måndag 25 juni 2012

Med Breivik som spökskrivare « Avpixlat

Med Breivik som spökskrivare « Avpixlat: Med Breivik som spökskrivare

INSÄNDARE Anders Lindberg målar på Aftonbladets ledarsida efter samma slitna schablon som så många andra utövare av mångkulturkulten. Varningen ska skrämma oliktänkande till tystnad: om ni invänder mot västvärldens mest genomgripande migrationsexperiment är ni ONDA - som Breivik! Ifrågasättande av den kanske mest omvälvande processen i svensk historia är för dem inte en självklar demokratisk rättighet. Eftertänksamhet och en ovilja att rusa iväg i obanad terräng är inte dygder. En allmänmänsklig, förståelig skepsis mot en svindlande snabb förvandling ska inte respekteras utan brännmärkas, hånas, tuktas med de ändlösa Breivik-associationernas bannbullor från småpåvarna i Stockholms innerstad. Det offentliga samtalet är frälsets tillhörighet, inte en allmänning där den lilla människan har en röst även om hon vågar ha åsikter som avviker från överhetens.

Så sprattlar Anders Lindbergs armar i uppläxande pekpinnar mot alla oss som är oroliga, kritiska, arga över vad som händer omkring oss och kanske är han för dum för att inse att det är Breivik själv som håller i hans trådar. Att han och alltför många med honom är nyttiga idioter, villiga medlöpare i Breiviks polariserande plan för en kamp bortom demokratins spelregler, där Våldet övertrumfar Ordet. Detta var Breiviks syfte: att det ensidigt mästrande, propagandistiska tyckaretablissemanget ytterligare skulle höja tonläget, strypa debatten, helt tvinga bort invandringskritikerna, de kulturkonservativa från det demokratiska rummets värme ut i det desperata utanförskap där resignation bor granne med terror. Du, Anders Linberg, är rädd för Ordet! Du är rädd för åsikter, diskussion, tankeutbyte! I förlängningen är det därmed du som står tillsammans med Breivik på fel sida om den enda skiljelinje som betyder något - den mellan demokrati och odemokrati.

För låt oss direkt avfärda att det ligger en genuin rädsla för “hatspråk” som “får konsekvenser” bakom ledarens förmaningar om att det nu måste tas itu med det kollektiva politiska ansvaret på den kulturkonservativa, nationalistiska sidan. Anders Lindberg som är till vänster, har han då själv blodet från Stalins offer på sina händer? Vad ger hans sida rätten att tala om att “krossa”, om “kamp”, om “klasshat”? När samma klasshat motiverade Che Guevara och Bader Meinhof, ledde till de största folkmorden i världshistorien under Stalin och Mao, vad har de för rätt att kräva kollektivt ansvar av andra? Deras ord, deras tankar delades av lägervakterna i Gulag och delas av den stenkastande gatuvänster som idag tar sig rätten att angripa grundlagsskyddade politiska möten i Sverige.

Om Jimmie Åkesson “rör sig i samma miljöer” som Breivik så gör ju alla troende muslimska riksdagsmän sällskap med Muhammed Merah som avrättade judiska småbarn i Toulouse. De ber till samma gud i samma moskéer, läser samma urkund, står på samma värdegrund. Varför finns i Anders Lindbergs retorik dessa vattentäta skott mellan anständiga, fredliga muslimer och socialister och dessa ideologiers respektive extremister, men inte mellan Breivik och demokratiska yttringar negativa till mångkulturexperimentet och för europeisk tradition? Varför är delat tankegods, ordval och värderingar bara graverande för en sida men inte alla? Varför “smittar” inte Koranens beskrivning av våld mot otrogna eller feministers språkbruk om att skära upp män?

Nej, valet står inte mellan vänster, nationalism, islam, feminism eller konservatism. Valet står mellan att tro på demokratin och den fria debatten och att inte göra det. För låt detta vara ett axiom: demokrati ÄR ord. Det är det fria utbytet av idéer som i debatten får tävla om förnuftiga, vuxna samhällsmedborgares stöd vid valurnan. Det är tilltron till folkets inneboende förnuft, dess kollektiva förmåga att ta till sig de goda tankarna och förskjuta de onda. Den som från sin höga häst ser ner på massan, som ser den som en pöbel att dompteras och kuschas till att följa påbuden från en liten klick är, liksom Breivik, inte demokratiskt sinnad. Den som vill tysta och kringskära för att “felaktiga” åsikter inte ska sprida sig som virus bland alla förment mindre vetande människor, tror egentligen inte på sina egna arguments bärkraft eller på demokratin som styresform.

Denna klentrogenhet delar du Anders – inte vi – med din namne Behring Breivik. Vi tvivlar inte ett ögonblick på att om samhället belystes sakligt och mångsidigt av en journalistkår som såg det som sitt värv att granska och ifrågasätta makten och inte uppfostra folket, om även nackdelarna av invandringspolitiken balanserade den samstämmiga hyllningskörens lovsång, om samtal, diskussion, ärlig prövning ersatte smutskastning och vinkling, så skulle våra åsikter vinna gehör. Vi är inte rädda för objektiv statistik, vi fruktar inte motståndarens mest extrema ståndpunkter och visioner för ett land utan gränser, en nation utan historia, ett folk utan en egen framtid. Tvärtom, vi välkomnar att dessa febervisioner blir genomlysta inför den vanliga medborgaren! Låt sedan en välunderrättad svensk valmanskår avgöra vad som är i deras intresse, deras barns intresse.

Varför har du inte samma självförtroende? Vad är det i din världsbild du vet med dig inte tål dagens ljus, inte håller att brytas mot andra argument? Vad är det i den svenskvänliga omsorgen om vårt folks kontinuitet och trygghet som du fruktar kommer locka människor om det får uttryckas på lika villkor? Vad får dig att gå i polemik med Jens Stoltenberg när han kort efter Utøya inskärpte att även de mest förhatliga åsikter måste få göra sig hörda, att det enda som är demokratins antites är tystnaden och våldet?

Om det beror på att du faktiskt föraktar vanliga medborgare och misstror dem att kunna hantera för dig främmande synpunkter utan att smittas av irrationellt hat, eller för att du inser att ditt elitistiska, insulära tankegods inte tål att prövas i fri debatt och faktiskt föredrar en idéernas skyddade verkstad på demokratins, folkväldets bekostnad, spelar mindre roll. Vilka bevekelsegrunder du än har så är resultatet detsamma: Aftonbladets ledarsida har Anders Behring Breivik som spökskrivare. En norrman som alls inte gick över en ödesdiger gräns när han blev politiskt aktiv i Fremskrittspartiet som med fredliga, parlamentariska medel försöker påverka Norges utveckling. Det var när han tog avstånd från det partiets demokratiska, opinionsbildande arbete, när han begärde utträde och valde Våldet framför Ordet som barnen på Utøya fick sitt öde beseglat. Den odemokratiska tystnaden vann den gången, samma tystnad som Aftonbladet och många andra fortsätter att påbjuda.

M.A.

Aftonbladet
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-06-25, 09:30 (Uppdaterat 2012-06-25, 00:32) | Kategori(er): Insändare, Invandring/mångkultur, Media

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 23 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
198 kommentarer 2557 gillar mottaget
Dela på
Visar 40 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


argatanten Just nu

Briljant skrivet! Det är sannerligen en bedrift att ägna en hel krönika åt Anders Lindberg, utan att fastna i filtret för kommentarsreglerna!

Eone_Eone 10 minuter ago

Faktiskt bland det bästa jag sett i skriven text. Fullkomligt lysande!
4 personer gillade det här.

Kallebulingen 19 minuter ago

Ähä massinvandringen är den nya statsreligionen. Påminner medeltiden. Gud nåde den som inte var gudsfruktig. Denne blev utfryst.

Gud nåde den som inte tillber massinvandringens lov.

Vi får kämpa på i upplysningens tjänst. Förr eller senare....

Var Sverige en av de sista länderna i Europa där man insåg att jorden var rund? Borde varit så nu när alla andra länder inser det enorma misstaget med massinvandring och att lyfta in horder av muslimer till det egna landet. I Sverige har makten än så länge tron kvar.

2 personer gillade det här.

GandalfGra 23 minuter ago

Lysande skrivet..det är bara att lyfta på hatten för dig M.A.
3 personer gillade det här.

Eufrat 26 minuter ago

Du har verkligen Ordet i din hand, M.A!

"Det våldet må skapa är vanskligt och kort
Det dör som en stormvind i öknen bort"
(Esaias Tegnér)

Det är sorgligt att åse hur debattklimatet har hårdnat ännu mer efter Utøya, precis som den lede ABB hoppades. Det är nu vi hade behövt mer dialog, mer yttrandefrihet och mer demokrati. Inte mindre och mindre. Det ser mörkt ut men M.A's insändare lyser upp.
4 personer gillade det här.

P_Jonas 38 minuter ago

lysande, om det finns en skiljelinje mellan gott och ont så står definitivt anders lindberg tillsammans med ABB på den onda sidan, det är ingen lek lindberg!
7 personer gillade det här.

Eric Schneboll 39 minuter ago

För låt detta vara ett axiom: demokrati ÄR ord. Det är det fria utbytet
av idéer som i debatten får tävla om förnuftiga, vuxna
samhällsmedborgares stöd vid valurnan. Det är tilltron till folkets
inneboende förnuft, dess kollektiva förmåga att ta till sig de goda
tankarna och förskjuta de onda. Den som från sin höga häst ser ner på
massan, som ser den som en pöbel att dompteras och kuschas till att
följa påbuden från en liten klick är, liksom Breivik, inte demokratiskt
sinnad.

Tidlösa visdomsord. Det är bra många journalister som sitter på för höga hästar i Sverige, de tittar inte ens ned på massan - de blir yra och börjar irra nonsens istället.
7 personer gillade det här.

BaconPiskan 31 minuter ago som svar till Eric Schneboll

Det är bara journalisterna själva som ser hästen. Vi övriga ser ett par hovar som hänger ur arslet på dem.
3 personer gillade det här.

SM811 44 minuter ago

"Endast ett upplyst folk kan och vågar begagna sig av sin grundlagsstadgade rätt till åsikts-, yttrande- och tryckfrihet!"
http://meritwager.wordpress.co...
7 personer gillade det här.

Biggles 46 minuter ago

Dags för Anders "Behring" Lindberg att besöka ögonläkaren?

"I de blindas rike är den enögde kung"
Niccoló Machiavelli 1469 - 1527 florentinsk författare.
9 personer gillade det här.

bowlaren 1 timme ago

Det är ju det här Breivik vill, att Aftonbladet skriver om honom. Han vill ha reklam, han vill väcka människor att forsätta med kampen. Ju mer det skrivs och pratas om Breivik ju bättre är det tycker han. Aftonbladet hjälper Breivik att föra vidare hans ideer.
13 personer gillade det här.

SM811 55 minuter ago som svar till bowlaren

Talande bild.
http://affes.wordpress.com/201...
3 personer gillade det här.

19841 1 timme ago

Polisen i Norge och Interpol, har grundligt undersökt och försökt spåra det internationella kontaktnät som Breivik påståtts att ha.
Och kommit fram till att det högst troligt, inte existerar.
Utom i Breiviks huvud och i medias påhittade verklighet.
Rapporter om detta finns naturligtvis inte i svensk media.
Någon som är förvånad?
17 personer gillade det här.

Warge 49 minuter ago som svar till 19841

Han är tokig - då får man för sig sådant. Svårare än så är det inte.
3 personer gillade det här.

Inte-en-till 1 timme ago

Till M.A.:

Du skriver oerhört bra. Varför skriver du inte på Newsmill och under riktigt namn istället? Då skulle du nå en mycket större läsekrets och Avpixlat skulle ändå kunna länka till artikeln.

(Detta är inte kritik av Avpixlat. Jag vill bara att angelägna texter ska läsas av så många som möjligt.)
18 personer gillade det här.

7barsark7 52 minuter ago som svar till Inte-en-till

Jag vill bara upplysa att Avpixlat ligger på 50 plats på Alexa sidranking i Sverige, medan Newsmill ligger på 277 plats. = ungefär 4 gånger så många läsare.
Så att skriva på avpixlat är nog inte helt fel.
9 personer gillade det här.

flyttapunktnu 39 minuter ago som svar till 7barsark7

Grymt! Jag är inte alls förvånad, tror att många många många längtar efter de sanningar som kommer fram här! Och så är det ofta jäkligt välskrivna artiklar också.
4 personer gillade det här.

bigdepression 1 timme ago

Tack M.A! Här se man, en vass hjärna är bästa vapnet. Jag ska sprida din text.
10 personer gillade det här.

SM811 1 timme ago

Din “sjukliga fascination” för kopplingar till ABB som du har måste det det finnas en koppling till dig också för ni har ju samma förnamn. Det är på den nivån som du befinner dig på Lindberg.
Jag kan se dig och Helin sittandes i var sin eka på land och fiskar.
Du säger till Helin "din idiot du kan väl inte få napp på torra land".
Nä, det vet jag väl.
Kom då så ror vi i land.

Har lånat "“sjukliga fascination” av Federley.
http://avpixlat.info/2012/05/3...
8 personer gillade det här.

mw9 1 timme ago

Anders Lindberg är förmodligen den mest odemokratiske och orättvisa journalist som Aftonbladet låter fritt sprida sitt hat mot oliktänkande.
Det är demokratiskt rätt att kunna rösta på SD utan att kallas för "associerad" till en massmördare.
Det Anders Lindberg håller på med är faktiskt ren ärekränkning och borde prövas i rättsliga neutrala instanser.
Han får tycka vad han vill, jag får tycka vad jag vill och Jimmie Åkesson får tycka vad han vill.
Det är grundläggande demokratiska rättigheter Anders Lindberg vill strypa och bara för att Berivik var en sjuk massmördare är inte alla norrmän detta bara för att de är födda i Norge.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: