lördag 2 juni 2012

Flight to Israel efter Ship to Gaza Kristdemokrater startar stöd- och solidaritetsflyg | Världen idag - världen ur ett kristet perspektiv

Flight to Israel efter Ship to Gaza Kristdemokrater startar stöd- och solidaritetsflyg | Världen idag - världen ur ett kristet perspektiv: Kristdemokraterna hoppas att flygningen ska kunna bli verklighet i slutet av året. Syftet med aktionen är att kämpa mot en ökande antisemitism samtidigt som man vill sprida allsidig information om verkligheten i Israel. Foto: Scanpix
Flight to Israel efter Ship to Gaza
Kristdemokrater startar stöd- och solidaritetsflyg

Som en motreaktion till Ship to Gaza har nu några kristdemokrater tagit initiativ till ”Ett stöd- och solidaritetsflyg för Israel”.
- Ship to Gaza och dess beskrivning av verkligheten får inte stå oemotsagd, säger Katarina Gustavsson (KD).

En grupp som kallar sig Kristdemokratiskt nätverk för Israel har nu börjat arbetet med att arrangera en stödflygning till Israel senare i år. Man vill samla Israelvänner från olika delar av världen för att flyga till Israel och bland annat överlämna ”leksaker och kläder till barn i Israel som är föräldralösa och som i olika sammanhang mist sina föräldrar, inte minst i de blodiga terrordåd som förekommit av palestinska terrorister mot oskyldiga israeler”, skriver man i ett pressmeddelande.

Kommun- och landstingspolitikern Katarina Gustavsson, själv född och uppvuxen i Israel, menar att Ship to Gaza spridit ensidig information om förhållandena i regionen. Hon betonar att gruppen inte är emot någon, men att man vill visa sitt stöd för demokratin Israel.

– Förhoppningsvis kan flygningen bli av i slutet av året. Det här handlar om att kämpa mot den ökande antisemitismen och sprida allsidig information. Många israeler lever i en fruktansvärd vardag med ständiga attacker. Israel kämpar för sin existens och det finns sällan någon rimlighet i den massiva kritik landet får, anser hon.
Samuel Teglund
Nyhet
ship to gaza, flight to gaza, israel

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: