tisdag 24 april 2012

Muslimer berikas tack vare svenskt griskött | blogghelvetet

Muslimer berikas tack vare svenskt griskött | blogghelvetet: Muslimer berikas tack vare svenskt griskött
Posted on 24 april, 2012 by Roger Sahlström

Tage Erlander hade väl helt fel när han sa att vi i Sverige kunde skatta oss lyckliga för att vår befolkning är så homogen?
flattr this!

Även Sverige var en gång monokulturellt, vilket ledde till dödsdomar och landsförvisningar. Vi har, som väl är, lämnat detta bakom oss.

1975, när riksdagen beslöt att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle, dömdes svenskarna till döden och förvisades ur landet? Och Tage Erlander hade helt fel när han sa att vi i Sverige kunde skatta oss lyckliga för att vår befolkning är så homogen (med anledning av raskravaller i USA)? Var Sverige före 1975 en yta full av lägerplatser, där blonda, vita män domderade och hävdade svensk ras var enda rätta?

Att kineser idag sprider sig över planeten, genom handel. Måste ju självklart bero på att just kineser är extremt mottagliga för andras kulturer. Så öppna inför andra folk, att de gett bort sin egna kinesiska identitet, just för att kunna berika sin egna kulturell. För vad hade kineser förr i tiden, innan de började köpa upp Afrika och respektfullt hantera naturresurser för Afrikas bästa.

På exakt samma sätt tillåter araberna andra kulturer och folk få komma till deras lilla sandö. Bygga kyrkor, sjunga kumbaya och grilla griskött. Just araberna är väl kända för sin öppenhet emot andra kulturer, dess mat och människor….

Som svensk är jag extremt stolt över att kunna utveckla den islamiska kulturen. Där jag utan att ifrågasättas kan ta med min minigris till moskén. Tack vare Sverige, så tillåts homosexuella numera bli vigda av kvinnliga imamer. Tänk så toleranta muslimer är, som tillåter att just Svenskar får berika den islamiska kulturen.

Kulturell mångfald är en resurs

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: