måndag 29 oktober 2012

"Kommer Sverige betala smugglingsresan hit" ?

Kraven från asylsökande vet inga gränser

ASYLSÖKANDE En handläggare har mailat Merit Wager och skriver följande:
Ett inlägg på bloggen handlade om familjen som ville få smuggelresan betald av staten (En migga: “Kommer Sverige att ge oss pengar för smugglingsresan hit, den kostade ju mycket pengar?”).
För en tid sedan så kunde man läsa om somalier i Katrineholm som demonstrerade utanför socialkontoret för utökade förmåner och större hus. En video visar vilka krav som ställdes. Det skulle inte bara vara tre rum utan ”så många som mamma ville ha”.
Som exempel på när förväntningar inte infrias så bankade det en dag febrilt på dörren till Migrationsverket i den större mellansvenska stad där jag jobbade. Jag hade jouren så jag gick för att se efter vad saken gällde. Jag fann en mycket upprörd sudanes. Han skrek att han fick för lite pengar i Sverige och att han borde ha mer då FN (?!) ju betalade. Han ville genast också få en ny lägenhet i staden då han inte trivdes i den kommun han nu bodde i. Det fanns för få landsmän där.
Läs resten här
Avpixlat har fetmarkerat mittpartiet där handläggaren nämner “somalier i Katrineholm som demonstrerade utanför socialkontoret för utökade förmåner och större hus. En video visar vilka krav som ställdes.”
Det är dessa inslag handläggaren avser, filmat i mars 2012. Sänk ljudet, och det bör påpekas att vissa scener förekommer i båda inslagen:
Share

TV-TIPS: SVT Agenda kl 21.15 i SVT2


DEBATT Ett av kvällens ämnen anknyter till den okontroversiella frågan Hur mycket invandring tål Sverige som ställdes inför partiledardebatten i Agenda för några veckor sedan. Det tålde inte rödvänsterfalangerna och olika sofftyckare. I studion ska därför följande två träta ämnet:
Hur ska debatten om invandringen föras? Jasenko Selimovic (FP) och Åsa Romson (MP).
Agenda
Relaterat

Inga kommentarer: