tisdag 5 april 2011

Asylsökare gjorde boende till soptipp - Fria Tider

Asylsökare gjorde boende till soptipp - Fria Tider: "Asylsökare gjorde boende till soptipp
Publicerat 5 april 2011 kl 04:03

Boden. NSD.se har publicerat bilder från ett asylboende i Boden som ser ut som rena soptippen. Invandrarna har ägnat sig åt omfattande skadegörelse och nedskräpning.
2
0
Retweet
0
Pusha

Trots att Migrationsverket har ställt upp en container på gården vägrar asylsökarna att sluta skräpa ned runt boendet i Boden. Till skillnad från svenskar blir de inte vräkta eller tvingas städa upp efter sig när de skräpar ned. Istället skickar Migrationsverket ut skattefinansierad städservice på regelbunden basis.

- Vi har påbörjat planeringen för en sopplockardag när is och snö försvinner. Städningen är årligt återkommande, säger Migrationsverkets biträdande enhetschef Ann-Gerd Malmström till NSD.

- Hyresgästerna slänger ut sopor fast det finns en container på gården. Vi vet om att det ser ut så här och städar flera gånger om året.

Även skadegörelse är vanligt förekommande. Dörrar och badrum förstörs snabbt av invandrarna, och NSD har tidigare skrivit om ”sönderslagna lägenheter” och saneringsbehov i badrummen.

Det kommunala bostadsbolaget Bodenbo får kämpa hårt för att reparera det som ständigt slås sönder på nytt.

- Vi har ännu inte hunnit med badrummen men fått ordning på alla dörrar, säger en talesman för Bodenbo till NSD, vars vinkel alltid är att Migrationsverket och kommunen inte gör tillräckligt för att hjälpa ”flyktingarna” som lever i ”misär”.


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: