fredag 15 juni 2012

Män våldtog berusad 13-åring - Brottsplats - dt.se

Män våldtog berusad 13-åring - Brottsplats - dt.se: Brottsplats
Brottsplats
http://dt.se/1.2848371
Män våldtog berusad 13-åring Den ene döms även efter våldsamt utbrott i rättssalen
BORLÄNGE
17 åringen är från somalia.Ni journalister sätter ut Mangs i malmö trots att han nekar till brott.Tänk om han är oskyldig.Här är 17 21 blivitt dömda i tingsrätten.Vad gör det då att man talar om att 17 åringen är från somalia 21 åringen är från sverige

Två unga män från Borlänge, 17 och 21 år gamla, har dömts för våldtäkt mot barn efter att de i januari förgripit sig på en berusad 13-årig flicka.

17-åringen döms också på ytterligare sex punkter efter att han löpt amok i rättssalen under den häktningsförhandling som blev följden av våldtäkten.
Relaterat

Det var under natten till den 29 januari i år som de båda unga männen förgrep sig sexuellt på den berusade 13-åriga flickan i en lägenhet i Borlänge.

De tre hade träffats vid Kupolen och då flickan kände 17-åringen sedan tidigare följde hon med de båda till 21-åringens lägenhet.

Fler ungdomar anlände senare till lägenheten där 21-åringen bjöd på vodkadrinkar.

Senare under natten befann sig de tre åter ute i centrum. En yngling som tidigare under kvällen besökt festen i lägenheten såg då att 13-åringen mådde mycket dåligt. Han kontaktade därför polis.

En patrull hittade också 13-åringen som då satt ensam i en busskur. För poliserna berättade hon då hur 17- och 21-åringen tvingat henne till samlag och andra sexuella handlingar.

De misstänkta greps och den 1 februari ställdes de inför häktningsdomare i Falu tingsrätt.

Först ut var 17-åringen som fick ett utbrott då rätten förklarade honom häktad som misstänkt för våldtäkt mot barn.

Vreden riktades främst mot två kvinnliga poliser som han hotade och kastade en stol mot. Han gav sig också på dem med knuffar, sparkar och slag då de försökte föra honom till häktet. Vid tillfället hotade han även att döda åklagaren.

Först sedan extrainkallad polispersonal anlänt till tingsrätten kunde 17-åringen föras till häktet.

Båda männen åtalades för våldtäkt mot barn och för 17-åringen utökades åtalet även med tre fall av hot mot tjänsteman, två fall av våld mot tjänsteman samt ett fall av försök till våld mot tjänsteman.

Vid rättegången nekade 21-åringen till att ha våldtagit 13-åringen. Enligt honom hade inget sexuellt hänt mellan dem. Sperma med mannens dna påträffades dock på 13-åringens linne, något han förklarat med att han tidigare under samma dag haft samlag med sin flickvän i den säng där 13-åringen vilat och att hon då måste ha fått sperma på sig.

Den förklaringen köper dock inte tingsrätten. Inte heller tror rätten på 17-åringens förklaring att han var övertygad att flickan var 15 år eller äldre samt att det var hon själv som tagit initiativet till de sexuella handlingarna. Rätten anser det istället klarlagt att ynglingen varit väl medveten om flickans låga ålder. 17-åringen döms också på samtliga punkter som blev följden av utbrottet i rättssalen.

21-åringen döms till fängelse i ett år och sex månader och till att betala 500 kronor till brottsofferfonden. Till 13-åringen ska han också betala ett skadestånd med 90 000 kronor.

17-åringen döms till fem månaders sluten ungdomsvård. Till 13-åringen ska också han betala ett skadestånd med 90 000 kronor. han ska även betala skadestånd till de två kvinnliga poliser han angrep i rättssalen. Den ena med 22 522 kronor medan den andra polisen ska ersättas med 5 500 kronor.

Även 17-åringen ska dessutom betala 500 kronor till brottsofferfonden.

Göran Danielson 0243-644 15 goran.danielson@dt.se
Publicerad 14 juni 2012 Uppdaterad 14 juni 2012
Tipsa Skriv ut

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: