onsdag 6 april 2011

Klarspråk om överfallsvåldtäkter i norsk dagstidning « Politiskt Inkorrekt

Klarspråk om överfallsvåldtäkter i norsk dagstidning « Politiskt Inkorrekt: "Klarspråk om överfallsvåldtäkter i norsk dagstidning

NORGE Verdens Gang har i dag en artikel som handlar om våldtäktsmän och vad som driver dem. Psykolog Thore Langfeldt vid institutt for klinisk sexologi og terapi sticker inte under stolen med vilka gärningsmännen är.

Langfeldt konstaterar inledningsvis att överfallsvåldtäkter i Norge i regel begås av ensamma, introverta personer, ofta med psykiska problem. Åldersmässigt kan de vara allt ifrån 14-15 till 40-50, kanske äldre. De har starka aggressiva känslor gentemot kvinnor vars orsak ofta ligger i barndomen.

Sedan kommer något vi visserligen redan visste, då tidigare undersökningar i Norge visat på samma sak, men det tål att upprepas, särskilt med tanke på hur tabu frågan är bara några kilometer österut.

Etter at institutt for klinisk sexologi og terapi behandlet flere norske serievoldtektsmenn for noen år siden, opplever den kjente psykologen at så godt som alle overfallsvoldtektsmenn som blir pågrepet i Norge, har innvandrerbakgrunn.

- Mange av dem er traumatiserte. Noen er voldelig oppdratt med streng seksualmoral, og det er ikke uvanlig at de selv har opplevd voldtekt.

Tidigare har det konstaterats att samtliga 41 överfallsvåldtäkter i Oslo under en treårsperiod utfördes av icke-västliga invandrare, främst kurder och afrikaner.
Våg av våldtäkter i Oslo

Samtidigt rapporteras om en våg av våldtäkter i Oslo. Fyra överfallsvåldtäkter skedde inom loppet av fem timmar i helgen – samtliga gärningsmän beskrivs som invandrare.

VG · PI
5 april, 2011 | Category: Utrikes, Våldtäkt
23 comments to Klarspråk om överfallsvåldtäkter i norsk dagstidning

*
La
6 april, 2011 at 02:57 · Reply

Oj oj oj, Dags för den inkvoterade Lena Sundström att åka över till Norge och bo i en lägenhet några timmar och sen skriva en bok i egenskap av ”Expert” som förklarar hur ”Främlingsfientligt” ”Rasistiskt” ”Islamofobiskt” och ”Nazistiskt” Norge är.

Sverige drar åt ett håll och grannarna åt ett annat. Ska bli intressant att se hur Sverige ser ut om ett par decennier när alla pengar från den fina industriperioden definitivt är slut. Då kan vi nog få se resultatet av sossarnas Sverige där individuell styrka har utraderats till förmån för kollektivet. För är det något som kommer behövas i Sverige är det just individuell styrka, speciellt när man öser in invandrare från primitiva och aggressiva kulturer i miljontal.
*
Luminor
6 april, 2011 at 00:13 · Reply

Fyra överfallsvåldtäkter skedde inom loppet av fem timmar i helgen i Oslo – samtliga gärningsmän beskrivs som invandrare.
Jag tvivlar starkt på detta påstående, det låter helt osannolikt. Det bör ha varit fem våldtäkter på fyra timmar.
*
L
5 april, 2011 at 22:51 · Reply

Kan någon berätta för mig hur det kommer sig att de som en gång blivit våldtagna senare i livet själva våldtar..?? Det är för mig totalt obegripligt…
*
Norvegia
5 april, 2011 at 22:18 · Reply

Den svenske PK-eliten skygger ikke unna å kalle Norge for rasistisk, sånn generelt, när de kommenterer innvandring i norsk media.
*
Inte-en-till
5 april, 2011 at 21:48 · Reply

Så stora problem har man i Norge, trots att man där diskuterar problemet öppet och inför åtgärder för att minska invandringen.

I Sverige gör man tvärtom – med Reinfeldt i täten:

Mörkar om våldtäkterna.
Ökar invandringen.

Konsekvens för Sverige och svenska kvinnor?
*
Kandidaten
5 april, 2011 at 20:51 · Reply

Vad i helsefyr! VG skriver ut signalementet!!! VARFÖR GÖR DOM PÅ DETTA VISET?
o
Kalle9
5 april, 2011 at 22:16 · Reply

Jag håller med dig. Det är för jävligt. Hur ska Reinfeldt kunna indoktrinera befolkningen om dom har fakta?

En 3 åring förstår ju att folk kan börja tänka själva. Jag hoppas verkligen att presstödet blir villkorat. På så sätt kanske vi en gång för alla kan stoppa ofoget med en korrekt nyhetsbevakning.
*
Martina
5 april, 2011 at 20:36 · Reply

Tänk att det är så lätt att tala klarspråk i Norge och Danmark – men främlingsfientligt, rasistiskt och nazistisk att göra detsamma i Sverige…
*
B.Benoit
5 april, 2011 at 19:48 · Reply

Det är intressant också att VG, Aftonbladet och SvD har samma ägare, men de bemöter frågan på olika sätt i Sverige respektive Norge. Kan man av det dra slutsatsen att det är det politiska klimatet som styr och att ägarna bara anpassar sig efter att tjäna pengar?
o
Henning
5 april, 2011 at 23:03 · Reply

LO har veto-rett når det gjelder ansettelse av sjefsredaktør i Aftonbladet. Den som kontrollerer en slik post kan også diktere hvilken holdning tidningen skal innta i ulike saker.

Så dere som er med i LO: meld dere ut i dag!
*
PP
5 april, 2011 at 19:42 · Reply

Skönt att svenska kvinnor inte behöver oroa sig…
För detta kan ju aldrig hända i Sverige.

Fast man vet ju inte…Sverige är ju barbariskt nu enligt landsfadern.
Det är nog bäst att alla kvinnor undviker alla med blå ögon, ljust hår eller de som bara talar Svenska. Det är läskiga typer det.
o
Nisse på Manpower
5 april, 2011 at 21:58 · Reply

Klart att invandrare inte begår våldtäkter i Sverige, jag har aldrig läst om det i tidningen. Däremot tycks ljushåriga svenskar göra det…..

(satir)
*
bittej
5 april, 2011 at 19:25 · Reply

jo det är väl bra att dessa problem beskrivs i klartext i norge, synd bara att detta inte görs här i sverige. skulle dock vilja påpeka att om man följer vissa debatter i sverige talas det klarspråk, det finns många klarsynta och inspirerade forskare och debattörer som beskriver vissa sanningar som svensk media tiger om och tydligen klarar våra media aktörer inte av att förstå vissa samband….. det finns naturligtvis många sådana sanningar, i dag hörde jag en föreläsning om politik och religion i usa och till våra politikers förvåning(eller?) så är inte usa ett sekulärt land utan de flesta(78%) till hör en kristen grundsyn och där ganska många tycker det är ok att trakasera de som är för abort eller tycker homosexualitet är något naturligt, alltså den bilden som våra svenska politiker vill ge av usa är helt annorlund och där de ser usas sekulära stat som en framgångsaga, denna bild borde nyanseras av svensk media så att alla svenskar som inte bott en längre tid i usa kan genomskåda svenska politikers retorik.
*
northsphinx
5 april, 2011 at 19:24 · Reply

Nu börjar det bli kul.
VG är helägt av: tada
Schibsted

som kontrollerar 91 procent av aktierna i tada:
Aftonbladet.
o
Illwill
5 april, 2011 at 19:43 · Reply

”LO äger fortfarande 9% och har genom avtal med Schibsted fortfarande rätt att bestämma vem som ska vara chefredaktör för ledar-, debatt- och kulturavdelningen. LO behåller därmed även i fortsättningen kontrollen över tidningens politiska inriktning”

Oroa dig inte, Aftonbladet kommer fortsätta att vara den mest politiskt korrekta delen av 7-klöverns propagandaministerium.
*
ThinksTwice
5 april, 2011 at 19:04 · Reply

Våra kära grannar går från klarhet till klarhet. Det måste komma hit tids nog!
*
Peter
5 april, 2011 at 19:02 · Reply

Lite annat intressant som knappast skulle vara möjligt att skriva i Svensk media.
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=583009
*
Rusen
5 april, 2011 at 18:56 · Reply

Ett stort grattis till Norsk media som levererar sanningen och inte ljuger för sin befolkning som här i DDR Sverige.
o
Anders
5 april, 2011 at 19:24 · Reply

Se dette spørsmålet fra en journalist. : )

http://www.nettavisen.no/nyheter/article3125133.ece

- Du sier at vi må snakke om menn generelt som voldtar, men tallene viser jo at det omtrent bare er ikke-vestlige menn som står bak overfallsvoldtektene?
*
Skeåning
5 april, 2011 at 18:55 · Reply

Nu sitter väl Thomas Mattsson på Expressen och häpnar över att norsk media har mage att hjälpa polisen genom att skriva ut fullt signalement. Det är ju viktigare att vara politiskt korrekt, än att underlätta för polisen att gripa våldtäktsmän.
*
Dalman
5 april, 2011 at 18:48 · Reply

Det känns uppfriskande med en ärlig och uppriktig press. Tänk om vi hade det i Sverige också, vilket lyft för SD det skulle bli.
o
Tobleråna Sahliv
5 april, 2011 at 19:07 · Reply

Det är därför dom inte är ärliga. Journalisterna är ju lika med politiker.
o
bilbo bagger
5 april, 2011 at 19:31 · Reply

I det här landet ska vi inte bli upplysta om sånt här, det vore ju katastrof om gemene man får reda på detta,då får ju regeringen skämmas.
Men vi tar ett litet steg i taget, folk blir tröttare o tröttare på detta hyckleri för var dag som går, det är bara att upplysa varje människa man träffar om denna utomordentliga sida.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: