lördag 7 april 2012

Landsting struntar i skattebetalarnas åsikt – ger illegala vård « Avpixlat

Landsting struntar i skattebetalarnas åsikt – ger illegala vård « Avpixlat: Landsting struntar i skattebetalarnas åsikt – ger illegala vård

ILLEGALA Som Avpixlat redogjort för flera gånger tidigare innebär det felaktiga begreppet ‘papperslösa’ illegala invandrare som fått avslag i samtliga instanser och befinner sig olagligt på svensk mark. Men det struntar politikerna i.

Följande kommuner ingår i Landstinget Sörmland: Vingåker, Gnesta, Nyköping, Oxelösund, Flen, Katrineholm, Eskilstuna, Strängnäs, Trosa. Sedan augusti 2008 styrs landstinget av en koalition bestående av Socialdemokraterna (S), Folkpartiet (FP) och Miljöpartiet (MP). Tillsammans med gruppledarna för KD, C och V från oppositionen kör man nu över M och SD samt skattebetalarna i kommunerna och ger alla illegala rätt till hälso- och sjukvård.

På SVD Debatt skriver man:

Vi kräver att regeringen agerar snabbt för att se till att alla papperslösa flyktingar får samma rätt till vård som dem med permanent uppehållstillstånd. Eftersom inget händer på nationell nivå går vi i landstinget i Sörmland före och ger alla asylsökande och papperslösa rätt till hälso- och sjukvård, skriver företrädare för sex partier gemensamt.

Landstinget Sörmland beslutade redan i höstas att från och med 1 januari 2012, ge asylsökande och papperslösa som stadigvarande uppehåller sig i Sörmland rätt till sjukvård, tandvård, samt habilitering och hjälpmedel, på lika villkor som för personer med medborgarskap eller uppehållstillstånd. Redan 2010 införde landstinget rätt till akut sjukvård för papperslösa. Sedan beslutet i höstas om att papperslösa och asylsökande även ska omfattas av specialistvården, pågår ett intensivt arbete i landstinget med att anpassa policydokument och riktlinjer. Den reformering av lagstiftningen som regeringens egen utredare föreslår överensstämmer i huvudsak med de förändringar som införts eller håller på att införas i Sörmland.

SVD

Relaterat

Illegala har egen fackförening
Folkpartist går emot partiets linje om vård till illegala
SD vill ha hårdare krav för illegala invandrares återresa
Röda korset vill snabba på vården för illegala invandrare
SD: “Det existerar inga gömda flyktingar i Sverige”
“Asylgruppen Lund undergräver vårt demokratiska styrelseskick”
“Gör det olagligt att gömma illegala”
Att följa eller bryta mot lagen, det är fråga
Print Friendly
Share
2012-04-07, 12:01 (uppdaterat 2012-04-07, 12:01) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Politik, Vård/omsorg

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 3 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
150 kommentarer 1832 gillar mottaget
Dela på
Visar 53 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Tant_Karin Just nu som svar till christel2

Skulle säkert vara lättare för dig med den prislista som asylsökande har
http://www.migrationsverket.se...

SM811 Just nu

"Landstinget Sörmland beslutade redan i höstas att från och med 1 januari
2012, ge asylsökande och papperslösa som stadigvarande uppehåller sig i
Sörmland rätt till sjukvård, tandvård, samt habilitering och
hjälpmedel, på lika villkor som för personer med medborgarskap eller
uppehållstillstånd."
Det ju ren lögn (på lika villkor). Vi betalar fullpris och de betalar 50kr som vi andra har betalat till dom.
Är de helt från vettet? JA, ingen normal funtad person kan komma på att lägga fram ett sådant förslag.


standigtundrande Just nu som svar till christel2

Släng passet och begär ASYL!
Nu har du tillgång till gratis tand och sjukvård....Och ingenting begärs av dig...enkelt eller hur!

Sidious Just nu som svar till christel2

Det är skillnad på människor och människor. Den systematiska rasismen som sanktioneras av den svenska staten syftar till att ge människor som kommer hit utifrån ett större värde än den egna etniska befolkningen.

christel2 Just nu

Eftersom alla människor skall behandlas lika -

så skall alla människor behandlas lika.

Jag har en lista med hälso/sjuk och tandvård som jag inte har någon möjlighet att åtgärda -
för jag har inga ekonomiska resurser till det.Jag får leva med det. Ingen kommer att ge mig hjälp
utan att kräva betalt.


bud 0 minut sedan

Den "rättighet" som oansvariga politiker och deras lakejer vill "ge" illegalt vistande (av andras sinande resurser) drabbar de som slitit och byggt upp vården (som redan har stora problem) dör i vårdköer och att gamla får det ännu sämre

JohnGalt1969 0 minut sedan

Folkpartiet har rätt i en viktig fråga, att mattematik kunskaper måste bli bättre i Sverige. På första raden i skolbänken borde 7 klöverns politiker sitta då de så uppenbart inte ens behärskar de fyra räknesätten.

evolution2000 1 minut sedan

Då vet vi hur vi gör nästa gång vi går till läkaren. Vägra legitimera dig..prata engelska, vägra uppge namn och person nummer, så finns det ingenstans att skicka räkningen..

L
1 person gillade det här.

lebus 4 minut sedan

I dagens SklT (Skaraborgs Läns Tidning) står att läsa följande insända debattartikel "FP borde stå upp för en liberal flyktingpolitik". Författarna till artikeln ondgör sig över flyktingars elände i Sverige och hur inhuman vår nuvarande flyktingpolitik är. Bl.a. skriver de följande:

Citat: "Idag står Folkpartiet för vad man kallar en "human flyktingpolitik". Men varför nöjer man med sig med "human" när man kan gå i bräschen med en liberal flyktingpolitik? En politik där en person inte har andra medfödda rättigheter än någon annan". Slut citat.

Tja, där har man väl lagt ribban- allt åt alla och vem som betalar kalaset är oviktigt i sammanhanget, och om det är möjligt över huvud taget. Om man då ställer beslutet att ge fri sjukvård till illegalt vistande personer i landet mot artikeln i dagens SklT är det inte särskilt förvånande att vi har det Sverige vi har idag. Sverige utarmas för var dag i jakten på 1:a pris i godhet och självdestruktion.

Men men, invandringscirkusen drar vidare med oförminskad takt och nya fantastiska nummer presenteras i rasande fart. Direktören för cirkusen heter Fredrik Reinfeldt, väl lämpad för jobbet då det i hans släktled funnits en loppcirkusdirektör från fjärran land och kultur.

Glömde nämna att författarna till artikeln heter Adam Alfredsson, ordförande liberala ungdomsförbundet väst samt Edwin Hovemyr, vice d:o.

SD 2014!!
3 personer gillade det här.

Nacka 6 minut sedan

Det finns 7 000 000 000 papperslösa människor på denna planet.

Skall alla ha rätt till gratis sjukvård i Sverige?

Ja, enligt sjuklövern.
2 personer gillade det här.

farsartat 5 minut sedan som svar till Nacka

Nej, inte alla såklart. Bara 30-40 miljoner.

Mvh
Annie Lööf
1 person gillade det här.

sorjav 9 minut sedan

"Ett beslut om att ge samtliga papperslösa som stadigvarande vistas i vårt land rätt till hälso- och sjukvård måste lyftas över oenigheter om ekonomi – det är en etisk och moralisk fråga, och ytterst en fråga om mänskliga rättigheter."
...lyftas över oenigheter om ekonomi. Så talar politiker utan ansvar och utan kontakt med verkligheten. Moral och etik står över ekonomin enligt dessa 7-klöverpolitiker.

Har samtliga Landstingspolitiker i Sörmland, förutom SD, svalt betet från Miljöpartiet om globalt medborgarskap och att nationsgränserna ska försvinna?
1 person gillade det här.

Tant_Karin 6 minut sedan som svar till sorjav

De har säkert en privat sjukförsäkring för att gardera sig.
Ansvarslöst ja verkligen extremt ansvarslöst. Intressant fråga är hur ska de klara köerna till olika åtgärder. Ska de också ha en 3-månaders vårdgaranti eller går de före i systemet eftersom de väl ska lämna landet så snart som möjligt?

farsartat 10 minut sedan

Låt oss se nu....fri sjukvård, tak över huvudet, bidrag, fickpengar, busskort, tandvård, SFI, starta eget bidrag, DO, hemspråksundervisning.
Ja, listan är lång, alldeles för lång. Illegal eller inte kvittar numera. Snart får alla stanna och ta del av ovanstående.

...och nej, Svenskarna som utvandrade till USA fick inte ett smack gratis! (om det nu sitter någon PK här).
1 person gillade det här.

rebecka1 11 minut sedan

Finns det några skattebetalare alls kvar i landstinget Sörmland?

puw 12 minut sedan

sverige/det GRÄNSLÖSA upp och nervända BARBARLANDET vid polcirkeln där en spade INTE är en spade..
sd 2014
3 personer gillade det här.

Tant_Karin 13 minut sedan

Jag träffade en 85-årig dam häromdagen. Hon hade väldigt svårt att gå pga knäet. Jag frågade om hon fick någon hjälp sjukgymnastik eller så. Svaret var nej, hon sa att de ansåg henne för gammal. Dessutom tillade hon att många runt omkring säger detsamma man är för gammal för att få hjälp.
4 personer gillade det här.

Bengrot 15 minut sedan

Jag vill snart inte betala skatt längre, pengarna går inte till rätt saker.
13 people gillade det här.

mittmotto Top 10 16 minut sedan

Tänk på vad DU röstar på i nästa val, 2014 borde det vara en självklarhet att rösta på SD, dom enda som inte gör allt för att lura väljarna på våra skattepengar.
5 personer gillade det här.

Kommunalgubben 16 minut sedan

Som illegal i landet kommer du alltså att ha endast rättigheter, fri sjukvård, fri medicin etc men ingen skyldighet att betala skatt eller följa andra regler i samhället.
Jonathan Swift ( Gullivers resor) skulle inte i sin vildaste fantasi kunnat hitta på ett land som Sverige.
Verkligheten överträffar sannerligen dikten.
7 personer gillade det här.

MikaelaR 17 minut sedan

Det här är precis som Bengt Westerbergs assistansreform där handikappade fick rätt till personlig assistent. Generöst, fint och solidariskt tills efter ett par år då fler och fler kommit in i systemet på hederligt eller ohederligt sätt och kostnaderna ökade exponentiellt. Plötsligt tvingas kommunerna sätta undan rejäla delar av sin budget för detta.

Vård av "papperslösa" har all kapacitet att kosta än mer pengar genom att locka till sig både permanent och tillfällig social- och sjukvårdsturism för en del ganska dyra ingrepp.

Hänvisningen till "stadigvarande bosatt i landstinget" är ju också en förolämpning mot all form av intelligens. Hur ska ett landsting kontrollera att en "papperslös" är stadigvarande bosatt i området? De lär ju inte kunna kräva några "papper" på det. Och språktest skulle ju vara ganska meningslösa i och med att det finns många individer med medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd som varit i landet 20 år eller mer och bara kan en handfull ord.

Båda reformerna är på sikt ekonomiskt självmord, enda skillnaden är egentligen att i assistensreformen var inte allt fusk och olagligheter, vilket det definitionsmässigt blir i det här fallet.
4 personer gillade det här.

Tant_Karin 10 minut sedan som svar till MikaelaR

Precis som du reagerade jag på det där med stadigvarande..
Vi får väl betala för tolkar här också då.

john7878 17 minut sedan

Det borde ju poängteras att illegala har redan rätt till akutvård.
4 personer gillade det här.

mejlforskit 20 minut sedan

Om det t.ex. gäller en illegal invandrare som fått avslag är på väg till flygplatsen för att åka hem igen och råkar ut för en trafikolycka på vägen så håller jag med dig. Men med "papperslösa flyktingar" avses personer som trots världens generösaste asylregler inte uppfyller kraven för att få stanna, men trots det fortsätter att uppehålla sig i landet. Dessa ska inte ha någonting!
3 personer gillade det här.

Periskop 23 minut sedan

Mitt språk och blonda utseende är emot mig!

Var gång jag hämtar ut medicin på apoteket säger jag att jag inte vill betala.
– Jag är gömd och behöver inte betala, säger jag.
– Du är väl inte gömd, blir svaret.

Skall det hela fungera måste man bluffa redan hos doktorn. Inget namn, ingen identitet, dålig svenska, mörk hy, bruna ögon är kraven för fri sjukvård.

Det är nog bara en tidsfråga innan vårt stolliga samhälle tar fram ett identitetskort för identitetslösa. Våra EU-representanter bör lägga fram förslaget i EU och skämma ut oss mer om det är möjligt.
7 personer gillade det här.

Sidious 20 minut sedan som svar till Periskop

Är du etnisk svensk så kommer du nog snart behöva gömma dig. Så du är inte helt ute och cyklar. Vi får dock inte vara så dumma och tro att den idiotiska blåögdhet och givmildhet vi gett andra under alla dessa år kommer göra oss gott framöver. De skrattar åt oss idag. Lättlurade svenskar.
5 personer gillade det här.

Warge 25 minut sedan

Är det inte märkligt att pengakistan verkar bottenlös när det gäller invandrare, illegala och andra ickesvenskar?

Men det är vi svenskar som betalar kalaset.
6 personer gillade det här.

mejlforskit 27 minut sedan

Vadå "papperslösa flyktingar"? "Illegala invandrare" heter det!

En flykting i Sverige får asyl har har redan rätt till vård. Vad är problemet?
9 personer gillade det här.

farsartat 24 minut sedan som svar till mejlforskit

Existerar bara i det förlovade landet....Sverige.
1 person gillade det här.

Sidious 26 minut sedan som svar till mejlforskit

Ja, om folk kunde fatta det någon gång bara.
2 personer gillade det här.

FreddyKreuger2 28 minut sedan

Papperslösa (dvs illegalt uppehållande i Sverige) och asylsökande har alltså rätt till sjukvård, tandvård, samt habilitering och hjälpmedel, på lika villkor som för personer med medborgarskap eller uppehållstillstånd. Det innebär, om jag har förstått det rätt att när högkostnadsskyddet är uppnått har dessa rätt till frikort. Kul, när det inte går att registrera besöken efter personnummer... Och hur fixar man kallelser till återbesök för de illegala, de har väl ingen adress officiellt? För inte samarbetar sjukvården med polisen i detta fall. Polisens uppgift borde väl i så fall vara att verkställa avvisningen.
6 personer gillade det här.

Tant_Karin 17 minut sedan som svar till FreddyKreuger2

Asylsökande har en egen mycket lägre prislista än vi andra har.
2 personer gillade det här.

farsartat 29 minut sedan

Snart höjs vårdavgiften igen (eller så "omfördelas" skattepengarna på något skumt sätt).
Köerna blir längre (de lär väl inte vårdas på något annat ställe, än din vårdcentral/ditt sjukhus).
Personalen utarbetad (de anställer väl knappast fler).
Ökad risk för personalen (se Malmö som exempel, med vakter på sjukhusen).
Ytterligare nedskärningar inom välfärden (som vanligt).

Sist, men inte minst; Det är dina och mina skattepengar som används till folk som befinner sig här ILLEGALT. Jag håller dock med om att de som erhållit flyktingstatus (gissningsvis 5-7-tusen personer/år) skall få akutvård. Resten skall inte få något annat. De skall UT.
14 personer gillade det här.

repell 30 minut sedan

Vi får det bekräftat om "Världsbyggarnas bedrägerier" som pågår än idag som det står skrivet om i boken med samma namn. Tack Juri Lina för din utomordentliga bok som avslöjar politiska skojare.
6 personer gillade det här.

andrer 32 minut sedan

Grattis SD. Ni har precis fått en framtida röst från en klassisk liberal.
18 personer gillade det här.

erikdererik 36 minut sedan

Detta är en tävling i vem som kan vara mest altruistisk, likt en stor masspsykos. Visst är det fint att vilja ge bort alla våra delade resurser till alla men den riktning som denna allmäna diskussion har tagit är totalt bortom all rimlighet.

Föreställ er en tiggare sittandes på torget. Först kommer jag och ger honom en femkrona. Därefter kommer en kommunpolitiker och ger honom en hundralapp och beskriver hur generös han är. Efter det kommer en landstingspolitiker och lägger en tusenlapp och berättar om sin fantastiska omtänksamhet. Vad är nästa steg?
8 personer gillade det här.

ozzk 37 minut sedan

Gissar att de snart kommer gå några steg längre och ge "papperslösa" rösträtt, de är ju trots allt här redan...
14 personer gillade det här.

BaconPiskan 38 minut sedan

Organisera er och bevaka hälsocentralerna. Ta foton av och filma alla misstänkta, förfölj dem i smyg för att ta reda på vart de håller hus, kartlägg! Sätt upp affischer med era iakttagelser och sprid informationen till alla om vad som pågår, inklusive polisen där ni KRÄVER att de agerar!

Se till att spänna tumskruvarna ordentligt för alla landsförrädare, låt dem inte operera ostört!

//

Lugn och fin nu. Det är inte förbjudet att gömma illegala. Däremot ska de illegala rapporteras till polisen.

/Moderator

(Redigerad av moderator)
16 personer gillade det här.

Talibananas 39 minut sedan

Det är lätt att vara frikostig med andras pengar, men som skattebetalare kan man undvika att rösta på dessa politiker och deras partier. De nötterna skriver att de som stadigvarande uppehåller sig i Sverige är berättigade till vård (eller har rätt till hälsa?), så även "papperslösa". Illegala invandrare, "papperslösa", ska överhuvudtaget inte uppehålla sig i Sverige stadigvarande.
11 personer gillade det här.

BitteJ 40 minut sedan

det är naturligtvis ok, att de skall ha rätt till AKUT sjukvård, inte tandvård förrän det gäller alla svenskar, just nu måste alla fattiga svenskar betala mellan 1000 -10 000 per besök, vilket alla inte kan.
14 personer gillade det här.

Sidious 37 minut sedan som svar till BitteJ

Varför ska de ha rätt till akut sjukvård när de inte ens har rätt att visats i landet? Vi bör kanske öppna gränserna helt och hållet utan kontroller eftersom vi ändå inte ens använder tillämpbara sanktionsmöjligheter mot människor som befinner sig här illegalt?
12 personer gillade det här.

BitteJ 26 minut sedan som svar till Sidious

oavsett vad många tydligen här tycker så är inte alla illegala onda, de skall dock inte vara här helt riktigt. men innan de utvisats skall de som råkar ut för bilolycka och sonen får en brusten blindtarm få vård för det akuta sjukdomen, det brukar gälla som regel i de flesta länder även om viss efterdebitering kan ske.
2 personer gillade det här.

Sidious 24 minut sedan som svar till BitteJ

Det handlar inte om ond eller god utan om lagar som stiftats och som ska följas. Har man kommit hit illegalt är man väl ändå inte så dum så man utgår från att man har rätt till sjukvård och liknande - akut eller ej? Börjar vi göra undantag på ett område kommer snart andra att följa efter. Det gäller att vara konsekvent från början.
4 personer gillade det här.

rebecka1 4 minut sedan som svar till Sidious

Akutsjukvård har alla människor rätt till enligt internationella överenskommelser.

Sidious 2 minut sedan som svar till rebecka1

Då får den ges av Röda Korset och andra frivilligorgansiationer i så fall.

john7878 11 minut sedan som svar till Sidious

Detta är det dummaste inlägget någonsin, och om någon här är ond så är det du.
Eller, så är du bara dum, om du tror att några invandrare kommer hit illegalt för att de har en akutproblem, typ kula i magen, så att den kan avlägsnas.

Gå hem och göm dig i buschen.
1 person gillade det här.

Sidious 9 minut sedan som svar till john7878

Var skrev jag någonstans att jag tror de kommer hit illegalt för att de har akutproblem? Om du vill bekosta akutsjukvård för människor som inte ens har rätt att vistas här ska du såklart göra det men det är inget de svenska skattebetalarna ska stå för.
3 personer gillade det här.

stepstone 40 minut sedan

Landsförräderi begås på daglig basis i Sverige nuförtiden. Det är hemskt att bevittna.
15 personer gillade det här.

Flaxman 43 minut sedan

Amerikanerna som har svårt att acceptera skattefinansierad sjukförsäkring för en del av medborgarna utan sådan. Här i Sverige går vi några steg längre. #svpol
6 personer gillade det här.

erikdererik 46 minut sedan

abc


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: