måndag 1 oktober 2012

“Därför lämnar jag KD för SD” « Avpixlat

“Därför lämnar jag KD för SD” « Avpixlat: “Därför lämnar jag KD för SD”

POLITIK 19-årige Zeth Arkö Gogman är journaliststudent och f.d. ordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet Söder om Söder samt riksmötessekreterare 2012. Det är dock inte i KD som framtiden finns utan i Sverigedemokraterna, menar han i en debattartikel på Newsmill idag.

När jag gick med i Kristdemokraterna var det för att jag var inspirerad av budskapet om politikens gränser och verklighetens folk. Jag hade länge känt hur en radikal elit hade tryckt ner mig på grund av mitt ursprung, min religion, mitt kön och min sexuella läggning. Att tyckarnas vackra prat inte stämde överens med den verklighet jag själv lever i. Med bakgrund av det blev jag glad när Göran Hägglund lanserade sig själv som kritiker av proffstyckarna genom begreppet verklighetens folk.

Jag kan nu, tyvärr, konstatera att talet om verklighetens folk och politikens gränser inte har någon större bäring alls i Kristdemokraterna. Partiet är snarare en mix av människor med helt olika ideologiska uppfattningar, från grönt socialliberala till högerliberala och konservativa, stöttade av olika intressegrupper, till viss del borgerliga tankesmedjor, men framförallt intressen från den frikyrkliga miljön. Partiet har länge varit i samma tillstånd som ett sjunkande skepp, men så länge jag har varit aktiv har krismedvetenheten hos toppen har varit nära noll. Kritiker har tystats allt medan partiets gräsrötter och organisation vittrar sönder och dör.

Bristen på omvärldsanalys internt är deprimerande. Ett stort antal medlemmar uppfattar det som att KD:s problem kommer från att partiet talat för lite om miljö och bistånd, att partiet måste bli bättre på jämställdhetsfrågor, och värdekonservatism har jämförts med nazism. Det kanske chockerar många att begreppet värdekonservativ är kontroversiellt i det kristdemokratiska partiet. Istället ska man använda ordet ”värdeorienterad”, som ingen vanlig väljare kan relatera till, och som kan betyda precis vad som helst mellan himmel och jord.

[...]

Lyckligtvis så finns det ett konservativt parti i riksdagen, ett som det dessutom går bra för. Detta eftersom man hittat en bärande tanke som stora väljargrupper längtat efter, att ta vanligt folks känsla av förlorad trygghet på allvar, och slå vakt om den nationella identiteten, och på så vis mota de värderadikala elitister som gjort det till sin uppgift att bekämpa majoritetssamhällets normer. Jag tror att den sverigedemokratiska rörelsen är vårt lands svar på en växande västerländsk rörelse som inneburit att de immateriella värdena kommit tillbaka till politiken. Immateriella värden innebär i det här fallet inte religion, utan att man efterfrågar en sund nationalism. Att frågor om vad det innebär att tillhöra sin nation innebär, vilken identitet man ska slå fast om, och vilka normer, värden och traditioner som ger samhällelig stabilitet, etik och har visat sig goda och uthålliga genom tiderna. Alla konservativa borde förespråka en sund nationalism. För mig har det har varit en glädje att se SDU kampanja med ett budskap som Stolt Svensk, ett budskap som man inte ens borde behöva föra fram, det borde vara någonting självklart för de flesta som engagerat sig politiskt.

Att sverigedemokratin skulle vara rasistisk faller på sin egen orimlighet. Om socioekonomisk och etnisk mångfald har ett egenvärde är den nog större i sverigedemokratin än i kristdemokratin. Jag behöver bara öppna det senaste numret av SD-kuriren och jämföra med något nummer av Tidningen Kristdemokraten för att se det svart på vitt. I Sverigedemokratin finns allt från människor från enkla förhållanden till mer privilegierade. Det är inte särintressen, utan idealen och kärleken till Sverige som förenar. Det är inte heller ett ”extremt” parti i någon rimlig bemärkelse, utan man förespråkar vad som ses som vanligt sunt förnuft i de flesta andra västländer. Moderaternas och Kristdemokraternas europeiska systerpartier skulle knappast acceptera den invandringspolitik som gäller i Sverige idag. Den samhällsomstörtning som nu pågår på flera håll och kanter kan inte vara en lågprioriterad fråga att ta itu med för den som vill återupprätta den samhälleliga stabiliteten och försvara västerländska värden.

”Fördomar är nedärvd kunskap”, sa konservatismens fader Edmund Burke. Citatet ska inte misstolkas, vi bemöter människor och fenomen efter våra tidigare erfarenheter. Det är klart att jag har haft fördomar mot sverigedemokrater. Ständigt matas vi ju av nidbilden av sverigedemokrater som obildade, bittra och missunnsamma människor. Lyckligtvis har mina fördomar visat sig vara felaktiga när jag träffat dem. Trots att man är tämligen nya spelare i divisionen har SDU visat sig besitta en hel del kompetenta och duktiga debattörer. Jag har också träffat förbundsordföranden Gustav Kasselstrand i egen hög person, och mitt intryck av honom var entydigt positivt. Min slutsats är att det här är en växande rörelse av fina unga människor med en idealism som inspirerar, som vågar stå upp för sina ideal trots det ständiga hat och den diskriminering sverigedemokrater utsätts för. Idag skäms jag för att jag inte reagerat tillräckligt på detta. Och det är klart att det kommer att bli en jobbig omställning att gå från vanan att ducka från jobbiga diskussioner och ge undvikande svar om allvarliga samhällsproblem. Men med nya vänner och inspirationskällor som de ungsvenska patrioterna i SDU är det nog snart inget problem!

Newsmill
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-10-01, 17:07 (Uppdaterat 2012-10-01, 17:07) | Kategori(er): Inrikes, Politik

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 69 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
277 kommentarer 3685 gillar mottaget
Dela på
Visar 94 av 144 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


bud 0 minut sedan

Vi är inga änglar i SD för vi har inga vingar, men med sunt bondförnuft och nyfikenhet kommer man långt. Nu är ju vi människor som vi är och ingen är felfri.
Vill dock med stor säkerhet hävda att det överlag är justa människor som hitintills valt SD.
Behöver egentligen inte säga att du har valt rätt Zeth.

surkart Just nu

Kanon, sånt här är ett måste om vi ska rucka på de nuvarande strukturerna! Jag tror att en stor omvälvning är på gång. Den kommer inte på en gång, men det kommer att bli förändringar i Sverige mot mer av bevarande och att vi tar tillvara svenska intressen, att värna Sverige. Det märks på många håll inom samhället där många börjar värdesätta och förstå vad som står poå spel om vi lämnar över landet till kulturmarxister och nihilister!

glenstel Just nu

Där gick en journalistkarriär åt helvete. Men vilken hederlig människa vill försörja sig som yrkesperson i en sekt - den svenska journalistsekten.

codatronca Just nu

Hoppas nu att det blir ett "lemmeltåg" nu från sjuka 7 klövern !!

Långtifrånbäst! Just nu som svar till sunnyman

Fint absolut,men trots det är det förvirrande i skrift:/

sunnyman Just nu

Gogmans inlägg är mycket välformulerat och det gläder mig att han känner sig hemma i SD. Att han tröttnade på KD är ju inte precis överraskande...

sunnyman Just nu som svar till Långtifrånbäst!

Det kan ju vara så att hon är 2a generationens invandrare, från en annan kultur, men trots detta vill bli en del av VÅR kultur. Är inte det fint?

Fru_Herr Just nu

Modigt. Kör hårt, grabben.

SM811 Just nu

Att bli en SD medlem är för många inte så lätt.
Först röstar man kanske på SD men vågar inte medge det.
Sedan står man upp för att man röstar på SD.
Att sedan ta steget och bli en SD medlem är ett mycket större steg.
Att sedan gå ut och vara en aktiv SD medlem och vad det innebär med trakasserier, uteslutningar hot mm är mycket modigt.
När någon sedan överger ett sju(k)klöverparti för SD är ett mycket stort steg.

Undertaker73 Just nu

Fler och fler människor lämnar den PK kvävda världen och ansluter till verkligheten

san_ell Just nu som svar till Love4Europe

Njaa, en förlupen kula kan väl inte vara fel?

san_ell Just nu

Undrar hur länge Zeth Arkö Gogman är kvar som journalist student??

Oavsett vilket så är det mycket starkt gjort av en ung kille på 19år att gå ut offentligt med detta. Många av oss andra SD sympatisörer har valt anonymitet, fegt eller inte fegt men med dagens rådande klimat så måste man göra så. Det är kampen som gäller och inte om den kämpas anonymt eller ej.

SM811 Just nu

Välkommen till SD. Hoppas att du får med dig några andra som också vågar ta steget till SD.

Lundiz Just nu

Härligt att du kommit till insikt, Zeth

Citat:
.........
Det är inte särintressen, utan idealen och kärleken till Sverige som förenar. Det är inte heller ett ”extremt” parti i någon rimlig bemärkelse, utan man förespråkar vad som ses som vanligt sunt förnuft i de flesta andra västländer. Moderaternas och Kristdemokraternas europeiska systerpartier skulle knappast acceptera den invandringspolitik som gäller i Sverige idag./huckleberry_finn 7 minut sedan

Läste detta som en tjej har skrivit.
"Jag är inte svensk men jag är född här. Älskar sverige för det land som jag har sett det under min uppväxt. Jag känner mig svensk. Jag sjunger nationalsången och hissar svenska flaggan när de är flaggdagar eller när någon fyller år. Men jag tänker inte acceptera att någon kommer och sliter ut mina svenska traditioner som jag är uppväxt med. Vi får inte längre sjunga nationalsången men muslimerna ska få väsnas med sina böneutrop. Vi får inte bära svenska flaggan med stolthet men jag har sett flera invandrare bära sina flaggor på studenten. Idag har invandrare mer rättigheter än svenskar. Det ända vi svenskar har just nu är en massa skylldigheter. Detta tycker jag är förjävligt. ATT GE DOM EN HJÄLPANDE HAND OCH DOM TAR HELA ARMEN! Reinfeld! Du ska skämmas! För du spottar i motvind!"
6 people gillade det här.

Långtifrånbäst! 2 minut sedan som svar till huckleberry_finn

hon är INTE svensk,men född här?
Hon refererar till VI svenskar,men räknar inte in sig själv där?
Hur förvirrande är inte detta?
Är hon svensk eller inte?
Upprätthåller hon enbart våra svenska traditioner? Vill hon inte kännas vid sin svenskhet eller vad?
Jag blir förvirrad..

JamesEdenhof 9 minut sedan

Zeth, kära gode kristne och modige fosterlandsvän! Väl gjort! Modigt, intelligent och värdigt!
KD och KDU har sedan många år varit ett fientligt parti emot just värdekonservatism och fosterlandskärlek. Det är så förbaskat pinsamt när kulturmarxister som Dag Elfström, Andreas Braw, Charlie Weimar och de andra leker lite "småhöger" och tror att de minsann är konservativa fast de egentligen inget annat är är en ett gäng fnissiga och försiktiga SSU:are. Aron Modig vill jag inte ens gå in på och att jag ens skrev hans namn ger mig rysningar.

Välkommen Zeth!
2 people gillade det här.

Karl Staaf 9 minut sedan

Imponerande, sådana personer som denna ger mig åter hopp om att SD ska rycka upp sig.
3 personer gillade det här.

gubbenibyn 10 minut sedan

En högst personlig beskrivning av hur det kan se ut i ett politiskt parti i Sverige. Personlig, men ändå ganska övertygande. Själv har jag erfarenhet från två svenska partier -- och jag känner igen mig. Med ett leende. Men också med en rysning, med tanke på vilka förhoppningar alla de röstande måste ha haft på valdagen.
3 personer gillade det här.

mittmotto Top 10 11 minut sedan

Vi kommer att se fler av sådana här övergångar, ju mer 7-klövern går vilse .
8 personer gillade det här.

Göran Hagberg 12 minut sedan

Bra skrivet,hoppas flera människor ser det sunda och enda parti som står på svenskarnas sida för ett tryggare och varmare Sverige!
3 personer gillade det här.

Marcus_080 21 minut sedan

Bra skrivet och lycka till!
7 people gillade det här.

Fredrik Larsson 23 minut sedan

Zeth, välkommen in i den ocensurerade världen!
Du kommer andas friskare luft och sova gott om natten, väl medveten om att du kan tala klarspråk och inte behöver upprätthålla en fasad byggd på lögner!
5 personer gillade det här.

Repertor 26 minut sedan

" I Sverigedemokratin finns allt från människor från enkla förhållanden
till mer privilegierade. Det är inte särintressen, utan idealen och
kärleken till Sverige som förenar. Det är inte heller ett ”extremt”
parti i någon rimlig bemärkelse, utan man förespråkar vad som ses som
vanligt sunt förnuft i de flesta andra västländer. "

Det där innefattar på ett mycket bra sätt vad SD står för.!!
När pk-folket kommer med frågor är det ett utmärkt svar. Ty sanningen pekar på sig själv.
När folk frågar om SD, memorera ovanstående stycke.

8 people gillade det här.

Vallon_46 28 minut sedan

Artiklar som denna är viktiga eftersom de avdramatiserar steget till SD.
Tack för ditt mod Zeth, och tack för en välformulerad text.
11 people gillade det här.

repell 29 minut sedan

Pingströrelsen rötter har ruttnat med tiden då Alf Svensson ledde KD i kris med svenska folket!
2 personer gillade det här.

Snodden 29 minut sedan

Jag tog klivet över från att inte bry mig i politiken till att rösta SD, jag är väldigt tacksam idag att jag fick upp ögonen tillslut, det är en tragisk syn men det är vårt kära land det handlar om, det går inte bara att blunda och låtsas att allt är frid och fröjd.
Än lever hoppet!
8 people gillade det här.

Gerhard Carlsson 29 minut sedan

Jag skulle med stor och kraftig tilltro förvånas om inte du blir välkommen i vårt PARTI
Då du blir varm i kläderna är du välkommen till ÖSTERSUND och hjälpa oss att starta ett
ungdomsgäng det skulle värma oss mycket så då du känner dej mogen hör av dej
6 people gillade det här.

Love4Europe 34 minut sedan

Det kommer vara oerhört svårt för många att låta dessa elitister som förstört landet bara smita ut bakvägen. Känner själv att tjära och fjädrar är ett minimum. Hatet många av oss känner efter åratal av svartmålning och tillmällen, censur och våld, är enormt. Många kommer nästan ropa på arkebusering för landsförräderi, men så får det inte bli. De ska få smaka egen medicin i form av utfrysning, stigmatisering och förlöjligande. De kan gott söka asyl i Iran eller Nordkorea.
5 personer gillade det här.

joy_rahman 35 minut sedan

SD behöver nytt blod, det är en sak som är säker
4 personer gillade det här.

vedbacken 37 minut sedan

ett klokt beslut
4 personer gillade det här.

pommern 37 minut sedan

välkommen hoppas du ska trivas
3 personer gillade det här.

notavalla 37 minut sedan

Det kanske trots allt finns hopp om en framtid för Sverige.
5 personer gillade det här.

Pg50 42 minut sedan

Zeth skriver detta att Det är inte heller ett ”extremt” parti i någon rimlig bemärkelse, utan man förespråkar vad som ses som vanligt sunt förnuft i de flesta andra västländer. Så upplever jag det också. Vanligt sunt förnuft, det är det som det handlar om.
De här journalisterna med förflutet i kfml, kfml- r, mao- inspirerade skp osv borde inte få styra svensk politik. De har ingen förankring i verkligheten.

De ingick i tankesmedjor för 40 år sen. Och idag släpper de inte in nån med avvikande åsikter i sin krets, och de styr dagens tidningar. Är det sunt i en demokrati? Borde inte mångfald gälla även tidningar. Och mångfald i riksdagen det gäller inte heller. Vissa partier ska mobbas ut tydligen.
Man får tycka vad man vill bara man tycker som de.
6 personer gillade det här.

SWEbuilder 47 minut sedan

Välkommen till steget över till verkligheten och det för Sverige enda sunda alternativet!
14 personer gillade det här.

Love4Europe 48 minut sedan

Väntar nu på en bomb där någon känd och erkänd journalist eller kulturpersonlighet öppet talar ut. Och uttalar sitt stöd för SDs rättigheter att existera och synas. Samt fler svanhopp från de andra partiernas lokala eller ungdomsavdelningar. Dvs de politiker som ofta drivs av sitt engagemang och inte nästa löneutbetalning och pensionsavsättning.
10 personer gillade det här.

PETER NYMAN 50 minut sedan

Detta förståndiga steget är han inte ensam om
10 personer gillade det här.

hk 52 minut sedan

Tufft gjort, ..undrar hur det går med jobb...??? Vi lever som sagt i en demokratur.
11 personer gillade det här.

krykoz 54 minut sedan

Steget är kortare än man tror mellan KD och SD.
8 personer gillade det här.

Vallon_46 31 minut sedan som svar till krykoz

Ja, jag har röstat KD tidigare. Röstar nu SD.
3 personer gillade det här.

nufardomgesigsnart 54 minut sedan

Välkommen och tack gode gud för såna som du som vaknar :)

SD2014
19 personer gillade det här.

glenjanna 56 minut sedan

Tack, det är precis det det handlar om och som fått mig att ta steget till Sverigedemokraterna "att ta vanligt folks känsla av förlorad trygghet på allvar, och slå vakt om den nationella identiteten, och på så vis mota de värderadikala elitister som gjort det till sin uppgift att bekämpa majoritetssamhällets norme".
18 personer gillade det här.

Allanoskar 1 timme sedan

Bra! Räkna med att det kommer mer...Framgång föder nämligen mer framgång.
22 personer gillade det här.

Love4Europe 55 minut sedan som svar till Allanoskar

Precis så är det. Den berömda droppen som orsakar en störtflod!
8 personer gillade det här.

slundberg11 1 timme sedan

Ser att vi fått en ny medarbetare, grattis till beslutet, och varmt välkommen !
12 personer gillade det här.

dahlem 1 timme sedan

Det har verkligen hänt en del...

på Sd-fronten de senaste dagarna, men media föredrar att undanhålla sina läsare dessa
nyheter. Exempelvis SvD, som kallar sig "Sveriges kvalitetssajt för nyheter"! Nåväl, hur
tacklade då denna "kvalitetssajt" nyheten om Sd:s besparingar på 119 miljarder kronor?
Inte en rad, förutom ilskna läsare som i de olika kommentarsfälten själva fick upplysa
"kvalitetssajten SvD" om fakta...varvid censuren snabbt raderade den information som
läsarna ironiskt upplyste "kvalitetssajten" SvD om.

Likadant är det med ökade pensioner, och man kan ju bara fråga sig; "Vem är SvD till
för...sina läsare eller som filtrator och mediamörkare för 7klövern"? Är det verkligen så
illa, att SvD tror sig kunna undanhålla dessa nyheter för sina läsare?

Och nu hoppar alltså en ungdomsförbundare av från Kd, och tar steget in till Sd, samt
gör en grundlig genomgång om bristerna i Kd...och SvD tror att rätt väg är att tiga ihjäl
även denna nyhet? Hm, var har de två nippertipporna Caroline Szyber och Emma Hen-
riksson tagit vägen...de brukade ju fylla SvD Opinion med sina hemsnickrade analyser,
som läsarna sen sågade rakt av...och till stor nesa för Caroline och Emma, så drev lä-
sarna hejdlöst med deras skolflicksromantik. SvD tar säkert emot en ny "analys" från
dessa naiva tjejer, typ; "Därför är det en fördel att medlemmarna lämnar Kd och att
partiet sjunker som en sten"!

Avslutningsvis, Johanne Hildebrandt har också en debattartikel i SvD; "Därför är det
viktigt att fortsätta försvara yttrandefriheten"! Försök att kommentera denna högst
motsägelsefulla åsikt...i SvD! Däremot går det utmärkt att kommentera PJ Anders
Linders ledare; "Den store förloraren är Jonas Sjöstedt". Elaka läsare påpekar dock
för Linder; "att de två största och mest misslyckade förlorarna är Göran Hägglund
och Annie Lööf"! Ack ja, till och med "Ledaren" får nu finna sig i att läsarna inte är
hur lättlurade som helst. En läsare tog sig för att driva lite med "Ledaren" och på-
pekade syrligt; "Det är ju inte så bra om Sjöstedt och kommunisterna tappar väl-
jare, då är det ju kört för Alliansen 2014"! Den kommentaren försvann illa kvickt!
14 personer gillade det här.

Voffsing 1 timme sedan

Otroligt välskrivet. Duktiga personer som honom behöver vi fler av!
22 personer gillade det här.

MrLeffe 1 timme sedan

Tack för den goda nyheten. Man ser/hör dom allt för sällan.
11 personer gillade det här.

ladylufs 1 timme sedan

Det var en riktig fin kärleksförklaring till TRON på
mänskligheten i Verklighetens Sverige!
Jag tror inte att du vare sej ÄR den förste
eller siste som har omvärderat din TRO!

Att du även har ORDETS gåva i skrift ÄR inte
tu tal om något annat, och blir en stor förlust för KD
som förmodligen INTE såg dina talanger, och en stor
tillgång för SD naturligtvis i FRAMTIDEN!
8 personer gillade det här.

tantmadam 1 timme sedan

Härlig och helt underbar läsning...detta skulle vissa människor i krets behöva läsa, och det vete sjutton om dom inte ska få göra det också!!!
10 personer gillade det här.

Friholt 1 timme sedan

En gång trodde jag att KD var ett något konservativt parti. Men man ägnar sig bara åt att "administrera socialförsäkringarna". SD är det enda parti med stadiga konservativa värderingar. Det kan partiet vara stolt över.
7 personer gillade det här.

Bevara 1 timme sedan

Man blir inte annat än glad när man läser det här! Jag hoppas att detta kan få fler politker att förstå!
13 personer gillade det här.

Mauritz Nordlund 1 timme sedan

Lite kul när "höger" politiker går till "vänster" parti. KD är det mest höger vi har i Sverige och SD är gammel-social demokrater.

Det visar bara hur extremt vänster Sverige är ur ett internatinellt perpektiv. Alla partier är på vänster kanten. En del extrem-tok-vänster som skugsmulle, kommunisterna och Nya Moderaterna.
8 personer gillade det här.

Andrej Dokic 1 timme sedan

Zeth Arkö Gogman!

Välkommen till oss om lever i verkligheten :-)
Du har gjort ett bra val.
22 personer gillade det här.

jannejakan 1 timme sedan

Helt underbar läsning!
11 personer gillade det här.

eleteria 1 timme sedan

Jag är bara en av de hundratusentals som gratulerar Zeth till sitt val.

Att han dessutom inte heter Anders Johansson gör saken bara bättre.

Lycka till i din framtida karriär!
17 personer gillade det här.

Friholt 1 timme sedan som svar till eleteria

Ja. eller så spelar det egentligen ingen roll vad man heter.
6 personer gillade det här.

Dan Eriksson 1 timme sedan som svar till eleteria

Varför är det bättre? Svenskfientligheten har verkligen spridit sig till de mest underliga områden.
6 personer gillade det här.

eleteria 22 minut sedan som svar till Dan Eriksson

Men den intuitionen måste du väl besitta för att kunna lista ut det själv, eller?

Som Sd anhängare så blir jag kontinuerligt utsatt för epitetet "rasist" och du förstår inte varför jag gillar att icke svenska namn ansluter sig till Sd?

Jag förstår tyvärr inte din logik men det tycks inte göra något ty du förstår inte min heller...

Jag ska försöka ändock att förklara; detta slår undan fötterna på mupp/extrem/idiot-vänstern. Eller?
1 person gillade det här.

MENA:s problemas 49 minut sedan som svar till Dan Eriksson

Så det är vad det handlar om. Intressant.

... *Snark*
1 person gillade det här.

invandrare1957 1 timme sedan

Politiker det är inte att man tror på något. Utan det är ett karriärs yrke för lata människor handlar inte om intelligens snarare tvärtom man är mera lättstyrd som korkad politiker då får diktatorn i toppen bestämma. Det har blivit tråkigt som det är.
3 personer gillade det här.

AS3 1 timme sedan

Först var det Stefan Lundkvist som hoppade av från centerns ungdomsförbund men det skulle kunna förklaras bort som en udda engångsföreteelse. Och nu hoppar Zeth av KDU. Vad som är så bra är att dom trampar upp spåret för flera efterföljande. Säkert har många unga förmågor i ungdomsförbunden tänkt i samma riktning men inte tagit steget bara. Stefans och Zets avhopp kommer säkert att få flera att allvarligt fundera över att lämna de sjunkande skeppen (c, kd) och kliva över till SDU. Jag undrar vem som kommer att bli nr 3? Även i KDU och CUF måste man börja tänka i dom banorna vilket måste vara otroligt jobbigt.
9 personer gillade det här.

Herr_haram 1 timme sedan

Journaliststuderande och SD sympatisör!!! och plötsligt blev luften lättare att andas! Kanske unge Zeth sitter på Jan Helins stol i en framtid där janne tvingats lämna tryckpressarna, och lagförs inför en tribunal för landsomstörtande verksamhet tillsammans med sina kollegor? hisnande tanke! Jag önskar dig och din karriär all lycka och välgång, Välkommen!
31 personer gillade det här.

Polacken 1 timme sedan

Välkommen!
19 personer gillade det här.

KasperSekiyama 1 timme sedan

Välkommen.
23 personer gillade det här.

Salamander10 1 timme sedan

Vad glädjande att höra. Välkommen!
19 personer gillade det här.

Patrick Engström 1 timme sedan

Bra att få läsa. Vi behöver alla de rättskaffens människornas erkänsla.

Vi skall stå bi vid SDs kamp för de människor som tidigare skuffats undan av de finkulturella tyckarna med "säkra" spel. i rockärmarna-
17 personer gillade det här.

Tobo Lobo 1 timme sedan

Jag är en mycket surmulen man. Nu kan jag inte annat än att bli riktigt glad. Välkommen.
32 personer gillade det här.

Cavatus 1 timme sedan

"
Det är klart att jag har haft fördomar mot sverigedemokrater." Nu kommer avfällingarna - snart i horder - när de inser att deras sjunkande skepp till partier och förljugna ledare inte går att lita på när det gäller en framtida försörjning inom politiken.

"trots det ständiga hat och den diskriminering sverigedemokrater utsätts för." Nu passar det att erkänna att SDare har diskriminerats. Tidigare har de stämt in i hatkören alla kålsupare. Nu när det börjar svaja då kan man tala ur skägget. Tidigare vågade man inte det pga grupptrycket, men när framtiden som betald yrkespolitiker ser mörk ut byter man lättvindigt parti, dock med en avbön som denna.Samtidigt har han ju rätt i allt han skriver. Ska bli kul att se hur stor störtfloden av avhoppare till det enda partiet med sunt förnuft blir. Eller hur länge tokskallarna kan hålla på med sina hatutfall och sin smutskastning.

"en jobbig omställning att gå från vanan att ducka från jobbiga diskussioner och ge undvikande svar om allvarliga samhällsproblem." Intressant att han erkänner att det är så gammelpolitikerna har agerat. Det har vi ju märkt, men när vi har påpekat det har rasistanklagelserna vint genom luften för att de ska rädda sina egna skinn.

Likväl tycker jag att han är välkommen. Det tyder på att det sunda förnuftet inte går att undertrycka hur länge som helst. Det ger dessutom cred åt SD när det kommer folk från andra partier.

(Redigerad av kommentatorn 1 timme sedan)
29 personer gillade det här.

samhallsbygge 1 timme sedan som svar till Cavatus

" Det tyder på att det sunda förnuftet inte går att undertrycka hur länge som helst."

Ah bra mening min förebild Cavatus. Skall jag vara ärlig så finns det vissa jag aldrig skulle acceptera i SD. En 19-åring som ändrar åsikt platsar alltid. Jag vet att du vet var gränsen går. Oh min förebild Cavatus :)
11 personer gillade det här.

Tobo Lobo 1 timme sedan som svar till samhallsbygge

Jag är glad att du har förebilder. Cavatus är ett bra föredöme. Han tvekar inte att öppna käften.
5 personer gillade det här.

GrinigGammalGubbe 1 timme sedan

Spännande!
13 personer gillade det här.

Mississ 1 timme sedan

En till, som öppnat sina ögon. Hjärtligt välkommen, Zeth.
22 personer gillade det här.

KalleAndersson9 1 timme sedan

Härligt! :)
18 personer gillade det här.

samhallsbygge 1 timme sedan

Fascinerande att Zeth är journaliststuderande.
Ännu mer respekt.
29 personer gillade det här.

Gostasson 1 timme sedan

Inom 7-klövern har man redan konstaterat hur destruktiv den svenska invandringspolitiken blivit. Problemet är att samma 7-klöver låste fast sin politik när de utnämde SD till den rasistiska fienden nr:1. Det är alltså omöjligt att ändra på invandringspolitiken eftersom det vore att ge SD ett erkännande, vilket resulterar i en rasiststämpel i pannan från den politiskt korrekta kultur- och mediaeliten. Vi sitter alltså i rävsaxen så länge SD utgör en politisk kraft.
24 personer gillade det här.

Kollen 1 timme sedan som svar till Gostasson

Du skriver precis det jag tänkt länge!. De KAN helt enkelt inte ändra sin inställning eftersom de målat in sig i ett hörn!.
9 personer gillade det här.

Love4Europe 40 minut sedan som svar till Kollen

Exakt så är det. Skulle ett SD version 2.0 dyka upp utan de gamla kända ansiktena, gärna kryddat med några ansedda profiler på gränsen till PK-land, då skulle nog fördämningarna brista överallt. Nu står 7-klövern och kulturvänstern i panik och försöker hålla emot. De kommer tyvärr lyckas längre än vad som är bra för dem själva. Det är inga monster som bankar på dörren, det är snälla sjukvårdare som vill plåstra om moder Svea.
1 person gillade det här.

KungLouie 1 timme sedan

En hel massa jättebra saker fann jag att läsa här. Kanske ändå var "värderadikala elitister som gjort det till sin uppgift att bekämpa majoritetssamhällets normer" pricken över i'et. Precis så är det, inget röstfiske här inte, utan dessa vänsterlymlar gör precis vad dom vill eftersom ingen varken kan avsätta dem demokratiskt eller tillsätta dem. De har tillsatt sig själva och våldtar våra sinnen dag ut och dag in. Ibland, allt oftare leder det dom gör dessutom till riktiga våldtäkter, mord, herdersmord, gängvåldtäkter och ungdomsrån för att nämna några saker.
23 personer gillade det här.

nuvetvi 1 timme sedan

Leve ungdomen. Värda bättre än nuvarande hemska partier som gör svenskarna och europeérna till minoriteter i sitt eget land. Har inget minoritetsskydd fast de är betydligt färre än muslimerna globalt. Måste ställa upp för varandra i Sverige och inom Europa innan det är för sent. Är några bra på att ställa upp för varandra är det muslimerna. Mona Sahlin hade rätt. Vi måste vara minst lika bra.
15 personer gillade det här.

Johan J 1 timme sedan som svar till nuvetvi

Nu har jag säkert fördomar men MENAiterna är förvisso bra på att enas om att skövla och förtära omvärlden men inbördes solidaritet verkar de inte besitta - utom till den egna klanen.
8 personer gillade det här.

nuvetvi 1 timme sedan som svar till Johan J

Inte fördomar, tycker jag. Är vi två om i så fall. Nej, just det, sammanhållning utåt, bra på inbördes strider. Riktigt uttryckt. Jag missade. Menade.
3 personer gillade det här.

gubbenogumman 1 timme sedan

Apropå Burke Gubben o Gumman kommer som ett svar på den Marxistiska ordleksverkstaden som bla flitigt använder ordet fördom tex som givetvis numera heter erfarenhetsdom .
Utvisning blir hemresa pga felaktiga uppgifter, ordet Hen ersätts med uppväxtsstörning
6 personer gillade det här.

Bajen666 1 timme sedan

Jag/vi bryr mig/oss inte om din läggning,religion eller kön...du är varmt välkommen till både AP och SD....bra skrivet förresten...Zeth Arkö Gogman, men är du religiös så tona ner det, det är din privatsak..!

SD 2014.

23 personer gillade det här.

samhallsbygge 1 timme sedan

Jisses vad bra text. Respekt! Jag gillar verkligen dig Zeth.
24 personer gillade det här.

leonen 1 timme sedan

Zeth Arkö Gogman,du är varmt välkommen in i gemenskapen i vårt patriotiska Sd.
30 personer gillade det här.

Max Payne Moderator Top 10 1 timme sedan

Vad säga? Välkommen till ett framåtsträvande parti som sätter landet och dess befolkning i första ledet istället för sig själv. KD är dessutom ett sjunkande parti, sedan länge förlegat. Vi har ju dessutom knappt någon kristendom kvar här, islam försöker ju ta över den biten, och med det då allt annat. Snart ska det väl serveras kamelurin i bamba, istället för mjölk.

Så du har gjort ett bra val, jag hoppas du kommer att trivas inom SD.
45 personer gillade det här.

gubbenogumman 1 timme sedan

Det blir flera avhopp bara psykopater med BagdadBob syndrom står och försvarar en nationell våldtäkt på Sverige blir intressant när proppen går ur.
Läs gärna artikeln om den unga socialdemokraten Emma Frost S som hoppar av politiken
Om detta läser du i Östra Småland.

En folkrörelse som delvis gillar Burke stoppar man inte med fnoskler och Marxism.
Bara en tidsfråga innan SD:s politik börjar få genomslag i kommunalpolitiken det är där det börjar.......

Lycka till alla störda oikofober
25 personer gillade det här.

Cavatus 1 timme sedan som svar till gubbenogumman

Har du någon länk?
1 person gillade det här.

gubbenogumman 1 timme sedan som svar till Cavatus

Nä vi tänkte du skulle fixa den :=)(=:
1 person gillade det här.

Cavatus 1 timme sedan som svar till gubbenogumman

Men, gubbgumman, det får du göra!

2012/10/1 Disqus
1 person gillade det här.

Diabas 1 timme sedan

En man med talang för att skriva. Trevligt att vi delar åsikter. Att få ut budskapet på rätt sätt är just det som måste till.
23 personer gillade det här.

Patrik 1 timme sedan

Hatten av för en till politiker som skådat ljuset.
28 personer gillade det här.

Bubbe78 2 timme sedan

Det är många som har gått över till SD, bara i min närmaste umgängeskrets kommer 13personer att rösta SD för första gången 2014. Runt om på arbetsplatserna stöter jag ofta på människor nu som vågar stå upp för SD's politik det gjorda man inte förut utan de satt tysta för att dom inte vågade stöta sig med de andra men det blir fler och fler som vaknar upp ur sin dvala runt om i vårat fantastiska land.
58 personer gillade det här.

Reaktioner

olofpalmskrutt 0 minut sedan
Från twitter
RT @MattiasStanton: RT @MattiasStanton: Att gå från KD till SD är ungefär som att få papper på man är helt frisk! #svpol http://t.co/UJU1piRg
t_sucre 0 minut sedan
Från twitter
“Därför lämnar jag KD för SD” http://t.co/V0PqtYe9 #svpol
olofpalmskrutt 0 minut sedan
Från twitter
RT @Mittswe: RT @Mittswe: “Därför lämnar jag KD för SD” http://t.co/1jH8m9Zb #svpol
MattiasStanton 0 minut sedan
Från twitter
Att gå från KD till SD är ungefär som att få papper på man är helt frisk! #svpol http://t.co/UJU1piRg
Mittswe 0 minut sedan
Från twitter
“Därför lämnar jag KD för SD” http://t.co/1jH8m9Zb #svpol
swebyggare 0 minut sedan
Från twitter
Lämna 7-klövern ni som vågar och har kurage. “Därför lämnar jag KD för SD” http://t.co/Oqj6VLEg
MikaelSmederna 0 minut sedan
Från twitter En till retweet från MorKarins
RT @Avpixlat: RT @Avpixlat: "Därför lämnar jag KD för SD": http://t.co/PwroNxzp #svpol #svpbs
Avpixlat 0 minut sedan
Från twitter

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: