måndag 23 april 2012

“Ska jag vara ärlig så är det många som ljuger” « Avpixlat

“Ska jag vara ärlig så är det många som ljuger” « Avpixlat: “Ska jag vara ärlig så är det många som ljuger”

FLYKTINGMOTTAGNINGEN Arbetarbladet är en socialdemokratisk dagstidning i Gävle med omnejd och är kanske inte rätt tabloid att granska flyktingmottagningen i Sverige. Men det har man gjort i serien Det nya landet”, i ett försök att “kartlägga verkligheten”. Och till skillnad från många andra tidningar hade de valt att låta läsarna komma till tals, under varje artikel samt i separat forum. Numera en unik händelse i svensk media.

Flyktingar väller in i Sverige. De får bidrag, möbler och kläder av staten. De tar våra jobb. Invandrare är dessutom överrepresenterade i brottsstatistiken. Eller? Vad är sant och vad är rykten?

Sven Johansson, chefredaktör:

Nämn ordet flyktingar eller invandrare – och du möts av en störtskur av uppfattningar och åsikter. Ingen annan samhällsfråga är så laddad av starka känslor. Men hur är det egentligen? Vilka är det som kommer till Sverige? Varför kommer de hit? Hur tas de emot och hur blir deras liv i det nya landet? Det vill vi berätta.

[..]

Bostadsgetton, skyhög arbetslöshet och brottslighet – integrationen är inte konfliktfri.

[..]

I dessa dagar har vi naturligtvis uppmärksamheten riktad mot det fasansfulla som utspelades i Norge förra sommaren. Men samma krutdurk finns på många andra platser. Svaret, problemlösningen, är aldrig utsortering och stängda gränser. Svaret är alltid kommunikation, försök till förståelse, solidaritet med de utsatta.

Chefredaktören fortsätter i en annan artikel och ondgör sig över alla anonyma “främlingsfientliga” röster:

Men några vet ju – allt om hur det verkligen förhåller sig.

Inflödet var förväntat – och det är helt ok. Alla ska ha rätt att föra fram sin uppfattning. Någon föreslog att vi skulle stänga forumet för att de extrema åsikterna är så dominanta. Det tycker jag vore att kapitulera alldeles för enkelt. Rösterna skulle ju inte tystas för det, bara hitta andra kanaler. Vad jag ändå funderar över är vilka som döljer sig bakom några signaturer. Vad är det som skapar en människosyn så fylld av bitterhet och hat? Och varför väljer de anonymiteten? Är de så bergsäkra på att de har den sanna verklighetsbilden borde de väl kunna stå upp för vad de tänker och tycker. Det är något som inte stämmer där, tycker jag. Och jag måste säga att jag är ganska less på de återkommande konspirationstankarna, om att ”sanningen” tigs ihjäl och att alla medier i maskopi med varann censurerar verkligheten. Vad är det för trams?

Samtliga artiklar ligger här
Diskutera – men håll hövlig ton och var saklig annars stänger de ner allt

Utdrag ur artikelserien:

Christian Blackmon, chef på asylprövningsenheten i Gävle, säger att sju av tio som söker asyl i Sverige får avslag. Utredarna försöker genom intervjuer och faktakoll sålla ut vad som är sant och relevant, de som verkligen behöver skydd baserat på eventuell förföljelse, hot och våld i hemlandet och givetvis är ärliga med sin framställan.

- Ska jag vara ärlig så är det många som ljuger. Men det går inte att döma dem för det. Jag skulle också säga det som krävs om jag var i deras situation.

Enligt Christian Blackmon kommer de flesta till Sverige för att de drömmer om ett bättre liv. Men fattigdom eller svåra förhållanden räcker inte för att få asyl enligt de svenska lagarna. Nästan alla avslag överklagas till Migrationsdomstolen men endast ett fåtal får beslutet ändrat.

Arbetarbladet
Print Friendly
Share
2012-04-22, 16:41 (uppdaterat 2012-04-22, 21:49) | Kategori(er): Arbetsmarknad, Asylansökningar, Brott, Debatt/krönika, Inrikes, Invandring/mångkultur, Media, Politik, Religion, Skolan, Utbildning, Utrikes

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 8 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
165 kommentarer 2119 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 145 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Svenskastavalla Top 10 3 timmar ago

Tänk att Sven Johansson kan avskärma sig så från omvärlden, skickligt! De svenskar som har en annan syn än mainstream utesluts ur facket, angrips för att vara rasist och främlingsfientlig, angrips verbalt och fysiskt i övrigt.

Är du dessutom medlem eller företrädare för någon demokratisk, politisk rörelse som ifrågasätter samma angrips ditt hem, hotas dina barn och din omgivning i syfte att tvinga bort dig från den demokratiska arenan.

Sällan eller aldrig reagerar den press Johansson företräder på sådant. Det är självfallet så att den miljö som föder det agerandet nödvändiggör att oppositionen sker anonymt. För demokratisk opposition är det fråga om. Hur har du det med demokratin Sven Johansson?
16 personer gillade det här.

RobertSt2 2 timmar ago som svar till Svenskastavalla

Bra skrivet Svenskastavalla!

(Redigerad av kommentatorn 1 timme ago)
1 person gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 1 timme ago som svar till RobertSt2

Bra läst Robert! Tack!
1 person gillade det här.

Nemasproblemas 4 timmar ago

Rapport slog nog nytt rekord igår i reportaget om de ensamkommande.
Det rör sig om barn i åldrarna 0 till 16 år!
Jädrigt företagsamma små halvårsbebisar!
9 personer gillade det här.

Bengtomoderat 8 timmar ago

"Nästan alla avslag överklagas till Migrationsdomstolen men endast ett fåtal får beslutet ändrat."

Läser man MigiLeaks så undrar iaf jag hur dåligt alla dessa som får avslag ljuger. För det verkar som om mer eller mindre samtliga ihopkokade historier ändrar nej till ja.
9 personer gillade det här.

brisslan 9 timmar ago

Sverige av idag är en kopia av de kamratliga länderna, som föll ihop för drygt 20 år sedan och med vetskap om vad, som hände med deras kritiker, är det inte så konstigt att de väljer anonymiteten. Ren självbevarelsedrift, se bara vilka trakasserier, som SD utsätts för. Dessa murvlar verkar vara födda med begränsad hjärnkapacitet. Kan han inte se att de kommer till Lingonladet för dess befolkning är de mest lättlurade på denna jords yta och den person, som inte kan lura en svensk är ännu inte född.
12 personer gillade det här.

lassenorrland 9 timmar ago

Mördare och krigsförbrytare är tydligen några av kriterierna för att få stanna i Sverige.
21 personer gillade det här.

Stratiotes Iesous Christos 5 timmar ago som svar till lassenorrland

De behöver folk som är kapabla till att m*rda kritikerna.
Etablissemanget har varken, muskler eller kunnande till att m*rda kritikerna, det har däremot de som får stanna expertis i, de är även dugliga torterare i många fall.
Finns en anledning till att dessa stråtrövare kallas för ensamkommande jihadister.

"We helped you, now you we need your expertise with these troublesome critics of ours, they're getting too powerful and we need to see them gone"

precis som muhammad som inte tålde att dissas av poeter och kritiseras av kritiker så han lät sina tjänare m*rda kritikerna:
http://www.answering-islam.org...
3 personer gillade det här.

varom 10 timmar ago

Herr chefredaktör! Genom att du och dina gelikar ägnat er åt decenniers häxjakt mot alla som är kritiska mot massinvandringen är det knappast konstigt att svenska medborgare likt regimkritikerna i forna Sovjet velat vara anonyma.
17 personer gillade det här.

Micketheone 12 timmar ago

" Och varför väljer de anonymiteten? " Enkelt... Älska mångkulturen, och du "slipper" repressalier. Ogilla mångkultur, och du "drabbas" av repressalier. Därför väljer man att vara anonym.....
41 personer gillade det här.

matte_1978 12 timmar ago

Förr på 60 -70 talet så var orden att utlänningarna kom och tog våra jobb.
Sen på 80 talet kom ramsorna att utlänningarna kom och tog våra tjejer.
Numera säger vi att utlänningarna kommer och tar vår välfärd och våldtar våra tjejer.
16 personer gillade det här.

teddie.osterlindh97 9 timmar ago som svar till matte_1978

Hmm.. jag skulle nog säga att jag skulle nog säga att kvinnoir och invandrare idag tar vita mäns jobb pågrund av kvoteriningen ja. Tog våra tjejer na vet inte vart du bor men min erfarenhet är att folkslag gifter sig oftast med sina egna och på 80 hade vi inte ens helften av denna invandring vi har idag. kolla finland har dom dessa problem? Välfärden Hmm...Fick nyligen veta att en invandrar familj left på social bidrag samt barnbidrag och kunnat utbilda sig medans en svensk måste kontakta csn är vi dumme eller är dom smarta?
Om du väljer att ignorera och kolla bort så är du naiv när man dagligen läser samt ser vad som händer. hoppas du själv blir våldtagen kanske du får en annan syn eller du kanske är en sån som gillar sex så det går kanske inte.
3 personer gillade det här.

brisslan 9 timmar ago som svar till matte_1978

Förklara dig, vad menar du med detta trams?
3 personer gillade det här.

OveP 13 timmar ago

Chefredaktören kallar sig "Sven Johansson". Låter helt klart som ett påhittat namn i stil med jänkarnas John Smith som används när man vill vara anonym. Vilken ironi att då anklaga kommentatorer för just detta !

//

Men han heter ju så. Finns även på bild. Leder tidningen.
Använd länkarna vi la upp för jösse namn.

Moddan

(Redigerad av moderator)

Thomas_har_vaknat 2 timmar ago som svar till OveP

Smart OveP! Verkligen...

kjellan11 13 timmar ago

Christian bitterheten kommer sig av att dessa flyktingar mm bara kostar oss massa pengar hade dom bidragit till sin egen försörjning hade det varit annorlunda. Nu är det bara bidrag o bidrag o brott o mer brott, Sen Christian alla dessa ensamkommena "barn" tack vare dom kunde inte pensionärs skatten sänkas dessa "barn" kostar minst en miljon var om året o det finns rätt många nu o fler blir det, så i år kommer dessa "barn" kosta oss ca 10 miljarder både nya "barn" o dom "barn" som redan är här så Christian nu vet du
9 personer gillade det här.

marina76 14 timmar ago

Enligt Christian Blackmon kommer de flesta till Sverige för att de drömmer om ett bättre liv, Ja tacka fasen för det, jag hade gjort samma sak om man får reda på att man kan komma till ett land, bära sig åt hur som helst, inga krav, bara vråla rasism om man inte får som man vill så darrar urbefolkningen i knäna så ger de en pengar fort som tusan.Så är detta ett mysterium, näe det kan man väl inte påstå så vidare man inte är medlem eller röstar på 7 klövern.Dom kan man inbilla allt och det som är mest pinsamt, de går på det:)))))
18 personer gillade det här.

petternicklas 14 timmar ago

Anonymiteten ifrågasätts ofta i invandringsdebatten. Det görs av dom som har makteliten, skolfolket, kulturfolket, polisen, journalistmaffian, kort sagt är uppbackade av allt vad makt heter i Sverige. Dom kräver att dom skyddslösa, utsatta människorna ska uppträda rakryggat under eget namn och på så sätt utsätta sig för mordhot, misshandel, trakasserier, få bil och bostad vandaliserade, sina barn förföljda och kränkta m.m. Svenska fosterlandsvänners situation liknar nu judarnas i Nazityskland, där SA störde motståndarmöten, misshanlade för regimen misshagliga grupper o.s.v. Mitt namn är Harry Edlund, pensionär, därför törs jag nämna mitt namn. Jag räds inte AFA, Syndikalisterna, Rättvisepartiet och vad allt maktens stormtrupper av idag kallas.
39 personer gillade det här.

christel2 14 timmar ago som svar till petternicklas

Bra skrivet,Sanningen är mycket farlig i detta skådespel.
14 personer gillade det här.

Kretschmer 14 timmar ago

Kombinationen som ofta förekommer är tillsammas med olika brott.är invandrare, ensamkommande, papperslös osv . Det kan inte någon förneka.
6 personer gillade det här.

Obstinat 15 timmar ago

Chefredaktören ska berätta sanningen om de som kommer hit. Så bra, att sitta inne med hela sanningen!

"Svaret är alltid kommunikation, försök till förståelse, solidaritet med de utsatta."

Det behövs ingen diskussion alltså? Här finns ju redan både Den Enda Sanningen och Det Enda Svaret.

Det är inte lönt att ens antyda en sak som att vi har nog olika uppfattning om vilka som är de utsatta!
18 personer gillade det här.

PetterssonBendel 15 timmar ago

"Svaret är aldrig stängda gränser".

Hur släcker man en eldsvåda? Häller på mer bensin?
Hur stoppar man en översvämning? Öppnar kranen för fullt?
48 personer gillade det här.

Lasselito 14 timmar ago som svar till PetterssonBendel

Här håller jag faktiskt med chefsredaktören, vi ska naturligtvis inte stänga gränserna. Däremot ska vi ställa krav så det finns förutsättningar för integration. Kan du prata flytande svenska och engelska, har en universitetsexamen från ett erkänt universitet och sköter din egen försörjning tycker jag att du ska vara välkommen. Om du sedan visar att du kan sköta dig under en längre period och kan bevisa att du är en tillgång för samhället kan det till och med bli aktuellt att bli svensk medborgare.
18 personer gillade det här.

AnnaF3 15 timmar ago

OT

Videoklipp, cykeltjuv av utländsk härkomst spottar på svenska ungdomar som vill stoppa honom:
http://vattentemperatur.blogsp...
9 personer gillade det här.

kjellan11 13 timmar ago som svar till AnnaF3

Sen undrar dom varför vi inte tycker om dom
5 personer gillade det här.

denaknakejsarna 15 timmar ago

http://meritwager.wordpress.co...
2 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 15 timmar ago

ljuga? En asylsökande? Killen måste skoja!
4 personer gillade det här.

ariouleelay 15 timmar ago

Varför man väljer anonymiteten?

Det är ju för att annars blir "de" (vilket är helt vanliga svenskar) trakasserade.
20 personer gillade det här.

mattias 15 timmar ago som svar till ariouleelay

Eller för att man skulle vilja kunna söka jobb utan att bli ratad för att man har fel åsikter.
8 personer gillade det här.

Kamelasa 15 timmar ago som svar till ariouleelay

Sorligt men sant
5 personer gillade det här.

Ligur 15 timmar ago

"Svaret, problemlösningen, är aldrig utsortering och stängda gränser."

Jasså? Och hur motiveras detta ställningstagande? Inte alls!

Detta är medias problem. Man kläcker ur sig "sanningar", vad som är de "rätta svaren" på det ena och det andra och vad som inte är det... Men aldrig någonsin en vettig argumentation eller förklaring. "SD:s politik löser inga problem..." Nähe? Därför att..?

Handen på hjärtat, hur många gånger har ni inte hört detta i valfritt debattprogram eller läst det i valfri tidning? "Lösningen får aldrig vara... " "Vi får aldrig tolerera..." "Sverige måste ställa upp..." "Vi har en skyldighet..." Dessa högst personliga åsikter blir genast lag och sanning utan att behöva utstå minsta kritik eller ifrågasättanden.
24 personer gillade det här.

ddayperspective 15 timmar ago

Ekonomiska skäl. Självklart. Sverige drar till sig flugor till en sockerbit. Men få av dem vill anpassa sig eller arbeta för brödfödan...
29 personer gillade det här.

Bad4you 15 timmar ago

"Ska jag vara ärlig så är det många som ljuger" No shit!
5 personer gillade det här.

Kollen 15 timmar ago

"Ska jag vara ärlig så är det många som ljuger"!. Så i vanliga fall är han alltså inte ärlig?.
5 personer gillade det här.

Ingegerd12 16 timmar ago

Men om nu de hade det så mycket bättre där de kommer ifrån så är ju min första tanke varför de över huvudtaget invandrade hit?
.
Om nu så många politiker o journalister tycker att svenska är så främlingsfientliga och rasistiska, varför flyttar inte ni och tar med er dessa små mönsterungar.
.
Om nu alla heter Muhamed och inte direkt Johansson i efternamn så kanske det är ni journalister som skriver fel i era inlägg.
.
Eller är det Domstolarna eller migrationsverket som skriver fel namn samtidigt som de får av misstag fel ålder ??? (ironi)
.
Vi förstår att din tidning är S eller M understödd och att om du inte skriver det som sponsorn skriver så har du inget jobb.
.
Vi alla andra begriper att det inte finns en möjlighet för Sverige att bli 40 miljoner på vår lilla yta.
.
Vi vet att ni ljuger oss rätt upp i ansiktet.
.
Att ni är trötta är bara förnamnet på vad vi är!

De drömmer inte om ett bättre liv såvida det inte handlar om att våldta eller kräva allt som de inte hade där de kommer ifrån.
.
Om detta inte stämmer att de bara vill ha bidrag och ingen vill anställa dem....så finns det ett enkelt sätt att testa detta. Dra in alla bidrag, och välkomna dem men de får skaffa bostad och jobb själva för att försörja sig....hur många skulle komma hit...hur många av deras anhöriga skulle försörja dem?
.
Varför vill ingen invandra till Polen eller Estland, ta av dig skygglapparna och kolla hur deras bidragssystem fungerar.
.
Det är respektlöst att kalla mig för rasist och det är falska anklagelser och är de falska så är de också åtalbara.
.
Se Sverige som en familj, då ser man till att mätta familjen först,betalar sina räkningar och får lite kläder på kroppen, blir det sedan något över så hjälper man andra men på plats i deras länder.

Tillägg: Migrationsdomstolarna/förvaltningsrätten ändrar de flesta överklaganden till den överklagandes fördel....du har fel Blackmon.
29 personer gillade det här.

1ubbe2 16 timmar ago

Har man tyckt till i invandrardebatten tydligt och offentligt, på orten där alla vet vem man är, och när man några dagar senare kommer hem från arbetet och finner hela huset nersmetat, för att några har roat sig med äggkastning och dessutom fått ett ett kulhål i dörren, slutar man att ta i dessa frågor offentligt. Då är det inte så underligt att man väljer anonymiteten.
Så var det med det !

TA SVERIGE TILLBAKA !
31 personer gillade det här.

Dalarna 16 timmar ago

Det spelar ingen roll vilket beslut dom får, idag verkar det bara vara att stanna kvar och njuta av värdlandets gåvor.
11 personer gillade det här.

göran hagberg 16 timmar ago

Var i svenskan står ordet tordas ?

göran hagberg 16 timmar ago

När skall vi svenska folket få våra mänskliga rättigheter så vi kan bestämma hur vi skall leva i vårt eget land,samt vilka vi vill få hit utifrån andra länder. Staten regeringen bryter mot FN:s resolution om mänskliga rättigheter när vi folket behandlas som skräp.
12 personer gillade det här.

Patrik 16 timmar ago

Det är närmast omöjligt att längre hålla en hövlig ton i debatterna när så mycket vrede, frustration och ilska finns inombords.
21 personer gillade det här.

göran hagberg 16 timmar ago

Migrationsdomstolen skulle stänga helt. Där sitter politiskt valda nämndemän utan någon som helst juridisk kunskap och släpper in folk i Sverige på eget gehör utan tanke på vad den insläppta haft för sig tidigare,riv hela denna olycksaliga tillställning.
27 personer gillade det här.

OW 16 timmar ago

Extrema åsikter som dominerar ???

På vilket sätt är de extrema, man drar ett likhetstecken mellan alla normala (98%) invadrar kritiska och lite förrvirade Neonazister eller vad man nu skall kalla dem.

Analogt med detta är AFA, "rättviseparasiterna KOKO" mm sossar...................
6 personer gillade det här.

mattias 15 timmar ago som svar till OW

I Skåne är den extrema åsikten att SD invandringspolitik är bäst en majoritetsåsikt med 69% ;)
7 personer gillade det här.

Resignerad 16 timmar ago

Om Johansson verkligen är intresserad av den "verklighet" som massinvandringspolitiken skapar kan jag rekommendera honom att titta på hur situationen blivit i Södertälje och Malmö. Dessa båda städer ligger "före" andra svenska städer i utvecklingen eftersom de har en större andel invandrare än andra städer. Men om den nuvarande politiken tillåts fortsätta kommer situationen i Malmö och Södertälje idag att visa sig vara situationen i Gävle i morgon. Så jobba på Johansson. Du har mycket "verklighet" att studera.
18 personer gillade det här.

Mauritz de Gothia 16 timmar ago

.
Tyck vad du vill, men var beredd på konsekvenserna av ditt skrivande (förtigande). Det borde PK-media förstå
6 personer gillade det här.

mattias 17 timmar ago

"
Och jag måste säga att jag är ganska less på de återkommande konspirationstankarna, om att ”sanningen” tigs ihjäl och att alla medier i maskopi med varann censurerar verkligheten"

Om inte precis alla inlägg som ens hintar i den här riktningen ögonblickligen censureras och tas bort, så hade kanske inte "konspirationstankarn" frodas fullt lika mycket
13 personer gillade det här.

Kamelasa 16 timmar ago som svar till mattias

Tror inte heller på att det pågår censur som i vissa diktaturer.

Däremot tror jag att det finns ett flockbeteende emellan PK-media att lära folk att "tänka rätt". Istället för att rapportera händelser onyanserat. Det finns på tok för många exempel på detta.
9 personer gillade det här.

mattias 15 timmar ago som svar till Kamelasa

Tror du fått de om bakfoten. Lagstadgad censur har man i demokratier. Icke lagstadgad "hemlig" censur har man i diktaturer.

Det kan finnas anledning att demokratier censurerar, exempelvis om riketsäkerhet, men detta är alla på de klara med att de finns censur, därför uppkommer de väldigt få konspirationsteorier om det. Jag menar hur många konspirationsteorier har du hört om att försvaret censurerar?

Däremot icke lagstadda eller inofficiell censur, ofta implementerad genom att att någon från "politbyron" kommer och knackar folk på axeln med vaga hot om de skriver eller tycker saker som är fel. Så gör man i en diktatur. Detta går allt mer efterhand över till en allt mer osynlig självcensur.

Vem är då politbyron i Sverige. Ja delvis är de Expo som styrs på ett sätt som bara kan konkurera med valsystemet i Iran. Men finns de andra organisationer som syslar med detta. Och på de skulle jag säga ett klockrent JA. Sveriges samhälle är närmast unikt i väst genom att i princip alla organisationer styrs av begagnade politiker, detta är ett mycket ovanligt system i demokratier, men desto vanligare i diktaturer.

Angående konspirationsteori är de ju knappast en konspirationsteori att Expo knackar journalister på axleln. Tvärt om, de annonserar t.o.m om de på sin hemsida.

Kan även säga att jag är av den strikta uppfattningen om att de inte finns några klockrena demokratier eller diktaturer. Alla länder befinner sig på någon gråskala i mitten, vissa mer åt ena hållet och andra mer åt andra. Det finns knappast brist på länder som är mer diktatoriska än Sverige, däremot finns de tyvärr ingen brist på länder som är mer demokratiska heller.

Tittar vi på demokrati-index ligger Sveirge högt. Skulle påstå att politbyron i Sverige helt enkelt är så manipulativ att de helt enkelt har lurat de som håller på med indexet.
http://en.wikipedia.org/wiki/D...

Tittar vi på punkterna.
1 "Whether national elections are free and fair";
Valen 2002, 2006 och 2010 var översollade med valfusk. Till den graden att man faktiskt beslutade att göra om delar av valet 2010, vilket iofs är ett tecken på demokrati. Men åtskilliga rapporter om fusk ignorerades fullständigt. Bland annat med pensionärspoströsterna.

2: "The security of voters"
Vi har fått in en hel del rapporter om att folk som tar SD vallappar trakasseras. Även att lapparna kastas. Om man ska rösta på SD kan man inte göra på de sättet som de är meningen utan att riskera att råka ut för trakasserier. Man kan ej heller med 100% säkerhet hålla det hemligt, vilket är en säkerhetsrisk.

3: "The influence of foreign powers on government";
Just den här punkten ligger Sverige kanske inte direkt dåligt till på. Men historien med Piratebaymålet ekar ju ganska kraftigt. Och då handlar de primärt om hur husransaken genomfördes, men även sekundärt om rättegången där domaren valdes för att han var "bra" (läs dömmer "rätt", till skillnad från korekt) på den typen av mål.

4: "The capability of the civil servants to implement policies"
Här är de riktigt illa. Tvärt om anpassas policyn till situationen än tvärt om. Detta handlar främst om migrationsverket, men även om...
visa mer
7 personer gillade det här.

Kamelasa 14 timmar ago som svar till mattias

En totalitär diktatur har ju såklart inte för vana att "fråga om lov" :-)´

I övrigt så håller jag med, bra post.
2 personer gillade det här.

mattias 15 timmar ago som svar till mattias

Sugen på att kommentera listan lite.
Norge - Delar ungefär samma problem som Sverige, men till en lägre grad. Min bedömning: ~8
Island - Har aldrig sett några demokratiska problem där. Gissar på att det är ett bra exempel på en fungerade demokrati, mycket för att landet är litet. Min bedömning ~9,5
Danmark - Delar demokratiska problem med Norge och Sverige, men till en ytterligare något mindre grad: Min bedömning 8,5
Sverige - Har stora demokratiska problem, som jag nämnde i stycket ovan. Min bedömning 7-7,5.

Så illa kanske nån undrar. Låt oss titta på de andra länderna där. Taiwan och Israel ligger där och har ungefär likartad ekonomisk standard. Även baltländerna, Ungern, Polen. Länder som ofta döms på sitt förflutna mer än hur det är idag. Skulle säga att flera av de länderna snarare ligger bättre till än Sverige, dock har även ett par av dessa stora demokratiska problem. Kruxet med Indien är att systemet är demokratiskt i sig, men den dåliga utbildningen ofta gör att folk saknar kompetens att rösta.... vidare

Nya Zeeland - Har demokratiska problem som likar de som finns i Sverige och Norge, svårt att bedöma till vilken grad dock. Min gissning är dock att de ligger sämre till än på listan.
Australien - Ganska väl fungerande klustrad demokrati med stort delstatsbestämmande, troligen rimlig bedömning i listan.
Schweiz - Vad jag sett en välfungerande demokrati. Jag undrar lite var de fått minuspoäng i listan. Trort värt om att landet skulle hamna närmare 9,5
Canada - Har demokratiska brister, men dessa brister visas och diskuteras flitigt. Därför en rimlig bedömning i listan
Finland - I min bedömning de mest demokratiska Nordiska landet efter Island. De enda landet som jag anser att de underbedömt i Norden.
Nederländerna - Uppenbara demokratiska problem, men de belyses ofta och ganska tydligt. Bedömningen rimlig eller kanske i underkant.
Österrike - Vad jag har sett och hört av det landet verkar demokratin fungera skapligt väl, visserligen med demokratiska brister, men relativt små jämfört med flera andra länder. Jag anser att bedömningen i listan är baserad mer på politisk korrekthet än verklig fakta. Österrike borde i mina ögon vara jämförbart med Australien.
Tyskland - Demokratiska problem finns och de är bitvis stora. Bedömningen i listan kan vara rimlig.
UK - Se Tyskland
USA - USA har flera inbyggda demokratiska skydsbariärer som många andra länder saknar. De är även demokratisk på många nivåer. Tvärt emot den vanliga uppfattningen att presidenten är diktator, finns de massor med skydsbariärer, och även demokratiskt på delstat och även kommunnivå. Den lokala demokratiska nivån är långt mycket högre än något europeiskt land vilket flyttar demokratin närmare folket. Presidenten bestämmer i princip bara över federal lag och utrikespolitik, och har faktiskt ganska lite inflytande över gemene medborgare. Presidenten har även en budget som måste godkännas av kongressen vilket hindrar presidenten från att suga medborgarna torra. Den enda nackdelen USA har är att deras system bitvis är ålderdomligt och något ineffektivt. Min bedömning: ~9,5
Japan - Ofta sett som en framstående demokrati i Asien. Förvisso ett av de mer demokratiska länderna i Asien (mycket på grund av den höga...
visa mer
2 personer gillade det här.

mattias 14 timmar ago som svar till mattias

Ps. Hur som helst är de väll en spark i ansiktet på PK:isterna att Danmark kom före Sverige. Vid nästa uppdatering gissar jag att Sverige rimligen borde trilla ner ett par pinhål, annars är de inget annat än ett skämt
1 person gillade det här.

Kollen 16 timmar ago som svar till Kamelasa

På 80-talet var det helt omöjligt att i bl a tidningarna kunna framföra en avvikande åsikt om invandrings- och flyktingpolitiken!. I ett TV-program (debatt) i början av 90-talet deltog bl a några journalister. På en direkt fråga om det förekom censur under 80-talet svarade dessa,att det fanns en tyst överenskommelse mellan chefredaktörerna om,att man inte skulle släppa fram åsikter som stred mot de "godkända"!. Minns ej vem som ledde programmet,möjligen Sivert Öholm. Men censur?. Nej!. Så det har tydligen inte blivit bättre sedan 80-talet!. Snarare tvärtom!. När bl a arabländerna går mot ett öppnare mediasamhälle går Sverige åt rakt motsatt håll.

(Redigerad av kommentatorn 16 timmar ago)
6 personer gillade det här.

mattias 15 timmar ago s

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: