fredag 5 oktober 2012

Tjänade pengar på flyktingbarn | Västerbottens-Kuriren |

Tjänade pengar på flyktingbarn | Västerbottens-Kuriren |: Tjänade pengar på flyktingbarn

Publicerad 4 oktober 2012 kl 09.49 , Uppdaterad 4 oktober 2012 kl 09.50

Jan Emanuel Johansson lever lyxliv efter ha sålt sitt vårdimperium, som bland annat drev hemmet för ensamkommande flyktingbarn i Hörnefors.

I december 2010 sålde den socialdemokratiska politikern och före detta Robinsonvinnaren Jan-Emanuel Johansson vårdimperiet Svensk Samhällsutveckling AB för nästan en kvarts miljard kronor. Numera lever han gott på sina pengar och kör bland annat en Lamborghini för 1,7 miljoner och en 37-fots motorbåt som går loss på cirka 4 miljoner. Det uppger Expressen.

Företaget Svensk Samhällsutveckling var bland annat moderbolag till företaget Av Egen kraft som i sin tur ägde Integreria AB som drev verksamheten Morgonsol för ensamkommande flyktigbarn i Hörnefors under två år.

Nu riskerar Jan Emanuel Johansson åtal. Han är misstänkt för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Inom några veckor ska beslut tas av åklagare om eventuellt åtal, enligt Expressen

Johansson är fortfarande socialdemokratisk politiker i Norrtälje där han bor. Inte alla partikamrater ser något positivt på att han tjänat så mycket pengar på att sälja vårdbolag.

- Någonstans är gränsen nådd när det gäller Jan Emanuel och moralen. Det är svårt att förena vår partipolitiska hållning mot vinster i vården när vi har en person som är väldigt vinstrikt i vården, säger Kjell Drotz s-ledamot i kommunfullmäktige i Norrtälje, till Expressen.

För cirka ett år sedan sa Umeå kommun upp kontraktet med Integreria AB som då drev verksamheten. Sedan dess har kommunen tagit över Morgonsol och de tillsvidareanställda som jobbade där.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: