onsdag 6 april 2011

Skolebørn forgiftes med juice

Skolebørn forgiftes med juice: "Skolebørn forgiftes med juice

Offentliggjort 06.04.11 kl. 07:14

Militser i Afghanistan bruger horrible metoder for at forhindre børn i at gå i skole, viser fortrolige dokumenter.
Tema
Krigen i Afghanistan
Relaterede artikler
Koran-protester i Afghanistan fortsætter
Psykolog skal bryde tavshedspligt i retten
Koran-sag skaber farer for soldater
Se alle >>

Danske politikere fremhæver skolerne i Afghanistan som den væsentligste succeshistorie i det krigshærgede land.

Men bag de opmuntrende udmeldinger om, at rekordmange afghanske børn er kommet på skolebænken siden invasionen i 2001, gemmer sig en virkelighed, hvor skolebørn og lærere udsættes for målrettede angreb fra militsgrupper.

Amerikanske efterretningsdokumenter, som Information er kommet i besiddelse af gennem Wikileaks, giver et indblik i motiverne, metoderne og systematikken bag volden og truslerne mod de afghanske familier, der sender deres børn i de vestligt støttede skoler.

De viser, hvordan militserne angriber skoler for at bekæmpe regeringen og den internationale militære indsats i landet. Afghanske skolebørn, forældre og lærere må leve i frygt.
Gift i juicebrikker

Militserne planlægger at forgifte skolebørn ved hjælp af juicebrikker og at uddanne terrorister til skolelærere, der skal slå eleverne ihjel. Forældre og lærere trues på livet. Skoler bombes og brændes ned.

I år støtter Danmark den afghanske uddannelsessektor med 110 millioner kroner. Penge, der ifølge udviklingsminister Søren Pind 'virkelig gør en forskel':

- Omkring to millioner piger er kommet i gang med undervisningen, og det er fantastisk. De har en kæmpe appetit på at lære og er meget taknemmelige for den danske hjælp, udtalte han efter et besøg på en pigeskole i Kabul i august sidste år.

Tal fra FN viser, at angreb på skoler i Afghanistan er steget fra 98 i 2005 til 500 i 2010, hvor 169 lærere og elever blev dræbt og mere end 500 såret, skriver Information.

Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, siger, at 'hvis Taliban kan true en masse familier til at blive hjemme, så har de jo vundet'.

Ritzau

Tilmeld dig overvågning af Udland

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: