onsdag 18 april 2012

80-åring dog vid åldringsrån

80-åring dog vid åldringsrån | Realisten: 80-åring dog vid åldringsrån
Landskrona En man i 80-årsåldern i Landskrona avled i veckan sedan han utsatts för ett åldringsrån. Tillvägagångssättet liknar flera andra stölder mot äldre.
Artikeln i PDF-format
0 Kommentarer

Liknande nyheter:

Fräcka åldringsrån i Nyköping
Zigensk 16-åring åtalas för nya åldringsbrott
Fem zigenare misstänkta för brutala åldringsrån i Norge
Tre zigenare dömda för åldringsrån i Tingsryd
Marockan döms för åldringsrån

Mannen släppte för en tid sedan in en kvinna i sin lägenheten på Vallgatan. Hon påstod att hon kom från hemtjänsten. Mannen trodde på kvinnan och släppte in henne vid flera tillfällen. Efter att en dator försvann i samband med ett besök fattade mannen misstankar och kontaktade polisen. Detta var den 9 januari i år. Hon släppte också in en man.

Den 6 februari blev han åter bestulen. Han fick ett samtal från en kvinna som sade sig komma från hemtjänsten varpå mannen släppte in henne, skriver Helsingborgs Dagblad. Det visade sig vara samma kvinna som tidigare och hon började rota igenom bostaden. Hon tog med sig mannens plånbok som innehöll cirka 1000 kronor när hon gick.

Nu i söndags återkom kvinnan. Hon stal åter en plånbok av mannen. Han försökte återta plånboken vilket resulterade i att han föll olyckligt och bröt lårbenshalsen. Han fördes med ambulans till sjukhus men skadan var så allvarlig att han avled under veckan.

Kvinnan är i 20-25-årsåldern och mannen i 25-30-årsåldern. Båda pratar svenska med brytning

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: