måndag 11 juni 2012

Reinfeldt slår till igen: Sveriges invandrare skapar arbetslöshet och utanförskap « Avpixlat

Reinfeldt slår till igen: Sveriges invandrare skapar arbetslöshet och utanförskap « Avpixlat: Reinfeldt slår till igen: Sveriges invandrare skapar arbetslöshet och utanförskap

KVICKSAND Att ha gått ner sig så fullständigt i lögner om mångkulturens förträfflighet som merparten av svenska politiker har gjort under senare år måste vara ett tillstånd som varken är roligt eller lätt att underhålla – något som statsminister Fredrik Reinfeldt igår återigen beslutade sig för att ge exempel på offentligt.

När Fredrik Reinfeldt härom veckan råkade försäga sig angående vilken del av befolkningen som ligger bakom den absoluta majoriteten av arbetslöshet och utanförskap följde självklart ett fullständigt skoningslöst PK-drev, som än idag envist försöker få honom att offentligt ta avstånd från alla tolkningar av det uttalandet som över huvud taget ligger i närheten av sanningen.

Igår var det så dags igen, denna gång i “Lördagsintervjun” i Sveriges Radio, där Fredrik Reinfeldt helt i enlighet med förväntan återigen ställdes mot väggen för sitt tidigare uttalande. I hans undvikande krumbuktande till svar återfanns dock nya citat som drevet garanterat kommer kunna leva på i många veckor ytterligare, varav följande nog kommer kunna lastas för flest svårborttvättade fläckar av upphostat rödvin:

– Det kanske är bättre att säga inrikes födda. Men det finns frågor kopplade till etnicitet som, hur många gånger man än försöker hävda att det är olämpligt att prata om detta. Så som flödet in till Sverige får vi växande problem med arbetslöshet och utanförskap, säger Fredrik Reinfeldt.

(direkt copy/paste-citat från Sveriges Radios egen rapportering från intervjun, inklusive diverse grammatiska fel och en högst svårtolkad/felaktig meningsuppbyggnad, vilket vi ber om ursäkt för)

Det kan diskuteras huruvida det hela enbart handlar om en ren “kvicksandseffekt”, dvs där varje rörelse för att försöka ta sig upp ur sörjan av lögner snarare enbart leder till en allt snabbare takt i riktning mot botten, eller om det även har något desperat inslag av försök till SD-röstfiske bakom sig, efter den senaste tidens opinionsmätningar. Oavsett vilket är det i alla fall fortfarande lika underhållande att sitta på läktaren och beskåda det hela.

SR
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-06-10, 22:25 (Uppdaterat 2012-06-10, 22:25) | Kategori(er): Inrikes

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 35 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
187 kommentarer 2437 gillar mottaget
Dela på
Visar 81 av 254 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
4 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


bud 0 minuter ago

Försent skall syndaren vakna.Det Reinfeldt nu börjar förstå, är självklart för sunt tänkande människor.

mengharap 4 minuter ago

Det är ett självklart och på sätt och vis väntat uttalande som han gör, hans största problem blir hur han skall komma ifrån uttalandet han gjorde då SD kom in i riksdagen, "vi kommer aldrig att samarbeta med SD", men som framgår av åsiktsundersökningarna som dimper ner titt och tätt är det dags att se om sitt hus för trampet från "arbetets söner" måste störa nattsömnen, och M är säkert det enda parti som kommer närmast SD i sina åsikter. Lita på att det jobbas i tankesmedjan hos M.

Peo50 11 minuter ago

Han säger att flödet in till Sverige (massinvandringen) skapar massarbetslöshet och utanförskap (getton , kriminalitet). Sånt som SD, AP m.fl. blivit rasist stämplade för. Konsekvensen av sin politik har han vetat hela tiden men som den opportunist och farise' han är har han fört fram ett annat budskap som är skadligt eller till o med katastrof för Sverige.
1 person gillade det här.

Elly1 35 minuter ago

Han har troligtvis haft mer tid nu -efter separationen, att föra diskussioner med sin son om hur det ser ut ute i samhället, kan vara en så pass enkel förklaring att det negativa som trots allt existerar därute, i form av brist på bostäder, jobb och ödesdigra krockar mellan kulturella koder, nu hunnit ifatt honom själv, han kan även ha kommit att tillbringa mera tid framför datorn på olika informationssidor . . .
3 personer gillade det här.

Vendela 47 minuter ago

Kvicksanden gör en stor del av jobbet för ett växande SD...
3 personer gillade det här.

PerHo 52 minuter ago

Pinsamt!
3 personer gillade det här.

DhimmieJansson 1 timme ago

Jag är fd. Moderat (aktiv), men M får aldrig tillbaka mig som väljare! Dom har förstört för mycket. Hade Fredrik samarbetat med SD efter valet hade M varit gigantiskt 2014, och vårt sverige hade varit ett bättre land. Fredrik får nu avgå innan nästa valrörelse och gå till historien som en av dom som var med och raserade sveriges välfärd och trygghet.
17 personer gillade det här.

walborg 47 minuter ago som svar till DhimmieJansson

Blir trångt i den långa kön...
2 personer gillade det här.

walborg 1 timme ago

Rena Speculationer:
.
Om F.P faller och C sitter på pottkanten tror jag knappast M går ihop med M.P. Vad har han/de då att gå ihop med? Kanske han börjat läsa A.P (å smygläst P.I. innan).
Ett "plötsligt" uppvaknande får mig att tänka.. han säger ju nu högt vad S.D har sagt hela tiden "Sveriges invandrare skapar arbetslöshet och utanförskap"!
.
I Nederländerna regerade Rutter /M och VVP ( frihetspartiet) Wilders, tills Wilders fällde regeringen. Och det av orsak att PVV inte gick med på dessa ofantliga lån till korrupta länder som Grekland och nu Spanien.,
Han gick inte med på att " ta pengar" från pensionärer/skolor/vård för att Nederländerna skulle finansiera Grekland bl annat.
Nyval i September!
Skall bli intressant att se vart/var PVV hamnar.........och samtidigt se var S.D./M hamnar i förhållande till Såssar/kommunister/MP. De senare vore en ytterligare katastrof för landfet.

Men som sagt bara spekulationer...
1 person gillade det här.

MartinA 1 timme ago

Min tro är att detta är planerat av Reinfeldt från början. Och att det inte rör sig om en enda felsägning. Han gör som han alltid gjort, rör sig långsamt och försiktigt, sonderar, prövar, testar. Hans syfte är nu som alltid att behålla makten.
6 personer gillade det här.

nollttan 1 timme ago

Han säjer: "De som föds här även ärver föräldrarnas problem med utanförskap och dålig utbildning".

En "opartisk" utredning har ju visat att ALLA folkslag som anländer till Sverige har högre utbildning än de inhemska barbarerna. Tidigare har det ju påståtts att - enligt svenska förhållanden - hänger barnens studieintresse och förmåga att ta till sig kunskap ihop med föräldrarnas utbildningsnivå.

Detta gör ju att Reinfeldts uttalande blir något svårbegripligt på samma sätt som bristen på kunskapstörst i invandrartäta skolor måste betraktas som ett mysterium. Detta eftersom invandrade elever, enligt utredningen, har högutbildade föräldrar som borde ge sina barn starka impulser till högre studier.
13 personer gillade det här.

Ickenaiv 1 timme ago

Vilka lögner är det egentligen som SR refererar till? Att massinvandring av ointegrerbara analfabeter som gjort sig omöjliga att anställa i ett modernt och civiliserat industrisamhälle inte bidrar till arbetslöshet och utanförskap? Tyvärr alla kära södermalmsvinrödgröna medarbetare på SR, det är bara era egna naivt påhittade spådomar ur kaffelattesump som kan få er att kalla dessa realiteter för "lögner".
3 personer gillade det här.

gl40 1 timme ago

Jag litar inte dugg på den mannen,han har ljugit förr, något som han är expert på.Han har upptäckt att det inte går som han tänkt,därför försöker han plocka sympatisörer från SD,men de flesta genomskådar bluffen!
9 personer gillade det här.

PA Persson 2 timmar ago

Sverige var en gång demokratiskt, höll uppsikt och ordning på afa/kommunister och islamister.
Nu är det tvärtom, varför?????????
Varför väller där in afa/kommunister i massmedia/TV och försöker lura normal Svensken med sin propaganda?????
6 personer gillade det här.

DeWaallt 2 timmar ago

Alla orkar nog inte i längden stå framför spegelen o intala sig själv att vardagen ser helt annorlunda ut än den bild man dagligen konfronteras med allt för att inte stämplas som rasist o främlingsfientlig.
1 person gillade det här.

loofon 2 timmar ago

Dubbelpost ...

hyfs 2 timmar ago

När man i ett land, har en Statsminister som är Skin-Head - Skinnskalle, får man räkna med lite av varje - . Kanske finns även en diagnos -- .

Kanske just kvicksandseffekten är en sådan - giftig ånga, och grund man sjunker i ---Vem vet ---
1 person gillade det här.

PekingNorroping 2 timmar ago

Snacka om hyckleri. Först så säger han att dem bidrar med jobb och sen bidrar dem med arbetslöshet? Hur ska Freddan ha det?
5 personer gillade det här.

Prickskytt 2 timmar ago

Han måste ha slagit i huvudet och blivit nästan normal.
1 person gillade det här.

Kretschmer 2 timmar ago

"Reinfeldt slår till igen: Sveriges invandrare skapar arbetslöshet och utanförskap"
För oss här på forumet är det ingen nyhet. Frågan är om det finns tid att rädda landet.
4 personer gillade det här.

Ann-katrin Sahlqvist 2 timmar ago

Han vill enbart ha tillbaka rösterna från sd, kanske han förstått att folket inte går med på detta längre, svergie har blivit ett gangsterland o med mildare straffskalor för fängelserna börjar rinna över av brottslingar
3 personer gillade det här.

P_Jonas 2 timmar ago

Här måste SD vara på tårna, Reinfeldt gör mot SD det han förra gången gjorde mot Socialdemokraterna när han började kalla nya moderaterna för det "nya arbetarpartiet". Reinfeldt och moderaterna är som en kameleont med propaganda ministern schlingmann vid spakarna. Det här är antagligen något fördolt deras nya agenda att vara för en mer konservativ invandringspolitik då de genom egna undersökningar tagit reda på hur moderat väljarna och svenska befolkningen egentligen vill ha det. Varning SD!
18 personer gillade det här.

philnisse 2 timmar ago

SD röstfiske var ordet sa Bull :-) men vi "barbarer" behöver mer än så....
2 personer gillade det här.

fafhrd2 2 timmar ago

Varför driver han den politik han gör då..
13 personer gillade det här.

Odalman69 3 timmar ago

"Jag kommer inte att ta i Sverigedemokraterna med tång." sade landsförrädaren vid förra valet. Börjar låta lite annorlunda nu,
14 personer gillade det här.

storskogen 4 timmar ago

Fredrik, byt parti om Du vill att vi ska tro på vad Du säger.
8 personer gillade det här.

BitteJ 8 minuter ago som svar till storskogen

byt politik eller avgå,

leonen 5 timmar ago

Unhappy Muslims

The Muslims are not happy!

They're not happy in Gaza .They're not happy in Egypt .They're not happy in Libya .They're not happy in Morocco .They're not happy in Iran .They're not happy in Iraq .They're not happy in Yemen .They're not happy in Afghanistan .They're not happy in Pakistan .They're not happy in Syria .They're not happy in Lebanon .

So, where are they happy?

They're happy in England .They're happy in France .They're happy in Italy .They're happy in Germany .They're happy in Sweden .They're happy in the USA .They're happy in Norway .They're happy in every country that is not Muslim.

And whom do they blame?Not Islam.Not their leadership.Not themselves.

THEY BLAME THE COUNTRIES THEY ARE HAPPY IN!
29 personer gillade det här.

nisse12 5 timmar ago

Årets Bilderbergmöte har just varit. Fredde har fått nya instruktioner.
14 personer gillade det här.

Leikin 6 timmar ago

Det som Reinfeldt tvingats säga under galgen är ingenting annat än rena rama sanningen, som alla svenskar utan skygglappar vet är sant. Naturligtvis är det invandringen som drar ner siffrorna i arbetslöshetsstatistiken. För denna uppenbara sanning skall han nu tvingas löpa gatlopp. Har vi kommit så långt i Sverige att vi inte varken vill höra, eller tvingas acceptera det uppenbara?
15 personer gillade det här.

Ari J. Välikangas 6 timmar ago

"Alla" vet vi ju hur det är, huruvida vi vill erkänna, är en annan fråga. Lite oroväckande att han väljer att förlora nästa val.. Sossarna väljer ju oftast att förlora val, när sämre tider stundar och det har varit ett framgångsrikt recept, tills tiderna gick från ont till värre.. -Vad vet Fredrik, som inte jag vet?
3 personer gillade det här.

Tomas O'Maely 6 timmar ago

Liknelsen med kvicksand var mycket bra.
Rör på armar och ben Fredrik, det mår både du och Sverige bra av.
15 personer gillade det här.

jenke 7 timmar ago

Reinfeldt och Moderaterna har nog aldrig varit med på denna generösa invandringspolitik,det är Folkpartiet som styr i den frågan så var det 1991 när borgarna vann valet då var det Bengt Westerberg FP som fick all inflytande i Invandringsfrågor.
4 personer gillade det här.

PetronellaP 7 timmar ago

Reinfeldt sade däremot inte varför vi ska ta emot så ohemult många outbildade bidragsberoende invandrare från MENA-länderna. Intervjuaren ställde heller aldrig den frågan.
16 personer gillade det här.

dammedswede 7 timmar ago

en statsminister som ifrågasätter den svenska lögnen, kan nog betrakta sina dagar som räknade, eftersom det i sverige, precis som i DDR är en helt förvriden verklighetsuppfattning som gäller !!!
14 personer gillade det här.

Mimmi Mus Moderator 7 timmar ago

Han har börjat med röstfiske i god tid före valet, och man ska inte förledas och tro att han kommer att göra några radikala förändringar i invandringspolitiken.
Han har själv gjort antydningar om att invandringen ska fortsätta som tidigare, men att det ska sättas in mer resurser för integreringen.
24 personer gillade det här.

1368 4 timmar ago som svar till Mimmi Mus

Han anar säkert att han inte kommer att vara statsminister efter nästa val, hur lätt det är att lura det svenska folket vet han ju redan.
4 personer gillade det här.

leif clavenheim 8 timmar ago

Reinfeldt, du borde snarast avvisa cirka 500.000 oskattbara semesterfirare som tveklöst livnär sig på våra skattemedel.
44 personer gillade det här.

rebecka1 8 timmar ago

Dessutom nämnde Reinfeldt att den invandring vi nu har mest kommer från Afghanistan och Somalia, där de hitkommande är väldigt lågutbildade med cirka 1-2 års skola bakom sig, till skillnad från de som kom hit tidigare, från Iran och Irak, som är relativt välutbildade. Kostnaderna för att anpassa de nytillkomna till arbetsmarknaden blir därmed högre.

Dock tyckte jag att Reinfeldt gick segrande ur striden. Han verkade ha vaknat till och blivit mer verklighetsanknuten vad gäller den nuvarande invandringen på dessa punkter. Även användningen av uttrycket etniska svenskar försvarade han väl med att man behöver göra distinktioner av denna typ för att kunna vidta åtgärder.

Vilket har stått klart i många år för alla som har den minsta uns logiskt tänkande.

Intervjuaren gjorde bort sig med sitt tjat om etnicitet: får man säga så, var ordvalet lämpligt osv osv. Rent fjolligt och klart kontraproduktivt. Tydligt här att han antingen driver en egen agenda, en egen önskan att mörka verkligheten, eller att han fått en högaffel i ryggen att så göra - från SR-ledningen, miljöpartiet och/eller vänstern/ultraliberalisterna.

Tomas Ramberg tappade avsevärt i trovärdighet iom denna intervju.
8 personer gillade det här.

Warge 3 timmar ago som svar till rebecka1

Bra sagt och mycket klar analys - det enda jag kan slå ner på är din sista mening om Ramberg - han är en gammelmediajournalist som marinerats i pk så att han kör det racet är knappst överraskande.

GudrunSpyman 8 timmar ago

Visst är det röstfiske, och visst är det underhållande. Hoppas bara ingen låter sig luras att rösta på M pga detta, det är bara tomma ord.
30 personer gillade det här.

1368 4 timmar ago som svar till GudrunSpyman

Det är dags nu när Sverige är helt översvämmat att komma med svammel.
6 personer gillade det här.

z1z2z3 8 timmar ago

Tack för en brilliant skrift och drift med det infantila PK-etablissemanget.
Vad skulle vi göra utan humorn mitt i allt eländet?
7 personer gillade det här.

fenrisulv 8 timmar ago

det är nog jobbigt för fredde att "det sovande folket" börjar vakna
31 personer gillade det här.

1368 4 timmar ago som svar till fenrisulv

Bara folket nu inte tar det Reinfeldt säger som nästa sömnpiller. Han har varit delaktig i att förstöra landet Sverige det måste givetvis ifrågasättas.
3 personer gillade det här.

Knut_Zweistein 8 timmar ago

Jag tror på det senare, SD-röstfiske, iscensatt och regisserat av mannen som skapade Iprenmannen, allas vår egen propagandaminister herr Schlingmann.
Orsak: de sjunkande opinionsiffrorna och allt mörkare moln vid horisonten.
Undrar vilka De Nya Moderaterna skall skylla den oansvariga invandringen på när problemen blir allt mer uppenbara för gemene man?
38 personer gillade det här.

ant11d10t 8 timmar ago

Frugan sticker, sossarna ökar och SD-huvudvärken blir bara värre och värre. Inte undra på att fredde varken klarar av att tänka eller prata så man förstår. Det lär dessutom knappast bli lättare de närmsta åren, kanske läge att avgå direkt?.
25 personer gillade det här.

Karl_the_swede 8 timmar ago som svar till ant11d10t

Varför det? Han är lika värdefull för moderaterna som Mona Prahlin var för sossarna inför valet 2010.
7 personer gillade det här.

gubbenogu

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: