lördag 14 april 2012

Rånvåg i Göteborgsnatten « Avpixlat

Rånvåg i Göteborgsnatten « Avpixlat: Rånvåg i Göteborgsnatten

DET NYA SVERIGE En veritabel rånvåg med inslag av batong- och knivmisshandel blev resultatet efter nattens övningar i den Göteborgska natten.

23.30 En femtonårig flicka stoppas på Tingvallsvägen av två killar i 20-årsåldern. Under knivhot rotar de genom hennes väska dock utan att hitta något.

00.30 En man blir slagen med batong vid en bankomat vid Första Långgatan och blir bestulen på sin Iphone.

01.50 En man rånas på sitt halsband av en annan man i 25-30 årsåldern vid nattklubben Berså på Kungsportsplatsen.

02.00 En man stoppar en polispatrull på Järntorget. Han är skuren i handen efter ett personrån.

05.00 MacDonalds på Kungsgatan. En eller flera gärningsmän ger sig på en man och får ner honom på golvet. Mannen rånas på sin mobiltelefon.

Ingen är gripen i något av fallen.

Välkommen till det nya Sverige..
Print Friendly
Share
2012-04-14, 11:06 (uppdaterat 2012-04-14, 11:50) | Kategori(er): Brott, Inrikes

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 4 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
157 kommentarer 1984 gillar mottaget
Dela på
Visar 65 av 67 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


Demokratbloggen 57 minuter ago

Det låter som om det var ramadan på gång!

FinaJosefina 2 timmar ago

Götet har blivit helt hopplöst, staden har förändrats RADIKALT de senaste åren. "Förändringen" står invandrargängen för, man vågar inte gå själv på stan längre, tragiskt!
12 personer gillade det här.

Bad4you 2 timmar ago

Förmodar att poliserna bevakar Malmö, resten av landet får tydligen klara sig själv så bäst de kan, så välkommen till det nya Sverige 2012! Glöm inte bort nu att rösta rätt när det är val 2014!
16 personer gillade det här.

Guest 2 timmar ago
Kommentaren är borttagen.

Bajen666 2 timmar ago som svar till Guest

Är du här oxå ditt troll.....!
3 personer gillade det här.

Svensk_Riddare 2 timmar ago som svar till Guest

Du skämtar gång på gång!

Svensk_Riddare 3 timmar ago

Aldrig får de fast någon heller,alltid kommer gärningsmannen/gärningsmännen undan,och även om de någon gång skulle åka fast så bli straffen obefintliga,antingen får de tala med någon i en vecka och fika samtidigt eller så blir det samhällstjänst i fyra timmar.

Jag skulle vilja se resurser läggas ner för att lösa alla rån som ständigt sker,jag vill se fler poliser på gatorna som är civilklädda och kan ingripa,något måste till.

Göteborg Malmö Landskrona Borlänge sen finnes det säkert fler städer,är alla förlorade till brottslingarna,de styr och ställer och rånar svenskar då och då mellan våldtäkterna bankrånen äldrerånen och våldet.

Som svensk så får man snart leva som i ett fängelse för att slippa bli rånad och misshandlad,man får hålla sig inne om kvällarna,tragiskt att det ska behöva vara så i detta det nya Sverige.
11 personer gillade det här.

Guest 3 timmar ago
Kommentaren är borttagen.

Svensk_Riddare 3 timmar ago som svar till Guest

Det var ett bra skämt! Självklart är det invandrare som utfört dessa rånen!
2 personer gillade det här.

LeffeF 3 timmar ago

"
Välkommen till det nya Sverige..." Ja, så har säkert många av Sarkozys forna rumänska vänner uppfattat saken, efter att pusskalaset tog slut i Frankrike och nu har flyttat till oss istället. Här blir de med all säkerhet kvar för lång tid, eftersom någon högste ledare lik Sarkozy inte lär finnas hos oss än på ett tag, såvida inte ett mirakel sker år 2014, vilket är en stilla bön för varje sann sverigedemokrat att bedja om. Man vet aldrig, kanske svenska folket för en enda gångs skull tröttnar snabbt på den importerade kriminaliteten, dold under alla slag av svenska floskeltäckelser och röstar fram SD till en stark position i nästa parlament. Allt är möjligt för den som tror.
9 personer gillade det här.

pauwi 4 timmar ago

Ja, men vad kan man väl vänta sig av en stad som Göteborg där sossar och rödingar haft makten i snart nitton år. Det värsta är att inte ens en borgerlig seger 2014 i kommunalvalet skulle leda till en bättre ordning. Vad som krävs är ett återupprättande av begreppet lag och ordning. Förhoppningsvis är Sverigedemokraterna den katalysator som krävs.
11 personer gillade det här.

BettanB 4 timmar ago

USch....Ett Sverige åtminstone inte jag vill ha!
7 personer gillade det här.

Thomasons 4 timmar ago

Ingen våldtäktsvåg inatt eller är det lite för kallt än? Den börjar nog i Maj och fortsätter hela sommaren. Kvinnor får se upp lite.
6 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 4 timmar ago

Malmö - Göteborg - och många fler platser där man inte längre kan vistas utan att riskera bli överfallen
9 personer gillade det här.

Rolexus 5 timmar ago

Patrullerar poliser på natten? På dagen...? Jag vet inte, men av sin polis ska man förvänta sej att de patrullerar i sådan omfattning som det behövs och jag har svårt att tänka mej att de gör det. Även i det rätt lugna hörnet av Sverige där jag bor, skulle det behövas, men det är decennier sedan jag såg en polisbil bara åka omkring. De visar sej liksom inte i onödan nu för tiden. Läste i en lokaltidning för en del år sedan att polisens budget inte räckte för att tanka bilarna så mycket som skulle behövas. Poliser som patrullerar till fots har jag nog bara sett på sommarmarknader. Att arkivera anmälningar om olika brott kan de bra i alla fall. När jag anmält ett krossaat källarfönster fick jag två brev som bekräftelse på anmälan och dessutom erbjudande att få kontakt med psykolog eller krishanterare av något slag om jag kände mej bekymrad över händelsen.
5 personer gillade det här.

Vale62 5 timmar ago

Har det slagit riktigt slint för Kålle & Ada eller ??
6 personer gillade det här.

glenstel 5 timmar ago

Det fanns en tid när (M) profilerade sig som ett parti för lag och ordning. Astrid Kristensson fick till och med öknamnet "batongmormor" av dem som ville släppa fångarne loss. Trots att detta (M) idag regerar landet på sin andra mandatperiod hörs inte ett ord från Reinfeldt och hans klick av nymoderater fast läget för lag och ordning aldrig varit sämre och i sjunkande. Reinfeldtklicken ser ut att strunta i att landet sjunker ner i grov organiserad brottslighet liksom vardagsbrottslighet som i regel avskrivs. Man frågar sig varför?

Brottsligheten är a/ ett OUNDVIKLIGT resultat av massinvandringspolitiken och b/ en följd av globaliseringen med gränsöverskridande gärningsmän. I det senare fallet människor från andra sidan Östersjön som förlägger kortare eller längre arbetspass i vårt land. Riskerna är små och profiten god. I princip är svenska medborgare numera utlämnade åt sig själva när de kommer i denna brottslighets väg. Det enda handfasta makteliten åstadkommit är rådet att alltid ta kvitto när det handlas av nysvenskar. Åtminstone i Malmö.

Men då ett kraftfullt offentligt avståndstagande från de faktorer som orsakar vårt numera mycket sämre samhälle står i konflikt med reinfedtklickens vurm för globalisering och multi-kulti föredrar de att medborgarna får lida och småningom acceptera situationen som oundviklig men ett nödvändigt offer i ett högre syftes tjänst. Gammelmoderaterna måtte vrida sig i vånda när de ser vad den skallige gjort med deras parti. Men faktum kvarstår att Reinfeldt står vid rodret och han tycks gilla det isberg som håller på att sänka Titanic. Och livbåtarna rymmer också denna gång alltför få.
23 personer gillade det här.

Stupid Sweden 5 timmar ago

OT

Utomeuropeiska bilförare
http://www.sydsvenskan.se/malm...

Thomasons 5 timmar ago

Jag tror dock att det hänt betydligt mer än det här under natten i Götet men visst det kanske är ett urval. Utan att vara allt för fördomsfull så utgår jag i från att 90% av dessa är icke Europeiska invandrare. Röstar man så fruktansvärt dumt så får man faktiskt skylla sig själv. Personligen hyser jag mer agg mot de som röstar för denna invandring än politikerna.
12 personer gillade det här.

BitteJ 1 timme ago som svar till Thomasons

så vid förra valet 2010, så visste nog bara de mest insatta vad SD var för ett parti, de flesta andra köpte nog pk medias "reklam" dock borde det vara betydligt fler som nu kan tänkas rösta på SD. politikerna i 7 klövern tycker jag har hela ansvaret och hoppas att 90% åker 2014.
1 person gillade det här.

World Traveller 5 timmar ago

"Ingen är gripen i något av fallen" laser vi hela tiden. Jag har alltid forsvarat vaara svenska poliser men kan inte gora det langre. Det finns inga ursakter for deras flata agerande langre. De ar inget annat an forb---t lata och fega. Jamfor med danska eller finska poliser. Om de svenska poliserna har formaga att gora det saa maste de skammas ogonen ur sig. Men fortsaett ni med fartkontroller och bilbalteskontroller av hederliga svenska arbetare (som betalar er och nybyggarnas loner).
11 personer gillade det här.

BhuddasKompis 1 timme ago som svar till World Traveller

Vet inte hur mkt skit som bör riktas mot polisen. Det är visserligen befogat att undra. Finns säkert en del som mest sitter i fikarummet för det är bekvämare. Men mkt ligger i lagstiftningen. Det är inte individerna som sådana alla gånger det är fel på. Tror inte att det gör superstor skillnad i om man föds i Sverige eller Danmark angående ens förmåga att agera polis. Frågan är vad de har för befogenheter, lagstiftning och annat stöd såsom medialt etc. bakom ryggen. Dåligt med det tror jag. Men visst poliserna behöver säkert en spark i röven ibland också, liksom korrekt utbildning. Kunde vart lite mer fysisk tror jag. Mer vapen- och slagsmålsträning/kampsport tror jag på!!!

argatanten 6 timmar ago

Det pratas vitt och brett om människors lika värde. För mig innebär det att man som människa har både rättigheter och skyldigheter. Inte minst så innebär det att man skall respektera andra människor. Personligen känner jag inget annat än avsky för dessa ynkryggar som kränker andra människor genom att utsätta de för fega och brutala brott.

Jag vägrar att tro att det bara är vi på AP eller människor i min omgivning som reagerar på samma sätt och som känner en stor oro inför utvecklingen. I mitt Sverige, finns ingen vi-gillar-olika princip. I mitt Sverige så kallar man en spade för en spade, en våldtäktsman för en våldtäktsman och en ynkrygg för en ynkrygg. I mitt Sverige ställer man sig på brottsoffrens sida genom att fördöma förövarna, oavsett etnicitet. I mitt Sverige har alla ett personligt ansvar. I mitt Sverige råder det inte total tystnad från etablissemanget och toleransens ambassadörer. I mitt Sverige har civilsamhället en chans att vända utvecklingen.
12 personer gillade det här.

podombara 6 timmar ago

Och här rör det sig om ANMÄLDA brott - enbart i Göteborg. Inga enskilda händelser längre utan Sverige har blivit en jättestor brottsplats.

Och Reinfeldt avskyr ju Åkesson och SD för att dom protesterar. Men säkerligen är det nog fler som avskyr Reinfeldt än Åkesson
7 personer gillade det här.

Calle86 6 timmar ago

Göteborgare! Lär av Malmö, se hur det har gått för den staden. Den är förlorad, helt i islams händer. Ni vill inte förstöra er vackra stad så här. Det är allvar nu! 2014 är sista chansen.

RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA!
29 personer gillade det här.

tokless 6 timmar ago

Nämen, ingen gripen och då har de ingen misstänkt. I de pk´s och polisens värld så har detta aldrig hänt och det är inte så svårt att förstå varför, adeln begår inga brott. Det är bara barbariska pursvenskar som ägnar sig åt kriminalitet. Sen så blir det ingen bra statistik om de skulle klara upp brotten, för då visar det sig ganska snart vilka som är majoritet när det gäller brottslighet och så kan man inte ha det i pk Sverige. De finns ingen vilja att stävja den ökade kriminaliteten förrutom det inte är svenskar, så det är bara skydda sig själva efter bästa förmåga för polisen kan man glömma, de gör inget , tar de anmälan så är den snart nedlagd. Ärligt talat vem har förtroende för polisen? jag vet då ingen, det sista av förtroende och respekten försvann med korvarna.
10 personer gillade det här.

Karl_the_swede 6 timmar ago

Välkommen till Götelabôrg!!!
Ha! ha! - Denna stad är närapå genomkörd. Den kommer att gå igenom samma scenarios som Malmö nu genomlider, och detta dröjer inte särskilt länge.
Så rådet är även för de som vill ha ut mer av livet och som värnar sina barn. - - - Lämna den staden inom 2-3 år!!!!
19 personer gillade det här.

Stigalj 6 timmar ago som svar till Karl_the_swede

Kör du också med den där attityden "överge dessa städer" och "flytta därifrån" osv? Tänk då lite längre... Till slut måste varenda liten byhåla överges och konceptet att "rösta med fötterna" är redan tillräckligt utbrett i hela Sverige från Malmö ända upp till Luleå. Det är exakt så man ska göra om man på sikt vill förlora hela landet till MENA-invällarna.M.a.o. förr eller senare är det dags för dig själv att packa flyttlådorna och fly från din egen stad istället för att stå upp mot kött-tsunamin från MENA-länderna.
Det finns ett mkt bättre alternativ: Rösta på SD.

10 personer gillade det här.

flumnisse 7 timmar ago

något måste göras åt problemet, görs inget krafttag mot den ökande kriminalliteten då får vi en utveckling som ingen vill ha, polisen har tappat kontrollen fullständigt, rån mitt i stan var är polisen ??

svensken har redan börjat beväpna sej bara en tidsfråga innan första rånaren drar en nitlott..
medborgargarden/securitytjänst och liknande kommer dyka upp tro mej, när inte polisen kan trygga medborgare från kriminallitet ja då får vi skydda oss själva bäst vi kan.

det är inget roligt scenario vi står inför, när vår egna regering motarbetar istället för att se till folkets väl och trygghet,, utomparlamentariska organisationer kommer behöva bildas utan politisk riktning bestående av lagvrängare som försvarar de som tar lagen i egna händer när de motverkar våld och kriminallitet.

ja ni fattar.. förstå att detta är ytan utåt den offentliga sidan det kommer givetvis finnas undergrupper som är betydligt aggresivare som provocerar fram konfrontationer genom lockbete, "bakhåll"...

vi kommer även behöva civila organisationer som tar tag i moskeproblemet aktivt och överklagar varenda bygglov som lämnas in, motverkar muslimska friskolor och vidare "hot" mot samhället då våra fritidspoliiker runt om i komunerna redan kapitulerat inför islam...

övetygad att flera av kommentatorerna här på AP kommer bli involverade i "motstånd" på olika sätt.

17 personer gillade det här.

Stigalj 7 timmar ago

Invandrargängen härjar allt oftare i Göteborgs centrum så nu funkar det inte så länge till att göra som de tre berömda aporna: Hålla för ögonen, öronen och munnen bara för att den våldsdyrkande "kulturberikningen" sker i vissa ytterområden.
Både Järntorget (knivskurna mannen) och Första Långgatan (batongöverfallet) ligger intill Linnéstaden som kan sägas vara ungefär som Stockholms Östermalm - överklass och övre medelklass. Och dom brukar som bekant bli ruskigt och akut politiskt inkorrekta när kulturberikningen våldgästar deras egna områden. Gated communities i all ära men man kan inte inhägna en hel stadsdel som alltid varit en del av stadens centrum.

(Redigerad av moderator)
17 personer gillade det här.

quinna 7 timmar ago

Samma som Malmö, där står den arabiska våren i full blom.

När vi ändå är inne på tjuverier. Tre personer greps för mattstöld i Höör på fredagen vid 17-tiden.
- Kvinnan vek ihop mattan värd 58 000 och försökte gömma den under kläderna och vandra ut ur butiken, men affärsinnehavaren fattade misstankar, låste dörren och ringde polisen. Kvinnan hade två medhjälpare. Ingen anhållen!
19 personer gillade det här.

prillan 7 timmar ago

Är händelserna i artikeln verkligen någonting att rapportera? Hala landet vet att de senaste 30 åren har politikerna gjort allt för attrahera kriminella till gratisluncherna, polisen jagar felparkerare och Ullenhag flinar som en sol vid tanken att 600.000 "nybyggare" går till "jobbet" varje dag, - även om det är 1 timme i veckan - Naturligtvis efter en slitig dag så behöver dessa rekreeras......när hörde vi senast en politiker deklarera krig mot brottsligheten?

De enda som rycker ut är snyftspecialisterna på SVT/SR med stora kartonger med pappersnäsdukar och med darr på rösten berättar om det elände kriminella gäng måste stå ut med.

God natt Sverige!
36 personer gillade det här.

Nordanvind 7 timmar ago

Goa gubbar, rånarna.
4 personer gillade det här.

Tjaffsaren 7 timmar ago

Det är dags att tillåta betydligt mer våld vid självförsvar. Jag ser det inte orimligt att man har rätt att oskadliggöra angriparen. Dessutom så är det makabert att man inte ska ha rätt att ha annat skydd på sin person i detta nya fantastiska berikade Sverige.
7 personer gillade det här.

Nordanvind 7 timmar ago som svar till Tjaffsaren

Medhåll på det, men jag tror inte att det är lagarna som förhindrar att folk använder försvarsvåld. I många fall har man helt enkelt ingen chans ändå. Visst, på internet är alla stentuffa och skulle minsann puckla på rånarna etc, men det är rena fantasier i de flesta fallen. Prata tufft på internet är bara löjligt, även om det i sällsynta fall kanske är sant.
6 personer gillade det här.

Tjaffsaren 6 timmar ago som svar till Nordanvind

Det händer titt som tätt att folk blir dömda för att ha använt övervåld. Man drar sig ofta för att försvara sig pga just detta. Man drar sig även för att gripa in och hjälpa andra som blir utsatta. Det är ganska lätt att oskadliggöra någon som har fullt upp med att attackera någon annan. Denne person hinner inte reagera när man kommer fram bakifrån och lägger en kick i tinningen. Du kan även ta knäna så gör den inte mycket väsen av sig. Dock så skulle det vara lätt för de flesta om de fick använda tårgas som självförsvar.
3 personer gillade det här.

quinna 7 timmar ago

Det gårrr frrramåt för Sverige!

Hälsningar Reinfeldt.
11 personer gillade det här.

Johan Klingberg 7 timmar ago

Är den där arabiska basaren i Centrum byggd än?
5 personer gillade det här.

niklasr 7 timmar ago

Låter som om kortedalapojkarnas kompisar var lite frustrerade efter häktningsförhandlingarna och ville ge igen på det svenska samhället.
15 personer gillade det här.

Stigalj 6 timmar ago som svar till niklasr

Ja, det ligger nog mycket i vad du säger. Så gott som varenda MENA-invandrare känner sig nu kränkt för att svenska lagar gäller även dem och om de små Kortedala-dräparna inte får rejäl straffrabatt blir det säkert ännu en brottsvåg i Gbg:s centrum.
4 personer gillade det här.

Rosenhane 7 timmar ago

Nej nej, här rör det sig bara om myter.

Drullenhag har ju sagt att Göteborg, Malmö och Södertälje har blivit mycket bättre de senaste 15 åren!
26 personer gillade det här.

Periskop 7 timmar ago

Den nya kulturen i Sverige har medfört försämrad välfärd och ökad otrygghet. I framtiden kan vi räkna med återkommande upplopp och

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: