tisdag 5 april 2011

Danska integrationsministern kritiserar imamer « Politiskt Inkorrekt

Danska integrationsministern kritiserar imamer « Politiskt Inkorrekt: "Danska integrationsministern kritiserar imamer

KRITIK Den danska integrationsministern Søren Pind (V) kritiserar, imamer på koranskolor som avvisar jämställdhet mellan män och kvinnor till fördel för shari’alagar efter koranen.

- Det är mycket bekymrande, att några lärare på koranskolor uttrycker hållningar, som strider mot grundläggande kulturella normer, som det danska samhället bygger på. Det är oacceptabelt, säger Søren Pind i ett pressmeddelande.

Han hänvisar till integrationsministeriets två undersökningar av koranskolor, från Center för Samtidsreligion vid Aarhus universitet och ph.d. Tina Magaard, där hon påpekar efter intervjuer med barn i koranskolor, föräldrar och imamer, att de är emot kvinnors jämställdhet.

- Här behövs det en fortsatt diskussion om normala kulturella normer i det här landet, och undersökningarna bör ge anledning till övervägelser hos föräldrar och de muslimska trossamfunden om, vad dom lär sina barn och ungdomar, säger Søren Pind.

JP
SR - Bill & Bull alias islamkramarna Mattias Gardell och Jan Hjärpe får ännu en gång uttala sig om islamofobiska hatbrott: ”Islamofobin är mycket mer utbredd i Sverige än vad statistiken visar”.

Jämför Søren Pind med vår integrationsminister, Erik Ullenhag:

Här utreds det i Danmark, muslimers hållningar som är problematiska om vi ska kunna nå en framgångsrik integration, och därmed i längden assimilering, så att man kan ta fram lösningar. Samtidigt som detta sker i Danmark, och den danska integrationsministern gör uttalanden som i Sverige skulle klassas som främlingsfientliga, och ”islamofobiska”, utreder regeringen på hemmaplan – just det – ”islamofobin”, och öppnar upp för en historierevision i skolorna, där man kommer försköna och omskriva historien. Sådant sker i diktaturer, inte i upplysta demokratier 2011.

“Regeringen ska kartlägga utbredningen av islamofobi och antisemitism i Sverige. Forum för levande historia får i uppdrag att till den 19 augusti snabbutreda frågan och ska sammanställa den kunskap som finns i ämnet och de tänkbara orsakerna.

Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) säger till Dagens Nyheter att målet är att öka kunskapen för att se vad som kan göras för att motverka strömningarna. En väg är att uppgradera historieämnet i skolan.”

Vad har Erik Ullenhag uträttat för att kartlägga muslimska hållningar som kan vara problematiska för den svenska integrationen? Vad har han för lösningar? Moderaternas arbetslinje? Hur kan det vara, att Danmark, som har haft ett borgerligt styre, och fört en borgerlig arbetsmarknadspolitik oavbrutet i över ett decennium, i så fall har även dessa problem? I Danmark är arbetslösheten bland invandrare betydligt lägre än i Sverige. Kan det vara så att det är kulturella missförhållanden, vilka inte blir som bortbåsta för att folk har ett arbete, utan kräver andra åtgärder?

Kommentar skriven av bloggen Skeaning
4 april, 2011 | Category: Inrikes
8 comments to Danska integrationsministern kritiserar imamer

*
butrix
4 april, 2011 at 21:12 · Reply

Religiösa friskolor borde inte få förekomma. Barn kan inte skydda sig mot den hjärntvätt de i alltför många fall blir offer för.

Gardell och Hjärpes paranoida jakt på s.k islamofober är patetisk. I förmodligen 99% av de fall man slänger ur sig ”islamofobi” så används det för att undvika att med sakargument bemöta kritik mot islam. Antisemitism är ett mycket konkret hot för de judar som lever i Sverige och utövas aktivt i första hand av just islamister.
*
DårenDragos
4 april, 2011 at 19:20 · Reply

Erik Ullenhag är liten vidrig karriärist till politruk som skulle sälja sin egen mor om det skulle gagna honom. Han har noll lojalitet mot Sverige och västerländsk kultur. Precis Reinfeldt.
*
träflisan
4 april, 2011 at 17:23 · Reply

Här kan man rösta om vad man anser om Islam. Är religionen/ideologin våldsam eller misstolkad av islamofober?:

http://www.voter.se/kultur-3/tycker-du-att-islam-r-en-fredlig-religion-som-r-misstolkad-av-islamofober-1978.html
*
VonHruhfr
4 april, 2011 at 16:57 · Reply

En bra regering borde kartlägga utredning om alla hatbrotten mot sitt eget folk också plus all korruption och plus sitt eget elitfjäskande för alla rika troll som fungerar som beskyddare för konungahuset (att inte röra). Kungligheterna som kör över lagar och regler som gäller för företagarverksamhet bl.a.

Och varför inte en utredning om kungens alla affärer med gangsterpolitikern i Brasilien som är en känd nazikoppling även plus har maffiakopplingar, och misstänkt för enorma mutbrott och penningtvätt. Han betraktas som gangsterkung själv

En vän har politiker i Sverige flera gånger försökt muta till tystnad, bl.a. för hans kunskaper om alla oegentligheter runt konungahuset. Men det är redan brott av ett av politikens kuggar att försöka muta min vän. Jag har dock inte hört ifrån han på länge så jag misstänker det värsta.

Han har bl.a. blivit överkörd gravt av narkotikamaffian för 10 år sedan. Han är en kugge som gjort många hemliga uppdrag för Sverige. En sann själ som har velat Sveriges bästa, och är också nazistisk avhoppare sedan 70 talet då det fanns något som heter utslussningsprogram som gjorde möjlighet för nazister att hoppa av. Annars är det mycket svårt och avhoppare vet om vilken makt nazismen är i Sverige bl.a. genom politiken. Det är stora hemligheter som Sverige är mycket tyst om.
*
lasse1
4 april, 2011 at 16:37 · Reply

Vi väntar med spänning på ett liknade konstaterande från svensk sida..
Av Erik Ullenhag eller storpappan själv.
Problemet lär ju inte vara mindre, för svenskt vidkommande.

Men ack sa räven…”I Sverige tar Ni jämt på Er skygglapparna, och skjuter över målet…Men, bra sa räven. Då klarar jag i varje fall livhanken”…
*
Sture-Arne
4 april, 2011 at 16:30 · Reply

Heja Danmark, ni har förstått vad integration är och vems lag som skall gälla.
*
Urban Usling
4 april, 2011 at 15:50 · Reply

Tycker att pk sverige borde göra en Obama och säga att det var invandrarna som byggde Sverige… va, har de redan gjort det!

“Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.”

- Maud ”Tant blå” Olofsson.

Historierevisionismen är redan utbredd bland våra folkvalda.
o
Jörgen
4 april, 2011 at 17:48 · Reply

Det här med historierevisionism är en sak som vi måste se upp med. Jag har redan stött på meningar som ”Sverige har alltid varit mångkulturellt” i invandringsdebatter på nätet. Det är givetvis helt groteskt, Sverige har nästan alltid varit en homogent land, och motgiftet är såklart kunskap. Att läsa på om vår historia, veta vad man pratar om, så att man kan bemöta PK-flosklerna som ska legitimera ytterligare invandring, kommer att bli oerhört viktigt.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: