tisdag 12 juni 2012

Friad för dödsmisshandel får fängelse – medåtalad utvisas « Avpixlat

Friad för dödsmisshandel får fängelse – medåtalad utvisas « Avpixlat: Friad för dödsmisshandel får fängelse – medåtalad utvisas

DÖDSMISSHANDEL Den 16 december 2011 hade småbarnspappan Tommy Lundén, 44 år, deltagit i ett julbord på Grand hotell i Ludvika. Festen var närmast till hans ära då han avtackades efter lång och trogen tjänst innan han skulle ta tjänsteledigt och prova jobba på ABB.

Men på väg hem vid 23.30-tiden tillsammans med två kollegor förändrades allt för hans då ovetandes familj. På Carlavägen i centrala Ludvika strax utanför DalaDemokratens redaktion (där Göran Greider jobbar) överfölls Lundén och hans kollegor där de misshandlades oprovocerat. Gärningsmännen bestod av fyra afrikaner, där två var aktiva. Lundén slogs till marken och sparkarna fortsatte. Han andades men var mycket illa tilltygad då ambulansen kom till platsen. Under ambulansfärden mot Falu lasarett försökte personalen med livräddande insatser. Strax efter ankomst blev han dock dödförklarad, en timme efter det brutala överfallet. Även en av de andra två männen togs in till sjukhus för lindriga skallskador.

Polisen grep sedan fyra misstänkta gärningsmän:

- Erick Mushitu Mwinkeu (bilden), född 1989, kongolesisk medborgare med tolkbehov på swahili. Han är både kampsportare och boxare.
- Liban Isse Muse, f. 1993, medborgare i Somalia.
- Abdi Karim Ali Ise, 28 år.
- En 24-åring.

De två sistnämnda släpptes medan Muse och Mwinkeu åtalades. Från början var brottsrubriceringen mord som senare ändrades till dråp. Därefter sa kammaråklagare P-G Persson att han inte kunde påvisa att Mwinkeu och Muse hade för avsikt att döda Lundén och rubriceringen ändrades slutligen till grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Under rättegången framkom det att Mwinkeu var den drivande och utdelade ett kraftigt knytnävsslag mot Lundén så han medvetslös föll till marken. Därefter fortsatte de båda åtalade misshandeln genom att utdela ett flertal sparkar mot ansiktet, halsen och kroppen, enligt vittnen. Av misshandeln fick Lundén ett stort antal skador. Persson noterade också att misshandeln mot Lundén var grov då den var livsfarlig och de båda männen visade särskild hänsynslöshet och råhet.

Enligt rättsläkaren var det över för Tommy Lundén redan då han träffades av slaget. Det träffade näsan och orsakade blödning, vilket i ett tillstånd av medvetslöshet, kom att leda till döden. Att någon sedan sparkade på honom när han försvarslös låg på gatan visar hans skador och rätten kallar det i domen fegt agerat.

Tingsrätten menade att Mwinkeus bakgrund som boxare och kampsportare
vägde in tungt. Man ansåg att hans nävar var att betraktas som “livsfarliga vapen”, något han själv borde ha förstått.

Även de båda männen i Lundéns sällskap misshandlades grovt. Båda fick av Mwinkeu ta emot ett knytnävsslag i ansiktet och den ene av dem förlorade medvetandet och fick bland annat en hjärnskakning och en blödning i hjärnan. Enligt åklagaren skedde angreppet överraskande och utan provokation och att det handlade om kraftigt och livsfarligt våld.

Den 18-årige Muse svor sig fri från att ha misshandlat någon alls. Han hade knuffat de tre men inte mer än så. Han hävdade till och med att han dragit bort Mwinkeu från fortsatt misshandel. Rätten ansåg också att vittnesuppgifterna spretade för mycket och det gick inte att säga om Muse aktivt bidragit till Lundéns död eller slagit de två andra.

Domen

Falu tingsrätt dömde sedan

- Erick Mushitu Mwinkeu för misshandel, grov misshandel och grovt vållande till annans död till tre års fängelse, utvisning med förbud att återvända innan mars 2022 samt ett skadestånd på ca 190 000 kronor till brottsoffer och anhöriga. Domen avsåg även två tidigare villkorliga domar från Svea hovrätt, som nu undanröjs, avseende misshandel och våld mot tjänsteman (2009, B 5694-09) samt ytterligare ett fall av våld mot tjänsteman (2011, B-2745 10).

- Liban Isse Muse friades trots att flera vittnen hade pekat ut honom som aktiv.

Kammaråklagare P-G Persson hade yrkat på sju års fängelse för Erick Mushitu Mwinkeu och tre års fängelse för Liban Isse Muse.

Falu tingsrätt, B 4422-11

Hovrätten

Såväl åklagaren som Mwinkeus advokat överklagade till Svea hovrätt. Fyra förhandlingsdagar avsattes och nu har domen kommit.

Svea hovrätt skärper straffet för Erick Mushitu Mwinkeu, från tre års fängelse till fem års fängelse. Utvisningsbeslutet kvarstår.

Hovrätten resonerar även annorlunda kring Liban Isse Muse och hans tidigare friande dom. Exakt hur vet vi inte men de fäller honom och han får fängelse i nio månader för grov misshandel. Dock blir han inte utvisad, även det oklart varför.

Den som vill läsa domen kan beställa den från Svea hovrätt.
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-06-11, 22:53 (Uppdaterat 2012-06-12, 03:03) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Invandring/mångkultur

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 9 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
190 kommentarer 2490 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 104 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


quinna 2 minuter ago

Lagarna måste ändras. Det är fullständigt och utom rimligt förnuft att fylla upp fängelserna med personer som dessa. Efter fällande dom skall det vara enkel biljett till hemlandet. Jag inser att det finns en del problem på vägen, som förhindar att man får skicka tillbaka dem till länder där de riskerar utsättas för samma behandling som i Tommy Lundèns fall, men någonstans måste vi börja statuera exempel. Vi vet ju att fängelsestraff i Sverige inte upplevs som som just straff och vård inte hjälper på grovt våldsbenägna personer. Det enda dom som får dom att skaka och ångra är ett beslut om utvisning. Ingen pardon alltså, ut med dem bara!

Trasiga saker fixar man oftast med lite lim, ett sår, benbrott etc, fixar läkaren, men en sorg kan man ALDRIG laga. Tre år fängelse för denna "människa" och livslångt h*lvete för de anhöriga. Är det rättvisa det?

VIKINGKRAFT 11 minuter ago

Ser svart är så arg !!
Sjukt att slem kan komma undan med vad som helst !!
__________________________________________
Öga för öga är den enda lag hjälper mot detta när vi
inte har några straff i detta ynkliga land !!

Jag mår illa, FY F*N !!!!!!!
1 person gillade det här.

sorjav 30 minuter ago

Att sparka på huvudet på en försvarslös liggande medvetslös person kallas för grov misshandel.
Kan inte få in det i min hjärna. Det rimliga borde vara mord- eller dråpförsök.
Varför döms inte kamsportaren till livstids utvisning? Hur grovt ska brottet vara?
2 personer gillade det här.

Snodden 59 minuter ago

En kampsportare dunkar på en person i skallen med sin knytnäve och det anses som "misshandel"

Hur f*n är det möjligt, Sveriges åklagare är för patetiska, dom borde skämmas allihop!
En skam för vårt är dessa slamkrypare.

SD måste börja visa mer vilja att förändra vårt rättssystem, och komma med förslag som folket får skåda, det kommer att locka över många som känner sig otrygga i dagens samhälle.
För sjuklövern har ju inte tänkt göra nåt, dom tycker det här är fantastiskt.
2 people gillade det här.

Niclas Bergström 1 timme ago

Att svenska rättväsendet är patetisk och mesigt från polisen till dommarena och specielt kriminalvården är ingen nyhet, alla aspekter inom verksamheten och styrningen har i årtionden förmesas av diverse utredningar och förståsigpåare/psykologer/politiker etc.

Det skulle inte spela roll om sd satt i regeringställning i detta fall heller då även med nya riktlinjer måste hela systemets mentalitet göras om och nästan all personal måste antingen omskolas eller avskedas, det krävs en total reboot.
2 personer gillade det här.

one_minute 1 timme ago

Och där står alltså vittnen och tittade på medan Tommy Lundén miste livet. Blir alldeles matt av att läsa om folk på plats som ser vad som händer och ställer frågan på sin spets.

Blir man som vittne till sådant här oprovocerat våld helt paralyserad, helt handlingsförlamad eller vad är det som gör att man inte beter sig annorlunda (om man inte vågar gripa in själv), att åtminstone försöka avleda uppmärksamheten från offret genom att vråla i högan sky, att agera i ett beteende som man vanligtvis inte har eller står man bara som en stenstod och glor utan att kunna röra sig ur fläcken?

Jag rör mig rätt ofta ute bland folk i vimlet och har alltid en visselpipa i fickan. Den räddade en gång en man som blivit knivskuren i armen. Låter kanske förment just i fallet Ludvika, men den (visselpipan) påkallade uppmärksamhet i den unge ligistens aggressiva hjärntillstånd. Han stack som en raket och mannen ifråga överlevde attacken. Det är rent ut sagt för djävligt att Svensson ska behöva utsättas för överfall på allmän plats på väg hem från jobbet en vanlig vardag mitt i veckan. Det svenska samhället är verkligen på dekis.

3 personer gillade det här.

martin1897 1 timme ago

Helt sjukt... som vanligt...
2 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 1 timme ago

Får man inte längre publicera domar? Nedmonteringen av svensk demokrati går lika fort som förnedringen av de "etniska svenskar" som kämpat för att bygga upp den!

Den här invällningen av krigsförbrytare och kriminella (samt att alla som bluffar sig in i Sverige är kriminella) måste jämställas med ett regelrätt överfall på nationen och de "etniska svenskarna". De är ett hot mot vår demokrati och rättssamhälle!
2 personer gillade det här.

Ratte Sttia 1 timme ago

Welcome to the land of the idiots ! - Sweden

1. You don't have to work
2. There are no real police
3. There are no real penalties for crimes
4. You may kill and get away with it

It's a paradise for criminals

Sweden awaits YOU !
We love spending our hard earned money on YOU !
4 personer gillade det här.

Emse1 1 timme ago

Varför finns det tidsbegränsad utvisning öht ? =(
4 personer gillade det här.

eurozone 2 timmar ago

Säga vad man vill om vapenlagarna i USA, men i detta fall hade det varit helt berättigat att ge angriparen ett nytt rövhål med valfri placering, om man skjutit i självförsvar.
-
Fyra idioter, dessutom kampsportare och rasister som hoppar på lätt salongsberusade icke ont anande människor, låter som ett rent bakhåll.
7 personer gillade det här.

rinkeby 3 timmar ago

Lås in dom tillsammans med Ullenhag...
11 personer gillade det här.

Thomas Sjölund 3 timmar ago

Tre år i fängelse för mord?? Vilket jälva naivt land Sverige är. SKAM!
21 personer gillade det här.

Niclas Bergström 1 timme ago som svar till Thomas Sjölund

Jag försvarar dem inte och tycker de skall dömmas till hårdaste straff i lagens mening men mord går inte att dömma dem för, det har för höga krav uppsåt och planering märk även att de inte åtalades för dråp (i grund och botten att de inte försökte döda personen) utan för vållande bara vilket är att döden var omedveten konsekevens.

Jag ogillar det men i våran definitionen på lagen är det helt rätt dock så ger tr och hr på tok för låga påföljder i botten av straff skalan.

Illwillfn 3 timmar ago

"Välkomna till Sverige, vi vet att ni har haft det svårt i era hemländer och därför vill vi ger er stöd, skydd, trygghet och en säker framtid!"

Skulle någon sagt något sådant rasistiskt till mig om jag kom till Sverige som flykting, klart att jag hade våldtagit, misshandlat och mördat då också. Ni svenskar är ONDA!


14 personer gillade det här.

ulfbo 3 timmar ago

Snacka om vidrig bredsida från rätten till de anhöriga,utvisning permanent skulle naturligtvis vara det enda rätta,man blir så förbannad när man tänker på att vi,svenskar,har tagit dessa idioter under våra vingars beskydd och tacken,som allt för ofta,är att grova brott begås.Våga visa ert missnöje svenska män o kvinnor,det är inte för sent.Mvh Ulfbo.
15 personer gillade det här.

Kaka 4 timmar ago

Vissa tvingas betala oerhört dyrt för att mångkulturdyrkarna ska få genomföra sitt samhällsexperiment.

Händelser som denna är den absolut främsta orsaken till att rösta SD. Vilket är alternativet när de andra politikerna leker med våra liv??
30 personer gillade det här.

GunnarAndersson74 3 timmar ago som svar till Kaka

Marxismen är en ond ideologi.
9 personer gillade det här.

Odalman69 4 timmar ago

Jag lider med de anhöriga, dessa straff är en spottloska rätt i ansiktet på dom. Hur kan ett samhälle svika sina medborgare på detta viset ?????
24 personer gillade det här.

Mica åslund 2 timmar ago som svar till Odalman69

samhället anser att vi svenskar är rasiser
4 personer gillade det här.

2REP 4 timmar ago

Ett mord kostar så litet i Sverige.
14 personer gillade det här.

Nordkoster 5 timmar ago

Båda ska naturligtvis utvisas på livstid, allt annat är en skymf mot mannen och hans familj. Straffen är att skratta familjen rakt i ansiktet. Varför väljer svenska folket att ha det så här?

Allting blir klart när du inser att det du läser på AP, det läser du aldrig i ljugmedia. Jag ser människor sitta djup över sina tidningar. De kanske tänker efter att ha läst dem att det är jättesynd om dessa pojkar, de har haft en trasslig uppväxt och de kände sig kränkta. De är lika mycket offer som den som dog. De läser BRÅ som visar att brottet inte beror på etnicitet utan på socioekonomsik bakgrund, de är fattiga dessa gossar, därför mördar de. Åtgärder blir terapi, en studiecirkel och en seglats till karibien. Lyxvistelse i svenskt fängelse som är som ett lyxhotell för en Afrikan.

Detta medan offret dött och familjen får ett liv i skymf och livslångt lidande.

Jag skäms också över våra medier. De ljuger svenska folket rakt i ansiktet vaje dag och tar aldrig parti för brottsoffren. Har helt slutat läsa dem nu.

Lika med grova misshandeln mot C-E Cedvander i Kortedala, då var det dagen efter demomstration mot rasismen, inte mot våldet. Hur sjukt får det bli?

Vi måste inte ha det så här i Sverige.

36 personer gillade det här.

1368 4 timmar ago som svar till Nordkoster

Jo det måste vi nog ha. Eftersom det svenska folket är som det är och röstar som det gör kommer det att vara på detta vis.
Majoriteten av det svenska folket röstar på partier som vill ha detta.
16 personer gillade det här.

Mica åslund 2 timmar ago som svar till 1368

nej, det måste vi inte, folkomröstning om det mesta vore på sin plats, men det vågar inte våra politiker begära, för då skulle dom bli tvungen att göra som det övervägande folket vill.
2 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 1 timme ago som svar till Mica åslund

Sveriges politiker har aldrig brytt sig om folkomröstningar. Omröstningarna har bara setts som "rådgivning" inte folkvilja!

FranzJosefStrauss 5 timmar ago

I Danmark hade hela högen blivit utvisade.
16 personer gillade det här.

Mannen 6 timmar ago

Fyfan, Ännu en svensk som fallit offer av kulturberikare som inte hade något att göra och skulle använda sina Boxarkonster som vapen,fega as! Och Fängelsestraffet vad är det för skämt? 5 år? Bara 10 års utvisning och att den andra får stanna, Och såna tar vi hit,Vilket hån mot Offrets/Offrens familj! Det får vara slut nu, SD 2014 folket!
25 personer gillade det här.

Mica åslund 2 timmar ago som svar till Mannen

ja, det verkar inte bättre,, kan bli kul att röra om i grytan..!
2 personer gillade det här.

GunnarAndersson74 7 timmar ago

Men snälla, bara 10 år utvisning? Varför inte livstid? Här kommer en kriminell människa från annat land , random mördar en Svensk och sedan får han bara 10 års utvisning, dessutom räknas från 2012. Dvs han får sitta avstraffet på Svenskt lyxhotell i 5 år först, sedan utvisas, så pratiken bli bara utvisningen 5 år.

Prarixs skall vara att vi inte vill ha tillbaka honom alls till Sverige någonsin.
39 personer gillade det här.

Leikin 7 timmar ago

Vilken rätt har ett antal afrikaner att komma till vårt land och slå ihjäl en svensk medborgare?
27 personer gillade det här.

1368 5 timmar ago som svar till Leikin

I dag i det Sverige vi har, har dessa personer all rätt. Det är nog bra att inse det. Det krypande svenska folket är bara pinsamt.
17 personer gillade det här.

prillan 7 timmar ago

Kommer osökt att tänka på den eviga vänstermantrat: alla människor är lika mycket värda, vilket allt oftare bevisligen är rena lögnen och förbannat dikt tack vare den supermaximerade massinvandringen som vänster hett vurmar för.
14 personer gillade det här.

GunnarAndersson74 7 timmar ago som svar till prillan

Sverige måste börja filtera vilka som skall få asyl i Sverige. Det är alldeles för lätt och alldeles för låg kvalité på de människor som får asyl.
14 personer gillade det här.

→ Klicka här ← 9 timmar ago

100 tusen till kvinno och Västvärlds -hatande muslim, som vägrade ta i hand med arbetsgivare. Medan de anhöriga får dela på 190 tusen, för att deras pappa, make och son misshandlats till döds av rasistiska främlingar.

Sverige är fantastiskt.

... Förövrigt kommer jag ihåg hur PK insuinerade att mordoffret hade varit skurken, som gapat rasistiska glåpord mot de stackars afrikanerna. Må de brinna i helvetet dessa landsförrädare!
43 personer gillade det här.

dartanjang 9 timmar ago

Skulle vara intressant att höra vad greider tycker om detta ? Han tycker säker mer synd om dom som mördade lunden än honom och hans familj ! Dom hade ju bara lite ungdoms bus och mörda en svensk är väl en rättighet med tanke på vilka patetiska straff dom får !
25 personer gillade det här.

Regimkritiker 10 timmar ago

Svenskt rättsväsende är rena farsen. Orsaken är de bisarrt överdrivna kraven på "bevis om uppsåt bortom rimligt tvivel". Om man med grovt våld attackerar en annan människa går det naturligtvis från grov misshandel till mord/dråp i det ögonblick offret avlider. Om man använder grovt våld måste man naturligtvis räkna med risken att bli fälld för mord om ens offer avlider. Det är en kristallklart enkel princip - men inte i dårlandet Sverige.
27 personer gillade det här.

Strega_L 10 timmar ago

"Därefter sa kammaråklagare P-G Persson att han inte kunde påvisa att Mwinkeu och Muse hade för avsikt att döda Lundén och rubriceringen ändrades slutligen till grov misshandel och grovt vållande till annans död" Om en person som utövar misshandel, tränar(idagsläget) eller tränat(tidigare tränat) kampsport ska detta ses såsom RESANDE AV DÖDLIGT VAPEN!!
Detta efersom de VET med sig, genom sin träning, hur man på snabbaste sätt och med minsta arbere skadar en annan människa!!! Kampsport handlar ALLTID om att "oskadligöra" sin motsåndare, med största möjliga muskelexplotion..
14 personer gillade det här.

Bramserud 10 timmar ago

Hooah!
Höjd "påföljd" minsann. Tyvärr inte alls i proportion till de drabbades familjers lidande.
8 personer gillade det här.

Kollen 5 timmar ago som svar till Bramserud

Gärningsmannens "lidande" tar slut,men aldrig familjens!.
2 personer gillade det här.

Justice4all 10 timmar ago

Undrar om nästa offer kommer att vara tacksam för rättens agerande? Man tillåter dessa "människor" att få chansen att återigen mörda nån i detta land??

Undrar hur domen hade fallit om det var en politikers / rättens ordförandens anhörig?? Tar Axmyr som exempel.....
11 personer gillade det här.

Mica åslund 2 timmar ago som svar till Justice4all

då hade det sett annorlunda ut, titta bara på misshandeln med stadsministern son, när våra ungdomar råkar illa ut, då tar det sin tid,,, men när högdjurens barn drabbas, då pumpas det in pengar...och det går fett fort.
1 person gillade det här.

Strega_L 10 timmar ago som svar till Justice4all

De är inte människor, de är VARELSER!!!
11 personer gillade det här.

sunken 10 timmar ago

Föreslog ett alltför drastiskt alternativ till bestraffning, som togs bort. Men, jag känner starkt
för de drabbades familjer och reagerar starkt när oskyldiga ska behöva förlora livet pga av den
vansinniga och hysteriska massinvandringen. Det pratas så vackert om alla människors lika värde. Jag erkänner öppet: dessa avskum har för mig INGET människovärde!
14 personer gillade det här.

Stigalj 11 timmar ago

Vad kommer att hända med denne sadist och dräpare efter mars månad 2022 då han är välkommen tillbaka till Sverige igen. Blir han snäll, medmänsklig och civiliserad då?
Tänk att det finns sådana naiva idioooter ända uppe i hovrätten, dom borde ju ha sett och hört tillräckligt för att sluta tro på jultomten.
33 personer gillade det här.

Kollen 5 timmar ago som svar till Stigalj

Juridiken är en sak,verkligheten en annan!.
3 personer gillade det här.

Diseqc 11 timmar ago

Undrar vad Dala-Demokraten skriver om det här?
Visar en bild på Mattias Flink och skriver något om våld mot oskyldiga.
http://sv.wikipedia.org/wiki/M...
9 personer gillade det här.

Bramserud 10 timmar ago som svar till Diseqc

Var säker på att Greider kopplar det till både Breivik, Åkesson och jobbskatteavdraget i morgondagens ledare.
11 personer gillade det här.

Stigalj 11 timmar ago

Löjligt låga straff (om det nu öht är ett "straff" att hamna på trestjärnigt gallerförsett hotell några år efter att ha dräpt en människa) och det är en stor skam att Sverige blir utskrattat utomlands pga våra mesiga straffsatser.
Sverige är skurkarnas paradis n:o 1. Varför är SD DET ENDA partiet som vill ändra på det? Obegripligt!
22 personer gillade det här.

Kollen 5 timmar ago som svar till Stigalj

Skulle vara intressant att få veta hur högt straffet blivit i t ex USA!.
3 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 11 timmar ago

Medan jag ännu har ångan uppe så vill jag bara säga att jag hoppas innerligt att Assange inte någonsin blir utlämnad till ett land som Sverige med dess undermåliga rättssäkerhet. Tycka vad man vill om honom men en rättvis behandling det kommer han inte att få, och jag ska garva läppen av mig den dag det står klart att den gode Borgström o Co står där med världens längsta näsa! Andra länder börjar dra öronen åt sig och se vad Sveriges rättssystem verkligen går för! Usch och Tvi!!!
23 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 11 timmar ago

Detta är en anledning till att vi inte ska ha senila gamla avdankade politiker till nämndemän i våra domstolar! Dom kan knappt hålla sig vakna under förhandlingarna och är komplett värdelösa när det gäller att upprätthålla rättssäkerheten! Fö börjar vi få ett välförtjänt dåligt rykte utomlands för detta! Vad i hela fridens dar ska vi med dylika huliganer att göra 10 år från nu!? Kan någon alzheimersdrabbad "no good for nothing" nämndeman svara på detta? Skulle inte tro det!!!! Svenska domstolar är ett skämt, befolkat av pajasar!!!
22 personer gillade det här.

Kollen 5 timmar ago som svar till katarina broman

Många länder kommer sannolikt snart att kräva visum för resenärer från "brottslingarnas paradis"!.
3 personer gillade det här.

Mica åslund 2 timmar ago som svar till Kollen

självklart ! vem kommer vilja ha svenskar som turism,, med dessa SVENSKA terrorister som vi har fått på köpet!
1 person gillade det här.

Andrej Dokic 11 timmar ago som svar till katarina broman

Själv tycker jag att dylika nämndemän ska ha fängelse själva i minst 5 år för underminering av medborgarnas rättigheter och medansvariga för den ökade kriminaliteten. För en av anledningarna, förrutom allt som vi redan vet om, är dessa FÖR låga straff. Skulle dessa marabouförsäljare fått 10-15 år så garanterar jag att andra swahilinissar och övriga menaiter skulle tänka sig för ett par ggr extra innan dom ger sig på svenskar och européer.
25 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 1 timme ago som svar till Andrej Dokic

Betänk att många av dessa nämndemän är V och MP med ingen högre önskan än att Sverige skall vara helt öppet för dessa invällare. Sådana nämndemän måste stryka ett streck över "det fåtal" invällare som får problem att anpassa sig till svenska ovanliga normer. De ber helst om ursäkt för att vi har lagar som stör deras naturliga beteende!

katarina broman Top 10 11 timmar ago som svar till Andrej Dokic

Just det! Jag blev en gång stämd i ett civilrättsligt mål. Där satt bara (såvitt jag vet) endast juridiskt utbildade personer. Jag vann så det skvätte om det! Gud vet vad som hade hänt om där hade suttit känslomässigt instabila nämndemän med subjektiva politiska synpunkter!! Då hade jag varit rökt!
8 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 11 timmar ago som svar till katarina broman

politiska nämndemän ska överhuvudtaget inte anlitas!
21 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 11 timmar ago som svar till Anna Svensson

Nej just det! Det är f-n i mig skandalöst när man tänker på det!!!!
4 personer gillade det här.

JRII 11 timmar ago

Är vi överutvecklade, välståndsapatiska TV-tittare?

Har respekten för rättsstaten blivit så stor att dess hantlangare ostört kan utdela så låga straff utan en folklig resning?

Har propagandan lyckats segregera oss Svenskar - denna försvinnande lilla folkgrupp på jordytan - så att vi inte är beredda att skita ned våra nävar för denne och framtida dödsmisshandlade familjefäder?

Det sjukaste av allt är att inga normalt funtade Svenskar letar upp och gör slut på dem.

Borde de inte handgripligen jagas ut från vårt lilla hem, med dödshot efter sig?

Eftersom statens indoktrinerade och inkompetenta produkter inte kan hantera situationen.

Var är Dalkarlarna någonstans?

De som skapade det här landet en gång i tiden.
9 personer gillade det här.

min-klon 11 timmar ago

Vänsterifiltratörsax i farten idag? Tänkte på tidigare idag där rätt harmlöst inlägg hamnade i filtret men aldrig dök upp. Annan sak med minst två artiklar som försvann av kanske förståeliga skäl.

//

Ingen vänsterinfiltratör på AP inte.

Fastnar inlägget beror på det att du skrivit ett bannat ord, de vi har i vår svarta lista. Det sker per automatik.

Att två poster är nedtagna är rätt. Den ena var om SD.-kvinnan och ensamkommande, Storyn var gammal tydligen.

Det andra var polisens twitter. Där är man inte överens om skälet till varför den åkte ner igen.

Moddan

(Redigerad av moderator)
2 personer gillade det här.

Bergamott 11 timmar ago

Numera är ju "nettoinvandring" ett vedertaget begrepp för att tona ned invandringens omfattning. Jag bävar inför den dag då man börjar prata om "nettomord" och "nettodråp", och säger att i och med att invandrare föder fler barn än svenskar är deras orsakade dödsfall, netto, faktiskt lägre.
3 personer gillade det här.

kjellan11 11 timmar ago

Återigen har Sveahovrätt gjort sig förtjänt av tillnamnet "rabattvaruhuset"
22 personer gillade det här.

jannejakan 11 timmar ago

Varför ska han få återvända och besudla vårt land på nytt? Han passar bättre i djungeln. Hade han utvisats vid sitt första brott hade Lundén levt idag. De som beslutade att inte utvisa honom vid hans första brott i Sverige är givetvis medskyldiga till att Lundén mördades och bör straffas för detta.
53 personer gillade det här.

denaknakejsarna 11 timmar ago

Varför får han återvända i framtiden? Varför? Det är det jag varje gång undrar över. Varför vill man att detta rasistiska, empatistörda avsk*m någonsin ska få beträda svenska mark?
59 personer gillade det här.

fotbollsliv 11 timmar ago

Detta är nog det fall som rört om mitt sinneslag mest, dessa sv*n skall ut direkt och för alltid, och skulle det vara så att några från vänstern försöker stoppa transporten så är det gasen i botten rakt in i massan av rödingar.
Lite o.t, men ni som såg fotbollen i kväll eller för den delen hockey-vm för ett tag sedan.....det är bara att konstatera.....Sverige är inte var det en gång var.....även inom idrotten viker vi ner oss.
15 personer gillade det här.

1368 4 timmar ago som svar till fotbollsliv

Fotbollsmatchen igår var en klar och tydlig uppvisning av hur rädda och osäkra svenskarna blivit. Det ukrainska laget uppvisade en kraft och en enegi som svenskrna inte kunde sätta något emot tyvärr. Hyllandet av zlatan som påstod sig kämpa för "sitt" land men molteg och inte sjöng med i landets nationalsång, visar väl om något hur han egentligen ser på det hela men det fattar man väl inte i Sverige.
2 personer gillade det här.

Kollen 5 timmar ago som svar till fotbollsliv

"Sverige är inte var det en gång var...". Felet är,att alltför många vet inte detta!. Eller så har de "glömt"!.
1 person gillade det här.

Oberst 11 timmar ago

Utvisning omedelbart! Dessa individer ska inte besudla vårt Sverige!
23 personer gillade det här.

Rosenrod 11 timmar ago

-Varför inte livstids utvisning??
38 personer gillade det här.

Kalle Stropp 11 timmar ago

Mushitu kommer vara ute efter två år med våra sjuka regler. Längre fängelsestraff och livstids utvisning ska vara självklart för grova brott som dess

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: