torsdag 14 juni 2012

Ökänd homohatande imam gästar muslimsk konferens i Kanada « Avpixlat

Ökänd homohatande imam gästar muslimsk konferens i Kanada « Avpixlat: Ökänd homohatande imam gästar muslimsk konferens i Kanada

ISLAMISTER Förra våren hade de radikala islamisterna i TUFF, där Anas Khalifa ingår, en minikonferens i Kortedala. Islamisterna uppträdde hotfullt mot alla som vågade sig nära ingången. Se även denna. Den islamistiske konvertiten Ralf Wadman/Abu Usama El Swede mordhotade också en dansk journalist. Även en kvinnlig Expressen-journalist fick sina fiskar varma av talesmannen Amanj Aziz när hon ville veta mer om den speciellt inbjudne gästen. Det hör till saken att TUFF (Troende unga framtida förebilder) i Göteborg får statligt bidrag från Ungdomsstyrelsen. TUFF huserar i Bellevue-moskén, där ett antal individer (med intresse för jihad) övervakas av Säpo.

Gästen ifråga var den radikale imamen Bilal Philips, och anledningen till att även danska journalister var på plats berodde på att Philips skulle framträda nästa dag vid motsvarande konferens i Köpenhamn, som även den blev kaosartad utanför med krav på sharialagar och dylikt från gapande salafister.

Följande skrev Per Gudmundson i samband med förra årets konferens:

Hatpredikanten Bilal Philips är huvudgäst i dagarna när den islamiska ungdomsföreningen TUFF håller konferens i Göteborg. Philips, som försvarar självmordsbombare, uttrycker antisemitiska ståndpunkter och förespråkar dödsstraff för homosexualitet, framträder under två dagar, inför en könsseparerad publik, varefter han åker till Danmark för ett liknande evenemang.

Konferensen med Philips har väckt viss kontrovers. Nyheten om att han inbjudits presenterades först här på denna blogg, men det är under de senaste dygnen som bredare medialt intresse har uppstått. I Studio Ett i P1 framträdde på torsdagen exempelvis en representant för TUFF, Amanj Aziz, vars åsikter var så radikala att den annars härdade debattören Nalin Pekgul (S) fann sig tvingad att markera missnöje genom att lämna studion. Radioprogrammet hade också ett ingående referat av några av Bilal Philips kontroversiella ståndpunkter.

Att det finns en så extrem muslimsk ungdomsrörelse att Bilal Philips blir inbjuden är naturligtvis ett problem i sig. Men lika illa är att det är skattepengar som finansierar evenemanget – skattepengar som egentligen var avsedda att bekämpa intolerans.

Statliga Ungdomsstyrelsen delar ut statsbidrag till ideella föreningar och stiftelser som bedriver ungdomsverksamhet som inte “strider mot demokratins idéer, det vill säga tanken om alla människors lika värde”. Särskilda bidrag utgår bland annat till projekt samlade under rubriken “mot rasism och intolerans”.

Ungdomsstyrelsens årsredovisning för 2010 (den senaste, alltså, daterad 2011-02-21) visar att Troende unga framtida förebilder då beviljades 550.000 kronor för att “Motverka islamofobi genom ökad kunskap och förståelse om islam och muslimska ungdomar idag” – vilket onekligen ligger i linje med TUFF-konferensens tema om “Islamofobi och unga muslimers position i Sverige”.

Nyamko Sabuni, ministern med ansvar för ungdomsfrågor och tidigare integrationsminister, som inrättade just den pott pengar som går till att motverka intolerans, lär dock inte tycka att överensstämmelsen med ändamålet är rimlig.

Kunde då Ungdomsstyrelsen ha anat något innan man beslöt sig för att lägga upp en dryg halv miljon till en förening som snarast verkar för intolerans?

Givet de muslimska ungdomsorganisationernas problem med internationella gäster hade man ju kunnat googla på organisationsnamnet i kombination med “judar” – och funnit Sydsvenskans fina porträtt av TUFF:s förre talesman Faik Rustemi, som “ser talibanernas Afghanistan som ett idealsamhälle och kallar Usama bin Laden hjälte” och som anser “att man inte kan vara kompis med kristna eller judar om man är muslim”.

Nej, det går inte att missa. TUFF är en erkänt radikal miljö som både har kopplingar till global terrorism och vars företrädare bedriver en öppet antidemokratisk agenda i Sverige.

Ta exempelvis talesmannen Amanj Aziz. Bror Amanj, som han kallas, är också chefredaktör för den mycket intellektuella och antidemokratiska webtidningen Ummah Observer. Där publicerar han artiklar som exempelvis förklarar varför muslimer inte bör rösta (”Islam domineras inte, utan dominerar”) eller relativiserar julruschbombarens självmordsattack i Stockholm (“vem är jag att döma när Allah azza wa djall är Domaren?”). Och när Amanj Aziz skriver själv är det inte mindre uppenbart:

“När stora representanter för muslimer går ut i media och basunerar ut att Islam betyder fred så begår de orätt mot sig själva och sin publik. Islam kommer inte från Salam som betyder fred, utan från Asslama, som betyder att ”ge upp” eller att ”underställa sig”. Därmed betyder Islam inte fred utan underkastelse. Men, och ett stort men, är att med Islam så kommer fred till samhället. I alla tider när Islam har varit den styrandes ideologi och muslimernas intresse har satts i främsta rum, så har samhället präglats av rättvisa, akademia, utveckling och moral.”

Islam är i krig med demokratin – först när demokratin underkastat sig islam kommer freden, menar han alltså. Det är motsatsen till tolerans, och det är skamligt att Ungdomsstyrelsen skickar våra gemensamma pengar dit – skattepengar som skulle motverka intolerans.

Calgary

I videon tar man upp att Bilal ska gästa en muslimsk konferens inom kort i Calgary i Kanada. Bilal osar om homosexuella och att de ska dödas. Arrangörerna är den största muslimska organisationen av dem alla, som även driver skolor och annat. Allt med politikernas stöd.
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-06-13, 22:29 (Uppdaterat 2012-06-14, 00:22) | Kategori(er): Islam, Utrikes, Video / audio

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 8 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
191 kommentarer 2492 gillar mottaget
Dela på
Visar 15 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Exilenskalman Just nu som svar till Anna Svensson

Jodå. Röd Gyttorp botar allt. Tom dumhet...

Därmed inget illa ment. Ta det som humor och inte som ett seriöst förslag.

lasse1 10 minuter ago

Konstigt egentligen....Araber är ju lite allmänt kända för att vilja ta den i 2:an...
Om det sen är en tjej eller kille förtäljer inte historien...Men... man kan ju bara gissa....

LeffeF 2 timmar ago

Det är en mycket märklig sjuklöver vi har i vårt parlament. Först jobbar man i decennier för att övertyga svenska befolkningen om att acceptera de homosexuellas fulla rättigheter i samhället, i stor debatt med de kristna organisationerna. Strax därefter börjar man importera det största hot som någonsin kan tänkas mot både de homosexuella och de aktiva kristna. För vilka blir de första som kommer att dingla i de mobila byggkranarnas strypsnaror, om islam får för stort inflytande i Sverige, om inte just dessa två grupper.
3 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 2 timmar ago

Det här måste ju vara värre än pastor Åke Green! När Green talar då ingriper samhället med kraft, när helvetets arvtagare uppträder låter man det passera!
5 personer gillade det här.

DeWaallt 3 timmar ago

Läs o häpna sverige ger bidrag till sin egen bödel, sverige med huvudet på stupstocken betalar bödeln för arbetet.
5 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 2 timmar ago som svar till DeWaallt

Det var ju vanligt förr att betala bödeln för att få ett fint och snabbt hugg utan extra plågor!
1 person gillade det här.

Kjell 10 timmar ago

Islam är oförenligt med vår kultur och vårt samhälle!
Paradigmet om religionsfrihet är inte applicerbart när det gäller Islam specifikt. Detta eftersom Islam är inte en religion!
Islam är en till religion förklädd politisk agenda vars enda mål är upprättande av Islamsk Republik med sharialagar över allt och för all framtid!
Samt för att nå detta dess enda mål kommer dom att använda vilka som helst medel...både tänkbara och otänkbara!
När det gäller Islam så finns det ett vi och ett dom och deras mål är att utplåna oss!
Vad skall vi göra för att försvara oss?
12 personer gillade det här.

nitohu 11 timmar ago

Sov lugnt.En Svensk imam utbildning kommer att fixa halalbiffen.Finns ingen anledning till oro.Det har Ullenhag sagt.Det känns väl tryggt
9 personer gillade det här.

stephan4444 11 timmar ago

Varför gör man inget åt dessa varelser?
6 personer gillade det här.

Kjell 10 timmar ago som svar till stephan4444

Vad är Du själv beredd att göra?
5 personer gillade det här.

Svensk_Riddare Top 10 13 timmar ago

Fanns det rättvisa så skulle TUFF inte få en enda krona i bidrag!

Ingen muslim som inte gör rätt för sig skulle aldrig få bidrag,ingen muslimsk organisation skall i Sverige kunna få bidrag. Att ondskan får bidrag är sjukt fel!
20 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 13 timmar ago

dessa figurer skall inte ha något bidrag, någonstans! Behöver de pengar så skall de arbeta!
17 personer gillade det här.

evolution2000 13 timmar ago som svar till Anna Svensson

OM de behöver något! Det kan du skriva upp! De behöver utbildning, avprogramering, intelligens, förstånd, förnuft, empati, kunskap och så vidare. Tyvärr är det bara en del av allt de behöver som de kan jobba ihop ( om de nu skulle få för sig att göra det?)

Men..du vet hur det är. Om du har dålig hörsel, så kan man montera in en hörapparat..ser du dåligt kan du få linser, glasögon eller en laser operation, man kan byta höftled, knän, bröst, kön och figur....men man kan inte fixa dum...dum är en livstidsdom!
5 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 12 timmar ago som svar till evolution2000

nej, det finns ingen medicin mot dumhet, tyvärr
2 personer gillade det här.

evolution2000 13 timmar ago

Abu Usama el Swede? Är det en diagnos eller ett namn? Troligen både och! Skamligt att mina skattepengar går till något han tycker om!
13 personer gillade det här.

Reaktioner

Mittswe 5 timmar ago
Från twitter
Ökänd homohatande imam gästar muslimsk konferens i Kanada http://t.co/ip4FAFLu #svpol
GalaXyBloggen 10 timmar ago
Från twitter
Ökänd homohatande imam gästar muslimsk konferens i Kanada « Avpixlat http://t.co/AppzJILW
JooeFromSweden 12 timmar ago
Från twitter En till retweet från Predator731
RT @Avpixlat: Ökänd homohatande imam gästar muslimsk konferens i Kanada: http://t.co/JhBz2AX2 #svpol #svpbs
Sverigevakna 12 timmar ago
Från twitter
Klart som fan att TUFF skall ha skattepengar för att bjuda in homohatande imamer http://t.co/9BveCxu4 #vpol #nymo #rfsl #samex #mittsverige
Avpixlat 13 timmar ago
Från twitter

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: