onsdag 6 april 2011

Maj Grandmo: Sverige borde lära av Danmark « Politiskt Inkorrekt

Maj Grandmo: Sverige borde lära av Danmark « Politiskt Inkorrekt: "Maj Grandmo: Sverige borde lära av Danmark

INVANDRINGSPOLITIK Den för den någorlunda vana PI-läsaren sedan tidigare kända psykologen Maj Grandmo, som fått texter på Newsmill censurerade och sedan borttagna helt, har författat ett nytt alster som andas samma slags förnuft och klarsynthet som blivit något av hennes signum. Vi har tidigare även tagit upp en del inlägg gjorda på hennes personliga blogg.

Danmark är smörrebord och rullebör, danneborg och flöve. Saker vi har lärt oss att älska och smile åt. Men anno 2011 har helt plötsligt Danmark blivit ”skräcklandet”. Fördömanden haglar från prediksstolen i riksdagen på ett sätt som nästan luktar förföljelse och pennalism.

Och vad har nu Danmark utsatt Sverige för? En senkommen hämnd för gammal ost? Förtal och förlöjligande?

Nejdå. Men Danmark har haft modet, eller fräckheten, att driva en sensibel, ansvarskännande och självständig invandringspolitik. Man ställer helt enkelt den i Sverige så avskydda företeelsen ”krav” på sina nydanskar. Medans vi i Sverige har släppt allt förnuft över bord i denna heta potatis, har Danmark valt att svälja den.

Danmark har en reglerad invandring. Man var tidigare mer generös i sin flyktingpolitik men verkligheten kom ifatt den i form av segregerade förorter och ökad brottslighet när de olika kulturerna krockade. Därför drog man åt tumskruvarna. Man tog helt enkelt ansvar för en utveckling som började splittra landet och öka klyftorna till katastofala nivåer. För ansvaret ligger trots allt hos det land som har tagit emot nya invånare.

[...]

Det gäller dock inte Sverige. Här har man totalt fjärmat sig från vanligt sunt bondförnuft och varningsklockorna har ringt så länge att man inte längre hör dem. Den misslyckade integrationen lyckas man skylla på såväl ”strukturell rasism” som ”kultur dito”. För precis all form av ifrågasättande av dagens politik leder obenhörligen till hätska attacker och neurotiska fördömanden av de som inte ställer sig i ledet och tiger. En svensk tiger.

[...]

Bara ett parti avviker något. Och det är i invandringsfrågan. För detta får man spott och spe, fryses ut och körs över, demoniseras och förlöjligas. Även om jag inte är sverigedemokrat så häpnar jag inför detta infantila och moraliskt förkastliga agerande. Ett demokratiskt invalt parti som har en avvikande åsikt mobbas och fryses ut på ett helt häpnadsväckande sätt.

[...]

Att i princip bevilja människor som vistas illegalt i landet full tillång till välfärdstjänsterna är att bädda för ytterligare påfrestningar på det ekonomiska och sociala kapitalet. Att skapa särlagsstiftelser för vissa grupper leder till misstro och minskad tillit till hela systemet. Beredvilligheten att bidra till detta system i form av skatter minskar och leder i värsta fall till en fragmentarisering av hela samhället.

Läs hela debattartikeln på Newsmill.

PI: Maj Grandmo
6 april, 2011 | Category: Asyl Migration, Debatt, Inrikes, Politik
2 comments to Maj Grandmo: Sverige borde lära av Danmark

*
olandstoken
6 april, 2011 at 17:03 · Reply

Det är roligt att läsa Maj:s alster då hon slår huvudet på spiken var gång.
*
ThinksTwice
6 april, 2011 at 16:53 · Reply

Visst är det skrämmande? Tur att man har så nära till Danmark.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: