söndag 14 oktober 2012

Slog nästan ihjäl 34-årig tvåbarnsfar – får 120 timmars samhällstjänst

Slog nästan ihjäl 34-årig tvåbarnsfar – får 120 timmars samhällstjänst

Publicerat 16 januari 2012 kl 22:04
Invandringen. I september förra året misshandlades två svenskar grovt på Swedenborgsgatan på Södermalm i Stockholm. En av dem var nära att mista livet, skriver Metro . Nu får de tre invandrarna ungdomsvård och 120 timmars samhällstjänst - trots att de är tidigare dömda.

Dela artikeln


11
Bråken inleddes med att 16-årige Jack Braun Thessing frågade en 20-årig svensk man om han kunde få en cigarett. Denne sträckte fram sitt cigarettpaket och Jack Braun Thessing tog då tre cigaretter ur paketet. Den svenske mannen påpekade att han bara avsåg bjuda honom på en enda cigarett, vilket Jack Braun Thessing inte kunde acceptera. Efter en stund ringde Jack Braun Thessing upp sin kamrater och bad dem att komma till platsen. Så fort 16-årige Fadi Haddad och 18-årige Alexander Gebrail slutit upp på platsen gick alla tre till angrepp. Svensken gjorde motstånd och lyckades dra ner Fadi Haddad på marken, men de övriga två stod samtidigt och sparkade honom i ryggen och mot huvudet.
Civilkurage belönades med skallskador och hjärnblödning
Flera personer stod bara och såg på. Den ende som ingrep var en 34-årig svensk tvåbarnspappa. Hans försökte avstyra misshandeln genom att dra de sparkande invandrarna från den liggande 20-åringen.
Fadi Haddad, som tränar Thaiboxning, slog då 34-åringen så hårt i ansiktet att han tappade medvetandet, föll baklänges och slog huvudet i asfalten. Mannen kunde mycket väl ha avlidit i samband med fallet som orsakade en skallfraktur och två hjärnblödningar.
34-åringen låg medvetslös på sjukhus i fem dygn innan han vaknade upp. Förutom de fysiska skadorna lider han av allvarliga psykiska men efter misshandeln. Han uppvisar posttraumatisk stressyndrom, paniksyndrom med agorafobi (stark rädsla för att vistas på platser med folk) samt depression. Tvåbarnspappan är nu i behov av långvarig psykiatrisk behandling.
Misshandel belönades med struntstraff
Fadi Haddad döms för denna misshandel och misshandeln av den 20-årige svensken till ungdomsvård. Jack Braun Thessing och Alexander Gebrail döms för grov misshandel till ungdomsvård respektive villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst.
Enligt tidningen Realisten är samtliga tre tidigare dömda för flera brott.
SkribentCa

Inga kommentarer: