söndag 8 april 2012

Cecilia bär stövlar i det kalla vintervädret. Stövlarna förhindrar att macheten kapar hennes båda ben. Men hugger tar ändå svårt. I hennes högra underben lossnade en benbit som fastnade i stöveln. Alla senor huggs av. Han hugger igen. Macheten träffar hennes vänstra lårmuskel som nästan går helt av. Cecilia skriker av smärta och försöker värja sig. Men hon kan inte förhindra hans våldsamma och blodiga attack. Huggen träffar hennes ena öga, så svårt att gula fläcken och delar av näthinnan lossnade.Machetemannens offer” “Jag är livrädd att han ska söka upp mig” « Avpixlat

Machetemannens offer” “Jag är livrädd att han ska söka upp mig” « Avpixlat: Machetemannens offer” “Jag är livrädd att han ska söka upp mig”
Cecilia bär stövlar i det kalla vintervädret. Stövlarna förhindrar att macheten kapar hennes båda ben. Men hugger tar ändå svårt. I hennes högra underben lossnade en benbit som fastnade i stöveln. Alla senor huggs av. Han hugger igen. Macheten träffar hennes vänstra lårmuskel som nästan går helt av.
Cecilia skriker av smärta och försöker värja sig. Men hon kan inte förhindra hans våldsamma och blodiga attack. Huggen träffar hennes ena öga, så svårt att gula fläcken och delar av näthinnan lossnade.
MORDFÖRSÖK Sundsvall sen eftermiddag den 15 mars. Från ingenstans försöker en man beväpnad med en machete attackera en kvinna på en parkeringsplats utanför Komvux. Hon undkommer med blotta förskräckelsen. Nästa utsedda offer har inte lika tur. Kvinnan, 33 år, attackeras utan förvarning och mannens machete hugger henne svårt i ena benet och ett öga. Mannens attack avbryts när en manlig kollega till kvinnan kommer till undsättning. Mannen med macheten flyr i en bil.

Några mil därifrån, ute på motorvägen, kör machetemannen i diket. Han ger sig ut på vägbanan och stoppar en minibuss med skolungdomar och deras lärare på väg hem från ett läger. I det läget varnar polisen allmänheten med hjälp av trafikradion. Minibussen har saktat in i tron om att det handlar om en trafikolycka. Marockanen sätter macheten mot halsen på föraren (en lärare) och hotar att skära av halsen på läraren om han inte får bilen. Samtliga i minibussen tvingas av. Sedan flyr marockanen med minibussen.

Kvar i bilen finns en jämthund. Den skadas svårt av mannen. Till en början rapporteras hunden sedan vara död. Men husse lät meddela att den klarade sig.

Polispådraget är vid detta laget massivt. Machetemannen kör åter i diket och polisen kan gripa honom, men under stor tumult. Han vägrar ge sig och är mycket aggressiv. Inne i arresten är han åter våldsam. Dessutom slår han sönder inredningen i cellen samt misshandlar en polisman inne i arrestvaktens lokaler.

Sedermera flyttas han till rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall. En vecka efter överfallen går han bärsärk igen. I ett gemensamt utrymme har han tagit loss ett stolsben och krossar allt i sin väg främst fönster. När personal rusar till attackerar han dem. Stort larm till polisen, som sätter in insatsstyrkan. Polisen använder pepparsprej, sköldar och hund för att få kontroll på mannen. Ingen skadas men personalen chockas. Machetemannen sitter nu på isoleringsavdelningen, väl bevakad.

Hans namn: Redouan El Ouali Alami Hansen, född 1978, marockan och skriven i Timrå.

Redouan El Ouali Alami Hansen har diagnostiserats med en allvarlig psykisk störning och vårdats på rättspsyk till och från sen sommaren 2010, men i början av februari i år beslutade förvaltnings-rätten i Härnösand att han skulle övergå till öppen vård. Så sent som den 19 mars 2011 bestämdes att Redouan El Ouali Alami Hansen skulle tvångsvårdas inom rättspsykiatrisk slutenvård. Han har inte tidigare dömts för brott i Sundsvall eller Härnösand.

Enligt polisen är det oklart varför han befann sig i området kring sjukhuset, även om rättspsyk har avdelningar i sjukhusbyggnaden. I det kommande åtalet ingår rubriceringar som mordförsök, rån alternativt tillgrepp av fortskaffningsmedel grovt brott, våldsamt motstånd, skadegörelse, våld mot tjänsteman, djurplågeri, med mera.

Redan nu kan man förutspå domen. Sluten psykiatrisk vård, stort skadestånd och ingen utvisning då han ska vara svensk medborgare.

Det kvinnliga offret

Komvuxlärarinnan Cecilia. 33 år, har just slutat för dagen och ska ta bilen för att skjutsa dottern. Men ödet ville annorlunda. Redouan El Ouali Alami Hansen kliver fram med sin machete just när hon satt sig i bilen. Han öppnar bildörren och utan ett ord hugger han mot henne. Hon skadas mycket allvarligt.

Cecilia bär stövlar i det kalla vintervädret. Stövlarna förhindrar att macheten kapar hennes båda ben. Men hugger tar ändå svårt. I hennes högra underben lossnade en benbit som fastnade i stöveln. Alla senor huggs av. Han hugger igen. Macheten träffar hennes vänstra lårmuskel som nästan går helt av.

Cecilia skriker av smärta och försöker värja sig. Men hon kan inte förhindra hans våldsamma och blodiga attack. Huggen träffar hennes ena öga, så svårt att gula fläcken och delar av näthinnan lossnade.

Cecilias instinkt att ta sig ur bilen och fly tar henne bara några meter bort. Där blir hon liggande skrikandes på hjälp, svårt skadad och hjälplös. I det läget har attacken avbrutits när kollegan rusat till. En man som idag är hennes hjälte och livräddare.

Celiia är numera hemkommen från sjukhuset. Hon kommer aldrig få tillbaka full synskärpa och har för närvarande svårt med avståndsbedömningen. Ena benet är gipsat och hon har rullator till sin hjälp. Familjen tar hand om henne. Kärlek, omsorg och vård. Men de psykiska skadorna är minst lika omfattande. Till en början bröt hon ihop varje dag. Cecilia har stöd av en kurator och kommer få psykoterapeutisk hjälp.

– Jag klarar inte av att vara ensam, och dörren ska vara låst. Jag törs inte gå ut själv, ­eller ens sitta själv i bilen ­någon minut medan min man uträttar ett ärende. Jag blir rädd när det ringer på dörren, och när jag låg på sjukhuset blev jag jätterädd när en manlig sjuksköterska jag inte träff­at kom in på salen.

– Jag hoppas få redskap och metoder som jag kan använda till att bearbeta det som hänt.

Redouan El Ouali Alami Hansen sitter inlåst. Men Cecilia är livrädd över tanken att han ska söka upp henne igen, att han ska stå utanför fönstret en dag. Rädslan är värst på kvällarna och nätterna, säger hon.

– Konstigt nog, eftersom det var ljust när det hände. Men mörkret är på något sätt hotfullt i sig.

Cecilia hoppas kunna lära sig att bearbeta rädslan.

– Men jag har svårt att tro att jag någonsin kommer att gå in i en hiss med en främmande man, eller ta bilen och åka ner i sjukhusgaraget.

För stunden ska hon omge sig med människor hon känner och litar på, och hon ska inte ut­sätta sig för situationer som kan framkalla rädsla.

– Jag får helt enkelt ta ett steg i taget.

Dagbladet

Attacken mot minibussen

Print Friendly
Share
2012-04-08, 11:52 (uppdaterat 2012-04-08, 11:52) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Invandring/mångkultur

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 2 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
151 kommentarer 1835 gillar mottaget
Dela på
Visar 42 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


Obstinat 11 minut sedan

Det måste vara många svenskar som lider av liknande problem när de varit utsatta för brott. Både fysiska och psykiska, och några säkert för livet. Ett högt pris för den okontrollerade invandringen.

När man räknar på invandringens kostnader får man inte glömma att ta med alla kostnader omkring detta, en del kan kanske aldrig återgå till ett normalt liv. Och då kan man ändå inte mäta det mänskliga lidandet i pengar.
1 person gillade det här.

Frilansare 14 minut sedan

Enda sättet att få de utsatta att känna trygghet är att förankra våldsmannen på Östersjöns botten...
3 personer gillade det här.

Berlin91 23 minut sedan

Vilken tjänsteman beslutade att det här psykfallet fick stanna i Sverige? och på vilka grunder? Häng ut oduglingen med namn.

Hur fick våldsverkaren svenskt medborgarskap? Vem tog beslutet? Varför ska vi "vårda" en kriminell psyksjuk här? Han har ett eget land som inte är i krig och borde skickas dit efter första tecken på våldsbenägenhet.

Hur många fler av sådana monster står vid gränsen och vill in? Vilket ansvar har Migrationsverkets bedömare? - Inget alls, trots att många svenskar skadas, dödas och våldtas allt oftare.

Vad kostar vården av offren? Vad kostar omhändertagande av alla kriminella och psykfall som frikostigt släpps in i landet? Har Sverige inga andra bekymmer än att importera psykfall och våldsverkare från havererade länder?

Stäng gränsen mot Mena nu!
7 personer gillade det här.

Gaut 24 minut sedan

Om situationen är bedrövlig nu, hur är den då inte om 10 år?

Snart har varenda etnisk svensk familj blivit drabbad, direkt eller indirekt, (Kräkfelt och hans gelikar undantagna) av dessa odjurs besinningslösa våld, ondska och hat.

Förutom stundande terrordåd kommer vi dagligen, via Avpixlat el dyl, få höra om massmord, massvåldtäkter, mordbränder och allehanda tortyr...

Sverige faller, om det inte redan har fallit...
3 personer gillade det här.

deleted 32 minut sedan

Skulle vara kul att höra ett vänsterdrägg stå och föreläsa för cecilia om alla människors lika värde...
7 personer gillade det här.

GrinigGammalGubbe 32 minut sedan

Men, är han KVAR i Sverige? Mannen behöver uppenbarligen proffesionell behandling hemmavid! Inte skall väl vi vara förmenta och tro oss vara bättre än Marocco och behandla psykiskt sjuka personer heller!
4 personer gillade det här.

gubbenibyn 37 minut sedan

Men högsta ansvaret i landet har ... ja, ni vet ju alla vem jag menar. Han med så mycket svenskt blod på sina händer. Han som blundar. Han som tittar bort. Han som förbannar oss som protesterar och kallar oss för "rasister". Han som själv kommer att få dyrt betala en dag.
6 personer gillade det här.

puw 45 minut sedan

TA BORT dylika SJUKA Element från Kartan..
sd 2014
5 personer gillade det här.

lasse1 48 minut sedan

Rent ut sagt för djävligt......men den svenska regeringen manar till lugn.
.
"Vissa "smärre incidenter" måste vi få räkna med, till och från ..... säger Fredrik Reinfedt....

Det svenska folket vill alltjämt ha en skyhög massinvandring, och den svenska regeringen har inget annat att rätta sig efter, än just folkviljan ....säger Fredrik.
Regeringen har sett detta som starkt bevis.... att vi t.o.m. kan öka ut den nuvarande flyktingpolitiken till att gälla allt fler ....
Vi kan aldrig kan få för mycket av rörelser över gränserna .....säger Fredrik Reinfeldt..

Regeringen tänker hela tiden på den akuta brist av arbetskraft, samt de stora pensionsavgångarna, både nu och i framtiden".....säger Fredrik Reinfeldt avslutningsvis"..
8 personer gillade det här.

quinna 55 minut sedan

Sådana galningar har vi många som går lösa mitt ibland oss.

Det går framåt för Sverige.
- Hälsningar Reinfeldt.
13 personer gillade det här.

Adar Komdenja 58 minut sedan

Jag blir aningen primitiv när jag läser sånt här, och känner att i vissa fall vore dödsstraff värt att överväga. För förörövaren i detta fall - en för all framtid oduglig och farlig varelse, denne saknar existensberättigande helt enkelt. Och, som medskyldig, vårt lands nuvarande statsminister, som vurmar för att den här sortens existenser skall garanteras en svindyr friplats i Sverige.
16 personer gillade det här.

one_minute 59 minut sedan

Utredning. Förslag. Granskning. Utredning.

Psykiatrilagsutredningen har haft i uppdrag att se över dagens psykiatriska tvångsvårdslagar och att lämna förslag till en ny lagstiftning på området. http://rod.se/psykiskt-sjuka-k... Det här förslaget bygger alltså till stor del på psykansvarkommitténs förslag som kom för tio år sedan. Men vad tusan gubbar … TIO ÅR!!

Sverige har bergis världsrekord i outredda utredningar.
7 personer gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 1 timme sedan

Enklast vore att skicka honom tillbaka till Marocco - att han inte skall få ha sitt svenska medborgarskap kvar är ju så j.vla självklart så även MD måste kunna inse det.

Väl anlänt till hemlandet kommer han att omhändertas av maroccanska myndigheter och då är problemet löst för Sverige och svenska framtida offers del. Vad som händer med honom i Marocco är inte på något sätt vårt problem.
22 personer gillade det här.

Max Payne Moderator Top 10 1 timme sedan

En otroligt hemsk upplevelse. Vem som helst, oavsett hur tuff denne annars är, skulle ha mardrömmar om en sådan händelse skedde dem. Men i vanlig ordning är det mer synd om förövaren än offren. Det är ju ett rop på hjälp, han har haft sådana traumatiska upplevelser på vägen till Sverige, det är den strukturella rasismen i Sverige som gör honom så utagerande...
Ja, ni har hört alla de patetiska ursäkterna förut.

Och sen sitter det några PK:iter till läkare och bedömer - utan att ha träffat patienten - att han nu är färdigvårdad och redo för att möta världen igen. Möta världen och ge sig på nya oskyldiga igen...

Nej, för allas bästa vore en utvisning på sin plats. För i hemlandet vet han att det inte går an att få några vredesutbrott, där har de straff. Då vågar han inte utagera som han vågar här. För här kan man göra vad man vill, om man är från MENA. Straffen är patetiska för man är livrädd att bli kallad för "rasist", så här kan man göra vad man vill. Våldta, hugg ner folk med machete, råna, misshandla, döda, inga problem. Det är offrens fel, man får några månader på ett bra hotell som de kallar för "fängelse", sen "pratar" man lite över saft och bulle, sen är man fri igen.

Nej, vi måste får mer skinn på näsan, våga säga sanningen utan att riskera att bli utfrysta av PK-samhället. Vi måste börja ta tag i problemen och börja straffa dem för deras brott och hjälpa våra offer. De ska bli skadeståndsskyldiga och de ska jobba av sitt skadestånd, sen ska de utan pardon kastas ut och myndigheterna i deras hemländer ska informeras om vad det är som kommer tillbaka, så de vet vad som kommer tillbaka.
18 personer gillade det här.

Talibananas 1 timme sedan

Ett pågående politiskt förslag är att avskaffa rättspsykiatrisk vård som påföljd, istället är det kriminalvården (fängelse...) och därefter eventuell psykiatrisk vård. Frågan är då i vilken "vårdform" som permissionsmöjligheterna är bäst eller kontrollen vid permissioner sämst.

Det kommer alltid att finnas missbedömningar eller komplikationer till även de bästa bedömningarna, eftersom det inte går att hantera tusentals våldsbrottslingar med hundraprocentig säkerhet, i varje ögonblick återstoden av deras liv. Detta är ingen ursäkt eller överslätande av problemen, men ett konstaterande om man inbillar sig enkla lösningar. I detta enskilda exemplet kan man bara hoppas att den dömde gärningsmannen tvingat rättspsykiatrin och domstolarna till några viktiga slutsatser.
3 personer gillade det här.

Martin Knutsson 1 timme sedan

Men tjena, Sverige! En kvinna som nästan mördades brutalt med en fet jävla kniv, är det knappt någon som bryr sig om... Men när det ingår i kockkursen att man SKA smaka fläskkött... DÅ JÄVLAR PUNGAS DET UT MED SKADESTÅND! (Caps lock för att jag börjar bli riktigt trött och förbannad på rövhålet till omvärld).
26 personer gillade det här.

Patrasco Maricon 1 timme sedan

Tacka de som släppt in dåren i Sverige, Cecilia, ännu ett "berikat" offer...
20 personer gillade det här.

MatsD Moderator 1 timme sedan

Det är fint. Återigen har den aningslösa psykiatrin tyckt att man vårdat klart en person och släppt ut honom som ett experiment och återigen har det visat sig att den psykiatriska bedömningen var åt helskotta och människor skadats eller dödats och fått fysiska och psykiska men för livet.

Motsvarande ser vi också gång efter annan inom fångvården. Personer med uppenbart psykopat läggning får kortare straff för diverse misshandlar och brott och släpps ut gång efter annan bara för att begå nya brott och så håller det på tills han mördar någon och åker in på ett lite längre straff. Men även då är allmänhetens respit tillfällig, de flesta är ute på banan igen inom en 10-årsperiod eller mindre eller så begår de nya grova brott på permissioner.

Det krävs ett helt annat perspektiv, med fokus på brottsoffer och tryggheten i samhället. Våldsbrottslingar med dålig prognos ska inte släppas ut när man vet att de kommer att fortsätta begå brott, de ska kunna hålla inlåsta på obestämd tid även för mindre grova brott om man bedömer att de inte är rehabiliterade. I vissa fall innebär det att de aldrig ska släppas ut igen, i preventivt syfte, även om de faktiska brotten ide just nu sitter för inte motiverar detta.

Kriminalvården måste ta ansvar också för framtiden, för de brott en intagen kan tänkas begå om han släpps ut, inte bara för det förflutna och de brott personen begått. Det är fullständigt oansvarigt - snudd på medbrottslighet - att släppa ut en galnings som den här marockanen i närheten av människor i samhället. Någon borde ställas till juridiskt ansvar för följderna.
23 personer gillade det här.

Lodjuret 30 minut sedan som svar till MatsD

Håller fullständigt med. Rättssystemet/samhället skall fokusera på att skydda medborgarna. Inte alla brottslingar kan inte släppas lösa vind för våg i samhället bara för att de betalt ett begånget brott genom att att fullgöra ett ofta minimala straff. Vissa är för farliga för att samhället skall släppa kontrollen.
1 person gillade det här.

MartinL 1 timme sedan

Jag har ingen aning om när han fick svenskt medborgarskap – men det stora problemet är att vi delar ut medborgarskap för tidigt och allt för lättvindigt. Sedan är det i princip omöjligt att utvisa dem. Det bör helt enkelt ta längre tid och man bör innan man får medborgarskap ha egen försörjning och ha haft egen försörjning under ett visst antal år, inte ha några skulder, ha betalat sina skatter, ha tillräckliga kunskaper i svenska språket, inte ha begått allvarliga brott etc.

Att ställa krav är inte fel. Ställer man krav lär också fler svenskar acceptera viss invandring i och med att man då vet att det är människor som gör sitt bästa för att bidra som tas emot och får stanna.

Tyvärr ser den svenska verkligheten inte ut så här och så länge som vi inte ställer några som helst krav kommer nuvarande politik aldrig att få en folklig förankring. Det folkliga missnöjet drabbar då olyckligtvis också de invandrare som faktiskt gör sitt bästa för Sverige.
21 personer gillade det här.

etnofil 1 timme sedan

...o i denna stund sitter det garanterat en hel skock med "rätt-tänkande" journalister o filar på artikeln om empati och förståelse för människors särskilda egenskaper. Artikeln som en gång för alla ska bevisa att det offrens eget fel....

...o i samma stund sitter jag och funderar över vilka som egentligen är dom största hoten mot vårt samhälle, de våldsamma psykopaterna eller journalisterna....

helt klart är att varenda politiker och journalist som inte aktivt fördömmer och motarbetar vår tids största hot mot välfärden, den okontrollerade massimporten av parasiter, alla är medskyldiga till denna typen av brott och borde dömas för medhjälp.

Var sak på sin plats - sjuklövern ut ur riksdagen 2014
16 personer gillade det här.

quinna 25 minut sedan som svar till etnofil

...o i denna stund sitter jag och tänker på vem nästa "lyckliga" blir som utsätts för en våldtäkt,spräckt skalle eller mördad.
1 person gillade det här.

Gaut 5 minut sedan som svar till quinna

Så är det. Med hundra procents säkerhet kommer en etnisk svensk, kanske redan idag bli mördad, våldtagen, misshandlad... Det är bara att välja. Kanske är det någon DU, därute känner nästa gång, kanske är det din syster, bror, mor, far, mor-farförälder, kusin, kompis, klasskamrat som drabbas, eller varför inte du själv? Statistiken talar sannerligen för det.

Även du, "kära" PK-"journalist" eller svenskhatande politiker kommer, till slut, drabbas. I längden kommer ingen undan, skyldig som oskyldig. Jag vet detta, vi vet detta, t om Ni vet detta, men ändå offrar ni villigt oss allihop för Er korruption, för Ert vurmande för den "stora kulturen" i söder, samt Ert självföraktande hat mot er eget ursprung... Snart står ni där med Era egna barns blod på edra händer, med Era egna bödlar, de ormar ni närt, framför Er.
1 person gillade det här.

farsartat 59 minut sedan som svar till etnofil

7-klövern har släppt in dessa människor och journalisterna mörkar de katastrofala följderna. Svenska folket sover...
5 personer gillade det här.

IngeVidare 1 timme sedan som svar till etnofil

Jag tycker du har alldeles rätt.
1 person gillade det här.

PappaThomas 1 timme sedan

Han behöver träffa en dialogpolis och prata av sig så löser det sig nog... eller?

Jag lider verkligen med de som drabbades av den här figurens framfart, särskilt Cecilia. Hur ska hon någonsin kunna få tron på människan tillbaka? Jag vet inte hur man ska hantera en sån typ, men inlåst i alla fall och helst i hemlandet. Jag vill inte vara med och betala ett enda öre för nån vård av en oförbätterlig stolle.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: