hvorfor kvindens stilling, defineret af sharia, er bedre for kvinden end ligestilling mellem kønnene, som begrebet fortolkes i dansk lovgivning. De synes, at sharias dispositioner er bedre for kvinden end de danske regler«.
Op til fire koner

I noget af det undervisningsmateriale, der anvendes i nogle koranskoler, gøres der rede for, at kvinden skal være lydig og kysk, at en muslimsk mand må tage op til fire koner, og at en muslimsk kvinde ikke har lov til at gifte sig med en ikke-muslimsk mand.

Der er også generelt et krav i alle koranskoler om, at pigerne skal gå med tørklæde. En bosnisk imam begrunder det i rapporten på følgende måde:

»Det er for hendes eget bedste, at en kvinde tildækker sig. Det beskytter hende mod onde øjne og mod, at en fremmed mand kigger på dig, at Satan gør noget med dig.«

Det er Dansk Folkeparti, der har bedt Integrationsministeriet lave rapporten om koranskoler, og partiets næstformand, Peter Skaarup, siger:

»Der er tale om rendyrket mandschauvinisme, og det er dybt skadeligt for integrationen.«

Det var torsdag aften ikke muligt at få en kommentar fra integrationsminister Søren Pind (V).


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: