tisdag 30 oktober 2012

"Flyktingråd"kräver ännu mer av medborgarna.

“Flyktingråd” upprepar kraven på höjd ersättning till asylsökande


KRAVMASKINER I augusti skrev vi om Flyktinggruppernas Riksråd(FARR). Kort och gott ska alla som söker asyl får PUT om Rådet fick bestämma. Man vill att alla illegala ska ha vård (på skattebetalarnas bekostnad) och inga illegala som står i begrepp att gifta sig, vilket medger att man får stanna, ska gripas av polisen för utvisning.
Frida Johansson Metso, partistyrelseledamot (FP) sitter i styrelsen. Hon undertecknade en debattartikel tillsammans med Erik Ullenhag att “Migrationspolitiken måste bli generösare“. En annan som indirekt kan kopplas till FARR är vänsterpartisten Kalle Larsson, som skriver på Flyktingbloggen. En annan är advokaten Tomas Missne, specialiserad på asyl, uppehållstillstånd och medborgarskapsfrågor.
I en DN-artikel i augusti krävde flyktingrådet att månadsersättningen till asylsökande skulle höjas. Man hänvisade då till Tyskland som hade höjt deras månadsersättning med 50 procent. Nu är man ute igen och upprepar kravet. Och betänk då att prognosen för nästa år ligger på 54 000 asylsökande.

Ersättningen har varit oförändrad sedan 1994 och den som är inskriven i asylsystemet får 61 kronor om dagen, eller 1 830 kronor i månaden med delat boende. Pengar som ska gå till mat, medicin, vård och basbehoven samt till eventuell hyra om man inte bor i Migrationsverkets boenden.
– Ersättningen är alldeles för låg. Människor ska ha en rimlig chans att klara sig och ha råd med basbehoven och i dag har vi inte ett sånt system, säger Michael Williams.
Riksnormen, den del av försörjningsstödet (socialbidraget) som ska täcka baskostnader, ligger för en svensk tvåbarnsfamilj på 11 100 kronor i månaden. En tvåbarnsfamilj som söker asyl får 6 240 kronor i månaden, lite drygt hälften så mycket.
En stor skillnad är att försörjningsstödet följer prisutvecklingen och ändras varje år. Michael Williams tycker att skillnaden är diskriminerande och vill ha ett mindre glapp mellan systemen.
– Barn till asylsökande har samma behov som barn till socialbidragstagare, säger han.
Men Michael Williams och flyktingrådet är ute i ogjort ärende. Migrationsminister Tobias Billström (M) avvisar kraven helt, som ”tycker att det är en stor skillnad på att vara asylsökande och svensk medborgare och att skillnaden mellan systemen är berättigad. Eftersom det skulle belasta statsbudgeten ytterligare när fler asylsökande väntas komma till Sverige i framtiden finns det inga planer på att höja ersättningen.”
SDS
Ersättningar och bidrag
En familj bestående av två vuxna och två barn, fyra och åtta år gamla, får per månad (30 dagar):
Dagersättning till asylsökande:
1 830 kr/mån per vuxen (61 kr/dag)
1290 kr/mån för barn, 4 år (43 kr/dag)
1290 kr/mån för barn, 8 år (43 kr/dag)
Summa: 6 240 kronor
Riksnormen för försörjningsstöd:
5 270 kr/mån för 2 vuxna
1 960 kr/mån för barn, 4 år
2 390 kr/mån för barn, 8 år
1 480 kr/mån för hushåll, 4 st
Summa: 11 100 kronor
Dagersättningen till asylsökande ska täcka kostnader för mat, kläder, sjukvård, medicin, tandvård, hygienartiklar och fritidsaktiviteter. Asylsökande får ingen ersättning för boende. Asylsökande som bor på Migrationsverkets boenden får mat men lägre dagersättning.
Riksnormen för försörjningsstöd (socialbidrag) ska täcka kostnader för mat, kläder, fritidsaktiviteter, hygienartiklar, barn- och ungdomsförsäkring, dagstidning, telefon och tv-avgift. Socialbidragstagare får även pengar till “skälig” hyra.
Källa: Migrationsverket och Socialstyrelsen
Print Friendly
Share

Skriv en ny kommentar

Visar 29 kommentarer

Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
 • MAX_RADIKAL 15 minut sedan
  Lögnen vet inga gränser hur länge kan detta fortgå jo så länge vi tillåter det ! Svenskar vakna ur er dvala länge nog vi litat på löften så hala sd 2014
 • Rosenrod 27 minut sedan
  Medicin och vård är väl ingen kostnad för icke-svenskar?
  Det är ju gratis för dom.
 • “Flyktingråd” upprepar kraven på höjd ersättning till asylsökande.
  Svar: Jag kräver höjd a-kassa till alla arbetslösa svenskar. A-kassan har inte höjts på tio år. Vi ska också kunna leva på vår inkomst.
 • OJ, det var generösa siffror, dom allra flesta socialbidragstagande i landet får aldrig så höga summor, det ska man ha klart för sej. Här på Västkusten får en ensam vuxen ut under 4.000. Och nu vill de allra äckligaste Svenskhatarna att de ska ges mer betalt än landets invånare, -redan innan man vet fall de har minsta skäl att vara här överhuvudtaget. Suck...
 • Vilken bild! Vet ni vad dom gör? Jo, dom hämtar ut DINA och dina släktingars pengar mitt framför näsan på dig!!
 • Och mycket av pengarna åker sedan, via western union, ner till Al Shabab-milisen. Samt till nya fina hus till släkten som är kvar och dit "flyktingarna" sedan åker på semester för våra skattepengar.
 • När ska de äntligen kräver högre pensioner för dem som har arbetat här i landet?
 • Pensionerna ska dras ner! Någon måste ju betala kalaset och gamlingarna har gjort sitt och ska inte ha mer! Eller hur?!
 •  Jag vet, vi ska bort till förmån för den nya adeln
 • Tänk att de kan behärska bankomaterna fast de är analfabeter.
  Att hitta till arbetsförmedlingen däremot, tycks vara betydligt svårare.
 • Klart dom gör! Dom tar ju dina pengar!
 • Det är inte sunt för hjärtat att bli arg och förbannad så här före sänggåendet, inte heller bra att skrika ut den ilska jag känner när jag läser om alla j**** krav de har. Ska vara tacksamma att det får mat och tak över huvudet.
 • Migrationsminister Tobias Billström (M) avvisar kraven helt,
  som ”tycker att det är en stor skillnad på att vara asylsökande och
  svensk medborgare och att skillnaden mellan systemen är berättigad.
  Eftersom det skulle belasta statsbudgeten ytterligare när fler
  asylsökande väntas komma till Sverige i framtiden finns det inga planer
  på att höja ersättningen.” <<< Se på f*n, en minister som faktiskt vågar "kritisera" flyktingarnas rättigheter. Första gången jag sett billström säga något vettigt. Låt oss hoppas han fortsätter och framförallt att han lever upp till vad han säger och att det hela inte bara är ett spel för gallerierna.
 • Billström säger så här hela tiden. Sedan kör Reinfeldt över honom och gör upp med miljöpartiet i stället. Jag vill gärna tro att Billström faktiskt tycker så här, men då får han faktiskt stå upp för sina åsikter eller ta konsekvenserna och avgå. Eftersom han inte avgår så kan man inte lita på honom trots retoriken.
 • Hedander 1 timme sedan
  Även stackars Billström har insett att gränsen är nådd, fast vem vet om inte Reinfeldt kör över honom igen?
  En gammal favorit i repris från Affes statistikblogg:
  http://affes.wordpress.com/201...
 • Carter_Burke 1 timme sedan
  Mina föräldrar, som båda är pensionärer, fick 50 kr extra i pension senast. De får tillsammans mindre i pension än vad en invandrad mamma med några barn får i bidrag.
  Så mycket är ett sammanlagt arbetsliv på 90 år värt i Sverige idag.
  Och media undrar varför SD är tredje största parti...
 • WaylonJennings 1 timme sedan
  Har man 100 spänn så får man välja hur man använder den hundralappen. Antingen ger man mer till de som byggt upp landet eller så går det till flyktingar. Det är bara att välja, men man kan inte få båda. Allt åt alla finns inte, bara hos en hel del vänsterfolk som ligger på en 4-årings nivå när det gäller hur skatteinkomster uppkommer. Men det är lite för hög nivå för dessa att förstå.
 • Rubriken påvisar hur sinnesjukt det blivit...
  "
  “Flyktingråd” upprepar kraven på höjd ersättning till asylsökande"
  Flyktingsökande ska inte ha (ekonomisk) ersättning, de ska ha tryghet, mat, tak över huvudet.
  Sen ska de göra rätt för sig om de är tillfälliga gäster här, och när läget lugnat ner sig i hemlandet, återvända.Eller, förlåt.... Det kanske är "rasistiskt"?
  Flyktingar ska inte ha betalt för att de är flyktingar, i det falll där det fakiskt är dt, och bör snarast återvända med hela när det saknas vidare flyktingskäl?
 • Kejsarens_nya_klader 1 timme sedan
  Varför tramsa runt så här? Dessa asylsökande för ju ändå PUT och därmed socialbidrag i slutändan. Ge dem socialbidragsnivån från dag ett så att den verkliga kostnaden blir tydlig från början. Detta handlar bara om att försöka dölja problemet en tid innan kommunerna (kommuninvånarna) får ta över kostnaden. Glöm inte att kommunen får drygt 700000/nyanländ av staten (skattebetalare i andra kommuner) de första två åren. Nu låter staten "tuff" när det gäller ersättningen men i själva verket kostar dessa asylsökande mycket mer än en socialbidragstagare när man räknar ihop alla kostnader. Låt de verkliga kostnaderna bli synliga från början och skjut inte upp problemet!
 • oren_felt 1 timme sedan
  Det finns inga pengar, gamlingar vräks eller nekas från äldreboenden på löpande band nu, skolorna är katastrofområden, vårdköerna växer. Alla vill ha ur en krympande kaka.
  Inte bara asylsökandes "ersättningar" (för vad?) har stått stilla, A-kassan, socialbidragen, studiestöden är låga. Pensionsprognoserna sjunker. Varifrån ska pengarna komma?
 • Vad säger "Svenskrådet" då?
 • det finns inga svenskar,det har våra kära politiker konstaterat.vi är numera omdöpta till skattebetalare av okänt ursprung.
 • RobRoy75 1 timme sedan
  Saxat ur Merith Wagers senaste inlägg.....väldigt tänkvärt!
  "Det finns givetvis ett antal människor som har rätt till
  flyktingförklaring eller som, enligt utlänningslagen, har rätt att få
  skydd, tillfälligt eller permanent. Deras integration och möjligheter
  till ett gott liv och till att bli väl och välvilligt mottagna i Sverige
  förstörs av att en överväldigande majoritet tar av de resurser som
  borde gå till dem. Det handlar om dem, som söker asyl utan att visa
  vilka de är och som serverar falska historier under falska namn och,
  inte sällan, i falska nationaliteter. Att detta tillåts pågå år ut och
  år in i Sverige är ofattbart. Och att folket inte reagerar kraftfullt är
  också svårt att förstå. Vad de “ansvariga” skapar är dock en vrede som
  så småningom kommer att ges utlopp. Och då ska skulden inte läggas på
  dem som reagerar mot vansinnet utan på dem som tillåtit – och tillåter –
  att det sker."
  http://meritwager.wordpress.co...
 • Spelar ingen roll om man ger dom alla varsin en miljon kronor. Dom kommer ändå kräva att få mer.
 • Nicklas Åkerman 1 timme sedan
  Välfärdsturisterna hinner inte sätta ned foten på svensk mark innan de börjar klaga. Saknas det inte moskeer så är det maten som är kass, boendet verkar också ligga på oacceptabel nivå för "flyktingarna", även om de får bo på våra slott eller herrgårdar.
  Jag förstår att något är fel, och jag vill inte vara med att betala för detta vansinne!
 • BaconPiskan 1 timme sedan
  "– Ersättningen är alldeles för låg..."
  Vadå ersättning?  Lägg av med falska skönskrivningar och pk-språk. Det är inget som ersätts utan ett rent kravlöst bidrag!
 • Svensk_Riddare Top 10 1 timme sedan
  Inte en enda krona skall dessa spöken/kravmaskiner ha!
  Det finnes Svenskar som inte ens har mat för dagen,och dessa snyltande lycksökare/kravmaskiner får allt dom pekar

Inga kommentarer: