onsdag 6 april 2011

Stora stenar kastades mot fotgängare och bilar « Politiskt Inkorrekt

Stora stenar kastades mot fotgängare och bilar « Politiskt Inkorrekt: "Stora stenar kastades mot fotgängare och bilar

LAHOLM I söndags kväll blev en man med hund och en kvinna på cykel attackerade med stenar på L P Hanssons väg i Laholm. Även ett par bilar träffades och fyra polisanmälningar har gjorts.

Ett spänt förhållande ska sedan tidigare råda mellan mannen i 70-årsåldern och tonårskillarna som stör sig på att hans hund skäller då de kommer i närheten.

Parterna möttes vid 19-tiden på söndagen och befann sig på var sin sida av gatan då hunden skällde varpå killarna svarade med att räcka finger och någon ska ha skrikit ‘gubbjävel’. Då mannen korsade gatan försvann alla utom tre. En ordväxling sker men inget mer, just då, och mannen fortsätter sin promenad, nu i sällskap med en kvinna på cykel som han känner.

Enligt polisanmälan utsattes de för stenkastning vid Grönkulla förskola. Knytnävsstora kullerstenar vinade mot dem från skolområdet. Ingen träffades men kvinnan blev så rädd att hon körde omkull och slog sig samt skrubbade ena handen.

Två passerande personbilar träffades däremot vars förare inte ville eller vågade stanna men som båda polisanmält i efterhand.

En polispatrull som befann sig i närheten tog sig snabbt till platsen. De 8-10 ynglingarna befann sig då vid Bättringsvägen men skingrades då polisen närmade sig.

Händelsen rubriceras som försök till misshandel och mannen har identifierat flera av de misstänkta gärningsmännen.

Enligt uppgifter till PI ska det till största del röra sig om kosovoalbaner, som länge orsakat diverse problem i Laholm, någon somalier och enstaka svensk.

HP
5 april, 2011 | Category: Inrikes
32 comments to Stora stenar kastades mot fotgängare och bilar

*
Ron79
5 april, 2011 at 20:38 · Reply

Vet inte varför, men varje gång jag ser en bild av Jan Helin eller pösmattson så skäller jag hejvilt! Antingen är det mitt sjätte sinne som gör sig påminnt, eller så är det bara en normal reaktion när man ser hycklare och andra kriminella.
*
Oden
5 april, 2011 at 19:59 · Reply

Vart tog uppfostringsanstalterna vägen, eller de finska tukthusen.
Undrar om det går att ”korrekta” dylika snedseglare?
*
tant_Sverige
5 april, 2011 at 19:52 · Reply

När de kastar sten på gamla i Sverige kallar vi det misshandel. Men när de kastar sten i sitt hemland är det för att avrätta (oftast kvinnor). Var det ingen polis som tääänkte på det?
*
qoki
5 april, 2011 at 19:42 · Reply

Hej allihop!
Jag är själv upprörd, om detta som händer i laholm.
Men en sak ska veta svenska folket, att det är inte alla
Kosovoalbaner som är kriminella eller snattare,här i laholm bor cirka 100 familjen, av dem 100 familjen är bara 2 eller 4 i familjen som inte lyder sina föräldrar.Man kan inte dra alla vid en kant, många av kosova familjen som bor i laholm har ett arbete eller jobbar. myndigheterna bör vara mer hårda, inte så slappa.dem som gör inbrott eller skadegörelse, bör varnas förta gången, sen andra gången ta den personen och sätt i en flyg, skicka dit dom kommer ifrån.
o
Jack London
5 april, 2011 at 20:15 · Reply

Förlåt… qoki… misstänker dock att du är kosovoalban, med utgångsläge från ditt lilla försvarstal beträffande dina landsmän. Fast det hindrar dig förstås inte från att skriva någorlunda förståelig svenska…

”…här i laholm bor cirka 100 familjen, av dem 100 familjen är bara 2 eller 4 i familjen som inte lyder sina föräldrar.”

Skulle du vilja vara så vänlig och någorlunda utveckla vad det är som du önskar berätta…
+
Wanir
5 april, 2011 at 22:40 · Reply

Men snälla Jack London, du behöver ju inte vara nedlåtande bara för att qoki nu skulle vara kosovoalban? Man förstår precis vad han menar, och jag håller med qoki, det är många invandrare som gör ett sjuhelvetes bra jobb, jobbar nästan mer och hårdare än svenskar. Och det han säger är precis min linje, varna dom först, tar dom inte den varningen, tack och hej första bästa plan hem. helt rätt! Jack, visa dig som en lite större människa och var inte nedlåtande mot andra, oavsett varifrån dom kommer.
#
Jack London
5 april, 2011 at 23:25 · Reply

Wanir… OK! Nu ligger det till så här att, jag geografiskt råkar bo inte så långt ifrån Laholm… Och därmed är ganska (mycket!)familjär med förhållandena där; vad som händer i staden, dess omgivningar och på Osbecksgymnasiet… Ett gymnasium som allt fler undviker – bara 80 sökande elever till kommande hösttermin! Och det finns en anledning…

Jag är dock fortfarande lite osäker på vad ”qoki” (som egentligen borde svara för sig själv…) menar med ”är bara 2 eller 4 i familjen som inte lyder sina föräldrar.”
*
one_minute
5 april, 2011 at 19:40 · Reply

Bara lite kort apropå stenar.
Jag kom i samspråk med en tant på väg till köpcentrum vi har här i vårt lilla hörn av Sverige. Det var tidig kväll. Jag mötte en bekanting, stannade och snackade en stund. Tanten travade vidare i sin takt med rullatorn. Sen hörde jag världens vrål. ”Håll käften kärringjävel innan jag slår dig” varpå tanten blev riktigt ilsken och svarade med barsk röst: ”nähä din spoling, jag slår dig först”.

Jamen, gissa vilken kavat tant och med rullatorn stapplade hon emot den där slyngeln och slog till honom med handväskan över benen. Bonk! Killen stöp direkt.

”Jag hade en tegelsten i handväskan”, sa hon till polisen. Och då sa polisen: ”nämen, snälla lilla tant, det får man inte ha”. Varpå tanten karskt sa: ”du ska inte lägga dig i vad jag har i min handväska”.

Det här var några år sen och numera är de värsta spolingarna borta.
Tant Tegel blev 91 år.
*
asskicker
5 april, 2011 at 19:34 · Reply

Reinfeldt: ”kan vi inte tysta ned det här? Jag vill inte uppmuntra främlingsfientliga krafter”…
Typ.
*
Dame Edna
5 april, 2011 at 18:39 · Reply

Minns i vintras när skolbarn kastat grus och snö på en somaliska som var ute och lekte spökplumpen. Då hade man demonstration på torget om det hemska rasistiska som hänt.Tidningarna skrev upprört. Undrar om de ska ut igen och ta kamp för människovärdet? Eller, svenskar kanske inte har SÅ stort människovärde…
Klok hund förresten! Tänk vad ett gäng stora hundar skulle kunna göra nytta om de användes till rätt sak…
*
Berit
5 april, 2011 at 17:57 · Reply

Hur kan alliansens politiker försvara kriminella invandrare som kastar sten på fotgängare och bilar de är livsfarliga och borde utvisas omgående till sitt hemland samt återkalla medborgarskapet!
Det blir total anarki i Sverige om man inte vågar eller vill ta itu med hårdhandskarna mot dessa kriminella element omgående.
*
Quexsilber
5 april, 2011 at 17:30 · Reply

Kastar man knytnävsstora stenar mot folk så handlar det om mordförsök och inget annat. När ska vår sovande statsminister se till att ändra lagarna så att man bara kan griva dessa illgärningsmän och skicka hem dem och deras familjer med första bästa flyg?

Inte för att jag önskar livet av folk men dom politikerna som bara blundar för alla problem dom orsakar vanligt hederligt folk borde själv helt plötsligt stå i stenregnet utan sina skyddsvakter. Efter en sådan erfarenhet kanske dom fattar eller så grävs dom ner och nya tillträder.
*
Laholmare
5 april, 2011 at 15:52 · Reply

Skönt att inte bo i Laholm längre. Tråkigt att det blivit såhär. Albaner…
*
felprioriterat
5 april, 2011 at 15:49 · Reply

Min hund har en speciell egenhet när jag är ute och går med henne. Hon skäller på svarta människor, förutom berusade människor och folk som haltar. Ganska lustigt och det är inte jag som lärt henne detta!.
o
Peter
5 april, 2011 at 17:25 · Reply

Min också , han skäller också på människor som är lite förståndshandikappade ( utan min uppmuntran) frågan är hur vet de.?
+
Niklas R.
5 april, 2011 at 18:29 · Reply

En hund har väldigt fina sensororgan och kan faktiskt känna på sig när dess husse t.ex. kommer att få ett epileptiskt anfall långt innan det sker fysiskt.
o
tant_Sverige
5 april, 2011 at 19:47 · Reply

Det är kanske nåt medfött hos hundar, för min gör samma sak. När hon ser svarta människor blir hon upprörd och skäller. Det har t o m hänt att hon satt sig och kissat framför dem. Det är otroligt pinsamt och jag blir skraj att de ska slå ner mig, eller nåt. Detta är absolut inget jag har lärt henne.
*
Bosse
5 april, 2011 at 15:48 · Reply

Japp, det är kosovoalbaner. Jag har en släkting som råkat ut för dem och som var livrädd i flera år.
o
hva410e
5 april, 2011 at 19:12 · Reply

Jag undrar när den dagen kommer då vi SVENSKAR har fått nog, och ”tar hand” om problemen själva, utan att försöka få hjälp av polisen.
Görs inget åt detta ”dalt” med berikarna så är jag övertygad om
att det kommer att bli våldsan en uppgörelse, och de som ”bäddar” för
detta är våra ryggradslösa politiker.
+
Niklas
6 april, 2011 at 01:25 · Reply

Helt klart kommer de bli Kaos när folk fått nog fattar inte va problemet är finns svart på vitt, om vi inte kan skicka hem dem som e här, kan vi väl åtminstonde stänga Landets dörrarna.
*
PP
5 april, 2011 at 15:39 · Reply

Händelsen rubriceras som försök till misshandel….
Hade det varit Kalle, nisse och Johans gäng så hade rubriken varit MORDFÖRSÖK, vilket jag tycker att det är.

Får man en knytnävsstor sten i pallet så har man inga bekymmer längre.

Men vi måste ju förstå att berikarna kände sig nog kränkta för att hunden skällde på arabiska eller nå´t. Eller så var de hotade och hårt trängda där på sin sida av gatan. Synd var det säkert om dem i alla fall så samhället måste nog ge dem några tusen var och kanske en medalj på köpet för att trösta de små oskyldiga berikarna.
*
Stefan
5 april, 2011 at 15:20 · Reply

Den här stenkastningen känner jag igen från forna Jugoslavien, körde mat till tusentals människor, tillbaka fick vi fönsterrutor krossade av stenkastare. Verkar som många av dem är här nu.
*
Knoll2
5 april, 2011 at 15:20 · Reply

Men snälla någon när ska flatheten ta slut i det här landet? Skicka hem dem till Kosovo där de hör hemma. Begriper inte varför folkslag som ingen annan vill blanda sig med nödvändigtvis måste bo och leva i vårt avlånga land. Vad har vi för nytta av de här? Ingen!!!
*
Blixten-slår hårt
5 april, 2011 at 14:31 · Reply

Vi gillar OLIKA stora stenar och olika ställen att kasta stenar på dom Svenskar som betalar för att Kosovoalbanerna skall komma hit och slippa jobba.

Det är krig nu. Krig!!
o
Rimkalk
5 april, 2011 at 16:07 · Reply

Trycker på den osynliga gilla knappen.
*
ofattbart
5 april, 2011 at 14:21 · Reply

Dags att länsa områden på alla stenar och asfaltera allt som tidigare haft kullerstenar. Kanske kan hoppas på att stenkastning minskar om dom måste släpa in stenar från andra områden.
o
SM811
5 april, 2011 at 14:42 · Reply

Det är inte stenarna som är problemet utan gärningsmännen. Det är gärningsmännen som skall avlägsnas.
o
sorjav
5 april, 2011 at 16:22 · Reply

Precis så har man gjort i Rinkeby.
*
Sandbuzz
5 april, 2011 at 13:55 · Reply

Ja, hundar har en förmåga, ett sjätte sinne, som talar om för dem att vissa har inget gott uppsåt i sinne. Dom känner hatet, det negativa hos folk, därför skäller de…
*
ThinksTwice
5 april, 2011 at 13:49 · Reply

Berikning på alla fronter.
*
Rusen
5 april, 2011 at 13:49 · Reply

Ska det inte vara en hund som skäller och inte en kund???
o
PI Skribent
5 april, 2011 at 14:29 · Reply

Oops, så går det när man har

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: