onsdag 27 juni 2012

SCHWEIZ :: Nationellt råd talar tufft

SCHWEIZ :: Nationellt råd talar tufft: Jeudi 14 JUIN 2012
Michaël Rodriguez Postez en commentaire

ASYL • Folkets hus vill skära socialt stöd till alla sökande.
Det är också manar till ett omedelbart inrättande av särskilda centrum för lagöverträdare.


Den onda cirkeln av härdning fortsätter. Visar musklerna röstade det nationella rådet igår avveckling av välfärd för asylsökande (76 109 röster mot och 5 nedlagda röster). Någon som tar sin tillflykt i Schweiz, även med verkliga motiv av förföljelse, bör läggas på vagnen av lättnad under förfarandet. Rådet staterna har ännu inte bestämt.
På nationell är företaget motstånd till vänster och förbundsrådet ingenting gjort. Ministern Sommaruga hade varnade "en oacceptabel kollektiv bestraffning" och "omänsklig behandling i strid med humanitära tradition i Schweiz." Personer under katastrofhjälp bor i provisoriska härbärgen stängda allmänhet under dagen. De är därför svåra att hitta, vilket skulle försena förfarandet.

Skilsmässa PDC
Men bortsett från vänster, kände alla grupper utom PBD att åtgärden inte var ett problem. "Människor som är förföljda i sina hemländer söka skydd, inte pengar", hävdade Ruth Humbel (CDP / AG). En majoritet av PDC även stöd avlägsnande av asylsökande familj, "ett förnedrande position för ett parti i familjen sade," attackerade Cesla Amarelle (ps / VD). Denna åtgärd slutligen snävt förkastades till förmån för en tillfällig lösning.

"Inte i krig"
katastrofhjälp, som för närvarande reserverat för asylsökande som fått avslag, är begränsad till att säkerställa överlevnad. Den innehåller, beroende på Canton, ett paket med 6 till 12 francs per dag utöver boende, eller naturaförmåner bara. Förlängning av systemet för sökande förfarande skulle vara att göra brottslingar, kritiserade Ueli Leuenberger (grön / GE). Den miljögrupp var bara igår, att vägra skriva in hela paketet.
Författare till denna nya finner hävdade ordförande för PLR Philipp Müller att "hans" modell av katastrofhjälp öppnar dörren till sysselsättningsprogram. Särskilt sårbara personer, exempelvis familjer med småbarn, även i fortsättningen att få välfärd.
I sin iver att "visa allmänheten att dess företrädare har att göra med problemet" asyl, i ord alain Ribaux (PLR / DO), har underhuset tveka inte att rösta för en avvikelse från demokratiska rättigheter. Hon vill genomföra en nödsituation, utan att vänta på folkomröstningen perioden, de viktigaste pelarna i översynen. "Vi är inte i krig", protesterade förgäves Silvia Schenker (ps / BS).
Borttagning av asylförfaranden vid ambassaden och repressalierna mot desertörer, två mot accepteras ett av de nationella, är bland de åtgärder som anses brådskande. Sommaruga Minister säker på att de eritreanska vapenvägrare, betraktas som "offentliga fiender" i deras land, skulle fortsätta att söka asyl i Schweiz.
ett lugn som inte delas av FN: s flyktingkommissarie. Fräsning antogs i går av den nationella, hårdare än variationen av stater, enligt riskera honom att utesluta alla desertörer asyl.

Centers for brottsligt
annan brådskande åtgärd riktar brottslingar och motsträviga. Det nationella rådet ville inte interneringsläger stängda enligt kraven i UDC. Det var deras minst föredragna alternativet intagen av den federala rådet. Asylsökande som stör den allmänna ordningen kan placeras i "speciella center". De kommer inte att hållas, men kommer att tilldelas ett område.
Debatten fortsätter i dag, men de mest kontroversiella punkterna har behandlats. Återstår att se om senatorerna, som borde tala i september möte, följa den nationella under utövande av upptrappning. Jag
Artikel (s) bundet (s):

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: